Sú Tatry skutočne predražené?
mne ano,lanovka na hrebienok extremna traposina za vela penazi,obycajny vlacik na lane.Parkovne neskutocne,preto sa necudujem ze tam uz len poliaci chodia,slovakov sme tam tento rok naratali na prstoch jednej ruky.Vlak zo Smokovca do Tatranskej Lesnej co su 1-3 km jedna strana 5€.
Vsetko vo Ficolande je predrazene cez korupciu a vysoke dane, poplatky, pokuty,... a platy nizke. Ale slovakom to nevadi, tak co. Keby ludia vysli do ulic, tak by sa Fico zosral, ale ked ak nikto neprotestuje, tak suhlasi.
@anonym_a2697b Prosim ta, toto je uz diagnoza vsade vidiet a za vsetkym vidiet Fica. Tatry boli drahe vzdy.
Nechápem, prečo tam niekto chodí za tie ceny. Hlavne zo západu, kde máme bližšie lacnejšie Alpy. Z východu mate Poľsko.
@anonym_b9cd7d Alpy vyjdu draho,som pozerala.Mozno ale buduci rok.
lanovka na hrebienok nie je žiadna atrakcia a ani za ňu nevydáva. je to obyčajný vláčik z bodu A do bodu B. vzhľadom na prevýšenie museli vybrať medzi ozubnicovou železnicou a lanovkou, vzhľadom na ekonomický aspekt vybrali lanovku a vzhľadom na terén vybrali pozemnú namiesto visutej....
lanovku na hrebienok absolutne nemusíš používať, ak nechceš, kľudne hore na hrebienok a s5 dole do smokovca môžeš šlapať...
@biba_18 A ved my sme len slapali z Dolneho vsade😀
@anonym_autor tiež sme 5. A rátali sme s tým. Už keď som bola ja dieťa, tak každý pišťal, že Tatry sú drahé a predsa je tam stále kvantum ľudí, hodujú, pijú, búchajú sa po vačkoch... tak to asi nebude také tragické. A hlavne, keď idem na výlet, alebo dovolenku, nejdem tam šetriť. nevravím, že teraz si pot utieram dvackami počas túry, ale dať 8 eur sa buchtu a potom doma o tom mať dva týždne predslov, to tiež nie, ja si ju tam zaslúžene vychutnám.
@anonym_autor tiež sme 5. A rátali sme s tým. Už keď som bola ja dieťa, tak každý pišťal, že Tatry sú drahé a predsa je tam stále kvantum ľudí, hodujú, pijú, búchajú sa po vačkoch... tak to asi nebude také tragické. A hlavne, keď idem na výlet, alebo dovolenku, nejdem tam šetriť. nevravím, že teraz si pot utieram dvackami počas túry, ale dať 8 eur sa buchtu a potom doma o tom mať dva týždne predslov, to tiež nie, ja si ju tam zaslúžene vychutnám.
@galganka o len parkovisko zelene pleso,plne ,asi oen 4 auta sk znacka.Takze ak by tam nevoli Poliaci asi su poloprazdne,neviem.
@anonym_a2697b Prosim ta, toto je uz diagnoza vsade vidiet a za vsetkym vidiet Fica. Tatry boli drahe vzdy.
@anonym_cf3013 Uhol pohladu. Su Tatry drahsie s cistym platom 1 tis eur, alebo s 2,5 tis eur? Zalezi od kupyschopnosti. Ide o to, kolko ti necha normalny stat s rovnou danou 17% a kolko ti necha ficov stat, kde sa zdanenie blizi k 60% (zaplatis vysoke dane, vysoke odvody, zamestnavatel odvedie dalsie odvody. S tym ides do obchodu, 23% DPH, zaplatis dane z nehnutelnosti, spotrebnu dan, parkovne, zaplatis predrazeny pas, zaplatis si u lekara, u zubara,...) Ina vec je, ze ponukane sluzby v Tatrach neodpovedaju ich cene.
Ak sa maju slovaci lepsie, je to vdaka eu, nie vdaka ficovi. Vsetci su zadlzeni na hypotekach do smrti. Ked ich vyhodia z prace, my co pracujeme, sa im asi budeme skladat na ich hypoteky, ked nas ta ficovska kreatura este viac zdani?
@anonym_autor Alpy su lacnejsie ako Tatry, ked spravne hladas ubytovanie a netlacis sa do vychytenych centier. Vela penazi usetris v Salzburgsku, maju regionalnu kartu : MHD zadarmo, mnohe lanovky tiez alebo s velkou zlavou.
