icon

Ako zabaviť dieťa pri veľmi dlhých cestách?

finka19
25. aug 2016

Ahojte maminy. Poprosila by som Vás o pomoc.
Dopisujem práve článok na náš blog o balení sa s deťmi a taktiež o zvládaní dlhých letov s detičkami...
Veľmi by som bola rada, keby ste mi sem hodili nejaké tipy, čo určite nikdy nezabudnete so sebou zbaliť (prípadne balíte ako prvé)
a tiež aké pomôcky a vychytávky používate pri dlhých cestách - letoch, aby Vám detičky neprerástli cez hlavu ?? 🙂
Ďakujeeeem 🙂

lubiduch
25. aug 2016

My cestujeme pravidelne asi 2-3x do roka so synom nieco vyse 1.000 km autom. Trva to 11h a viac (v zavislosti od toho ako dobre ci zle cesty su). Syn ma 4 roky,prvy krat sme takto isli ked mal 5 mesiacov a pravidelne chodime od jeho 2 rokov.
U nas sa osvedcil dvd prehravac do auta s rozpravkami...idealne ak dieta doma nepozerava casto telku tak to je pre neho nieco vynimocne 🙂
Dalsia vec je super knizka "kedy tam uz budeme" so slovnymi hrami na cesty.
Ale inac klasika co balime je jedlo pitie..na jedenie vasinou nejake drobnosti ako osupana a nakrajana mrkva,nakrajane jablcko a nejake keksy. Na pitie cistu vodu. 1xza cestu dame vacsiu prestavku na jedlo. Nehanbim sa priznat ze to je mc donald. Som si vedoma toho ze to je nezdrave atd...ale pri tej streke co davame a pri kvalite inych motorestov clovek aspon chutovo vie co dostane 🙂)) plus pre maleho je to taky highlight dna ze ideme do mc donaldu...sam je nauceny ze vie ze to je nezdrave ale vynimocne sa tam ist "moze" takze sa tesi na tu hracku a ihrisko 🙂 svoje vycitky svedomia sa tych 3xdo roka snazim zahnat 🙂))
Co sa nam osobne neosvdcilo je komplet jedlo zabalene z domu,proste potrebujeme tu prestavku, teple jedlo atd....ked sme mali z domu nabalene nikto na to nemal chut a chybala nam ta psychohygienicka restauracna prestavka....
Dalsia vec co je fain nezabudnut je nocnik. Od 2 rokov je syn bez plienky aj pocas spanku a na noc, ale kvalita a frekventovanost wc je casto otazna, resp clovek sa posuva slimacim tempom uz 2h v zapche, tallkze nocnik so sebou nas uz viac krat zachranil...
Zo par krat som sla tu istu streku s malym aj sama vlakom,tam sa mi najviac osvedcili pracovne zosity s nim riesit a ist sa najest do restauracneho vozna.
Ale celkovo ci vlak ci auto, to dieta tu pozornost potrebuje, takze sa vela rozpravame co vonku vidime, na co sa kto tesi doma atd atd...tych moznosti je vela 🙂

Hry v tablete a v mobile pre deti neuznavam...u nas take nepozname,ale viem ze vela rodicov si ma dlhych cestach vypomaha aj takto...

finka19
autor
25. aug 2016

@lubiduch DAKUJEEEEEM ! Super tipy, dakujem ti velmi. Hlavne ta kniha "Kedy tam uz budeme" je pre mna super skvely tip. Aj na nocnicek som zabudla, predsa len mam uz velkacov 🙂
MC Donalds davame na dlhych cestach rovnako aj my, deti mi z neho neumreli. A verim tomu, ze aj tie "supermaminy", ktorych je tu na koniku 50% sem raz za cas svoje deti vezmu, len sa tvaria, ze nie...
A co sa tabletu tyka, tak napriklad taka vychytavka pre teba, moj Matej sa vdaka roznym edukativnym hram naucil v 3 rokoch citat prave vdaka nemu. Zalezi, co do neho rodicia "namiesaju" a vie to byt naozaj usluzny pomocnik, ked sa pouziva v zdravej miere a rodic ustriehne kedy je tabletu uz privela 🙂

finka19
autor
25. aug 2016

@lubiduch mame blog www.cestujsdetmi.sk na FB sme pod " Cestuj s deťmi "
Tento tyzden by som tam rada postla novy clanok z balenia a cestovania na dlhe trasy s detickami. Mozes pripadne kuk, ak budes mat chut 🙂
Este raz VELKE DAKUJEM 🙂

bielavila
25. aug 2016

My cestujeme veľmi často a u nás je číslo jeden tablet plný rozprávok a detských videoklipov,dalej knihy, maškrty a oblubene hračky a dôležité pred cestou nenechám malého spinkat ako je zvyknutý aby čím viac pospal v aute,maly má 1 rok a 7 mesiacov.

