icon

Ako naplánovať lacnú rodinnú dovolenku?

14. máj 2026

Ahojte, snivam k dobolenke ,.Ako sa Vam dari tl dag dokopy za par stovak eur.Isli by sme2 + 1 dieta .Kde hladate? Budem rada za kazde kdporucanie.Hladam a zda sa mi to vsetko nejake prestrelene.Isla by som rada Turecka aleno Talianska. Propadne inde k morj.No ani na vlastnu past mi to nejak nejde nakombinovat, aby sa mi cena zdala prijatelna😄. Ale iplne vazne...dakujem za kazdu radu kde hladat, ako a kam ist. 🙂🙂

andrejka2424
14. máj 2026

Čedok- hotel Perla- Zlaté Piesky- cca 1500 eur vo vašom zloženì, letecky ,keď vezmete polpenziu.Do 1900 je all incl. Ak budete striehnuť na last minute, aj lacnejšie vieš nájsť.No a samozrejme všetky nároky bokom. Piesok bude,aj more, aj nebudeš variť a poletíte.

anonym_cf383c
14. máj 2026

@anonym_autor budem úprimná, pozeráš neskoro. Môžeš počkať ešte last minute 🙂. Lacné letenky boli na začiatku januára a aj dobre lacné ubytovania vtedy zmizli hneď.

andrejka2424
14. máj 2026

Keď si pozrieš Fisher,do 1700 eur tam máš v Bulharsku 4 hotely all incl.letecky. Čiže dá sa nájsť ak nemáte vysoké nároky,čo asi nemáte vzhĺadom k tomu rozpočtu.

lucky_k
14. máj 2026

@anonym_autor pozri autobusove zajazdy

anonym_238930
14. máj 2026

za min. eur chodila kolegyňa do Grécka - autobusom v druhej polovici sept. bez stravy.

anonym_051fcf
14. máj 2026
@anonym_238930

za min. eur chodila kolegyňa do Grécka - autobusom v druhej polovici sept. bez stravy.

@anonym_238930 Tak to je iné zufalstvo a nie dovolenka 😀

sendy1977
14. máj 2026
@anonym_051fcf

@anonym_238930 Tak to je iné zufalstvo a nie dovolenka 😀

@anonym_051fcf nechápem ako sa môžeš niekomu vysmievať za dovolenku autobusom do Grécka. Ja osobne by som nešla, ale viem pochopiť aj ten autobus do Grécka

wodanka
14. máj 2026

My ideme v júni na 10 dní na Cyprus, dvaja dospelí jedno 8 ročne dieťa. Rozpočet je nasledovný:
200 eur letenky
250 eur požičanie auta
800 eur ubytovanie
600-800 eur výdavky na Cypre (jedlo, benzín, vstupenky..)
Variť nebudem, už sme tam boli a je tam non-stop otvorená prevádzka, kde si kúpiš čerstvo uvarené jedlo (je na výber asi z 8 druhov jedál). Obed minulý rok pre troch nás vyšiel od 15 do 25 eur podľa toho, čo sme si vybrali.
To je tip, že dá sa to. Ale letenky a aj ubytovanie mám zarezervovane cca od marca.

anonym_051fcf
14. máj 2026
@sendy1977

@anonym_051fcf nechápem ako sa môžeš niekomu vysmievať za dovolenku autobusom do Grécka. Ja osobne by som nešla, ale viem pochopiť aj ten autobus do Grécka

@sendy1977 Lebo to fakt nie je dovolenka, ale tragédia.