@anonym_autor ak pohladas, tak Alpy su na rovnakej cenovej urovni, aj lacnejsi sa najde, ale, kvalita je neporovnatelna. Zial, smutne, ale rokmi overene
@anonym_4db250 a ako to suvisi?
@anonym_66b453 reakcia na posledný odstavec
@ivanakal No my sme piati,pre 4 sa hlada lahsie ubytovanie,my sme mali penzion bez stravy 8 dni 1300 e,nevyhldavali sme extra kaviarne a podobne,deti mensie ,ale aj to parkovanie,ak sa nam nechcelo vsade uz z Dolneho Smokovca chodit na hory,tak autom ,ale to parkovanie drahe.Lanovky ani my,som vravela ze taku sumu za vlcik nedam aj na Bachledku sme si vysli sami,len moje deti 7 a 9 r ,cize to tempo take nemaju a zasa aj nieco pre ne aby len nechodili stale.Obed sme sa sli najest len raz,inak som robila lepaky a palacinky.Takze o to nejde,skor o to parkovanie a vlaky,lanovky.A zmrzlina ze 3.30,To tusim ano v Taliansku sme raku drahu nemali.
@anonym_autor preto vždy bývame v Novom Smokovci/Sibír, najlepši vychodzi bod na veľa túr.
Tak zalezi co chces v tych Tatrach robit. My tam chodievame za turistikou. Ubytovanie nas vyjde na 4 noci 320 Eur (pre 4). Rano si urobime ranajky, zbalime desiatu a vracame sa vecer, resp. podvecer. Ak stihame, ideme na pizzu alebo nejaku veceru, mame osvedcene miesto kde sa da dobre a lacno najest. Lanovky (teda vlaciky na lane 😂) nevyuzivame, mame nohy. Jasne ked ide niekto wellnessovat do Tatier alebo byvat v hoteloch tak sa stazuje ake drahe, no da sa aj lacnejsie.
@ivanakal kam chodite na turistiku? Ja kvoli medvedom mam nulovu chut tam ist plus pre tie davy..
@ivanakal kam chodite na turistiku? Ja kvoli medvedom mam nulovu chut tam ist plus pre tie davy..
@anonym_46e03f Stale vam pisem, medvede tlacia do bachora kukuricu na podhori teraz alebo cucoriedky kdesi daleko od chodnika. Medved nema zaujem o stretnutie a vyhyba sa chodnikom, kde je vela ludi. To ti pisem ako clovek, ktory pochodil kdejake neznacene chodniky a videl som nula medvedov.
A naco tam vôbec chodíte? Čo máte z tých kopcov? Ved tam nič nie je, len príroda. Co z toho máte?
@anonym_af9111 Ty si riadna vtipalka..."Ved tam nič nie je, len príroda. "...😅 Krasna priroda je snad celkom dost, ci ?
A naco tam vôbec chodíte? Čo máte z tých kopcov? Ved tam nič nie je, len príroda. Co z toho máte?
@anonym_af9111 Vsak presne to z toho mnohi maju, ze "nic len priroda". Je to relax. Plus pohyb na dobrom vzduchu.
su predrazene....ubytko a sluzby bohuzial neodpoveda cena kvalite ... preto uprednostnujeme uz roky hory v zahranici... ja sa nestazujem na cenu ako taku, ale co za tie peniaze dostanem...
Akože chcela by som ísť na Lomničák ale 2+2 deti akože takmer 400 euro za lanovku nieje ani zďaleka normálne, všetko je v iných krajinách lacnejšie, ja obdivujem, že dakdo ešte dovolenkuje na Slovensku
@zuzubb007 lanovka na hafelekar stojí 60 € - ale hafelekar 2269, lomničák 2636 n.v., v rakúsku je ohromná konkurencia čo sa týka možností výletov - alpy sú 100x väčšie ako ta3
ak máš bližšie alpy, sú rozhodne lepšou voľbou. ale nie každý ich má blízko ...
@anonym_autor neverím, že Alpy vyjdú drahšie, ako Tatry. Máme pochodený celkom solídny kus Álp Talianske, Nemecké, Rakúske aj Švajčiarske a aj slovinské julske Alpy a (okrem Švajčiarska samozrejme, ale aj to sa už približuje našim cenám) sa mi nikde nezdalo draho.
My sme sa teraz vrátili z Tatier. Drahá je najma strava a vody.
čo sa týka služieb:
PREPRAVA
- nejazdiť autom a neplatiť 15 eur parkovné ale využívať vlak - deti ho majú zadarmo, dospelý majú celodenný lístok za 6eur, 3 dňový za 12eur alebo týždenný za 16 eur a môžu jazdiť kde chcú a koľko chcú v rámci trate Vysokých Tatier. Takže preprava na 7 dní pre 4 člennú rodinu 32€.
