Aké sú náklady na nákupy v Turecku?
Ahojte, tento rok ideme prvý krát na dovolenku k moru, kontrakte Turecko. Chcem sa opýtať koľko peňazí je dosť na nákupy na trhoch čo sa týka nejaka kozmetika oblečenie bižutérie a podobne?? Viem že je to individuálne ale tak pre predstavu . Chcela by som si odniesť pár kuskov ale vôbec nemám potuchy o cenách a podobne, počula som že sa dajú krasne zjednavat ceny. Len tak pre prehľad cca 300€? Je malo? Ďakujem za rady a prejem krásny deň.
Asi to nie je úplne odpoveď čo hľadáš, ale 0€.
@anonym_autor asi 10 eur, rada sa poobzeram ale nekupujem a odradia ma az moc kontaktni predavaci.
@anonym_autor zober si sumu, ktorú si ochotná tam minúť a podľa toho sa zariaď. Ja napríklad nemám potrebu na dovolenke kupovať hovadiny, radšej nejaké atrakcie, výlety, zážitky...
@anonym_autor ja napríklad kupujem iba magnetky na pamiatku a možno sem tam nejaké tričko. Nič viac 😃 čiže dokopy možno 30€.
Zas ja som chlap čiže nejako to nakupovanie nemusím
Ja strašne rada večer vyrážam po obchodíkoch, ale kupujem skôr potraviny, koreniny, drobnosti typu hrnček, taška , magnetka. Konkrétne na nejaké turecké fejky by som nedala ani deravý groš. Vlani tu bola jedna, čo si tuším jeden celý kufor brala prázdny, aby mohla späť ísť s plným kufrom tých bučorov.
Nemyslím žiadne napadne fejky ani nič podobne, skôr nejaké mieste suveníry . Ďakujem za tipy
My síce nejdeme do Turecka, ale Talianska so 4 deťmi a plánujeme si vziať vreckové 1200e. Na jedlo, plus darčeky. Musí stačiť.
Neviem, kolko suvenirov potrebujes kupovat? My takto vobec nezvykneme z dovolenky nieco nosit. Ked tak, tak kupujeme nejake mieste potraviny alebo skor na takyto styl. A miname podla toho, kolko si mozeme dovolit minut 🙂
Nemyslím žiadne napadne fejky ani nič podobne, skôr nejaké mieste suveníry . Ďakujem za tipy
@anonym_autor zalezi od toho co chceš kúpiť. Budeš mať 300 minies 300 (ak budeš kupovať somariny) My kupujeme sypané čaje a tie orieskove sladkosti, poprípade telové oleje a tam neriešim koľko miniem lebo to chcem a viem ze u nás také nekupim
my vacsinou na dovolenke nejak extra nenakupujeme, akoze iba tak nieco domov, takze za mna 300 eur je viac nez dost.
@anonym_autor pre mňa pridaj jednu 0. Kupujem si tam zlato
my kupujeme len magnetky a sladkosti pre rodičov a kamarátov. Takže možno 30 - 50 E. Nekupujeme nič, čo sa dá kúpiť aj u nás. Zase kolegyňa, tá minie aj 300 E na blbosti.
My si berieme vreckove 2500eur,ale z toho pojde aj na vylety kopec,a nieco trhy.Nieco duty free,tak uvidime kolko minieme.
My si berieme vreckove 2500eur,ale z toho pojde aj na vylety kopec,a nieco trhy.Nieco duty free,tak uvidime kolko minieme.
@anonym_2f23f4 to je viac, ako my máme rozpočet na celú dovolenku. 🙂 le tak zase, každý chodíme na dovolenku a míňame len toľko, koľko nám dovolí rozpočet.
@anonym_2f23f4 to je viac, ako my máme rozpočet na celú dovolenku. 🙂 le tak zase, každý chodíme na dovolenku a míňame len toľko, koľko nám dovolí rozpočet.
@anonym_9a0e7c tak my berieme 13te platy na to urcene,a ide nas 8.Takze tiez to mas okolo 312eur na osobu.Ale je pravda,ze suma za dovolenku je ako za taketo 3.
@anonym_autor za 400 € bol plný kufor- oblečenie, kabelky, kozmetika a hlavne lieky - vitamíny, maste...
Ďakujem za predstavu, skôr si chcem len urobiť radosť z prvej dovolenky a niečo pekne na pamiatku ☺️
A dajte prosím nejaké tipy čo si z Turecka odniesť a stojí to za to
Ďakujem za predstavu, skôr si chcem len urobiť radosť z prvej dovolenky a niečo pekne na pamiatku ☺️
@anonym_autor chod aj na vylety,maju piratske lode,safari na jeepe.To by bolo velmi zaujimave,dalej isto aj rozne masaze,teda aj ja aj muz pojdeme v nasom hoteli.Takze aj preto tolko penazi si berieme.
Na suveníry ti stačí 50 eur. Pokiaľ nechceš kupovať fejky a blbosti. Radšej chod na vylet ako na trhy
Lieky-otrivin,voltaren,claritine,krémy na pig. Škvrny,krém na tvar,mentolové kryštály,čaje,káva,kolínske vody.

To ti bude stacit, bezne si kupujem nejake drobnosti privesky uteraky ci blbosti do vody a nad 200e som este nesla v Turecku... to ti bude stacit... na vylety potrebujes viac jasne ale ty sa pytas na trhy...