Čo navštíviť počas dvojdňového výletu do Budapešti?
Ahojte. Chcela by som odskočiť na 2-3 dnovy výlet do Budapešti so 17 rocnou dcerou. Odchod z Košíc.co by ste nám doporučili popozerať, navštíviť. Dakujem za tipy.
@xckaretxxx nemáme vám urobiť program presne na minútu?
Otvor google, ak to nevieš ty a poznáš len MK, tak povedz dcére - snáď v tomto neplatí aká matka, taká katka 😂 .
napr. hneď prvý článok https://www.letenkyzababku.sk/top-15-miest-v-bu...
Tiez by som sa opytala dcery.
Topky mas na nete.
Napr. 360 bar a jardin garden bar by sa jej mohli pacit
@xckaretxxx nemáme vám urobiť program presne na minútu?
Otvor google, ak to nevieš ty a poznáš len MK, tak povedz dcére - snáď v tomto neplatí aká matka, taká katka 😂 .
napr. hneď prvý článok https://www.letenkyzababku.sk/top-15-miest-v-bu...
@yellowunicorn dakujem pekne za tip. Z Košíc poletim do BA a potom do Budapesti
@xckaretxxx urcite su z KE dvojdnove poznavacky,sadnes,vezies sa,počuvaš a neriešiš
@xckaretxxx urcite su z KE dvojdnove poznavacky,sadnes,vezies sa,počuvaš a neriešiš
@janinah a podriadujes sa casom sprievodcu.
Same si to uziju po svojom.
@janinah a podriadujes sa casom sprievodcu.
Same si to uziju po svojom.
@natalka13 Ibaže ona nevie, čo si tam chce užiť. 😉 Pritom na nete je toľko tipov pre dospelých aj deti, čo sa dá vidieť, zažiť v Bp., kde sa dá dobre najesť, zájsť do fancy podnikov a pod.
Autorka, ja mám mladšieho syna, boli sme v ZOO, v jaskyni pod budínskym hradom, povoziť sa metrom, zašli sme do prírodovedného múzea, ale to zrejme 17-ročnú už nezaujme. V Bp. je kopisko atrakcií, dá sa previezť loďou po Dunaji, zájsť do múzea vojenskej nemocnice pod hradom, na hrad, do rôznych barov. Fakt, pogoogli a dohodnite sa s dcérou, čo by ju bavilo...
@natalka13 Ibaže ona nevie, čo si tam chce užiť. 😉 Pritom na nete je toľko tipov pre dospelých aj deti, čo sa dá vidieť, zažiť v Bp., kde sa dá dobre najesť, zájsť do fancy podnikov a pod.
Autorka, ja mám mladšieho syna, boli sme v ZOO, v jaskyni pod budínskym hradom, povoziť sa metrom, zašli sme do prírodovedného múzea, ale to zrejme 17-ročnú už nezaujme. V Bp. je kopisko atrakcií, dá sa previezť loďou po Dunaji, zájsť do múzea vojenskej nemocnice pod hradom, na hrad, do rôznych barov. Fakt, pogoogli a dohodnite sa s dcérou, čo by ju bavilo...
@ivanaks ved si vygugli alebo dcera urobi program. Alebo okopiruje program cestovky.
Ide do Budapesti nie do hor v Gruzinsku ci do Istambulu.
@ivanaks dakujem
Ona ti ten link poslala kvôli tipom, čo navštíviť, nie kvôli letenkám.
Ja mám 21 v Budapešti som bola viac krát, tiež sa chytám aj tento rok tam. Tak čo môžem poradiť: hrad je učíte pekný, dajú sa tam spraviť pekné fotky na instagram čo predpokladám 17 ročnú zaujme. Taktiež teraz ešte som tam nebola ale otvorili Citadellu nádherný výhľad tam je. Parlament taká klasika.
Za mňa oplatí sa ísť na výborne raňajky do Cafe Brunch Budapest - Fővám tér
Taktiež tržnicu si pozrieť a kúpiť si ovocie, majú ho výborne čo sa týka broskýň sú úžasne. ZOO je tiež klasika. Je tam toho veľa za 2 dni človek nestihne ani nič.
Najlepšie keď sa človek chce premiestňovať je použiť dopravné prostriedky mesta. Stiahnuť si aplikáciu Budapešť Go a cez ňu riešiť lístky
Odporúčam ruin bary v Jewish Quarter, napr. Szimpla Kert. Városliget je za mňa fajn, keď je horúco. Múzeum moderného umenia, keď máte k tomu vzťah. Keby som mala viac času, tak by som hľadala Kolodko statues, to sú malé vtipné kovové sochy na rôznych miestach v Budapešti.
Určite budova Parlamentu - sú platené prehliadky, dajú sa kúpiť lístky vopred. Halászbastya (rybárska bašta), nádherný výhľad na mesto, odporúčam aj v noci. Hrad. Hősök tere (námestie hrdinov). Varosliget. Margitsziget. Sú aj z prístavy výletné lode s hovorenym sprievodom vo viacerých jazykoch. Szent István bazilika (bazilika svätého Štefana). Cirkus, zoo, tropikarium (to je síce dosť ďaleko od všetkého). Ak výstavy, tak Szépművészeti múzeum, Národná galéria, Neviditeľná výstava (spoznáš svet nevidiacich, dá sa tam aj navecerat v úplnej tme). Budapest je tak nádherná, 2 dní ani nestačia.
Cokoladove muzeum pri parlamente
Muzeum penazi
Skalna nemocnica
Dom teroru
Retro Budapest
Unicum Zwack muzeum
Jaskyne

Milujem tieto otázky , prosím napíš aspoň či zaujíma dcéru? Načo ti budem odporúčať muzeá ,do ktorých dobrovoľne nešla.17 ročná baba si vie aj vygoogliť čo by ju zaujimalo