Ako zabaviť 18 mesačné dieťa na dlhej ceste autom?
Ahojte maminky.
S nasim drobcekom sa chystame za babi na Slovensko. Je to ca.10-11hod.cesty autom.Poradte mi,prosim, nejake hracky,aktivity a podobne. Vacsinou som brala sebou cely arzenal hraciek (zabral vacsinu kufru 🙂 ) a z toho sa vzdy nieco ujalo, hoci len na chvilku... Teraz je to tazsie, sme po dvojtyzdnovej chorobe a tak uz ma tych hraciek dost. Chcelo by to nieco nove... Kludne dajte i napady na vlastnu vyrobu. Uz som mrkla na pytlikove aktivity, no zda sa mi to casto skor pre starsie deticky. Cestujeme o tyzden, tak potrebujem nieco,co aj stihnem vyrobit 🙂
Ako sa vy pripravujete na taketo dlhe cesty s takym malym dietatkom? Idu dovolenky, tak urcite podobny problem neriesim sama, vsak? ;)
Budem vdacna za kazdy napad 🙂
@rumkolka bolo by, ale nejde to. Soferuje manzel a jemu to nevyhovuje. Skusili sme to, ale ku koncu uz bol velmi unaveny, ja nervozna a maly aj tak nespal celu cestu a nakoniec mal z tpho akurat rozhodeny rezim na par dni. Teraz vyrazame stale okolo stvrtej rano, takto uz je to lepsie pre vsetkych, ale aj tak je to dlha cesta a narocne. Nastastie drobec ma vacsinou len jednu krizu a potom uz sa zmieri s tym, ze musi posediet.
Samozrejme, na noc by to bolo idealne. Aj kvoli provozu aut, ale holt nie kazdemu to vyhovuje.
@lucirella my mame trosku dlhsiu cestu a tak chodime cele roky na vecer, deti chvilu vydrzia s knizkami, hrackami, DVD, vacsi ma nintendo DS, potom zaspia a prespia mi celu noc, rano ked sa zobudia si urobime dlhsiu pauzu, prechadzku, ked bol syn maly nosila som mu aj malinku trojkolku. Kupim nejake popcorny, krajane ovocie.... na papanie, Aj to ich zabavi na chvilku. Potom je to uz len sama otazka este kolko km? kedy dorazime? a tak dookola. Ak som dobre pochopila idete z ciech na sk, to sa podla mna da zvladnut pocas nocneho spanku
My sme cestovali a mala som ipod a pustala Mickey mouse a kadejake rozpravky a klipy a cestovali sme vyse 6 hodin a bez placu a bez problemu🙂
@henikav dakujem za tipy. Ako som uz pisala, da sa to za noc samozrejme zvladnut a bolo by to i lepsie - menej aut atd, ale mojim chlapom to nevyhovuje. Manzel nerad celu noc za volantom a maly neprespi cely cas. Asi mu vadi ta poloha alebo neviem, no budi sa skoro rovnako casto ako cez den. Mal potom akurat rozhodeny rezim. A v tme ked nechce spat, tak tazko nieco vymyslim.

@lucirella a nebolo by lepsie cestovat v noci ked by cestu prespal?