Črevné problémy v Marsa Matrou: Ako sa im vyhnúť?
Ahojte boli ste niekto? Chceli by sme ísť prvýkrát vyskúšať Egypt ale sú to také odhady že 50 na 50 schytáte tie črevné veci alebo nie tak poraďte mi či ste zažili nejaké črevné peklo v prípade čo ste si zbalili keď ste už boli ponaučení ďakujem
Treba dávať pozor na to co ješ a nepiť ich vodu z vodovodu a netreba všetko jedno cez deviate pchať do seba
Boli sme pred dvomi rokmi, nic sme nechytili. Dodrziavali sme iba tie klasicke veci.
Dobre ďakujem a čo ste tak jedli…tam aj normálne na výber európska strava prosté niečo čo zjeme aj my alebo keď ste boli smädný pili ste balené vody kupovali ste si dávali ste si aj drinky
Je to ako kdekoľvek inde, ja som z asi 5-6 návštev Egypta chytila nejaké črevné problémy iba raz, bolo to zrovna v Marsa Matrouh, ale to beriem ako úplnú náhodu... nemala som ale nič veľmi vážne našťastie... každý je inak odolný a niekedy to človek schytá napriek všetkým opatreniam... ale keby to bolo tak časté a tak hrozné, tak by tam necestovalo vkuse toľko ľudí, často pravidelne... vyhýbať sa vode z vodovodu a to aj pri umývaní zubov, netreba jesť piate cez deviate a prepchávať sa somarinami a hlavne nepodchladiť tráviaci trakt ľadovým pitím v tých horúčavách... je jedno či voda alebo drinky, ale studené piť pomaly a s mierou...
Dobre ďakujem a čo ste tak jedli…tam aj normálne na výber európska strava prosté niečo čo zjeme aj my alebo keď ste boli smädný pili ste balené vody kupovali ste si dávali ste si aj drinky
@anonym_autor normalne sme jedli, co bolo v ponuke, tak isto ako v Turecku, Grecku a inde, aj drinky sme mali, aj kavu, alko, nealko, akurat sme si davali pozor na ich vodu, ovocie a zeleninu jedli tu ocistenu a nejedli sme piate cez deviate, ziadne ine zvlastne opatrenia sme nerobili.
@anonym_autor My sme boli 1x v Egypte, práve v MM, predtým roky Turecko, a všetci sme mali črevné problémy, jedli sme klasiku, pili balenú vodu... osobne si myslím, že je to preto, že sme boli v bazéne, keďže takmer celý pobyt bol silný vietor a veľké vlny, takže v mori sa kúpať nedalo....Štandardne sa v bazénoch nekúpeme, no nebolo na výber...už by som do MM nešla a to nielen kvôli črevným problémom...
@anonym_autor My sme boli 1x v Egypte, práve v MM, predtým roky Turecko, a všetci sme mali črevné problémy, jedli sme klasiku, pili balenú vodu... osobne si myslím, že je to preto, že sme boli v bazéne, keďže takmer celý pobyt bol silný vietor a veľké vlny, takže v mori sa kúpať nedalo....Štandardne sa v bazénoch nekúpeme, no nebolo na výber...už by som do MM nešla a to nielen kvôli črevným problémom...
@mirka2405 uff tak to ma veľmi mrzí a môžem sa ešte opýtať čo presne považujete za mínus
@anonym_autor dospeli urcite frtana domácej rano. Ak idete prvykrat, nedavala by som si ľad do drinkov, zuby si umývala balenou vodou a nesla do bazena. Bola som v Egypte niekolkokrat a nemala som ziadne problemy. Kamoska raz. Ak citis nejaky crevny problem, necakaj ako to dopadne a kup si hned ich lieky na črevné problemy. Maju ich vacsinou na recepcii. Do bazénov sme nechodili nikdy, prisla som k moru, bazen som mala doma. Ked sme tam uz chodili castejsie, tak ľad som si uz davala. Ale deti 12 rokov, som tam este nezobrala, lebo im bazeny nemam ako zakázať.
Boli ame v wmegyote minuky aj tenro rok jedli a pili sme vsetko zaradom aj lad. Jedli sme aj v restauracii v hurgade a nikomu nic nebolo. Deti sa ak upali v bazenoch takze urcite so glgku vody tak isto aquapark. Ja som velakrat pouzila pri umyvani zubov kohutikovu vodu az potom sma napadlo ze akou umyvan zuby..
@mirka2405 uff tak to ma veľmi mrzí a môžem sa ešte opýtať čo presne považujete za mínus
@anonym_autor V prípade, že je červená vlajka, tak tam nie je čo robiť, žiadne tobogány, aktivity pre deti, nič....Strava za nás slabšia, sú tam 2 jedálne, my sme boli v JAZ Almaza, ale za nás výber slabý, jedlo nestíhali doplňať, prvá dovolenka, kde sme nepribrali a to sa neprejedáme. No hlavne za nás nuda, žiadny program pre deti... slovenskí animátori boli v JAZ Crystal, dalo sa tam síce prebehnúť, ale nemali tam vyhradený klimatizovaný priestor pre ne, ako to býva v iných hoteloch. Večer sa dá íst prejsť len do malého "mestečka" - jedna ulica vedľa hotelov. Výlet do MM sa neodporúča, kvôli nebezpečenstvu.

@anonym_autor prostredie krasne (az gycove), sluzby, pocasie a more sa nam viac pacilo pri Hurghade (Cervene more). Crevne veci sme tam chytili, i ked nikde inde (aj vramci Egypta ci inej podobnej krajiny) sme nemali problemy nikdy... ale mohla to byt nahoda...