ivec16
25. aug 2016

prave sme sa vratili spoza mlaky, tablet sme vyzbrojili pre naseho dropca oblubenymi rozpravkami a novymi edukacny i hrami (puzzle, vkladacky, krajanie, umyvanie ovocia zeleniny...) drobec je fanusik auticok, takze som kupila tri nove male auticka, ktore dostal postupne pocas 8 hodinove letu, s jednym autickom ss vydrzal hrat 2 hodiny, ked zacal byt nervozny dala som druhe ;)... jedlo, pitie, farbicky, kazda mamina si pozna dieta co ho najviac zabavi, nas ma 21 mesiacov a zvladol to ;) 1 hodinu si pospal... chvilu pobehal v ulicke, a chvilu sa zahral s inym dievcatkom

finka19
autor
25. aug 2016

@ivec16 ĎAKUJEM 🙂 Nové hračky sú naozaj top vychytávka pre akékoľvek cestovanie 🙂 ! Tie som si vychytala veru aj ja. Vlastne, na cesty beriem vždy iba všetko nové hry a to už mám školákov. Novú knihu, krížovky, ... Výborný tip bol vyššie, aby deti nemali predpozerané rozprávky a videli niektoré prvý krát až počas cesty. To je skvelá vychytávka pre maminy. V lietadlách síce filmy často na tých sedadlových "tabletoch" sú, no ak nie sú deti zdatné v angličtine, tak ich často veľmi nebavia.

ivec16
25. aug 2016

@finka19 nove rozpravky platia asi hlavne pre vacsie deti, tie mensie casto rady pozeraju to iste dokola :D

klarah2
25. aug 2016

Podobne temy ako tato ma vzdy zaujmu, pretoze aj ja som tu na fore uz hladala rozne tipy na ulahcenie cestovania so 16 mesacniou dcerou. Na kratsie vylety chodime pravidelne, ale ked sme sli na dovolenku, to som musela mat plan na cestu. Nase dieta v aute nezaspi, takze o to je to u nas tazsie. Dopredu sme si nastudovali kde vsade by sme si mohli dat prestavky na vybehanie sa. Nie len motoresty popri ceste, ale miesta, kde je nieco zaujimave - zvieratka na salasi, zrucanina hradu a podobne. To mna velmi upokojilo, ze som vedela kde mozeme zastavit. Kedze ani u nas sa tv velmi nepozera, uzasne zabavili pesnicky s videoklipom pre deti stiahnute v mobile - ficime na Mirovi Jarosovi 👍 A poslednou zachranou su vzdy postavicky a auticka z lega a ja s nimi vymyslam rozne pribehy. Mame aj par takych malych plastovych zvieratiek. Knizky su samozrejmost a minule sme kupili taky zosit s obrazkami traktorov a nalepkami - s tym by sme mohli cestovat aj pol dna! Z jedla nam nesmie chybat voda, ovocie a upecena babovka al. mafiny. Uz sa tesim na vylet cez vikend ;)

finka19
autor
31. aug 2016

@lubiduch
@klarah2
@ivec16
@bielavila
Ahojte kočky, nahodila som článok a ďakujem za pomoc 🙂
http://cestujsdetmi.sk/ako-zabavit-deti-na-cest...

zumasi
13. jan 2017

@lubiduch skele rady, dakujem aj ja. Budeme robit podobne dlhu trasu, a vidime ze ste z Nemecka, my sme teraz v UK a ideme sa do De stahovat. Vadilo by vam napisat v ktorej oblasti ste? Kludne aj do spravy ak nechcete verejne. Pre prirpad ze by som potrebovala nejake info, alebo cisto len o niekom v okoli vediet 🙂 My ideme k Dortmundu. Dakujem 🙂