Čo potrebujete k fungovaniu na dovolenke?
Co potrebujete k fungovaniu napr na dovolenke alebo pobyte. Cisto nevyhnutne veci, nic viac. Napiste mi do komentu. Potrebujem sa zbalit naozaj co najmenej, odchadzam na 2 tyzdne a musim mat co najmensiu tasku. Dakujem
hdmi kabel , baterky do ovladaca, AAA aj AA, wifi repreater, pinzetu, zakladne naradie , baterku ( svetlo), predlzovacku
hdmi kabel , baterky do ovladaca, AAA aj AA, wifi repreater, pinzetu, zakladne naradie , baterku ( svetlo), predlzovacku
@martinmmartin hdmi - good pint ;) henten som zapomenula
minule som niekde čítala ohľadne oblečenia, že 3 vrchy (tričká/blúzky), 3 spodné diely (sukne alebo kraťasy), 3 mikiny/svetríky a z toho vykombinuješ čo potrebuješ
zubnú kefku+pastu, sprcháč+šampón, uterák/osušku, pyžamo
na ostatné stačí kreditka
Opaľovací krém, slnečné okuliare, lieky, čo beriem, 1x šľapky, 1x tenisky, 2x plavky, 1x osuška, spodné prádlo, 1x kraťasy, 2x tričko, 1x šaty, 1x mikina, kreditná karta - všetko ostatné si kúpim priamo na mieste /deodorant, sprcháč, zubná pasta, kefka, papuče na izbu, prípadne do sprchy,.
@anonym_autor na zlatú kreditku ti stačí aj vrecko v šortkách. Praktické a zbalená si za 10 sekúnd. Všetko potrebné s tou kartou kúpiš 😘
a kam? iné potrebujem do phy a iné k moru… ale ja si nosím vždy mikrovláknový uterák na vlasy, štuple do lietadla a taký ten uspávačik na biely šum… k moru knihu…
Kam? Čo tam chceš robiť? Je tam práčka? V skratke oblečenie na 5 dní, dvoje topánky, peniaze/karta, mobil s príslušenstvom, doklady, ostatné veci sú navyše ak potrebuješ malú tašku.
@anonym_autor plavky, doklady 😂 my sme mali apartmán, kde bola aj práčka, super vec. Minimum vecí. Mali sme 6osob jeden stredný kufor.
@anonym_autor mobil, nabijacku a ak je to do tepla / k vode, tak plavky, pyzamo a nejake oblecenie, nech nechodim nahy... ostatne sa da kupit (za maly peniaz)
K moru ti netreba dokopy nič. Plavky, osuška, hrebeň, kefka, pasta, par kusov oblečenia- tri tričká, dvoje kraťasy, 2ks tenké letné šaty, šľapky, nutné lieky čo berieš na predpis, prípadne opaľovací krém.
Každý to má inak, ja som už videla aj dievča 14ročne čo si bralo na dovolenku jeden kufor iba s topánkami a ďalšie dva kufre s oblečením a kozmetikou…
Keď sme šli prvykrát k moru s deťmi skoro sme sa nevošli do auta, čo som toľko toho nabalila, muž ma samozrejme sprdol, že to je zbytočné toľko vecí brať. A mal pravdu, prevažne sme boli v plavkách celé dni, v reštike šaty, tričko, kraťasy. Každému to tak bolo úplne jedno ako sme my oblečení a učesaní, takisto ako mne bolo jedno ako sú oblečení iní.
Co je fakt nevyhnutne? Doklady, telefon a nabijacku. Vsetko ostatne sa da kupit.
@anonym_autor peniaze, telefon a doklady 😅 vsetko ostatne si kupim aj na mieste.
Ale tak asi zalezi, ci ides lezat niekde do rezortu alebo splavovat amazonku 🤷♀️
minule som niekde čítala ohľadne oblečenia, že 3 vrchy (tričká/blúzky), 3 spodné diely (sukne alebo kraťasy), 3 mikiny/svetríky a z toho vykombinuješ čo potrebuješ
zubnú kefku+pastu, sprcháč+šampón, uterák/osušku, pyžamo
na ostatné stačí kreditka
@anonym_b3d44a tri mikiny? 😀 To naco? A ako zbali tri mikiny do maleho ruksaku? Okrem inych veci
@anonym_autor hlavne kombinovateľné veci. Na dva tyzdne by som brala asi 6 triciek, 2x saty, 2x šortky, slapky, tenisky( v tych by som letela) jeden sveter, 5x nohavicky, dve podprdy, 3x plavky, 2x pyzamo, dve nejake ponča na plaz, nabíjačka, zakladne lieky (na horucky, usi, oci, antibiotika), opalovak, drogeria co chyba dokupis. Niekolko rokov beriem pracie pásiky a v tom si veci aj preperiem. Teraz sme na dovolenke mali štyria (dve deti, dvaja dospeli) dva kufre do 16 kg. Ked som pozerala, ze rodiny v počte štyria členovia, mali 4 kufre, este sa bali, ci su v limite 23kg, tak som premyslala, co v nich maju?! Co chalani zašpinili a potrebovali, to som preprala v ruke, co nechceli, to som rovno hodila do špinavého a vyprala doma.
2 sady spodneho pradla, nahradne tricko, nahradne kratasy, koselu s dlhym rukovom, 2x ponozky, zubnu kefku, hreben, doklady, kreditku a slnecne okluliare. Ak ides do civilizovanej krajiny vsetko ostatne kupis aj male balenia pre turistov, dokonca aj gel na pranie v malom baleni aby si si vedela preprat. uteraky mas v izbe.
Typ dovolenky? To je dost dolezite a velkost batoziny.
Ine veci berem k moru do app, ine na trip po Islande, ine na vyletnu lod a uplne ine na jachtu.
Detský púder (robia sa mi potničky) a voňavé stromčeky do auta (väčšina hotelových izieb mi smrdí).
@martinmmartin okrem pinzety som nikdy nepotrebovala ani jedno z čoho. Načo to všetko?
@anonym_autor identifikacny doklad, platobnu kartu a smartphone, vsetko kupim na mieste dovolenky, dnes su toho tony, idem na dovolenku v jednom obleceni a pridem z nej v druhom😉😎
Peniaze 😂. Všetko sa dá kúpiť.
@tilly lieky na predpis este je fajn mať, nejaké špeciálne napriklad.

@anonym_autor dalsi troll ale ked chces, prispejem, vzdy potrebujem mat zdravie, dobre pocasie, naladu a rum 🙂
aka otazka, taka odpoved ....nevieme, kam ides, ci sama ci deti ci so svokrou ci s kamosmi ;)
ci mas poistenie zdravotne , ci si chora a beries kopec liekov, ci mas alergiu
ak ides k moru, tam ozaj treba tenke letne veci
ak ides k horam na turi - tak aj mikina bunda nohavice
ides do hotela kde bude rucnik alebo si musis osusky brat so sebou?
etc etc etc