Cestovanie do Egytpa
Ahojte, v piatok mame cestovať do Egypta, dovolenku sme kupovali este v januari. Teraz váham co spravit. Je tu niekto kto sa tam tiez chystá , resp je v rovnakej situacii? Dakujem.
záleží aj do ktorej časti Egypta
@luna14 práve sme v hurgade, všetko okej žiaden stres 🙂 hlavne netreba podľahnúť zbytočnej panike z médií.
@anonym_103316 ďakujem za skusenost. Aj my mame ist do Hurgady,… prajem peknu dovolenku ❤️
@luna14
Co si vela ludi neuvedomuje su vzdialenosti z Hurgady do Teheranu je okolo 1900km co je dalej ako Bratislava, Moskva.🙂
@luna14
Co si vela ludi neuvedomuje su vzdialenosti z Hurgady do Teheranu je okolo 1900km co je dalej ako Bratislava, Moskva.🙂
@anonym_526dc3
Este lepsie je Teheran -Maledivy to je 4500km to je podobne ako Bratislava do Novosibirska
@luna14
@anonym_526dc3 ved ja viem, viem ze keby tam nedajbože nieco vystrelili tak kym to tam pride to stokrát daju dole. Ale tie reakcie okolia ma odrovnavaju, ,,, ja sa snazim byt zodpovedná vzdy, mame male deti…. ale zas sediet doma a premyslat ze sme tam mohli byt a nic sa nedeje. Zle sa moze stat hocikedy hocikde no nie? Asi sa o tom uz nebudem s nikym bavit a hotovo 🙈
skôr ide o to uzavretie vzdušného priestoru a prípadné rušenie letov, dlhé hodiny,dní na letisku
. Bombardovanie ako také , až taký strašiak v tejto dovolenkovej časti nehrozí
@anonym_526dc3 ved ja viem, viem ze keby tam nedajbože nieco vystrelili tak kym to tam pride to stokrát daju dole. Ale tie reakcie okolia ma odrovnavaju, ,,, ja sa snazim byt zodpovedná vzdy, mame male deti…. ale zas sediet doma a premyslat ze sme tam mohli byt a nic sa nedeje. Zle sa moze stat hocikedy hocikde no nie? Asi sa o tom uz nebudem s nikym bavit a hotovo 🙈
@luna14 ty si este nikdy nebola v Egypte? Ved Egypt co si pamatam bol vzdy strasiak. Ci terorizmus, ci Tutanchamonova pomsta, ci chudoba, ci moslimovia, ci cokolvek ine. Skus dat otazku: Egypt ano ci nie a to uvidis, ako ludia Egypt vnimaju a to nemusi byt ani vojna 2000 km odtial. Ale hlavne tam budu ti, co v Egypte nikdy neboli. Blizky vychod je stale jedna velka vojna. Len strany sa obcas menia. Navyse kde je este leto? Nikto ani len netusi, co si da v sobotu na ranajky, nie este ci sa bude vobec niekam lietat. Kupila som komplet po napadnuti Iranu, rovnako tak som si predbezne objednala aktivity priamo tam a nic rusit nebudem. Riesit to budem az na to pride cas. Co si kto mysli mi je ukradnute.
@luna14 odporúčanie je tam necestovat. Takže verím, že keď tam aj tak odides a niečo sa stane, nebudeš vyplakavat po médiách, ako ti majú poslať špeciál. A pevne verím, že máš pár tisíc navyše, keby niečo
@luna14 práve sme v hurgade, všetko okej žiaden stres 🙂 hlavne netreba podľahnúť zbytočnej panike z médií.
@anonym_103316 More je už teplé na kúpanie?
@luna14 odporúčanie je tam necestovat. Takže verím, že keď tam aj tak odides a niečo sa stane, nebudeš vyplakavat po médiách, ako ti majú poslať špeciál. A pevne verím, že máš pár tisíc navyše, keby niečo
@anonym_af0d4d precitaj si poriadne kde je odporucane necestovat do ktorych casti egyota. A hurgada to nieje
@anonym_103316 More je už teplé na kúpanie?
