icon

Praskajú Tatry cez jarné prázdniny vo švíkoch?

marcella84
8. feb 2025

Ahojky. Rada by som sa vybrala cez jarné prázdniny do Vysokých Tatier trošku zrelaxovať a prísť na iné myšlienky (ako zamestankyni v školstve sa mi žiaľ inokedy ako cez školské prázdniny nedá 🙂 A chcela by som sa popýtať na vaše skúsenosti, či v našich veľhorách v čase jarných prázdnin býva príliš veľký turistický boom a nátresk? Mám na mysli teraz hlavne termín prázdnin pre Západné Slovensko (BA, TT, NR kraj), odkiaľ pochádzam. Riešim ešte aj druhú dilemu, či sa tam oplatí vybrať vlastným autom alebo radšej vlakom? Jasné, že vlakom ma to vyjde lacnejšie, ale skôr sa pýtam hlavne kvôli riziku preplnených parkovísk pred hotelmi a teda komplikáciami so zaparkovaním a hľadaním voľného miesta. Hotel, kam rada chodievam (Sorea Trigan, Š. Pleso - v lete som tam par razy už bola) to problém nebol, ale teraz je predsa len zima, veľa lyžiarov a tak...

Strana
z2
oblecenie99
10. feb 2025

@marcella84 Veru praskajú, myslím si, že aj doslova 🙈 Keby ste sa chceli presúvať TEŽ, nemáte šancu. My sme sa v lete niekedy ani nezmestili do toho vláčika. Parkoviská plné. Ak chceš vypnúť od deti a ľudí, tak Tatry sú posledné miesto, kde by som odporúčala ísť, a to ich milujem. O to horšie z že je málo snehu, všetci sa budú tmoliť všade, lebo sa nebudú môcť lyžovať, zimná uzávera tuším ešte trvá, čiže sa to nerozpustí ani vysoko v horách, ako možno koncom či začiatkom leta, a také tie najvychytenejšie miesta typu Starý Smokovec, Lomnica, Štrbské pleso alebo Hrebienok budú natrieskané.

Keď si ale chceš naozaj oddýchnuť a ťahá ťa to tam, ja by som možno odporučila osady nižšie, nám sa pomerne páči v Novej Lesnej. Sú tam rôzne apartmány, priváty so súkromím, prekrásny výhľad na hory - ak vychytáš pekné počasie, boli sme aj v apartmáne, kde bola výrivka či kaďa či niečo také, už si presne nespomínam. Alebo možno taký úlet, že Sliezsky dom (vysoko v horách, asi ani lacné by to nebolo, ale predpokladám, že by tam by mohol byť väčší kľud ako nižšie, tam asi nechodia s deťmi).

A určite by som išla autom, ja si zvyknem vyberať miesta, kde chodí aj TEŽ a presúvame sa potom takto. Kedy ako.

oblecenie99
10. feb 2025

Ináč ešte som si spomenula, že naši chodia do adult friendly hotelov v taký čas, aj naša pediatricka 😃 ja byť učiteľka, asi sa sústredím na to (pravda, ak by som nemala deti, lebo tak tie by som brala so sebou). ale také v Tatrách nemáme tuším, a i tak by tam bolo veľa ľudí mimo hotela, to je ten väčší problém plus chápem, že teba to ťahá do hôr 🙂

marcella84
autor
11. feb 2025

@yanni lyžovať určite nie a ani som nikdy nelyžovala 🙂 Skôr na také prechádzky po okolí a hlavne taký "reset" hlavy od každodenných starostí 🙂

marcella84
autor
Autor odpoveď zmazal
marcella84
autor
11. feb 2025

Tie massy návštevníkov vonku by mi ani tak neprekážali. Skôr bola moja otázka smerovaná na beznádejnú obsadenosť hotelov a aj parkovíšť pred hotelmi - a teda hlavne či vôbec má zmysel vybrať sa tam vlastným autom 🙂

katie253
11. feb 2025

@marcella84 všetko je plné. Aj parkoviská.

Strana
z2