Cestovanie a blúdenie v neznámom mieste
Neviem ako to nazvať presne ale keď ste v takej situácii že cestujete na miesto ktoré nepoznáte (nikdy ste tam neboli) a len aplikácia vie kam idete resp. kam máte ísť ale vy nie. Dám príklad: Nikdy som nebol v Liptovskom Hrádku. Ten za kým idem mi len dá súradnice, samozrejme s modernou technikou nezablúdite lebo smartfón vám ukáže mapu že taká ulica/adresa jestvuje, a aplikácia CP vás tam dostane, stačí zadať že kam cestujete a ona vám skombinuje všetky spoje, prestupy atď. Ale stane sa taká vec že v Liptovskom Mikuláši zosadnete z rýchlyka, telefón vás navedie k autobusu a idete kúpiť lístok na neurčité miesto. Šofér potrebuje názov zastávky, ale vy ani neviete kam idete, ani neviete kolko zastávok tam je len viete že máte ísť do Hrádku. Druhý prípad je že v aplikácii si pozriete zastávky ono vám napíše nejaký zoznam napr. že kukučinová, rázcestie, pod skalou atď. Vy si vypýtate lístok na rázcestie ale neviete ani ako to miesto vyzerá. Tak čo spravíte? Počítate si zastávky? Opýtate sa ľudí že kde je to rázcestie alebo ako?
Napríklad raz som kupoval cez bazár mobil, a bolo to v neďalekej dedine avšak v pre mňa neznámej, nikdy som v nej nebol. Poštovať som to nechcel lebo načo keď obojsmerný lístok je lacnejší ako dobierka, a nebudem čakať 3-4 dni na balík keď to viem otočiť za jedno poobedie a spravím si aj výlet zároveň. Tak som sa odviezol vlakom po železnici to poznám a po kúpe mobilu som zadal do appky CP že názov dediny smer domov. Dalo mi to že o 10 minút mi ide autobus z Budovatelskej a ďalšia zastávka Rázcestie. Ale neboli tam žiadne tabule, ani názvy ulíc. Tak teraz by ste čo robili? Zapol som jednu navigáciu tá poznala len Budovatelskú ulicu čo bola ďaleko odomňa a Rázcestie nenašlo, dal som druhú navigačnú appku, tá nepoznala ani jedno z toho. Na ulici nebol práve nikto tak som sa vydal rovno za nosom a išli cyklisti, tých som sa spýtal a tá zastávka bola hneď za rohom, ale na takom mieste kde by na nenapadlo zabočiť. Takže tak to je keď ste v totál cudzej dedine.
@prispievatel z toho vyplyva nikam nechod,zaplat postu a mas po probleme🤣🙈
Tak aj je ide poštou keď iná možnosť neni kvôli korone tak áno. Ja som bol zvyknutý chodiť pre veci lebo ako výlet je to dobré.
@viestta to by aj mna zaujimalo, kolko ma rokov a tiez som sa to pytala v mojom prvom prispevku. Lebo ak je to nejaky pubertiak, pripadne cerstvo dospely, tak to este s prizmurenym okom pochopim. Ale ak je to dospely chlap, tak sa mi normalne nechce verit, ze niekto taky existuje (ak to mysli vazne) 🙂
Mysli to vazne. Naco by som ondil. Chcel son pocut aj ostatnych ci boli v takych situaciach a ako riesili. Ved o tom su fora aby sa ludia rozpravali. A vek mozete automaticky tusit ked kupujem veci cez inzeraty a vycestovavam za nimi do inych okresov tak 10 urcite nemam 😉.
Dohodol som postou ked ina moznost neni ale takto je to riziko lebo kludne moze dat do krabice piesok a ma zarobene. Ked si preto idem mam noznost si urobit vylet a viem co kupujem.
Aj zamestnani ludia maju volne dni a dovolenku. Mlady bezdetny nezadany clovek preco nie? Aj vztahy na dialku sa daju brat tak ze ist pozriet nieco len tak sam je nuda, nevravim ze sa neda ale tak ked tam mozem pridat aj rande a moznost zoznamit sa tak hned su dve muchy jednou ranou. Spoznam niekoho a popri tom si mozem zajst do aquaparku, dat turistiku, zalezi kde co je a mozno sa prida aj nova znamost. Tak to beriem. A ked rande nevyjde, bol aspon pekny vylet. Ked niekto rad cestuje ale nema s kym a nema dovod tak si ho mkze najst takto.
