Na čo si dať pozor pri kúpe Škoda Octavia 2017?
Ahojte, plánujem kúpiť jazdenú Škoda Octavia 1.6 TDI 2017 s nájazdom 160000 km za cca 10500 eur, auto vyzerá dobre ale bojím sa skrytých chýb, beriem ho aj do servisu na kontrolu, máte tipy na čo si dať pozor konkrétne pri tomto modeli, ďakujem
@anonym_autor trosku rizikovy na nakladnejsie opravy moze byt 7-stupnovy automat DSG (so suchymi spojkami), v pripade 1,6 TDI by som radsej volil 5-stupnovy manual.
Podla mna na jazdenke je najviac cenna absencia korozie a nehavarovanost (v idealnom pripade aj nelakovanost nicoho) a vsetky skla (mozno okrem celneho) povodne - rok vyroby skla sa da vycitat na potlaci kazdeho skla (posledna cifra za bodkou je r.v. daneho skla - mal by byt zhodny, u malych skiel niekedy o rok dozadu s r.v. auta; mali by mat logo Skoda). Mechanicke a podvozkove veci sa daju opravit/vymenit, ale korozia na opravovanych castiach, alebo vychadzajuca zo stykov plechovych dielov, zvnutra dielov sa prakticky opravit neda. Povodna karoseria (nikdy neopravovana) ma kvalitnu antikoroznu ochranu, cokolvek opravovane (novymi dielmi) uz ovela slabsiu, o zvaranych miestach ani nehovoriac.
@anonym_autor na obhliadku auta si urcite zober skuseneho poradcu - "autickara", aj dvoch. Ma skusene oko a vselico moze odhalit.
Octavie su celkom osvedcene, spolahlive, technik pozrie, ci nie je burana, nacita VAG, akurat ten 5st manual nebude akurat vyhra. Ani pri dalsom predaji. Na 70tke das 5ku a dalsi stupen nie je. Na inom aute na dialnici na 90 zaradis este 6tku a ides.
Octavie su celkom osvedcene, spolahlive, technik pozrie, ci nie je burana, nacita VAG, akurat ten 5st manual nebude akurat vyhra. Ani pri dalsom predaji. Na 70tke das 5ku a dalsi stupen nie je. Na inom aute na dialnici na 90 zaradis este 6tku a ides.
@anonym_c93c4e nie vzdy. Mal som 7-miestny Touran 1,9 TDI so 6-kvaltom a na dialnici mu chybala 7-cka 🙃 , vseobecne bolo treba viac preradovat. To je tym, lebo mal prevody odstupnovane "kratke - do vyssich otacok" na plnu zataz 7 ludi. Na TDI tie otacky na dialnicnej 5-ke nie su otravne. Skor na atmosferickych benzinoch beznych (menej odhlucnenych) aut vysoke otacky slabsieho motora niektorym ludom vadia.
Ak to ma DSG, tak v servise urcite skontroluju. S tou mozu byt problemy. S manualom, v akom stave je spojka, ale to pozna niekto skuseny pri skusobnej jazde. Inak vseobecne su to dobre auta.
Akurat tie kilometre, vyzera ze to bude zrejme pred vymenou rozvodov. Ak nemenil, tak uz to coskoro bude treba. Tak rataj s vacsim servisnym zasahom v kratkej dobe. Ak bude treba nove pneu, brzdy,... . Tak sa to vysplha na peknu sumu. Casto sa auta predavaju prave pred tym ako bude treba ten vacsi servis, uz to neha na noveho majitela