icon

Čo s prebytočným jedlom v rezortoch?

17. máj 2026

Ahojte, taká chudobná krajina ako Egypt (a nielen ten) , vždy ma napadne, čo s tým jedlom robia potom?
Alebo teda čo s tým robia ,snáď vyhodia.Ale ako im to ľúto musí byť ,nemyslite?
Čašníkov a pomocníkov vidno , že robia chudobní Egypťania.
Ako to oni musia vnímať také plytvanie.
Aj to jedlo na stoloch , čo ostane nazvyš nabraté na tanieroch po dovolenkaroch.
Ale aj to jedlo čo poostava proste po večery , obedoch, raňajkách vystavených v pultoch .. je to kvantum jedla..

zmrzlinka2021
•
17. máj 2026

@anonym_autor snáď si ho zamestnanci vezmi domov. A tam sú veľké rodiny

autor
•
17. máj 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor snáď si ho zamestnanci vezmi domov. A tam sú veľké rodiny

@zmrzlinka2021 tak to pochybujem , oni tam bývajú , sú tam na sezónu ubytovaní, z chudobných časti.. nenosia to isto domov.

januska12323
•
17. máj 2026

Zjedia zamestnanci, dostanú ako časť výplaty a zvyšok sa vyhodí. Keby si dovolenkári nabrali len koľko zjedia hneď by sa aj menej vyhadzovalo.

martinmmartin
•
17. máj 2026

Nemozu si nic brat domov. To by spustilo lavinu odkladania si veci "bokom" uz na zaciatku, cierny trh v celej Hurghade , recyklaciu jedal pre turistov na tajnasa (ked si nove vezmes domov).
Vyhadzuje sa to, inak sa neda.
Zamestnanci su presacovany vzdy ked idu cez branu a nic mat zo sebou nesmu. Zjest mozu kym su tam inak nic

autor
•
17. máj 2026
@januska12323

Zjedia zamestnanci, dostanú ako časť výplaty a zvyšok sa vyhodí. Keby si dovolenkári nabrali len koľko zjedia hneď by sa aj menej vyhadzovalo.

@januska12323 ja to nemám rada , tie plne stoly, ako prasatá , naberám bezhlavo , aj tak už viem vtedy, že to nezjem. Všade bordel. Och

anonym_1ba2cf
•
17. máj 2026
@anonym_autor

@januska12323 ja to nemám rada , tie plne stoly, ako prasatá , naberám bezhlavo , aj tak už viem vtedy, že to nezjem. Všade bordel. Och

@anonym_autor ci si naberies vela alebo malo aj tak vznikne odpad- oni navarit musia dane mnozstvo a ked sa nezje -vyhodi sa .. vzdy to tak bolo a bude... jedny hoduju a iny hladuju .. vsade na svete

anonym_f0a0ec
•
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to jak na kŕmniku. To je dobré akurát tak na priberanie. Takú dovolenku si neprosím.
Áno viem, neodpovedala som na tvoju otázku.

klotildabazarik
•
17. máj 2026

@anonym_autor ake plytvanie sak to zozeru turisti😂

autor
•
17. máj 2026
@klotildabazarik

@anonym_autor ake plytvanie sak to zozeru turisti😂

@klotildabazarik toto ani nesranduj, dúfam že nemyslíš že sa to točí

sisaka
•
17. máj 2026

Neviem ako konkrétne v Egypte, ale v Mexiku jedlo čo zvýšilo a nebolo servírované je pre zamestnancov na ich stravu v rezorte, vozia tiež do charit a útulkov, čo sa nedá už bezpečne jesť ide na farmy na kŕmenie zvierat, odpad z kuchyne do kompostu. Pravdepodobne to bude podobne aj v Egypte.

anonym_a2d37e
•
17. máj 2026

Áno je to t ak aj keď si ľudia nenaberu na taniere, ide vsetko do kosa. Je to plytvanie

anonym_8b0c38
•
17. máj 2026

preto nemám rada AI, ozaj niektorí ako prasatá

anonym_c79f15
•
17. máj 2026

Keď sme v Turecku bol tam rusky párik. Obaja si nakladali kopcom asi 6-10 tanierov a do každého len zahrabli - ochutnali a nechali to odniesť preč. Casnici aj hostia len krútili hlavou. Taký ľudia si nič nevážia. Ja si naberam len toľko koľko zjem

anonym_811311
•
17. máj 2026

niektore hotely prevadzkuju vlastne osiparne a zbytky jedla idu prasatam

anonym_2cf78e
•
17. máj 2026

viackrat som videla personal hotela ze si niesli po praci jedlo ked neskoro vecer skoncili

hiro
•
17. máj 2026

Za mňa sa asi menej vyhodí ak si každý naberie koľko a potrebuje, kolko treba sa dovarí ako keď každému naložia rovnako a odnesú polovicu tanierov nedojedených a pol ľudí zase nenajedených.

klotildabazarik
•
17. máj 2026
@anonym_autor

@klotildabazarik toto ani nesranduj, dúfam že nemyslíš že sa to točí

@anonym_autor ano toci sa to nam pred 20rokmi v tunise moc toho nedali a stale to iste😂 maso ziadne kosti tam miesto masa davali snad uz to je lepšie

anonym_dfe954
•
17. máj 2026

Chod na dovolenku a opytaj sa ich,co robia s odpadom a budes mat hned aj odpoved.

anonym_fad812
•
17. máj 2026

Ja čo som zažila najväčšie prasatá boli Araby proste spojili stoli a nosili si zo všetkého v tanieroch a veľa tam nechali. Takže tak. Ja si naberiem tiež aj viac a nechám keď mi to nechuti nebudem to nasilu jest…

kiki68
•
17. máj 2026

@anonym_autor to je rozne a zalezi aku ma ten resort politiku v tomto smere. Na Maldives som mala hotely, kde napr mali chov sliepok a prasatka a teda to krmili. Co bolo nezjedene islo personalu, viem od ludi z diving, ze proste ten personal to skonzumoval a tiez lodou islo nieco na miestne dediny okolo. To som videla ako nakladali, ked som mala night dive a isla som lodou okolo 23:00 do pristavu. Tam to mali ale aj napisane, ze co robia a ako s tym nalozia dalej. Voda bola v skle. Raz som sa tie slepice aj vybrala pozriet 😀 Mali ich tam vela a mali velky vybeh a okolo boli ovocne stromy. S ich plodinami, co vedia dopestovat.

anonym_cae362
•
17. máj 2026

A to si nevidela ešte plytvanie potravinami a kadečoho v obchodných reťazcoch na Slovensku

renesance80
•
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kluud , 90 percent veci je predpecenych a predvarenych , zamrazovanych polotovarov sko u nas v restauraciach a fastfoodoch

cimage
•
17. máj 2026

Robila som v hoteloch, nie dovolenkovych rezortoch a domov sa nic nebralo. V praci bola strava zabezpecena a co pozostavalo islo do kosa. Bolo toho dost.