Sú Tatry skutočne predražené?
mne ano,lanovka na hrebienok extremna traposina za vela penazi,obycajny vlacik na lane.Parkovne neskutocne,preto sa necudujem ze tam uz len poliaci chodia,slovakov sme tam tento rok naratali na prstoch jednej ruky.Vlak zo Smokovca do Tatranskej Lesnej co su 1-3 km jedna strana 5€.
@anonym_6bc5d5 ano prevazne Poliaci tak chodia.
@anonym_autor Darmo treba brať, že ceny sú tam s vysokohorskou prirážkou. Ale tá nádherná príroda, okolie to sa nedá zaplatiť ničím. Kto miluje Tatry a prírodu tak si tam nájde svoje.
@anonym_autor Darmo treba brať, že ceny sú tam s vysokohorskou prirážkou. Ale tá nádherná príroda, okolie to sa nedá zaplatiť ničím. Kto miluje Tatry a prírodu tak si tam nájde svoje.
@anonym_6bc5d5 Ano,ved to je pravda,v podstate sa to este da,no nieco vie dobre prekvapit🙂
@anonym_autor nieje pravda, deti majú zadarmo vlaky ked maju preukaz ktory sa vybavuje tusim za jedno euro a plati do 16 rokov. Nasledne sa kupuju bezplatne listky online.
Na stanici su listky najdrahsie lebo za nakup na mieste je priplatok a a tratovy listok je drahsi ako sietovy celodenný. Už len keby ste si kúpili online celodenný lístok tak vyjde jednu dospelú osobu 6 eur na vsetky jazdy.
@dzina007 Ok vdak za tip,to sme nevedeli
@anonym_autor za mňa áno, sú naozaj drahé
A naco tam vôbec chodíte? Čo máte z tých kopcov? Ved tam nič nie je, len príroda. Co z toho máte?
@anonym_af9111 FR?
@anonym_autor Každú destináciu si vieš vyskladať podľa toho, ako máš hlboko do peňaženky. Aj Tatry.
@letfenixa Ano ,lenze pointa je o tom ze 4 je lacnejsie a lahsie da najde ako 5To uz musime hldst bud dve izby,co pri malych detoch nechceme alebo izbu s dvoma spalnami,nam by stacila aj jedna a gauc ale taku ked zadas 5 ludi ti nik neda.
@anonym_autor Hľadajte apartmány.
@dzina007 deti nemaju zadarmo vlak,my sme platili pre 5 jeden smer 20 eur ,len 2 km.Deti maju lcnejsi ,no dtale drahy oproti zvysku Slivenska,to uz to parkovne vyjde lacnejsie ako vlak.Neviem,mozno su nejake pernamentky ale na stanici nas to takto draho vyslo.A inak sme chodili bsade pesi,len raz sme sli vlakom a to uz teda 2 x sme si povedali nikdy pri takej cene.To netrueke biedu,ale len z principu nebudem vyuzivat predrazene sluzby.Navyse tie parkoviska,len strk,ta taku sumu ziadna uroven.Nie vsade ale vela takych bolo.
@anonym_autor pokiaľ má dieťa do 6 rokov, tak jazdí zadarmo, pokiaľ nad 6, treba mu vybaviť preukaz a jazdí zadarmo. Lístky na celom Slovensku kúpené na stanici sú plus 1 €.
Môj syn bol teraz s kamošmi niekde v nízkych tatrách. My sme boli víkend predtým v alpách. Ubytovanie ani cestu nerátam, lebo ubytko sme mali zadarmo aj my aj oni a oni ako študenti mali vlak zadarmo.
Lanovka niekam na chopok 30 eur, na monte lussari 18. Jedlo 2 x také ceny a v nizkych tatrach polotovary, v Taliansku výborné jedlo, úžasné tiramisu, strik za 1 50... to na Slovensku ani vodu za 1,50 nemáme v bare.... Wellness 23 eur na dve hodiny 🙊...
Mne príde, že aj v rakúsku išli ceny celkom hore. Ubytovanie nie, ale jedlo v reštauráciách a nápoje.
My sme minuly rok len prechadzali cez Tatry a zas tam nepojdeme par rokov. Uz je to ako disneyland, sama stavba a dalej sa stavia. Ani zaparkovat nebolo kde. To sme boli v septembri a nie cez prazdniny. Radsej sme odparkovali kusok dalej a odtial sme sa kochali pohladom na kopce. Aspon tam nebolo vidiet vsetok ten chaos a milion ludi. Potom sme sa presli na menej frekventovanych turistickych trasach. Nemame radi masovu turistiku.
záleží čo požaduješ.
