icon

Corona vírus a návšteva Barcelony.

smile31
26. feb 2020

Baby, som na vážkach...v piatok máme letieť do Barceony, všetko zaplatené vybavené, len mám v hlave strašiak Korona... ubytko sa stornovať už nedá, letenky tiež...šli by ste? alebo by ste sa na to vykašlali? vdaka

Strana
z3
queen_mary
26. feb 2020

@smile31 ja urcite ano. Pre istotu rusku, kamosky sa teraz vratili z malajzie/thajsko a pohodka 🙂

amelia000
26. feb 2020

@queen_mary vies ze tie obycajne ruska su nanic ze? 🙂

smile31
autor
26. feb 2020

@queen_mary
@amelia000 dosť sa toho obávam.... Ruská ževraj nepomôžu

zdencaaaa
26. feb 2020

Na Korona si mozes pockat aj doma podla toho ako sa to uz siri ;) Chodte a uzite si to

veto2
26. feb 2020

Ja by som nesla.

heidy222
26. feb 2020

@smile31 ja mam buduci tyzden zabookovany let na Slovensko z Nemecka aj s 2 malymi detmi,vsetci ma strasia ale nebojim sa letiet. Ochoriet mozes hocikde na hocico. Treba si umyvat a dezinfikovat ruky, neochrani na 100% ale pomoze Proti vela virusom. Treba sa aj riadit podla odporucania vyssich autorit: momentalne nie je vydana vystraha pre let do spanielska.

veronikaszabova
26. feb 2020

Sla by som a poriadne by som si to uzila.

heidy222
26. feb 2020

@smile31 pomozu Len FFP2 a FFP3 masky (2M alrbo 3M). V Nemecku vypredane, neviem ako U vas.

nairia
26. feb 2020

@smile31 ruska by mali nosit nakazeni, nie zdravi ludia... chripky sa nebojis? ved ta tiez zuri a tiez na nu zomieraju ludia...

queen_mary
26. feb 2020

@amelia000 nie, som uplne blba a neviem. Ale v lekarni jej poradia. Aj obycajne rusko moze fubgovat ako primitivna prva bariera. A v lekarni, ak budu mat, jej daju aj tu prisavnu.

queen_mary
26. feb 2020

@smile31 no tak co. Tak nechod a zostan sediet doma. To chces tusim pocut. My letime s malym na srilanku cez dubai a urcite to rusit nebudem.

deti95060810
26. feb 2020

syn mal vycestovať služobne do Milána - a nadriadení mu to neodporučili....že veľké riziko.

queen_mary
26. feb 2020

@deti95060810 ano, treba sledovat odporucania mzv, sever talianska sa neodporuca navstivit.

smile31
autor
26. feb 2020

@heidy222 toto je ono prosím ťa?

ada93
26. feb 2020

@smile31 My letíme na kanárske tento týždeň, berieme niečo na posilnenie imunity, dezinfekčný gél a respirátor na letisko a do lietadla keby niečo... netreba robiť paniku, určite nerušte výlet ... užite si to, Barcelona je krásna 🙂

eliska13
26. feb 2020

@deti95060810 kamarátka žije v Rimini deti nechodia do školy, škôlky, rušia sa predstavenia v kine dosť je vystresovaná

heidy222
26. feb 2020

@smile31 ano, tieto

eliska13
26. feb 2020

@smile31 ak máš ísť a celý čas sa tam báť, nechodiť na mieste čo si mala naplánované, sledovať či niekto nie je chorý, tak radšej zostaň doma.Zalezi ako to ty berieš či máš z toho obavy

777januska777
26. feb 2020

Ja by som nešla. Bála by som sa o deti.

maca1984
26. feb 2020

Tak mas len dve moznosti.Ist a uzit si to,alebo ostat doma a cakat..Ja by som sla

heidy222
26. feb 2020

Ono je Uz podla mna jedno prejst sa po Barcelone alebo ok Bratislave, nakazeny clovek moze byt hocikde.

terezka1947
26. feb 2020

U manzela v praci tiez dnes stopli akukolvek pracovnu,zahranicnu cestu. Je to firma,cize sa brani...co uz kto sukromne urobi je na kazdom.
Cize ano...hocico,hocikde clovek dostat moze...cize nech si kazdy zvazi podla seba.

simsalabim
26. feb 2020

Neviem, ci sa necestovanim da zabranit nakaze. Cinania vraj uz pripustili, ze inkubacna doba moze byt aj vyse 50dni... z tej lode, co pustili ludi po karantene, uz tiez niekolko ludi ochorelo, a to pri odchode boli negativni na koronavirus. Vselico naznacuje, ze ta inkubacna doba je podstatne dlhsia... takze je mozne, ze uz aj tu na Slovensku beha niekolko nakazenych ludi. Letiska a lietadla su sice vzdy rizkovejsie, ale asi nie je dobre zivot len tak stopnut. Asi by som sla.

hastrmistr
26. feb 2020

@queen_mary rusko je pre chorych ale pre zdravych ktory sa nechcu nakazit je respirator

oknibukaj
26. feb 2020

Ked citam vase prispevky, som v nemom uzase. To vam naozaj nejaka dovolenka stoji za to riziko? Samozrejme, ze nakazit sa da kdekolvek a mozno uz mame aj na Slovensku nakazenych, no ked sa mozem vyhnut riziku, nevaham ani na sekundu. Urcite je vacsia pravdepodobnost privlecenia nakazy, ked si ludia veselo cestuju po dovolenkach, akoby sa nic nedialo. Radsej urobit vsetko, co je v mojich silach a co dokazem ovplyvnit, nez veci zlahcit a potom si nieco vycitat. Nerozumiem vam a som zdesena ☹

osky
26. feb 2020

@oknibukaj moja rec.
Vsade ciha nakaza a ja si bezstarostne budem lietat po svete.hm.....ja momentalne nechodim ani do velkych supermarketov ani nikde kde by bolo prilis vela ludi.a robia to tak i moji znamy aj kolegovia.len mensie obchody a zbytocne sa nepchat medzi ludi.
Zivot sa nezastavi...ale pokial este nevieme presne co a alo,urcite je lepsia a lahsia prevencia,ako nieco chytit.
Jasne,umiera sa i na chripku.ale kolki umru na chripku a kolki na korona,ktory uz tusim aj zmutoval,takze mame viac kmemov....
Ja by som si tu dovolenku ani nevedela uzit...

babi81
26. feb 2020

@nairia presne tak rusja maju nosit ken nakazeni nie zdravi.ja by som sla, aj ked nikdy nevies.myslim, ze v barcelone je to v pohode aj jed tam teraz maju 2nakazenych

loginexistuje
26. feb 2020

no nakazit sa mozeš hocikde ale zasa by som neriskovala napr. kanarske ja aby ma nezavreli niekde do karanteny na dva tyzdne

eperia
26. feb 2020

@smile31 určite by som nešla

ada93
26. feb 2020

Ja zostanem doma, milióny iných ľudí budú aj tak chodiť hore dole, len aby som si mohla povedať, že som nikam nešla... To by sa museli zavrieť hranice a zrušiť všetky letecké, vlakové, autobusové, lodné spojenia pri takejto logike. A už vás vidím ako by ste rušili dovolenky a výlety, keby to máte mesiace dopredu naplánované a zaplatené... "Ja by som nešla" toto milujem... dostať to môžete aj v Čadci v Jednote...

Strana
z3