icon

Preferujete radšej dovolenku pri mori alebo v mestách?

15. mar 2024

Aký ste typ? Dovolenka pri mori alebo cestovať po svete, spoznávať mestá?
Ja osobne preferujem spoznávanie miest. Z dovolenky pri mori nič nemám, pretože plávať neviem, a ani sa neopaľujem. Bola by to riadna nuda.

Strana
z2
tenerifka
15. mar 2024

Mam rada exotiku, mesto, dzungla, more. Taky mix. Naposledy som bola na 3 tyzdne kombi Singqpur/Borneo - rezort National geographic v dzungli pri rieke (ranne a vecerne plavby s pozorovanim fauny) a dazdovopralesovy ostrov pri Borneu v 5* rezorte a tam len relax.
Par rokov predtym Bangkok/sever v dzungli/juzny ostrov.
Tieto kombinacie robim aj kvoli dcere, ked cestujem s ñou, lebo ona by len plaz nedala, nudila by sa. S manzelom idem kludne len do Dominikanskej alebo na Maldivy

diewcatqoo
15. mar 2024

Ked som na dovolenke, tak sa rada tulam mesteckami a dedinkami. Vzdy vyberame dovolenku tak, aby sme mali pokial mozno aj vodu (nemusi byt nutne more) a zaroven aj moznost ist sa vyvencit niekde do mesta/dediny. Kebyze mam lezat tyzden niekde v rezorte, alebo byt v mieste, kde nie je nic na okoli, len vyprahnuta krajina, tak ma mrdne uz po druhom dni.
Nemam rada preplnene mesta, kde je hlava na hlave (napr. uz spomenuty Pariz alebo Londyn ma vobec nelakaju), mam rada mensie mestecka a dedinky, rada sa prejdem na miestny trh, do malych obchodikov, posedim v kaviarnicke alebo krcme, rada si necham odporucit miesta, ktore poznaju len miestni a ktore nie su turisticky vyhladavane.

vlucifuk
15. mar 2024

Aj ja som za poznávačky. Minulý rok sme boli pri mori a najradšej spomínam na deň, keď sme boli na poznávačke v najbližšom meste plnom kostolíkov a historických kútikov. Potom som bola štyri dni sama vo Warzsawe a to bolo super. Tento rok sa podobne ako @mircalla chystám na malý okruh Škandináviou. Idem sama a idem v lete. Bohužiaľ, pre mňa je jeseň a jar nereálna ( aj kvôli práci, aj kvôli rodine ). Až sa bojím tešiť, aby sa niečo nepokašľalo. Raz by som chcela dať Estónsko, Litvu, Lotyšsko...Ten sever ma láka. A mojím snom je NY, ale ten hlavne kvôli tenisovému turnaju US Open. Takže pozrieť si nejaký jeden, dva, tri dobré zápasy a potom popozerať city...

aurora33
15. mar 2024

Aj aj 🙂

ivangeline
15. mar 2024

Mesta a ešte viac príroda a turistika, nemám rada wellness a more a vodu a nudu.

tilly
16. mar 2024

Všetko a stále 🤣. Ja by som bola najradšej stále na cestách. More preferujem v zime, nemusím sa kúpať, stačí mi jeho energia, v lete hory a severnejsie moria. Mestá radšej menšie, romantické.

Strana
z2