Dá sa v Bibione kvalitne prestravovať za 800 EUR?
Ahojte zvažujeme dovolenku v bibione cenovo prijateľné sú pre nás apartmány, ale moja otázka je že ak nechcem variť (je možné sa vonku prestravovat) bez toho aby to bolo až moc rujnujuce? Jasne ze nejaké raňajky sa dajú zbuchnut prípade rýchla večera ale ak naozaj nechceme variť dá sa cca do 800 eur na týždeň prestravovat vonku? 4 členná rodina jedaci🙏aké máte skúsenosti
@anonym_autor neni lepšie si priplatiť napr za pol penziu a neriešiť separátne stravu? Vyjde to zvyčajne aj menej ako 800€
My sme 5 členná rodina jedákov a počas dovolenky na Slovensku sme sa prestravovali za viac ako 1 000 € za týždeň, tak v Bibione neviem, neviem
Za mna ano, budete autom a treba do supermarketov velkych v okoli.
@anonym_autor dá.. raňajky kúpiš šunky, syry pozri si, aby ste bývali blízko supermarketu my sme si nakúpili po príchode, aby sme nechodili pre každú vec zvlášť.Obedy, večere sme jedli vonku.Drahe sú alko nápoje, malinovky, ale jedlo, keď nebudeš jesť chobotnice a steaky nie je drahé.
Na každom rohu máš foodu, stánky Len rataj s tým, ze reštaurácie sa večer otvárajú od 19-20 a ľudia stáli vonku a čakali na jedlo, kým niekto doje.Ved si pozri lístky reštaurácií v okolí dnes je všetko na webe.Z jednej pizze sa najete aj dvaja také su veľké nie ako u nás.
Za mňa ťažko povedať je to 100 eur na deň, keď sa pôjdete normálne najesť treba rátať 15 euro/obed osoba čiže 60 euro ak si dáte nápoje tak ten obed bude okolo 80 eur, raňajky kúpite, večeru tiež, teoreticky ltt sa zmestite
@anonym_autor Ranajky najlepsie vlastne, cez obed v najvacsom hice ani moc nechuti mozno nieco male osviezujuce ako ovocie a pod. Vecer su restiky drahe ako vyssia trieda na sk ale je vzdy velka vyhoda ked si jednu pizzu rozdelia dvaja
@martinmmartin Zrejme nemáš rodinu. Ja nikdy nepochopím ľudí, ktorým v lete nechutí a ako jedlo im stačí ovocie. Ak sú raz jedáci - a píše, že sú - tak potrebujú poriadny obed. Ovocie na obed je výsmech, zjedia po ňom aj klince. Najmä deti v puberte si radi dajú aj niečo kalorické a vo veľkých porciách. K tomu aj niečo sladké, niečo na pitie... A na dovolenke nebudú jesť 3x denne, ale minimálne 5.
Celú pizzu zje aj náš najmladší 10-ročný syn. Cca 1000 eur rátaj.
@martinmmartin Zrejme nemáš rodinu. Ja nikdy nepochopím ľudí, ktorým v lete nechutí a ako jedlo im stačí ovocie. Ak sú raz jedáci - a píše, že sú - tak potrebujú poriadny obed. Ovocie na obed je výsmech, zjedia po ňom aj klince. Najmä deti v puberte si radi dajú aj niečo kalorické a vo veľkých porciách. K tomu aj niečo sladké, niečo na pitie... A na dovolenke nebudú jesť 3x denne, ale minimálne 5.
@anonym_6e9802 tiež nechápem, že v lete ľuďom nechutí, no tak ja som asi extrém, vždy v lete priberiem, pretože by som nonstop jedla, kopy zmrzliny atď. a keby máš deti tak tie tiež jedia každú polhodinu
@anonym_6e9802 presne😂 u nas minimalne pizza pasta na obed musela byt, a to este nemame deti vnpuberte
@anonym_autor záleží, čo chcete jesť. S týmto budgetom to v 4 ľuďoch, navyše jedákoch, nič moc nebude, s tým počítaj.