@anonym_de5e55 kamoška sa včera vrátila. Zájazd objednala na začiatku roka, keďže naše MV SR nevydalo 4. stupeň ohrozenia, platba pri storne by sa jej nevrátila. Všade kľud, mali aj letecký zájazd k pyramidam, všade polícia pri vchodoch, bežné kontroly takmer ako doteraz. Voda svieža, dalo sa, slnko cca 30.
@anonym_af0d4d si predstav, repatriačný let si cestujúci hradí sám. Netreba tu robiť bububu a prudiť voči cestovateľom nenávisť
@luna14
@anonym_526dc3 ale taký Tel-Aviv už až tak ďaleko nie je, prípadne ešte južnejšie mestá ako Dimona
Osobne by som sa tiež bála uzavretia vzdušného priestoru a rušenia letov v prípade zhoršenia situácie… keby to mám nejak dlhšie zaplatené, úprimne neviem ako by som sa rozhodla teraz, keď sa ma to netýka, ľahko sa mi povie, že by som tým smerom nešla
@minenkaa veď to že nič, len všetky média plašia a keď niekde náhodou spomeniem kam sa chystáme, tak pohľady akoby sme sa rútili do pekla 🙈 začínam byť zneistená
@luna14 nepokaz si dovolenku,uzi si ju.Ani my Turecko nerusime,a to ideme v july.Nemieni si ju pokazit nicim.
Mna by zaujimalo preco sa v tych skupinach o cestovani vyjadruju ludia co necestuju. My ideme v lete na Maltu a v praci dvaja kolegovia ze ci sme normalni ze Malta je blizko konfliktu pritom ani jeden z nich nikde necestuje ale vyjadruju sa k tomu.
Pre rypákov - peniaze ma netrápia, mozem si dovolit tam v prípade potreby zostat kolko je potrebné. Nikto vyplakávať ani čakať na sk vládu nebude. Zaujimalo ma len, ako to vidia aj ini ludia, ktorí CESTUJÚ. Samozrejme ze som v Egypte uz bola.
Prepacte nezvyknem pisat sprosto, ale, kto si ako pýta….
Ostatným Vám ďakujem za každé slovo uistenia, čo som chcela už viem, vypínam si radsej upozornenia 😅❤️ ešte raz Vdaka a vela šťastných míľ ;)
@luna14 Ministerstvo SK... dôrazne odporúča vyhnúť sa cestovaniu do severnej časti Sinajského polostrova, pohraničným oblastiam s Líbyou, Sudánom a Pásmom Gazy, ako aj vybraným púštnym oblastiam. Turistické letoviská pri Červenom mori (Hurghada, Marsa Alam, Sharm el-Sheikh) sú považované za RELATÍVNE bezpečné, ale situácia sa môže meniť, najmä v blízkosti izraelských hraníc.
@luna14 My by sme mali letieť 2.4. a teda nejdeme. Viem, že je to tam momentálne bezpečné, ale viac sa obávam toho čo sa môže stať.
@anonym_af0d4d precitaj si poriadne kde je odporucane necestovat do ktorych casti egyota. A hurgada to nieje
@slavomira236 samozrejme. Teraz ste všetky múdre ako lietadlo. No stačí jeden malý dronik a budete po💩 až za uška, ze?
Inak nebol aj Luxor bezpečný, až kým sa tam nezjavili ujovia so samopalmi?
@slavomira236 samozrejme. Teraz ste všetky múdre ako lietadlo. No stačí jeden malý dronik a budete po💩 až za uška, ze?
Inak nebol aj Luxor bezpečný, až kým sa tam nezjavili ujovia so samopalmi?
@anonym_af0d4d tohtoročné dovolenky budú bombové a adrenalínové
Ja by som s detmi nesla. Dospeli sami Ok. Dospely sa lahsie prisposobi rychlemu zhorseniu situacie, ak by sa nieco zomlelo. Ale je to na Tvojom zvazeni, dnes je to tam bezpecne, zajtra nemusi, ale moze. Momentalne hop, alebo trop. Ale, to plati aj pre ine destinacie.

Citat vies, google pouzivat tiez, spravy asi sledujes, cestovky sa tiez vies spytat, rozhodnutie je len a len na tebe. Ja mam ist na Velku noc a rusim to.