icon

Autom do Bulharska,,na čo sa vopred pripraviť + cestovné poistenie-odporúčania

anetta85
2. júl 2018

Cestuje niekto v aug.- 10.7.-19.7.? 😉 My máme v pláne autom cestovať z východu,,poraďte-ktorým smerom je naj..
V prípade cestovného poistenia,, ktoré je naj,aká poisťovňa?
Vopred ďakujem za odpovede..😉🤗

3009
•
2. júl 2018

@anetta85 my sme pred 2 rokmi aj rok predtým boli autom v Bulharsku aj s dvoma deťmi. Ono to závisí aj kam idete do Bulharska. Ak idete smer Varna a vyššie - Albena..., tak môžete ísť aj cez Rumunsko, ale ak idete Slnečné pobrežie a nižšie, tak určite cez Srbsko, Sofia a diaľnicou na Burgas. My sme nešli non-stop, ale sme preslali pri ceste tam aj späť v Niši - Srbsko, takže sa to dalo. Non-stop je to myslím veľmi namáhavé.

anetta85
autor
•
2. júl 2018

@3009 veď jasné, že aj s prestávkami, po príp.by sme niekde prespali.. ideme smer Kranevo 😉

3009
•
3. júl 2018

@anetta85 len cez Rumunsko je dosť riskantné zastavovanie - na každom kroku sú "domorodí", ktorí aj prepadávajú autá a žobrú. Treba si to dobre rozmyslieť ísť cez Rumunsko.

jvlo
•
3. júl 2018

Treba si zistit kedy maju turci ramadan. Do bulharska sme presli uplne bez zdrzania na hraniciach, spat sme chytili koniec ramadanu, kedy sa turci pracujuci v rakusku presuvali cez bulharsko spat do rakuska. Na hraniciach sme cakali 20h, pretoze ich dost podrobne prezerali

baumka
•
3. júl 2018

@jvlo Ramadan už skončil.

bosorkabb
•
3. júl 2018

@anetta85 my ideme z BA do Primorska. Ideme 7.7 na 10 dní cez Maďarsko a Srbsko. Po ceste máme nocľah v Niš. Nieje to naša prvá cesta do Bulharska. Hlavne sa poistite.

anetta85
autor
•
3. júl 2018

@bosorkabb viete mi povedať, aké poistenie je naj? Alebo aké máte? 🤔😉

bosorkabb
•
3. júl 2018

@anetta85 minulý rok cez Generali, teraz cez cestovku. Máme poistenie odo dňa odjazdu z domu.

patrica8
•
4. júl 2018

Ahoj, my ideme tiež prvy krát autom do BG, s dvoma malymi deťmi. Ideme do Byala to je nad Obzorom. Zaciatkom augusta. Pravdepodobne cez Rumunsko, pretože sa bojíme čakania na Srbských hraniciach.
Vám z východu je lepšie ísť cez RO máte to bližšie a je tam novy úsek diaľnice.
Nájdi si v diskusiách príspevok Autom do Bulharska, je z minulého roka a sú tam aj pani ktorí chodia pravidelne do BG z východu 😉

bg2014
•
4. júl 2018

@3009 preco tu zavadzas ze je riskantne ist cez RO,a prepadavaju auta ,vela filmov pozeras,idem 5 krat autom a o nicom takom som nepocul, ani nevidel
@anetta85 normalne bez problemov, ides cesty lepsie ako u nas co sa tyka kvality,a kedze ides z MI a do Kraneva urcite lepsie ist cez Ro pokial nechces robit kilometre do bludu
a mimochodom skoda bolo otvarat novu temu stacilo najst Autom do Bulharska a toto vsetko a to poistenie rozoberat tam, teraz sa tu budu pliest 2 rovnake temy

doly7
•
4. júl 2018

@3009 Nuz chodim 22 rokov,ale asi cez ine Rumunsko.

doly7
•
4. júl 2018

@anetta85 Fakt je asi zbytocna nova Tema autom do BG.Ale len tak okrajovo ohladne Kraneva chodil som tam roky a je to moja srdcovka,ale zistil som,ze ked doplatim 10 eur mam iny standart.Neviem kam idete do Kraneva,zastavim sa tam kazdy rok,ale mam pocit,ze uz roky sa tam nic nedeje.Jedna velka dedina z hlavnou ulicou,ale netvrdim,ze
ju nemam rad.

bg2014
•
4. júl 2018

@anetta85 tu si mozes pozriet cestu je tam este viac moznosti.ale aspon tie porovnaj casy ,km,v tom nemas zapocitany cas cakania na hraniciach

https://www.google.com/maps/dir/Strážske,+072+2...

https://www.google.com/maps/dir/Strážske/Carei,...

https://www.google.com/maps/dir/Strážske/Horgoš...

anetta85
autor
•
4. júl 2018

@bg2014 ďakujem.. áno videla som už,neskoro som to našla...ospravedlňujem sa.....

anetta85
autor
•
4. júl 2018

@doly7 máme vyhliadnutý Hotel Bella View

anetta85
autor
•
4. júl 2018

Ďakujem vám, a ešteraz sa vám ospravedlňujem, že som otvorila novú diskusiu....

doly7
•
4. júl 2018

@anetta85 V pohode len to je potom dost problem zorientovat sa.Dufam,ze sa Vam Kranevo bude pacit.

bg2014
•
4. júl 2018

@anetta85 ved ju mozes zmazat ako autor, infosky uz jake take mas

anetta85
autor
•
4. júl 2018

@doly7 bola som tam raz v roku.2008 a veľmi sa mi tam páčilo..😊