@anonym_autor Ranajky najlepsie vlastne, cez obed v najvacsom hice ani moc nechuti mozno nieco male osviezujuce ako ovocie a pod. Vecer su restiky drahe ako vyssia trieda na sk ale je vzdy velka vyhoda ked si jednu pizzu rozdelia dvaja
@martinmmartin ze ty nemas deti? pizzu si rozdelia dvaja? ved autorka pise, ze su jedaci. moja 17 rocna dcera by si radsej dala odfaklit prst, akoby sa mala s pizzou rozdelit.
@martinmmartin jedávam normálne aj v lete, v lete aj varím, pretože mávam chuť na varené jedlo... s pizzou sa vždy podelím, pretože nie je moja obľúbená, ale aby s tým partner počítal, že mám nárok len na pol, len aby sme sa prestravovali, vážne by ma nahneval😅
Rozpocet mate nizky, stovka na den pre jedakov je velmi malo. tie teple pulty v supermarketoch, co ponukaju pecene kurcata, atd. alebo fastfood tak by vam to mozno vyslo, ale restauracie urcite nie. a mimo jedla rataj aj s napojmi, zmrzlinou. my ak nemame AI, tak na toto na dovolenkach minieme vzdy kopu prachov, lebo v supermarkete si sice kupis napoje lacnejsie, ale za 10 min.je na plazi voda taka tepla, ze sa cloveku z toho akurat dvihne zaludok, o zmrzke ani nevravim. u dospelakov je to ine, ale deti stale nieco chcu- aspon teda tie moje, ci je leto, ci zima, jedia nonstop.
Inak my byvame v lete v taliansku uz treti ci stvrty rok priamo na plazi(teda v tom prvom rade domov), cize nam to trochu odlahcuje rozpocet-viem si odskocit domov do chladnicky a vziat si prosecko alebo chladenu mineralku, detom nejake snacky. Ale rozhodne nevidim financnu usporu oproti Al, kedze aj ten apartman stoji mrte, aj benzin, somariny pre deti…urcite by nas dovolenka v turecku vysla lacnejsie
@martinmmartin aj naša 9 ročná zje celú pizzu...
@anonym_autor pozri si na tripadvisore restiky a ich jedalne listky. Bezne jedlo porcia sa pohybuje medzi 15-20 eurami, cize jeden obed/ veceru do 100 eur date, ranajky a vecere treba nakupit v supermarkete. Ked budete setrit a vyberat lacnejsie jedla, vyjde vam to.
Co najviac kupovat v pultoch v superkarketoch - cele grilovane kurca, nejake cestovinove salaty, ak ste jedaci, tak ten budget je nizky, pri velkom setreni by to azda slo.
Boli sme minulý rok, štyria, jedna večera cca 40 eur
@martinmmartin ze ty nemas deti? pizzu si rozdelia dvaja? ved autorka pise, ze su jedaci. moja 17 rocna dcera by si radsej dala odfaklit prst, akoby sa mala s pizzou rozdelit.
@matkahelka presne. keď treba kupovat, tak tu mnohí razia filozofiu “nám veľmi nechuti, max ovocie a potom večer 1/2 pizze”. Ale keď idú do hotela, tak sú to prave taki, čo často vynášajú z raňajok a pri švédskych stoloch sa otočia 3x…😂😜
Autorka, ty si poznáš rodinu, ale keď píšeš, že ste jedáci, tak by som do leta ešte určite došetrila nejakú tu stovku. Lebo 7 dní asi nechcete jesť dookola iba lacný fastfood a v reštauráciách si asi po čase tiež budú chcieť všetci vybrať aj niečo iné ako len jednoduchu pizzu alebo najlacnejšie cestoviny - my by sme určite jedli čerstvé ryby a syry,…. Ono sa to nazbiera, voda, zmrzlina, sem tam asi káva a tiramisu a hneď 20-30eur z denného rozpočtu fuč a to ste ešte ani nejedli. A keď budú deti väčšinu času vo vode tak im určite aj riadne vytrávi.
