icon

Opálenie alebo prirodzená pokožka: Čo preferujete?

Včera o 19:31

Ahojte tak sa nad tým zamýšľam ľudia sú fakt zvláštni. Zaujíma ich prečo som taká biela prečo nechodím na slnko atď. Chodím po slnku veľa ale neopaluje ma a ja o to ani veľmi nestojím. Koža v našom podnebnom pásme nie je zvyknutá na slnko možno tak ako sú ľudia v Afrike. Tie nasilu solária alebo samoopalovaky kde koža vyzerá špinavo sú načo dobre? Prečo ľudia automaticky čakajú ze každý bude hnedý? Používam spf na tvár kremujem sa všade kde mam odhalenu kožu. Chodím po slnku dosť ale aby som sa slnila hodiny na lehatku tak to nie. Koža si zapamätá potom v starobe vyzerá zošuchorena a ovisnuta. Ako to mate vy? Opalujete sa už hocijakým spôsobom alebo ste proste hrdé aj na to že ste biele? Aj vo vašom okolí sa stále rieši opálenie?

Strana
z2
anonym_3d415d
Včera o 19:33

@anonym_autor hrdá, že som bleda 🙂 natieram sa vždy 50, ako si napísala, pokožka si pamätá…

anonym_18ccb4
Včera o 19:34

Lebo si to ľudia spájajú, že ked nikde nechodia, tak su bielí a nikoho nenapadne sa natierať 😃

haley7897
Včera o 19:34

To ti bude pozostatok post komunistickej mentality. Opálená = mam peniaze na dovolenku 🫠🤣🤣🤣

anonym_ddb76f
Včera o 19:39

@anonym_autor mam to rovnako, lazdy den za kazdeho pocasia spf 50. V lete na dovolenke aj na vlasy mam ochranu pred slnkom.

akvi
Včera o 19:40

Presne, ten kult hnedej opálenej kože patrí do minulého storočia. Akože áno, niekto sa opali okamžite, ako vylezie na slnko a nebudem klamať, páči sa mi opálená pokožka. Ale aby som sa kvôli tomu ja vypekala na slnku, chodila do solária alebo natierala samoopalovakom, to ani omylom. Som vlastne rada, že už málokto má pripomienky k mojej bledej pokožke. Za mojej puberty sa to riešilo dosť, ale to boli 90-te roky. Dnes už to chvalabohu takmer nik nerieši.

parvinka0001
Včera o 19:43

Chodím občas do solária ale preto že viac sa mi páči tmavšia pokožka . Ale isto by som sa nikoho nepýtala prečo je bledý. Každému sa páči niečo iné a tak isto nepripisujem že opálená pokožka znamená dovolenka

sisska96
Včera o 19:47

@anonym_autor Tiež nie som hnedá a neriešim, aspoň nemám vrásky

nikoletta1712
Včera o 19:48

@anonym_autor Ja milujem byť hnedá cez leto…Opáli ma hneď a vždy krásne dohneda…Páči sa mi opálená pokožka…A “ milujem” tie komentáre od žien, ktoré sú biele a reči ohľadom zdravia, keď ich potom vidím, ako sa opaľujú😁

anonym_108485
Včera o 19:49
@nikoletta1712

@anonym_autor Ja milujem byť hnedá cez leto…Opáli ma hneď a vždy krásne dohneda…Páči sa mi opálená pokožka…A “ milujem” tie komentáre od žien, ktoré sú biele a reči ohľadom zdravia, keď ich potom vidím, ako sa opaľujú😁

@nikoletta1712 veľmi "krásne" 😅

nikoletta1712
Včera o 19:49
@anonym_108485

@nikoletta1712 veľmi "krásne" 😅

@anonym_108485 Na mne určite…;)

amelie2017
Včera o 19:57

Zijem pri mori, bez spf 50 nevyjdem z domu, ale samozrejme, ze ma opali. Ale sama sa neopekam. Ko muz sa smeje, ze som biela, aj ked uz som poriadne opalena. Ale sama vidim na detoch, aku maju rozdielnu pokozku. Syn uz je cierny aj napriek spf, dcera je este biela.

janka1011
Včera o 19:58

@anonym_autor som hrdá na to, že som biela. Slnku sa vyhýbam ako sa dá a používam spf 50 v lete v zime. Ja na opálenej pokožke nič pekné nevidím. Skôr vidím to, aká bude zvrásnená o pár rokov. Mám kamošky, ktoré sa roky opekajú ako špekačky a sú na to hrdé. Nechápem tomu, lebo ich koža vyzerá už teraz o 10 rokov staršie a oni si to neuvedomujú. Myslia si, že sú in. Mne osobne reči typu "bože aká si biela, čo sa trochu neopáliš" vôbec nevadia, skôr mi lichotia. Som rada, že som biela a dúfam to tak zostane.

anonym_229952
Včera o 20:00

@anonym_autor nie, nerieši sa to v mojom okolí. A ani ja to neriešim. Keď sa opalim, som opálená, keď nie, som snedá aj tak. Cielene sa nepečem na slnku ale ani sa mu nevyhýbam. A akože načo si ty hrda? 🤔 Mam byt hrdá, nato či som bledá alebo tmavá?? 🤔 Ja som hrda na všeličo ale zrovna toto mi je absolútne ukradnuté.

