Praskajú Tatry cez jarné prázdniny vo švíkoch?
Ahojky. Rada by som sa vybrala cez jarné prázdniny do Vysokých Tatier trošku zrelaxovať a prísť na iné myšlienky (ako zamestankyni v školstve sa mi žiaľ inokedy ako cez školské prázdniny nedá 🙂 A chcela by som sa popýtať na vaše skúsenosti, či v našich veľhorách v čase jarných prázdnin býva príliš veľký turistický boom a nátresk? Mám na mysli teraz hlavne termín prázdnin pre Západné Slovensko (BA, TT, NR kraj), odkiaľ pochádzam. Riešim ešte aj druhú dilemu, či sa tam oplatí vybrať vlastným autom alebo radšej vlakom? Jasné, že vlakom ma to vyjde lacnejšie, ale skôr sa pýtam hlavne kvôli riziku preplnených parkovísk pred hotelmi a teda komplikáciami so zaparkovaním a hľadaním voľného miesta. Hotel, kam rada chodievam (Sorea Trigan, Š. Pleso - v lete som tam par razy už bola) to problém nebol, ale teraz je predsa len zima, veľa lyžiarov a tak...
@marcella84 ano, praskajú bo švíkoch. Tu je to o držku. My domáci sa vtedy Tatrám vyhýbame oblúkom.
@marcella84 je to extrem. Boli sme raz a odvtedy už radšej nie.
Monkova dolina býva napríklad prázdna..
@marcella84 a do Rakuska nechcete ist? My teraz spekulujeme ci ist alebo nie, lebo na svk su nenormalne vysoke ceny za skipasy ci u ubytka.
Áno, Tatry sú počas prázdnin plné. Ak hotel k ubytovaniu ponúka parkovanie, tak choď v pohode autom. A pri presune mezdi osadami potom môžeš využiť TEŽ.
@marcella84 presne z tohto hotela sme sa vrátili pred pár dňami, víkend bol plný,cez týždeň ok
Včera som sa odtiaľ vrátil a bolo tam plno ľudí.
Parkoviská plné, vlaky TEŽ a OŽ natrepané ľuďmi. Spiatočný rýchlik do BA zaplnený už v PP. Aj prvá trieda.
Do nasich Tatier by ma cez prazdniny nikto nedostal. My chodime do polskych Tatier. Je tam sice tiez dost ludi,ale lacnejsie ako u nas a sluzby na vysokej urovni,ktore sa nedaju porovnavat s nasimi sluzbami v Tatrach.
@marcella84 stále to tu praská vo švíkoch. My domáci už ani radšej v okoli nikde nechodíme.
@marcella84 cez žiadne prázdniny sa v Tatrách nezrelaxujes. Hlava na hlave. Otras. My počas prázdnin do Tatier zásadne nechodíme..
Tatry su plne stale. Nemyslim ubytovanie, ale jednodnovych navstevnikov.
… žiaľ, skôr sa vrátiš unavená z predierania sa medzi ľudmi, ako zrelaxovaná …
Vďaka za všetky podnety. Plánujem ísť samozrejme len v týždni - od pondelka do piatku a ako som spomenula, v termíne kedy majú prázdniny BA, TT, NR. Je mi jasné, že cez každý víkend je tam riadny nátresk, ale iná kamoška mi vravela, že Bratislavčania sa tam cez ich jarné prázdniny zasa až tak masovo nehrnú, skôr využívajú Alpy, prípadne exotiku v teple. A že určite tam nie je vtedy taký nátresk ako počas "zlatého týždňa" na prelome rokov.
@marcella84 záleží, čo máš v pláne. Boli sme od 2.1. do 6.1. V električke sme si sadli vždy (boli sme 4), pozemna lanovka na Hrebienok chodila každých 15 minút, áno, obsadená. Veľmi veľa tých, čo sa vyviezli na Hrebienok, ďalej nešlo. My sme robili zimnú turistiku a na chodníkoch nebola hlava na hlave. Problém bol v sobotu najesť sa na Štrbskom, ale v hoteli Toliar dole v reštaurácii, je samoobslužna, to nakoniec bolo rýchle.
@livia341 odporucam ist na Dolomity ako do Rakúska, ktore je plne Slovákov cez jarne prazdniny.
V tatrách je plno stále, cez prázdniny este oveľa viac.
normalne chod na strbske aj vlakom nemusis riesit parkovanie ak chces najdes si aj kludne miesta
Je to extrém cez jarné prázdniny, všade plnka
@betulinka1 dakujem za info a kde v Dolomitoch je dobre? No cestovat sa nam nechce az do Italy, lebo chceme ist na 4 noci. A my sme zo stredneho kraja az
marci mame prazdniny aj tak byva vela ludi?
..ja ešte to moje otrepané😆😆kto tvorí plnku v tých predraženych Tatrach, keď tam nikto nechodí.. toto mi vždy napadne pri podobných otázkach,ako zadala autorka...🤭 každý nadáva, že sú predražené,nikto tam nechodí a tam nonstop plnka
Inak ešte ma napadlo, na horách je teraz všeobecne veľmi málo snehu, to by podľa mňa hádam tiež mohlo odradiť masy turistov a najmä lyžiarov 🙂)
@livia341 za mna urcite San Pellegrino. Treba vyberat podla toho ci hľadáte modre alebo cierne trate. Ja cierne nemam rada. Co za tyka cesty, tak niekedy je fajn ist o dve hodky dlhsie ale niektori dokonca chodia vlakom. To moze byt tiez fajn, lebo uz aj cesta krasna plna výhľadov.
@miskakyska Monkova spadá do uzávery, iba spodok je otvorený. A v Ždiari je ľudí dosť.
@marcella84 akurat dnes sa vracali svagrovci z Tatier a povedali nikdy viac, ze ludi vela na lyzovacke tak sa radsej ani nelyzovali a snehu niet ze sa nedalo nic robit ani sankovat sa. A to do prazdnin nevidim v tom velku nadej ze daky sneh napadne. Jedine ak wellnesovat ale medzi tolkymi ludmi mozem si chorobu doniest.
@betulinka1 dakujem za odpoved a s detmi radsej lahsie trate ako tazke. A ked som porovnavala skipasy medzi AT a IT tak sa mi zdaju, ze IT maju dost drahe. No uvidime kde nakoniec sa rozhodneme.
@marcella84 tam sú väčšinou len "prechádzači". Ja idem k moru,ale už aj ľutujem,mohla som ísť s deťmi do takej Plzne...krásne mesto❤️
@livia341 tam vies mat s skipas s inou cenou, ak si tam ubytovaná. Pri niektorych ubytovaniach bol skipas aj v cene ale je pravda, ze vacsie akcie su tyzden pred Vianocami. IT nas vyslo lacnejsie ako AT.
Je tam plno, momentalne takmer ziadny sneh - iba na zjazdovkach, cize plno ludi koncentrovanych na komernych miestach ako smokovec, strbaske pleso, hrebienok atd a kedze je zimna uzavera chodnikov, ludia sa tmolia prevazne len tu, snehu niet...
@marcella84 a chcete ísť lyžovať alebo len tak. Lyžovať na SK je smrť. Žijete na juhu, načo sa trepať do Tatier. Zbehnite do Rakuska.

Tatry počas prázdnin praskajú vo švíkoch