Včera bol manžel s dcérou. Išli ráno už o 4 hod, v Tatrách odparkovali a išli na turistiku. Slavkovský štít. Po vlastných.
Po výstupe sadli do auta a odišli domov. Nič si nekúpili, mali všetko so sebou.
@anonym_cb073f ano, lebo si z tatier alebo byvas blizko
Ja som priamo z tatier, zaplatim si rocne parkovanie ako obyvatel nesta Vysoke Tatry a mozem si parkovat a behat po turkach s vlastnou stravou na chrbte.
Ale ludia z daleka musia platit ubytko alebo cestu, ak na 1 den, stravu, nehorazne parkovne...
Vsetko v Tatrach je pre nasinca drahe, prave preto tam tak malo pocut slovencinu
Ano, su predrazene, absolutne (vyssie ceny parkovania a lanoviek ako Rakusko / Taliansko), aj relativne (za menej kopcov / kratsiu lanovku / zly parking) platim rovnako alebo viac. Uz tam nechodim alebo idem v pekny oktobrovy den, zaparkujem zadarmo a nikde tlacenica. Teraz mam na ciernej listine aj Teryho chatu, kvoli tej IG nadhere, ktorej to priklepli.
@patrike prosím ťa ak to nie je tajné, kde presne parkujes? Teraz všade dávajú tie rampy a tabule s qr kódmi lebo nenazraty starostovia a urbare chcú ryzovat nonstop pritom parkoviská vybudované ešte za komancov.
@patrike prosím ťa ak to nie je tajné, kde presne parkujes? Teraz všade dávajú tie rampy a tabule s qr kódmi lebo nenazraty starostovia a urbare chcú ryzovat nonstop pritom parkoviská vybudované ešte za komancov.
@anonym_87f244 Kostol ... ale nesmies blokovat veriacim v nedelu.
Chodíme do Tatier,nie síce často,no dám zarobiť aj našim. Nie len talianom,grekom a turkom.... Áno,sú drahé,keď si to napríklad porovnám s niečím iným. Ale keď šetríme celý rok na dovolenku,tak s tým počítam
Jedlo ale nikdy nejako neratam,jesť musíme či sme na doma
boli sme v juni, ubytovanie s polpenziou v hoteli na 6 noci pre dve osoby 520 euro, parkovne pri hoteli zdarma, tyzdenny listok na TEZ 16 euro na osobu, obedy denne menu v restauraciach Strbske Pleso, Tatranska Lomnica 7-8 euro alebo v bufete v Starom Smokovci za 6 euro, vecerne posedenie v kaviarni, velke pivo za 2,40 euro.
Ja chodím na dovolenku jedine k moru. Chodím tam oddychovať a nie nachodiť sa niekde v horách, na skalách, s vyplazeným jazykom sa vracať niekde na izbu. Ani ma nenapadne.
Ja chodím na dovolenku jedine k moru. Chodím tam oddychovať a nie nachodiť sa niekde v horách, na skalách, s vyplazeným jazykom sa vracať niekde na izbu. Ani ma nenapadne.
@anonym_fa80c8 Preto je svet pekny, lebo kazdy je iny. Ja som este aj na Krete presiel dve ich rokliny a ked si mam vybrat, tak pojdem vyliezt 1km vysoku stenu v Dolomitoch namiesto lezania pri mori.
@anonym_fa80c8 Existuje aj aktívna dovolenka, možno by ti občas prospela;).
@anonym_ffd793 si si istá? Ja som stretla Slovákov v Andách.
@anonym_4db250 A ty aj vieš čítať? Aké Andy? 😀 V mojom príspevku bolo napísané: "Slováci ako keby iné hory na SK ani nepoznali a tlačia sa len a len do Vysokých Tatier." Opakujem na SK. Takže ano, som si ístá. 😉
@anonym_fa80c8 to je krásne, že si nám toto dala vedieť v diskusii na tému drahota v tatrách.
Každý má rád niečo iné. Kočky, čo sú aktívne a ľúbia hory, by pri sa mori ukúsali nudou.
Pre mňa by bol týždeň pri mori veľmi smutná dovolenka. Potrebujem aj hory, aj more aj históriu v krásnych mestečkách.
@anonym_4db250 A ty aj vieš čítať? Aké Andy? 😀 V mojom príspevku bolo napísané: "Slováci ako keby iné hory na SK ani nepoznali a tlačia sa len a len do Vysokých Tatier." Opakujem na SK. Takže ano, som si ístá. 😉
@anonym_ffd793 väčšina asi chodí do tatier pritom asi aj na Orave bude dobrá turistika, ale asi najviac atrakcií je vo VT
@anonym_ffd793 väčšina asi chodí do tatier pritom asi aj na Orave bude dobrá turistika, ale asi najviac atrakcií je vo VT
@tilly aké atrakcie myslíš?Okrem lepších lanoviek.