anonym_b5475d
14. máj 2026

@anonym_autor tak v sezóne júl- august ťa tie bežné letné dovolenkové destinácie vyjdu najdrahšie- ideálne ak by sa vám dalo ísť v júni alebo septembri, tu ale pozor na to, aby ste mali teplé more. Aj keď nie ste možno nároční, tých 400 eur na osobu je naozaj veľmi málo, ak chcete ísť cez cestovku, rátaj s tým, že tomu bude zodpovedať aj úroveň dovolenky (ubytovanie, strava atď.) a aj pri všetkej skromnosti či ti to bude stáť za to... Netvrdím, že nezoženieš, ale veľmi dôkladne si pozri, čo budete mať v cene a najmä recenzie ubytovania na nejakej nestrannej stránke, napríklad Tripadvisore, aby ste nakoniec viac neľutovali, že ste vôbec išli. Vzdialenosť od mora, vstup do mora, čistota hotela, pláže, mora, výber jedla, animačné programy atď., to všetko ovplyvňuje cenu a je na vás, na čom vám z toho záleží najviac, ale za málo peňazí, málo muziky. Čo sledujem nejaké stránky na sociálnych sieťach s recenziami dovoleniek, tie negatívne až katastrofálne recenzie sa skoro vždy týkajú tých lacných hotelov, kto by to bol čakal 😅 ale ani drahší hotel nie je vždy záruka toho, že niekomu sadne, každý bazíruje na niečom inom, preto treba pozerať tie recenzie. Z tých lacnejších destinácií cez cestovku mrkni Turecko, Tunisko, Egypt, ideálne jún alebo september, hotel nie priamo pri mori (ale samozrejme nie neviem ako ďaleko, ale v bezprostrednej blízkosti), ak by vám to teda nevadilo, že na pláž budete dochádzať, ak budete mať hotel priamo na pláži,je to síce komfort a úspora času, ale sú aj drahšie.

autor
14. máj 2026

Ďakujem Vám za tipy

autor
14. máj 2026

všetkým

anonym_fc3003
14. máj 2026

Tunisko najdes za tu cenu ja napriklad mam rada arabsku kulturu ale nie kazdemu to vyhovuje. Pozri Kartago oni maju lacne dovolenky pomerne

taksomtu
14. máj 2026
@wodanka

My ideme v júni na 10 dní na Cyprus, dvaja dospelí jedno 8 ročne dieťa. Rozpočet je nasledovný:
200 eur letenky
250 eur požičanie auta
800 eur ubytovanie
600-800 eur výdavky na Cypre (jedlo, benzín, vstupenky..)
Variť nebudem, už sme tam boli a je tam non-stop otvorená prevádzka, kde si kúpiš čerstvo uvarené jedlo (je na výber asi z 8 druhov jedál). Obed minulý rok pre troch nás vyšiel od 15 do 25 eur podľa toho, čo sme si vybrali.
To je tip, že dá sa to. Ale letenky a aj ubytovanie mám zarezervovane cca od marca.

@wodanka to je síce pekné, ale tvoj rozpočet vychádza na 1850-2000 €. Autorka si predstavuje 400 € na osobu, teda 1200 € spolu, čo je značný nepomer, samozrejme nemusí ísť na desať dní ako vy, ale kratšie, ísť na vlastnú päsť si však vyžaduje aj určité jazykové znalosti a organizačné schopnosti, ťažko povedať, čo autorka očakáva, veľa toho neuviedla.

anonym_b07f26
14. máj 2026

Možno trošku mimo 🤣ale pre mňa je dovolenka ísť do Kauflandu a hádzať do košíka všetko čo sa mi zapáči a načo mám chuť 🤣🤣🤣tým nechcem nikoho nahnevat len ma to napadlo keď som čítala príspevok,😁

anonym_92fa07
14. máj 2026

Ani pre mna by dovolenka nebola dovolenkou ak by tam clovek mal varit.Na dovolenke si ma clovek oddychnut od kazdodennych povinnosti a byt hyckany,uzivat si len slnko,more,plaz,vylety,ze nieco nove nepoznane uvidi,zazije,spozna.
Jaj,uz nech je 14.7.

anonym_de4c99
14. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7ea228 no jasné.Koniec jula pripadne august.Roxpocet tak naozsj nízky...400 na osobu..

@anonym_autor ten rozpocet nie je uplne velky, keby sa vam podarilo ist aspon na nejakych 550-600 na osobu, tak sa pridat k niekomu na plachetnicu v chorvatsku. da sa ist autom s niekym. ono, dalo by sa aj grecko a pod, ale tam cenu navysi letenka. ja tak idem o mesiac s 2.5 rocnou dcerkou na lod do grecka (zena nema rada vodu, tak bude mat tyzden volno od malej :D ), 500e osoba lod, nejakych 300e spolu letenky, nejakych 150e na stravu 🙂 co sa tyka chorvatska, tam sa da, mimo uplne hlavnej sezony jul/august dostat so vsetkym na tych 600e. ale 400e je naozaj malo na plan, ktory mate.