Ja milujem v taliansku varit, rozne hotove torteliny lasagne ugrilovane kura rezne kupis v obchodoch....akebo kusok pize v stanku kebab....
Vecere v restikach-ryby plody mora, alebo my milujeme ich sunky syry nakladane articoky huby zeleninu ovocie k tomu bageta prosecco na velkej terase na ubytku.
Nas davy ludi svedske stoly....ubijaju.
Ranajky skadke pecivo pomarancovy fresh kapucino vonku.
@anonym_autor samozrejme že dá
Ranajkujes ako doma
Obed niečo ma pláži a večeru si kúpiš
Rátajú 100 eur na deň
My to tak vždy dávame
Teraz ideme do grecka tiež bezbstravy
Neznášam tie haldy jedla a vždy nám je zle a prejedanie sa
Takto keď máme bez stravy jeme ako doma
My sme 5 členná rodina jedákov a počas dovolenky na Slovensku sme sa prestravovali za viac ako 1 000 € za týždeň, tak v Bibione neviem, neviem
@anonym_ba255d
Len treba brať do úvahy,že Slovensko už je veľakrát drahšie ako spomínané Taliansko resp Chorvátsko. Na SK už je pre rodinu 2+2 za obyčajný obed málo 100€ a rekreačný poukaz si automaticky premietli podnikatelia do cien ubytovania. Mi a čo viem aj veľa ďalších ľudí sme začali Slovensko bojkotovať,nech to tu aj všetko zatvoria. 👍
My sme sa prestravovali lacnejšie, aj keď my nie sne extra jedaci, ale zas si potrpim na kvalitnejšie jedlo. V Taliansku milujem ovocie, pečivo, to som si každé ráno chodila kupovať do pekarnicky pri úbytku. Večere v restike sme si užívali. Neni sú drahšie ako na SVK. Ale napr mne polovica pizze stačí a aj dcére, tak sme si delili. Ale to znamenalo že mame večeru za 30. Dokonca aj miešané drinky ako aperil bol za 5€ (áno, dá sa povedať, že to je tam to drahšie) bol lacnejší ako v našom meste v lepšom podniku, kde zan chcú 7,50€! Aj plody mora sa dajú kúpiť za relatívne ok ceny, cestoviny s nimi, rizoto, gril. Ja Taliansko milujem, jedlo, kultúru, prostredie. Ak urobíte kompromisy určite to nejak dáte. Ak sa dá prihodila by som do kabelky 100€ ako rezervu, keby čosi.
@anonym_autor v Bibione na týždeň pod 1000e nehrozí, tam už len keď si sadneš za stôl, tak ti naúčtujú coperto.🙈
My sme sa prestravovali lacnejšie, aj keď my nie sne extra jedaci, ale zas si potrpim na kvalitnejšie jedlo. V Taliansku milujem ovocie, pečivo, to som si každé ráno chodila kupovať do pekarnicky pri úbytku. Večere v restike sme si užívali. Neni sú drahšie ako na SVK. Ale napr mne polovica pizze stačí a aj dcére, tak sme si delili. Ale to znamenalo že mame večeru za 30. Dokonca aj miešané drinky ako aperil bol za 5€ (áno, dá sa povedať, že to je tam to drahšie) bol lacnejší ako v našom meste v lepšom podniku, kde zan chcú 7,50€! Aj plody mora sa dajú kúpiť za relatívne ok ceny, cestoviny s nimi, rizoto, gril. Ja Taliansko milujem, jedlo, kultúru, prostredie. Ak urobíte kompromisy určite to nejak dáte. Ak sa dá prihodila by som do kabelky 100€ ako rezervu, keby čosi.
@lucia147852 v niektorych restauraciach nechcu delit jedlo, ze 4 osoby -2 pizze,,, zvycajne osoba/ jedlo - male dieta ok,