Ako najlepšie navštíviť Rímske Koloseum?
Ahojte, uvítame dobré rady a tipy na návštevu Rímskeho Kolosea. Kde kúpiť lístky, audiosprievodcu, ako prebieha prehliadka, na čo si dať pozor...
@ppdesign kupovala som online na oficialnej stranke a na presny cas. Mala som vtedy zistene, ze mam ist rano, kym este neboli az take davy, tak sme isli hned zrana plus sme dosli skor, ze keby nahodou boli dlhe rady aj tie, kde su listky uz kupene a veru aj boli. Ale nastastie sme sa postavili do radu a dosli sme na rad cca 15 min pred casom na listku. Pustili nas bez problemov. Detto vatikan - isli sme len pozriet baziliku bez muzei, t.j. len to, co je zadarmo (okrem vyslapu na vezu) a dosli sme tam tusim o 8 rano, vystali si soru (dost dlhu, ale nie taku, aku sme videli potom 😅) a na obed sme uz vysmiate isli dalej na Anjelsky hrad 🙂
@ppdesign Koloseum je asi to jediné v Ríme, čo som nevidel, všetci ma odhovárali, že tam vystojíš pol dňa a dnuka nie je nič zaujimave. Ale zmrzlinu mali dobru pred koloseom
@ppdesign Nechajte sa odvliecť do otroctva. Prihláste sa dobrovoľne ako gladiátori v malom meste. Ak budete mať štastie a schopnosti, môžete sa prebojovať až do Kolosea 😁
A teraz vážne, vyhýbať sa černochom s náramkami a veci mať zabezpečené proti vreckárom. A potom si už len užívajte predstavivosť lebo je to zrúcanina a nič tam není 😁
Odporúčam si rezervovať pamiatky hneď ráno lebo okolo tej 10.00 už začínajú autobusy privazat návaly turistov zo svojimi sprievodcami a potom je to už masaker.
Tiez sa chystame do Rima, na Koleseum si kupime listky na oficialnej stranke hned ako budu v predaji - mesiac dopredu sa len da. Ak sa bude dat tak dame bud hned ranny vstup alebo potom ten posledny. Urcite na ziadne pamiatky v Rime nechod tak ze si kupis listky na mieste, to budes cakat hodiny v rade ak vobec budu nejake volne. Audioguide sa da stiahnut v aplikacii. Ak si nejaky nadsenec tychto pamiatok da sa kupit napr na get your guide aj vstup so sprievodcom
@ppdesign kupovala som online na oficialnej stranke a na presny cas. Mala som vtedy zistene, ze mam ist rano, kym este neboli az take davy, tak sme isli hned zrana plus sme dosli skor, ze keby nahodou boli dlhe rady aj tie, kde su listky uz kupene a veru aj boli. Ale nastastie sme sa postavili do radu a dosli sme na rad cca 15 min pred casom na listku. Pustili nas bez problemov. Detto vatikan - isli sme len pozriet baziliku bez muzei, t.j. len to, co je zadarmo (okrem vyslapu na vezu) a dosli sme tam tusim o 8 rano, vystali si soru (dost dlhu, ale nie taku, aku sme videli potom 😅) a na obed sme uz vysmiate isli dalej na Anjelsky hrad 🙂
@vikusjk opýtam sa ešte na vás dojem z tohto miesta? Navštívili by ste ho znovu? Odporúčate? Bola som totiž v Ríme viac krát a stačilo mi vidieť ho zvonku, ale teraz idem o sestrou a ona sa tam chce ísť pozrieť ...tak že či nebude dáko sklamaná...viac sa mi páči Fórum Romanum...tak uvažujem o kúpe kombinovanych lístkov skôr kvôli tomu...
@vikusjk opýtam sa ešte na vás dojem z tohto miesta? Navštívili by ste ho znovu? Odporúčate? Bola som totiž v Ríme viac krát a stačilo mi vidieť ho zvonku, ale teraz idem o sestrou a ona sa tam chce ísť pozrieť ...tak že či nebude dáko sklamaná...viac sa mi páči Fórum Romanum...tak uvažujem o kúpe kombinovanych lístkov skôr kvôli tomu...
@ppdesign ano aj my sme mali ten kombi listok a po Koloseu sme sa presli k Foru a dali sme to vlastne za jeden den. Nam sa pacilo (ja som bola so sesternicou), to koloseum je zaujimave aj z vnutra, neviem co sa akoze neda ocakavat od starej ruiny, ale su tam aj nejake vystavene predmenty, da sa vyst tusim na druhe poschodie a potom az na najvyssie trebalo nejaky speci vstup, to sme nemali, alebo tam sli iba so sprievodcom, tak nejako. Ale nevadilo to. Stravili sme tam asi dve a pol - tri hodiny. ak by som sa mala vratit, tak iba ukazat to niekomu dalsiemu, mne samotnej to raz stacilo, ale dojem mam dobry 🙂

Určite dosť v predstihu online, nie na mieste. Mate tam.na vyber aj ci chcete audio sprievodcu. Treba sa pozriet aj co zahŕňa prehliadka. Zvyčajne byva aj fórum a palatine a treba si to užit a vyhradiť doooost casu nato. A nekupovať od hocikoho pred koloseum lístky tzv. skip the line.