UBYTOVANIE
Ubytovanie v chate pre 4 člennú rodinu sme mali za 777€ vo Veľkom Slavkove (275€ späť ešte prispeje zamestnávateľ), bolo tam ihrisko bazén parkovanie v cene. Raňajky a večere sme si robili sami, na vlak sme mali pešo asu 10 minút. Ubytovanie sledujem priebežne celý rok ako sa pohybujú ceny a väčšinou rezervujem už vo februári v marci s First minute zľavami.
Takže najväčšia položka bola strava na turistikách kde rátajme že obed 4 člennú rodinu stál cca 60-90€. Pri malých deťoch vie byť položka za jedlo menšia.
SLUŽBY
Zvyšok je to o tom ako si človek zariadi program keďže sa nedá každý deň behať po kopcoch s deťmi.
Lanovky nevyužívame, máme nohy.
Z atrakcií sme využili Splav Dunajcom,jazdy na TatraBobe, minigolf aquapark
Splav Dunajcom 80€ s inštruktorom, zábava pre deti veľká ale stojí peniaze. Ale raz ročne mať tento zážitok, prečo nie.
Minigolf 11€ pre 4 ľudí.
Jazda na TatraBobe - každé dieťa dve jazdy spolu 24€
Aquapark - listky kupované vopred a v zľave stáli cca 80€. Kávy obed 80.
Sladkosti a somariny sme deťom nakupovali v normálnych potravinách, nemusia si kupovať drahé horalky na horských chatách, môžu si vytiahnuť lacnú horalku z batohu.
@anonym_66b453 reakcia na posledný odstavec
@anonym_4db250 🙂 trochu odveci
čo sa týka služieb:
PREPRAVA
- nejazdiť autom a neplatiť 15 eur parkovné ale využívať vlak - deti ho majú zadarmo, dospelý majú celodenný lístok za 6eur, 3 dňový za 12eur alebo týždenný za 16 eur a môžu jazdiť kde chcú a koľko chcú v rámci trate Vysokých Tatier. Takže preprava na 7 dní pre 4 člennú rodinu 32€.
UBYTOVANIE
Ubytovanie v chate pre 4 člennú rodinu sme mali za 777€ vo Veľkom Slavkove (275€ späť ešte prispeje zamestnávateľ), bolo tam ihrisko bazén parkovanie v cene. Raňajky a večere sme si robili sami, na vlak sme mali pešo asu 10 minút. Ubytovanie sledujem priebežne celý rok ako sa pohybujú ceny a väčšinou rezervujem už vo februári v marci s First minute zľavami.
Takže najväčšia položka bola strava na turistikách kde rátajme že obed 4 člennú rodinu stál cca 60-90€. Pri malých deťoch vie byť položka za jedlo menšia.
SLUŽBY
Zvyšok je to o tom ako si človek zariadi program keďže sa nedá každý deň behať po kopcoch s deťmi.
Splav Dunajcom 80€ s inštruktorom, zábava pre deti veľká ale stojí peniaze. Ale raz ročne mať tento zážitok, prečo nie.
Minigolf 11€ pre 4 ľudí.
Sladkosti a somariny sme deťom nakupovali v normálnych potravinách, nemusia si kupovať drahé horalky na horských chatách, môžu si vytiahnuť lacnú horalku z batohu.
@dzina007 Teraz si to porovname s Rakuskom : vlak pre kazdeho zadarmo. Parkovanie 8 eur / den, casto zadarmo pri lanovke. 5 noci pre dvoch v penzione = 420 s ranajkami
@anonym_autor neverím, že Alpy vyjdú drahšie, ako Tatry. Máme pochodený celkom solídny kus Álp Talianske, Nemecké, Rakúske aj Švajčiarske a aj slovinské julske Alpy a (okrem Švajčiarska samozrejme, ale aj to sa už približuje našim cenám) sa mi nikde nezdalo draho.
@tilly Plny suhlas. Pred rokom, Madonna di Campiglio, 10 ci 11 dni hotel 4*, super zranica, bazen, parkovanie zadarmo v garazi, cena menej ako Grand v Smokovci alebo Lomnici. Plno lanoviek zadarmo.
@anonym_autor preto vždy bývame v Novom Smokovci/Sibír, najlepši vychodzi bod na veľa túr.
@letfenixa Ano ,lenze pointa je o tom ze 4 je lacnejsie a lahsie da najde ako 5To uz musime hldst bud dve izby,co pri malych detoch nechceme alebo izbu s dvoma spalnami,nam by stacila aj jedna a gauc ale taku ked zadas 5 ludi ti nik neda.