Tatry sú abnormálne drahé za 1300 eur by som bez stravy nešla nikam.Ja som minule pozerala Zľavomat aj ubytovania v súkromí niektoré izby, koberce, kúpeľne ako u mojej starej babičky.Uz len z princípu nedám 15 eur za jedlo a tak už do Tatier nechodím plus parkovanie problém.Sluzby slabé žiadny večerný život posedeni, hudba.Malo reštaurácii, bistier.Na Orave, alebo vo Fatre, v raji je lepšie.Za tie peniaze by som radšej išla do Rakúska je tam veľa atrakcií pre deti, jazera, zvieratá všetko prispôsobené pre deti
@tilly aké atrakcie myslíš?Okrem lepších lanoviek.
Tatry sú abnormálne drahé za 1300 eur by som bez stravy nešla nikam.Ja som minule pozerala Zľavomat aj ubytovania v súkromí niektoré izby, koberce, kúpeľne ako u mojej starej babičky.Uz len z princípu nedám 15 eur za jedlo a tak už do Tatier nechodím plus parkovanie problém.Sluzby slabé žiadny večerný život posedeni, hudba.Malo reštaurácii, bistier.Na Orave, alebo vo Fatre, v raji je lepšie.Za tie peniaze by som radšej išla do Rakúska je tam veľa atrakcií pre deti, jazera, zvieratá všetko prispôsobené pre deti
@anonym_bd45d5 ja vôbec neviem. V tatrách sme boli naposledy pred 13 rokmi a zdrhli sme o dva dni skôr domov. To sa nám asi nikdy nestalo.
Boli sme teraz nedávno v Tatrách, ubytovanie za 250€ pre 2 osoby na 5 dni, z toho časť preplatí zamestnávateľ. Stravovali sme tak, že raňajky a večere sme mali niečo suché, mali sme tam vlastnú kuchyňu a chladničku. Obedy sme mali na turistike. Kúpili sme si týždenný lístok za 16€/ osoba a jazdili sme kam sme chceli. Dopriali sme si aj zmrzlinu, aj občerstvenie, a celý výlet so stravou nás vyšiel cca 360€. Pochodili sme kadečo, máme radi turistiku. Ale ubytovanie nám stačil penzión, trošku ďalej od Smokovca. Bol však útulný, čistý, vlastný dvor aj vchod.
Boli sme teraz nedávno v Tatrách, ubytovanie za 250€ pre 2 osoby na 5 dni, z toho časť preplatí zamestnávateľ. Stravovali sme tak, že raňajky a večere sme mali niečo suché, mali sme tam vlastnú kuchyňu a chladničku. Obedy sme mali na turistike. Kúpili sme si týždenný lístok za 16€/ osoba a jazdili sme kam sme chceli. Dopriali sme si aj zmrzlinu, aj občerstvenie, a celý výlet so stravou nás vyšiel cca 360€. Pochodili sme kadečo, máme radi turistiku. Ale ubytovanie nám stačil penzión, trošku ďalej od Smokovca. Bol však útulný, čistý, vlastný dvor aj vchod.
@anonym_4768e6 Vyššie píšem, že kto túži v Tatrách po wellnessoch, bazénoch, pohodlných "výstupoch" za krásnymi výhľadmi a vydumanej gastronómii a drinčíkoch, nech si pripraví kreditky alebo nech ide inam než do hôr. A propos, zážitky pre deti: niekedy stačí aj stanovačka či stretnutie s kamzíkom a nie kadejaké animačné programy. Neustály lov zážitkov v nich vypestuje nudu z menej záživných, ale zato zmysluplnejších aktivít.

@dzina007 Teraz si to porovname s Rakuskom : vlak pre kazdeho zadarmo. Parkovanie 8 eur / den, casto zadarmo pri lanovke. 5 noci pre dvoch v penzione = 420 s ranajkami
@patrike takže keď to narátam tak ma to v naších Tatrách vyjde rovnako ako v Rakúsku, keďže moje deti už často berú ako dospelé osoby. 🙂
Inak tá chata čo sme mali my je až pre 8 ľudí tak sme mohli vziať aj celú rodinu ak by sme chceli.
Nevravím že inde nieje lacnejšie. Ale poukazujem na to že ak človek chce, nevyjdú Tatry až tak draho, keď si človek dá pozor, pripraví si itinerár a naplánuje všetko dopredu.