anonym_3bea2e
Včera o 20:01
@nikoletta1712

@nikoletta1712
Zila som dlho v Australii tam sa len debili opaluju 😄
Tam od skolky je heslo slip, slop, slap ( oblec si tricko, natri sa kremom, daj si klobuk)

anonym_7a0f1f
Včera o 20:02

No, a za mňa je proste slnkom pobozkaná bronzová pokožka jednoducho krajšia a príťažlivejšia ako bledá. Je to čisto vec preferencie, nevyužívam solária ani nepoužívam samoopalovacie krémy, ale snažím sa zdravo opaľovať. Teda, s vysokým SPF pravidelne natieraným, žiadne nekonečné hodiny ale skôr 1-2 keď je vyšší index a pod. 🙂

nikoletta1712
Včera o 20:03
@anonym_3bea2e

@nikoletta1712
Tam od skolky je heslo slip, slop, slap ( oblec si tricko, natri sa kremom, daj si klobuk)

@anonym_3bea2e Opaľovala by som sa s nimi…

anonym_6b6246
Včera o 20:06

@anonym_autor Mala by si ísť do Thajska. Tam je "in" byť čo najbledší. Čím má človek svetlejšiu pokožku, tým je akože viac nóbl. Oni sa nechodia ani opaľovať.

anonym_3bea2e
Včera o 20:10
@anonym_6b6246

@anonym_autor Mala by si ísť do Thajska. Tam je "in" byť čo najbledší. Čím má človek svetlejšiu pokožku, tým je akože viac nóbl. Oni sa nechodia ani opaľovať.

@anonym_6b6246
Presne ked musia ist po slnku maju parazol, opalene su len sedlacky

anonym_7effe3
Včera o 20:11

Ja tiez sa nerada opalujem, navyse aj pri 50+ ma vzdy spali lebo mam extremne citlivu pokozku. Minuly rok s kamoskou sme pouzivali uplne rovnaky opalovak ja som odchadzala z dovolenky cervena ako paprika a ona bleda.😂 Ale v mojom okoli to nikto nastastie neriesi, u nas su "in"ine temy a naucila som sa ich pocuvat jednym uchom dnu druhym von a dalej si robim podla seba. Drzim sa hesla pokial tym, co robim druhym neublizujem ani ich to nijako neovplyvnuje tak je to len moja vec co robim. Vecne rady a nazory si zoberiem k srdcu, blbosti do coho by som radila aj opalovanie nie.

biba_18
Včera o 20:12

mňa opáli do hneda. ale nerada sa opaľujem a sama sebe sa nepáčim opálená. keď tak len tak ľahúčko. teda ja používam spf..

anonym_108485
Včera o 20:15
@anonym_3bea2e

@nikoletta1712

@anonym_3bea2e tam majú rozum, nie ako tuna

nikoletta1712
Včera o 20:16
@anonym_3bea2e

@anonym_6b6246
Presne ked musia ist po slnku maju parazol, opalene su len sedlacky

@anonym_3bea2e Ty budeš asi z tých, ktoré sú na pobyte na slnku, hnusne červené, spálené a nikdy ťa ani len nelizlo dohneda, však?…Keď sa takto vyjadruješ o ženách len preto, že sa rady opaľujú…

lindous
Včera o 20:16

Absolútne to neriešim... nie som na to nejak špeciálne hrdá, ale ani mi to nevadí a nesnažím sa to zmeniť, jednoducho mi bolo dané, že som bleduľa a beriem to ako fakt + pokožku chránim... občas niekto niečo povie, ale nijak ma to nerozčuľuje, buď normálne poviem, že sa natieram, ale nemám ani problém zavtipkovať na vlastný účet... môjho muža hneď chytí, ja som vedľa neho ako vápenka, samej mi to príde vtipné, keď dáme ruky ku sebe

minenkaa
Včera o 20:23

Opaľujem sa vždy s všade ,keď sa dá ,ja slnko len zbadám a som hnedá , bez slnka by som nevydržala ,aj v zime si chodím ľahnúť na terasu ,keď svieti slniečko
Môj muž sa zas na slnku nemôže ani poriadne ukázať hneď ho spali,vždy musí mať oblečené tričko a čiapku na hlave
Je mi jedno, kto ma aku farbu pokožky a či používa spf

anonym_eca5b3
Včera o 20:31

@anonym_autor som tmavý typ a som rada opálená, ale nie príliš čierna. Bleda koža sa mi nepáči, pôsobí na mňa nezdravo, akoby plesnivo. Svetle typy mužov SŠ mi vôbec nepáčia .

anonym_2b0557
Včera o 20:31

Opálení su len roboši, my šľachta sme bieli jak vápno🤣

anonym_4e0903
Včera o 20:36

Otazka bola ci sa radi opalujete alebo nie..ale klasika - skoncilo to urazanim od "belochov" ..pritom stacilo napisat k teme bez urazok... ale inteligencia nepusti ani tu ... a ze dospele zenske ...

anonym_bc26fb
Včera o 20:37

Natieram, natieram, natieram, mám veľa znamienok a skúsenosť s melanómom v najbližšej rodine, takže s takouto predispozíciou to naozaj nepotrebujem pokúšať. Viem aký som farebný typ a k tomu volím aj farby oblečenia, nech nevyzerám nezdravo. Páči sa mi bledá aj tmavá pokožka, keď ju človek vie "nosiť".

anonym_dce188
Včera o 20:40

Mam opacny problem. Mna opali aj pol hodina na slnku. Ked idem ku kvetom. Ci sa len tak prejst okolo domu a uz som opalena.
Tento rok som 3x kosila dvor. Hned prvykrat ma opalilo podla hodiniek 🙈

anonym_9982f0
Včera o 20:50
@anonym_6b6246

@anonym_6b6246 a na hoteli v kúpeľni sprcháč s bieliacim účinkom, proste chcú byť biely

Strana
z2