icon

Ako správne používať SPF na dovolenke?

Dnes o 12:58

Ahojte. Len premýšľam. Všade sa spomína ochrana pred slnkom v podobe SPF. Hoci je u nás pár slnečných mesiacov, natierať sa mame aj hoci sedíme za pc v práci (čomu prepáčte ale nerozumiem) 😁 a myslím že aj v noci by bolo treba 😁. Ale zaujíma ma ako je to napríklad v Taliansku. Grecku, Španielsku… keď som na dovolenke vidím dennodenne staršie panie, na slnku od rana do včera. Opálené do hneda. Používaju niečo? Veľmi neverím tomu, že ľudia tam maju už pokožku na to prispôsobenú
☀️

anonym_eae537
Dnes o 13:09

Niekto pouziva, niekto nie.. na nete je o tom uz tolko informacii, kazdy sa moze zariadiť ako chce 🙂

anonym_eae537
Dnes o 13:12

A inak čomu nerozumies? Luce prechadzaju aj cez sklo, aj cez vodu, ani chladok ta neochrani na 100%, odvšadiaľ sa to odraza.. a v noci naozaj netreba

anonym_563d63
Dnes o 13:17

Práveže domáci v týchto oblastiach sedia počas obeda pekne doma v chládku.

anonym_3ae778
Dnes o 13:35

Pár slnečných mesiacov znamená, že slnko svieti len pár mesiacov? Cez zimu nesvieti? A ako je napísané vyššie, slnečné lúče prenikajú aj cez sklo, dokonca aj cez zimu.
Novinka pre teba asi teda bude, že nie, v noci naozaj netreba, pretože vtedy slnko nesvieti.
Staršie panie v Taliansku, Grécku, Španielsku majú svoj vlastný rozum, ak chceš vedieť, či niečo používajú, opýtaj sa ich, ľudia na Koníku to nemajú odkiaľ vedieť.

sweet20
Dnes o 13:40

20 min pred opalovanim sa treba ponatierat, viackrat za den.. to je vela veci okolo toho.. ze napr potom, utieranim sa samozrejme si davame dole krem atd. Ak budes mat v nabjlizsej rodine viac rakovin koze tak to pochopis. Ale nech kazdy robi ako chce. Na youtube je aj take video kamionisu. Na jednu stranu mu stale svietilo slnko a na druhu nie. Neda sa to porovnat, cize aj cez sklo, aj ked je zamracene atd. Tiez keby si mala svetle dieta, ktore nemoze byt ani na slnku, tiez by si sa k tomu inac stavala

muchotrafka298
Dnes o 14:13

Kazdemu ako vyhovuje, je to kazdeho vec, ci sa namaze alebo nie. Ja si dam na tvar SPF celorocne. Na kupalisku pouzivam opalovaky uplne normalne. Vidim na Kuchajde denne zhorenych starsich ludi, co su uplne cierni, zosuseni, vraskavi a je to dost neesteticke. Ale je to ich vec, ked sa cele dni skvaria na slnku bez natretia, bez SPF ochrany.

anonym_98c18c
Dnes o 14:36

Ja nerozumiem tym temam o SPF, co sa tu pocas poslednych dni objavuju. Kolko kremu si nabalit (ze AI vypocitala, ze 5 litrov, wtf), ako sa natierat, ci sa natieraju aj rodicia a ako riesit deti a pod. To ludom uz nacisto chyba zdravy rozum, ze sa musia pytat take veci?

amelie2017
Dnes o 16:38

My chodime na plaz od 9. do 12. a potom od 17. Prve kupanie nas nenatieram. To su vo vode cca 20 minut, naranajkujeme sa, ponatieram. Syna potom natriem este raz, dceru aj 2 krat. Poobede natieram uz doma. Ked chodime na kupko, to otvaraju o 10., krem uz mame z domu, postupne natieram po cca hodine.
Inak sa natierame bezne aj do skoly/skolky, na bike, na prechadzku,…