icon

Čo s prebytočným jedlom v rezortoch?

17. máj 2026

Ahojte, taká chudobná krajina ako Egypt (a nielen ten) , vždy ma napadne, čo s tým jedlom robia potom?
Alebo teda čo s tým robia ,snáď vyhodia.Ale ako im to ľúto musí byť ,nemyslite?
Čašníkov a pomocníkov vidno , že robia chudobní Egypťania.
Ako to oni musia vnímať také plytvanie.
Aj to jedlo na stoloch , čo ostane nazvyš nabraté na tanieroch po dovolenkaroch.
Ale aj to jedlo čo poostava proste po večery , obedoch, raňajkách vystavených v pultoch .. je to kvantum jedla..

zmrzlinka2021
17. máj 2026

@anonym_autor snáď si ho zamestnanci vezmi domov. A tam sú veľké rodiny

autor
17. máj 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor snáď si ho zamestnanci vezmi domov. A tam sú veľké rodiny

@zmrzlinka2021 tak to pochybujem , oni tam bývajú , sú tam na sezónu ubytovaní, z chudobných časti.. nenosia to isto domov.

januska12323
17. máj 2026

Zjedia zamestnanci, dostanú ako časť výplaty a zvyšok sa vyhodí. Keby si dovolenkári nabrali len koľko zjedia hneď by sa aj menej vyhadzovalo.

martinmmartin
17. máj 2026

Nemozu si nic brat domov. To by spustilo lavinu odkladania si veci "bokom" uz na zaciatku, cierny trh v celej Hurghade , recyklaciu jedal pre turistov na tajnasa (ked si nove vezmes domov).
Vyhadzuje sa to, inak sa neda.
Zamestnanci su presacovany vzdy ked idu cez branu a nic mat zo sebou nesmu. Zjest mozu kym su tam inak nic

autor
17. máj 2026
@januska12323

Zjedia zamestnanci, dostanú ako časť výplaty a zvyšok sa vyhodí. Keby si dovolenkári nabrali len koľko zjedia hneď by sa aj menej vyhadzovalo.

@januska12323 ja to nemám rada , tie plne stoly, ako prasatá , naberám bezhlavo , aj tak už viem vtedy, že to nezjem. Všade bordel. Och

anonym_1ba2cf
17. máj 2026
@anonym_autor

@januska12323 ja to nemám rada , tie plne stoly, ako prasatá , naberám bezhlavo , aj tak už viem vtedy, že to nezjem. Všade bordel. Och

@anonym_autor ci si naberies vela alebo malo aj tak vznikne odpad- oni navarit musia dane mnozstvo a ked sa nezje -vyhodi sa .. vzdy to tak bolo a bude... jedny hoduju a iny hladuju .. vsade na svete

anonym_f0a0ec
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to jak na kŕmniku. To je dobré akurát tak na priberanie. Takú dovolenku si neprosím.
Áno viem, neodpovedala som na tvoju otázku.

klotildabazarik
17. máj 2026

@anonym_autor ake plytvanie sak to zozeru turisti😂

autor
17. máj 2026
@klotildabazarik

@anonym_autor ake plytvanie sak to zozeru turisti😂

@klotildabazarik toto ani nesranduj, dúfam že nemyslíš že sa to točí

sisaka
17. máj 2026

Neviem ako konkrétne v Egypte, ale v Mexiku jedlo čo zvýšilo a nebolo servírované je pre zamestnancov na ich stravu v rezorte, vozia tiež do charit a útulkov, čo sa nedá už bezpečne jesť ide na farmy na kŕmenie zvierat, odpad z kuchyne do kompostu. Pravdepodobne to bude podobne aj v Egypte.

anonym_a2d37e
17. máj 2026

Áno je to t ak aj keď si ľudia nenaberu na taniere, ide vsetko do kosa. Je to plytvanie

anonym_8b0c38
17. máj 2026

preto nemám rada AI, ozaj niektorí ako prasatá

anonym_c79f15
17. máj 2026

Keď sme v Turecku bol tam rusky párik. Obaja si nakladali kopcom asi 6-10 tanierov a do každého len zahrabli - ochutnali a nechali to odniesť preč. Casnici aj hostia len krútili hlavou. Taký ľudia si nič nevážia. Ja si naberam len toľko koľko zjem

anonym_811311
17. máj 2026

niektore hotely prevadzkuju vlastne osiparne a zbytky jedla idu prasatam

anonym_2cf78e
17. máj 2026

viackrat som videla personal hotela ze si niesli po praci jedlo ked neskoro vecer skoncili

hiro
17. máj 2026

Za mňa sa asi menej vyhodí ak si každý naberie koľko a potrebuje, kolko treba sa dovarí ako keď každému naložia rovnako a odnesú polovicu tanierov nedojedených a pol ľudí zase nenajedených.

klotildabazarik
17. máj 2026
@anonym_autor

@klotildabazarik toto ani nesranduj, dúfam že nemyslíš že sa to točí

@anonym_autor ano toci sa to nam pred 20rokmi v tunise moc toho nedali a stale to iste😂 maso ziadne kosti tam miesto masa davali snad uz to je lepšie

anonym_dfe954
17. máj 2026

Chod na dovolenku a opytaj sa ich,co robia s odpadom a budes mat hned aj odpoved.

anonym_fad812
17. máj 2026

Ja čo som zažila najväčšie prasatá boli Araby proste spojili stoli a nosili si zo všetkého v tanieroch a veľa tam nechali. Takže tak. Ja si naberiem tiež aj viac a nechám keď mi to nechuti nebudem to nasilu jest…

kiki68
17. máj 2026

@anonym_autor to je rozne a zalezi aku ma ten resort politiku v tomto smere. Na Maldives som mala hotely, kde napr mali chov sliepok a prasatka a teda to krmili. Co bolo nezjedene islo personalu, viem od ludi z diving, ze proste ten personal to skonzumoval a tiez lodou islo nieco na miestne dediny okolo. To som videla ako nakladali, ked som mala night dive a isla som lodou okolo 23:00 do pristavu. Tam to mali ale aj napisane, ze co robia a ako s tym nalozia dalej. Voda bola v skle. Raz som sa tie slepice aj vybrala pozriet 😀 Mali ich tam vela a mali velky vybeh a okolo boli ovocne stromy. S ich plodinami, co vedia dopestovat.

anonym_cae362
17. máj 2026

A to si nevidela ešte plytvanie potravinami a kadečoho v obchodných reťazcoch na Slovensku

renesance80
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kluud , 90 percent veci je predpecenych a predvarenych , zamrazovanych polotovarov sko u nas v restauraciach a fastfoodoch

cimage
17. máj 2026

Robila som v hoteloch, nie dovolenkovych rezortoch a domov sa nic nebralo. V praci bola strava zabezpecena a co pozostavalo islo do kosa. Bolo toho dost.