Viestta nie navod. Skor len porozpravat sa, zaspominat si. Nieco ako ked sa stretnes s kamoskami v bare. Pokecate zasmejete sa. Pre osamelych je forum idealne. Vzdy sa to podarilo, vzdy som trafil, skor len pokecat trocha nie ze rady pytat alebo tak. Keep Smile Peace
@prispievatel Dobre tomu rozumiem, ze Ty sice rad cestujes, ale si schopny zabludit aj v susednej dedine? Co si vlastne chcel touto diskusiou zistit? Ci je viac takych ako Ty, alebo co?
@prispievatel keby si cestoval po Azii a tam by vsade boli cedule v ich pisme, ktore by si nevedel precitat a kde by si nestretol zivu dusu, ktora by rozumela reci tvojho kmena, tak to by som sa nedivila, ze zabludis..
Ale ako sorry, no tie obce, co si vymenoval.. fakt sa mi nechce verit, ze to myslis vazne 🙂
Myslim ze ste na neho prilis prisne zeny...😉
Za prve, je to chlap a o nich je zname ze maju problem sa opytat na cestu. Pre nas zeny je to nepochopitelne, ze by niekto radsej bludil ako sa opytal a tak sa vam zda ze tato tema nie je skutocna.
Za druhe, zial dnesna doba vychovava ludi co nemaju ani za mak sedliackeho rozumu (nemyslim tym ze su hlupi alebo nevzdelani) a pre nas ktore sme vyrastali bez internetu a mobilov a mame aspon trochu toho sedliackeho rozumu, je to nepochopitelne.
@andreatytler No a nevie pouzivat kompas.
Ale o beznych veciach si moze podebatit aj vydata zena s detmi lebo aj ona raz bola mlada a robila take veci. Ale teraz vam poviem jeden paradox o tych korona zakazoch ze stoji za zamyslenie sa ze aky to je nezmysel. Povodne zakazom chcu chranit akoze zdravie ale teraz porovnajte toto: chodit do roboty je dovolene, kde je 2000 ludi zavretych v hale 8-12 hodin vkuse, tam je stokrat vacsia sanca chytit nieco... a ked mam ist pre komudu z inzeratu (darujemm za odvoz) je zakazane a pri tom ked tu komodu dava zadarmo, tak kludne sa vieme dohodnut ze ju vylozi pred dom, a vrati sa donutra, ja pricuvam s autom, nalozim a odidem. My sa nemusime vobec stretnut ale hlavne ze to je zakazane. Aky nezmysel ze? Celu cestu nestretnem ani zivej duse ale je to zakazane.
@prispievatel Zamestnancov testuju,zalezi od okresu.A okrem ineho je zakaz vychadzania.
Niekto2hy viem ze je zakaz ale ide o jeho absurditu. Ist si po nieco kde nestretnem ani zivej duse je zakazane a byt v praci medzi stovkami ludije dovolene. Ide len o tu absurditu. Lebo je jasne ze ktore z tychto dvoch moznosti je nebezpecnejsia.
@prispievatel Vsetko je peniazoch.
A k tyn foram, ze toto je mozno nespravne na diskusiu ale kam ist? Porada? Tam su skor take pravne veci. Hojko? To je take jedine vseobecne pre mladych co poznam. Potom su uz len specializovane o autach, telefonoch, pocitacoch... Ale toto ma jednu vyhodu oproti ostatnim. Je vela ludi, rychlo reaguju, je aj vela tem misu (mimo hlavneho ucelu MK co je o detoch) co mi pasuje. A prave zeny co maju rodiny su obvykle najnormalnejsie a maju taky vseobecny prehlad. Na inych forach taketo temy koncievaju aj horsie niekedy lepsie. Tazko povedat.
Ale zakaz vychadzania sa vlastne postaral o znicenie akehokolvek cestovania ci uz za randenim, nakupovanim, turistike. Takze momentalne hodne dlho netreba riesit ze kam sa ako dostat.
Ale najvacsia haluz bola v lete ked boli uvolnenejsie opatrenia a dalo sa cestovat, tak som to aj vyuzil, a niesol pod pazuchou pocitac z centra Petrzalky do Galanty verejnou dopravou.