icon

Boli ste v Transylvánii v Rumunsku?

19. aug 2026

Moj tatino strasne tuzi ist do toho hradu a chceme mu to kupit ako darcek. Moja mamina sa zas boji, ze Rumunsko je spinave a skarede...Mate niekto skusenosti? Pocula dom tak aj tak. Dakujen

andreakotesova
19. aug 2026

Rumunsko je úžasné a krásne! Boli sme tam niekoľkokrát. Dovolím si tvrdiť, ze je krajšie ako naše Slovensko.

anonym_86807f
19. aug 2026

@anonym_autor mamina by len oci otvárala akú krásnu prírodu má Rumunsko
Nech si pozrie nejaké foto z Karpát a Retezat. Majú hrady a kláštory
Bukurešť je pekná

Za mna veľmi pekný darček

anonym_c618e2
19. aug 2026

@anonym_autor Myslíš Bran? Boli sme a aj na inych hradoch a v tej veľkej jaskyni Salina Turda. Rumunsko je úžasné, krásna krajina, zaujímavá architektúra, krásne mestá bývalého Sedmohradska, milí ľudia, ceny jedla rovnaké a nižšie ako u nás. Bola som naizaj milo prekvapená. Odporúčam

oceanahory
19. aug 2026

@anonym_autor Ja urcite odporucam, Rumunsko je nadherne. Krasna priroda, krasne mesta, velmi mili ludia, skvele ceny...Nasa krajina je uz davno spinavsia, ako take Rumunsko, zial 😔.

anonym_86807f
19. aug 2026
@anonym_c618e2

@anonym_autor Myslíš Bran? Boli sme a aj na inych hradoch a v tej veľkej jaskyni Salina Turda. Rumunsko je úžasné, krásna krajina, zaujímavá architektúra, krásne mestá bývalého Sedmohradska, milí ľudia, ceny jedla rovnaké a nižšie ako u nás. Bola som naizaj milo prekvapená. Odporúčam

@anonym_c618e2 požičali sme si auto na cely deň za 30 eur aj s poistením
Letenky nás stali že 19 eur

andreakotesova
19. aug 2026
@anonym_c618e2

@anonym_c618e2 minuly rok sme si tam dali velke burgre s origoš mäsom a hranolkami a stalo to spolu 7 Eur (pre jedneho)! Takže lacnejšie, ako u nas.

anonym_f2c7cf
19. aug 2026

@anonym_autor odkáž mamke, že Rumunsko nás už dávno preskočilo 🙂 (myslené v dobrom). asi si ho pamätá z minulých čias, kedy bolo priam životu nebezpečné tam zastaviť na ceste do Bulharska.

andreakotesova
19. aug 2026
@anonym_f2c7cf

@anonym_autor odkáž mamke, že Rumunsko nás už dávno preskočilo 🙂 (myslené v dobrom). asi si ho pamätá z minulých čias, kedy bolo priam životu nebezpečné tam zastaviť na ceste do Bulharska.

@anonym_f2c7cf maju napr. vybudované diaľnice (vedia čerpať eurofondy). Paráda!

anonym_86807f
19. aug 2026
@andreakotesova

@anonym_f2c7cf maju napr. vybudované diaľnice (vedia čerpať eurofondy). Paráda!

@andreakotesova Rumuni majú dokonca vyššiu priemernú hrubú mzdu ako my
Predbiehajú nás ale my nimi pohŕdame

maddie1711
19. aug 2026

@anonym_autor Rumunsko je úžasná krajina plná super ľudí. Cestujeme a prespavame 2x ročne a určite sa nemusíte bat špiny, Rumuni slovensko ako krajinu už dávno predbehli.

petamich
19. aug 2026

Pracovne som bola v Rumunsku niekolko rokov, primarne v Bukuresti ale mame ho pochodene cele. Ano je to krajina kontrastov, maju aj chudobnejsie mestecka a dediny ale suhlasim do bodky s tym, co tu bolo napisane vo vsetkych komentaroch, krasna krajina, ma turistom a cestovatelom co ponuknut a aktualne naozaj su na tom lepsie ako my vo viacerych aspektoch. Ja napr. mam velmi rada Brasov, krasne mesto. Peles je krajsi ako Bran ale tak cela Transylvania ma cosi do seba, aj delta Dunaja stoji za to, je tam toho kopec.

sendy1977
19. aug 2026

@anonym_autor boli sme 3 krát v Rumunsku. Naposledy pred 3 týždňami. Nadherna krajina. Určite tam ešte pôjdeme.

stvura
20. aug 2026

@anonym_autor osobne nie, ale moj otec viac-krat a rad sa tam vracal - robil sprievodcu cestovneho ruchu v minulosti, moje najstarsie dieta (18r) je tam momentalne na Erazme a moje mladsie ide koncom tyzdna. Co pisal starsi syn je tam fakt super. Jedlo si chvali - a to on je velmi vyberavi, ale ze varia uzasne, Bukurest ho nadchla - aj ked maju sucho a cast fontan nefunguje, ludia su velmi priatelski. Dcera ide na sever - pojdu pozriet i Drakulov hrad - inac tam ich je v okoli viacero. Tam je velka komunita madarov, je to mentalita blizsia nam, podla mna nevahaj a budes velmi spokojna.

purple_wolf
Dnes o 12:28

ja som tam bola vlani a su na vyssej utovni ako my tu ... ano historia hovori ze rumuni cigani bordel a co ja viem co ale to je 20 rokov stare uz to davno neplati ... teda ak nechcu ist do osady