čo sa týka služieb:
PREPRAVA
UBYTOVANIE
SLUŽBY
Minigolf 11€ pre 4 ľudí.
@dzina007 deti nemaju zadarmo vlak,my sme platili pre 5 jeden smer 20 eur ,len 2 km.Deti maju lcnejsi ,no dtale drahy oproti zvysku Slivenska,to uz to parkovne vyjde lacnejsie ako vlak.Neviem,mozno su nejake pernamentky ale na stanici nas to takto draho vyslo.A inak sme chodili bsade pesi,len raz sme sli vlakom a to uz teda 2 x sme si povedali nikdy pri takej cene.To netrueke biedu,ale len z principu nebudem vyuzivat predrazene sluzby.Navyse tie parkoviska,len strk,ta taku sumu ziadna uroven.Nie vsade ale vela takych bolo.
@anonym_46e03f Stale vam pisem, medvede tlacia do bachora kukuricu na podhori teraz alebo cucoriedky kdesi daleko od chodnika. Medved nema zaujem o stretnutie a vyhyba sa chodnikom, kde je vela ludi. To ti pisem ako clovek, ktory pochodil kdejake neznacene chodniky a videl som nula medvedov.
@patrike ze si ty medveda nestretol nic nehovori, moja rodina ho stretla na 10-20 metrov na Chopku minuly rok. A stale su nejake pripady. Nechcem ist do hor s tym pocitom, alebo potom na chodniky kde su davy a o relaxe sa ani neda hovorit. Neviem no. Uz ma to k nam do Tatier nejako nelaka, drahe a sluzby fakt nanic. Skoda
@dzina007 deti nemaju zadarmo vlak,my sme platili pre 5 jeden smer 20 eur ,len 2 km.Deti maju lcnejsi ,no dtale drahy oproti zvysku Slivenska,to uz to parkovne vyjde lacnejsie ako vlak.Neviem,mozno su nejake pernamentky ale na stanici nas to takto draho vyslo.A inak sme chodili bsade pesi,len raz sme sli vlakom a to uz teda 2 x sme si povedali nikdy pri takej cene.To netrueke biedu,ale len z principu nebudem vyuzivat predrazene sluzby.Navyse tie parkoviska,len strk,ta taku sumu ziadna uroven.Nie vsade ale vela takych bolo.
@anonym_autor časové lístky samozrejme vyjdú lacnejšie, týždenný lístok na električky máš za 16€ či tak nejak ...
@anonym_autor Sú katastrofálne, boli sme teraz na Bachledke. OK chceli sme zážitok pre deti tak zaplatíme. Ale služby nula bodov. Po chodníku sme sa boli najesť v tamojšej reštaurácii, za tie ceny si musíš vystáť radu s podnosom, nik si ťa 10 min nevšíma a následne s muž odniesol otravu jedlom. Na dovolenke, super dva dni bol mimo. Pri platení ti ešte automaticky nastaví na termináli sprepitné.
A to nielen tu, majú ťa len ako bankomat ale ak chceš niečo navyše tak čo otravuješ. Hrúza.
@anonym_autor nieje pravda, deti majú zadarmo vlaky ked maju preukaz ktory sa vybavuje tusim za jedno euro a plati do 16 rokov. Nasledne sa kupuju bezplatne listky online.
Na stanici su listky najdrahsie lebo za nakup na mieste je priplatok a a tratovy listok je drahsi ako sietovy celodenný. Už len keby ste si kúpili online celodenný lístok tak vyjde jednu dospelú osobu 6 eur na vsetky jazdy.
@anonym_autor nieje pravda, deti majú zadarmo vlaky ked maju preukaz ktory sa vybavuje tusim za jedno euro a plati do 16 rokov. Nasledne sa kupuju bezplatne listky online.
Na stanici su listky najdrahsie lebo za nakup na mieste je priplatok a a tratovy listok je drahsi ako sietovy celodenný. Už len keby ste si kúpili online celodenný lístok tak vyjde jednu dospelú osobu 6 eur na vsetky jazdy.
@dzina007 hej, deti sa vozia zadarmo, aj našim sme to vybavili... plus ešte jeden zlepšovák sme zistili, za bicykel sa platí, ale za zložený bicykel už nie 😀

Akože chcela by som ísť na Lomničák ale 2+2 deti akože takmer 400 euro za lanovku nieje ani zďaleka normálne, všetko je v iných krajinách lacnejšie, ja obdivujem, že dakdo ešte dovolenkuje na Slovensku