Disneyland s 2 a 3,5 ročným dieťaťom
Prosim,boli ste niekto s tak malymi detmi v Disneylande? Mame moznost ist buduci rok,mame to "cestou",no nevieme sa rozhodnut,ci este nebudu baby male..
@melody5, my sme boli s 3,5 rocnym v Parizi a isiel sa tam umlatit nudou (aj my). Pre male deti fakt absolutne minimum atrakcii, vsade masy, cakanie v uzkych priechodoch, za mna nikdy viac. Ked budem este niekedy citit nutkavu potrebu stravit hodiny v tlaciacich sa masach za sialene prachy, pojdem na rockovy koncert. Tam aspon hudba bude za nieco stat. Disneyland nie.
Ja som bola v Disneylande pred par rokmi a uz vtedy som si povedala, ze ked tam pojdem s dietatom, tak az ked bude vacsie, pretoze viacero atrakcii tam malo napr. vyskove obmedzenie az od 120 cm a ked uz mam dat za to tolko penazi, tak chcem, aby mohol ist maly na vsetky atrakcie. Ale ked sme tam boli, tak tam boli aj s malinkymi detmi, no ja by som nesla, az ked bude mat minimalne 4-5..
Dik,baby. My to mame praveze cestou,cize prachy navyse by boli len za vstupne. Preto to zvazujeme..
No len to vstupne je tiez vela, neviem kolko je v Parizskom ale na Floride Disney aj Universal pre 4-clennu rodinu bolo dost.
V Disneylande (FR) sme boli 2x - prvy krat iba s 6 rocnou a dva roky neskor s 8 a skor 4 rocnou. V principe plati, to co je pisane vyssie. Pre mensie deti je tam tych atrakcii pomenej - ale da sa to. Ale len ak su s vami ako doplnok, kvoli nim sa tam neoplati ist.
8 rocne deti si to uziju akurat. Pre vacsie su uz lepsie zabavne parky (napr. Phantasialand a Europaland v nemecku - su aj lacnejsie - mame ich radi). Inak, taky tip - teraz lieta priama linka wizzair z Kosic do Kolina - a phantasialand je 15 minut odtial. Da sa to celkom low-cost poriesit 🙂
Ohladne disneylandu - raz sa tam oplati ist, ale - mimo sezony a mimo vikendu, a s vacsimi detmi. Inak je tam hrozne vela ludi a na obycajne atrakcie sa caka hodinu, na vacsie sa skoro neda ist - aj ked, ak ho dobre poznas, daju sa pouzit fastpassy, a rider switch, ale treba si to naplanovat. Mimo je to celkom znesitelne ( napr utorok, streda, stvrtok niekde v marci). Skvele su ale show, a v tom vedlajsom Disney studios su krasne show pre male deticky (Lilo & Stitch, Mikiho klubik). Na nich nasa mala stravila vacsinu casu. Svely je zaverecny ohnostroj.
My sme boli na 3 dni stale, a aj spali v Disneyland hoteloch (tie su kategoria sami o sebe). Je to pekne a mimo sezony je vacsinou strava (aj v parku) v cene - a ta stoji inak za to. Normalne je vstup do tych restauracii hrozne drahy (30-50 EUR na osobu). Detom sa velmi pacili - su tematicke - a skvele jedlo. Restauracie si treba vopred rezervovat - lebo inak sa tam clovek nedostane. Vopred myslim 3-4 tyzdne 🙂 My sme kupili listky, hotel - a vsetko naplanovali naraz. Potom to uz bola pohoda. A kedze park uz dobre pozname, tak viem, kde a kedy byt a vyhnut sa tlacenke 🙂 Este raz sa urcite chystame.
@rintintinka super,dakujem za tip 😉 my by sme sli v oktobri,co sme pozerali,ze uz je v podstare mimo sezony.. Ale ak tam viac ako polovica atrakcii ma byt nedostupnych,tak neviem,ci to ma moc zmysel 😏
Ahoj.pripajam sa k tym,co neodporucaju s tak malymi detmi.Ja som bola,ked mal syn 5 rokov,celkom si to uzil,ale najlepsie som si to uzila s mamou-ja 36,mama 60.Dostala to ako darcek k okruhlinam.A je to fakt drahe na to,aby si tam sla len preto,ze to mate cestou.Pre tak male deti tam toho az tak moc nieje.
@sara22 ten v Europe nepoznam, ale boli sme v Kalifornii aj na Floride. Atrakcii je tam podľa mna dosť pre všetky vekové kategórie. Syn mal 3 roky a pár mesiacov, keď sme boli prvý krat, užil si to, dvojročný neviem posúdiť, chodia tam ľudia aj s miminami...Mimo sezóny je to fajn, menej statia v radoch, neviem si ale predstaviť tam mrznut v októbri cely deň von. Niekedy už býva zima... ak na to máte peniaze, tak by som išla, ak treba na to našetriť a bude to prvý a posledný krat v živote odložila by som to, keď deti trochu vyrastú
@sara22 co sa tyka oktobra, nevidim problem. Vsetky atrakcie su otvorene celorocne. Iba kvoli velmi nepriaznivemu pocasiu sa na chvilu mozu niektore stopnut.
Pocase je trosku problem, ale navsteva v zimnych mesiacoch (hlavne november / december) ma svoje vyhody. Maju vianocny program - a jedna obrovska - od 5 poobede je tma. A vtedy ma disneyland naozaj nezabudnutelnu atmosferu. Neda sa to porovnat s letom.
Inak, celkovo - DL je primarne o atmosfere. Pomer cena / vykon je ovela lepsi v inych parkoch (aj europskych). Ale atmosferu ma DL jedinecnu 🙂
Preto, nikdy sa tam nenahaname za atrakciami - nebudem stat hodinu a pol v rade na roller coaster, ktory je uplne priemerny (napr. vo Phantasialande mas 5 lepsich rollercosterov, kde cakas max 10-20 minut).
S malymi detmi treba ist na show (napr. Frozen), a na detske atrakcie, kde su cakacky vacsinou ok. Pozriet si zamok, pozriet si sprievod a vsetky doprovodne akcie. A na tie najlepsie atrakcie si stiknut hned rano Fast-pass a potom tam nemusis cakat - stihnes ale len max 2-3 za den (ako dospeli sa viete prestriedat na atrakcie, kde deti nemozu ist - ide jeden a potom druhu uz nemusi cakat, ale ide rovno - vola sa to rider switch, alebo kid switch). Len to povies obsluhe a oni ti daju taky zeton..
A ohladne listkov - skus striehnut na nete, da sa vystihnut akcia na anglickych / holandskych portaloch.
Napr. tu najdes listok za 44 libier - dospely - oproti 79 euram normalne (on-line price, na mieste este drahsi - tusim 87 EUR).
http://www.attractiontix.co.uk/tickets/disneyla...
Plati to ale len do marca 2018.
Takze za 44 libier sa tam oplati zastavit 🙂

My sme boli, keď mala dcérka 8/v kalifornskom/, ale niektoré atrakcie sú vhodné aj pre maličké deti, napr. super je pre malých Nemo - podmorská ponorka, plavba na člne s Little People, domček Chipa a Dalea,zámok pre princezné.... Len sa priprav na dlhé čakanie takmer všade.