anonym_92fa07
14. máj 2026

@anonym_614605 len vies co sa hovori o Turecku,teda vzdy to tu citam.Ze ked Turecko aspon 5*,tento ma len 3*.Aj ja som sa tym riadila,tiez nam ponukal 3*,ta cena 3000eur pre 2+2,tam vysla.Ale teda riadila som sa tym,co pisali baby.

anonym_2464d5
15. máj 2026

@anonym_614605 hodnotenie tripadvisor 3,4. Google 3,7… sorry ani zadarmo… ludia si v TR vyberu taketo lacne ubytovne a potom poveda nikdy viac Turecko…
Ono Turecko uz davno nie je lacna destinacia. Pre mna je suma autorky na letnu dovolenku nerealna. Neviem si to predstavit ani autom niekde a varit…
Dosetrila by som a isla o rok-dva na kvalitnu dovolenku

ivankamirka
15. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor

anonym_14d860
15. máj 2026

my sme boli letecky za 800 eur pri mori dvaja, teraz ideme traja a uz to vychadza 3600 eur, ale ideme do drahsej destinacie, traja to si priprav minimalne 2000 eur

arieska
15. máj 2026

skús popozerať túto stránku.
https://www.letenkyzababku.sk/
Ubytko cez booking alebo airbnb.
Strava individuálne, raz reštika, raz niečo navariť.

ria_sprout
15. máj 2026
@anonym_92fa07

Ani pre mna by dovolenka nebola dovolenkou ak by tam clovek mal varit.Na dovolenke si ma clovek oddychnut od kazdodennych povinnosti a byt hyckany,uzivat si len slnko,more,plaz,vylety,ze nieco nove nepoznane uvidi,zazije,spozna.
Jaj,uz nech je 14.7.

@anonym_92fa07 nie, človek si ma spraviť takú dovolenku aka sa mu páči a na akú má peniaze. A každy preferuje niečo iné.

anonym_5d10e8
15. máj 2026

@anonym_autor my sme boli V Albansku, Rumunsku, Ciernej hore. Do kazdej jednej destinacie sme sli autom, na cca 13 dni, videli sme XY nadhernych miest, kedze sme mali aj prespavacky a vsetky 3 dovolenky nas vysli do 2000€. Sme 4. Ani raz som nevarila.

anonym_5d10e8
15. máj 2026

@anonym_autor este dodam, ze ak by si varila, tak podla mna kludne ta vyjde aj do 1200-1300€.

anonym_0a4773
15. máj 2026

Autom do Ciernej hory, Grecka, apartman cez booking, jedlo si robit sami (Lidl) a mozte sa zmestit do 1000-1200 eur na 10dni az 2 tyzdne.

andrejka2424
15. máj 2026

V živote by som nešla na dovolenku, kde by som musela čo i len jeden deň stáť pri hrncoch, ale nerozumiem, ako sa môžu dospelí ĺudia vysmievať a povyšovať nad tých, čo takto bežne chodia a sú radi,že aspoň niekam idú. Okrem tých vyblýskaných hotelov sú všade aj jednoduchšie-lacnejšie hotely,penzióny,apartmány v súkromí a nechodia tam sociálne prípady z Luníka IX, ale ĺudia aj z vyspelejších krajín ako naše Slovensko. Každý nech ide tam ,kde chce a za koĺko chce , kde ho peňaženka pustí. Zlé recenzie sú často od ĺudí, čo si myslia,že v lacnom 3 *
hoteli budú služby pomaly ako v 5*. .Chodievame do 4*, ak má hodnotenia nad 4, som pokojná a ešte nikdy som nemenili izbu a ani sa nesťažovala. Teraz ideme do 3*, hodnotenie má 4,3 a naozaj sa teším.

anonym_ac035b
15. máj 2026

My chodime na Pag, rezervuj si apartman v nejakej malej dedinke, trvanlive potraviny si nabalte z domu, ja zavaram maso do poharov, potom si tam uvarime rychlo iba prilohu alebo cestoviny. Ovocie a zeleninu kupujeme tam

anonym_f6a883
15. máj 2026
@lindusss2016

@anonym_d14224 urcite nie s dietatom a teda aj miestenkou 😉 pri lacnych letoch nrmas moznost vyberu sedadla

@lindusss2016 dieta do 12 rokov ma miestenku vedla rodica garantovanu. Cize ak si kupis letenku bez miestenky, tebe priradia miesto pri check-ine, (bez miestenky je to cca 48-24hod pred odletom) a dietatu automaticky vedla teba.