Dlhá cesta s dieťaťom v lietadle
Ahojte kocky. Otazka je pre maminky, ktore maju skusenost. Chcem sa spytat ake mate skusenosti s nejakym “oblbovakom” pre deti vo veku 3-4 roky na dlhe cesty, typu 10 h. Otazka nie je urcena pre ludi s potrebou moralizovat.., dakujem
Oblubena hracka, oblubena knizka, tablet s rozpravkami, telefon s hrou ktoru pozna a bavi ho.plus pri dlhsich letoch mate k dispozicii mini telku a tam je vzdy na vyber aj rozpravka.drzim palce
Nocny let je dobra moznost. Okrem ineho nabalit tablety s filmami, hrami. Nakupit rozne aktivity. Snacky.Niektore spolocnost umoznuju zobrat na palubu fly panel sa to vola (nafuknes, prilozis k sedadlu a dieta ma postel). Vela ludi lieta na dlhe lety, ta sa to zmaknut. Oblbovaky len v krajnom pripade by som dala (bez moralizovania) .
@yanni tak jasne, ze to nebude ideal ale ked dieta den predtym unavi tak na par hodin zaspi.
A suhlasim s tym, ze treba nabrat knizky, tablet a hracky. 3-4 rocne lahsie zaujmes (sice nebude lahke aby obsedelo ale lepsie ako ist s malym babatkom, ktoreho plac moze prekazat menej chapavym cestujucim).
@deti95060810 nam davali kinedril ked sme cestovali, mne byvalo zle a vzdy som po nom zaspala 🙂
Knizky, nalepkove knizky, tablet a hlavne vela trpezlivosti…moja viac ako tri hodky nevydrzala…treba pocitat, ze na letisku si dve hodky vopred a v kazdom pripade dieta citi nervozitu
kinedryl alebo akekolvek ine antihistaminika maju oblbovaci ucinok, avsak na 10 hodin ti ziadne z nich dieta pokojne neudrzi. Dobre je sa poradit s lekarom a vyskusat to doma, aby si vedela, co mas cakat ked ucinok lieku odznie. Aby ste nemali horsiu cestu ako bez toho.
My sme leteli 11 hodín do USA a dcera mala 2,5 roka. tam sme leteli o 7 ranáno z Wiedne, čiže musela vstávať v noci aby sme sa z TN dostali do Wiedne a + ešte čakačka na letisku, potom let do Amsterdaru a až z Amsterdamu bol ten 11 hodinový let a to bola taká unavená že spala 8 hodín a ostatné sme sa prehrali a tabletom ,,,
Mna by zaujimalo, ci tie co ste cestovali same dve s dietatom, ci sa oplati kupit tie dvojkove sedadla uplne vzadu v lietadle, aby ste nemali v tretom sedadle pri ulicke cudzieho spolucestujuceho...
Pred par tyzdnami sme boli v USA s vtedy 10mesacnou dcerou. Cesta tam cez den - pozerala rozpravky na tablete, 2hodinky spala, poprechadzali sme sa po lietadle, zasa rozpravky a spanok. Celkovo zvladla 10hod let perfektne.Naspat sme leteli na noc prave preto, ze som si myslela, ze bude spat. Opak bol pravdou, ona spava na bruchu a nemohla sa ulozit, takze dost plakala. Potom som sa s nou asi 2 hodiny prechadzala po lietadle. Osobne by som uz po tejto skusenosti na noc neletela.@missdiva,vyberali sme tiez trojku pri okne v domneni, ze tam budeme sediet s malou dvaja. Omyl, najvacsie lietadlo na svete a ani jedno miesto volne. Vybrala by som uz miesta pre rodiny, kde sa da zavesit postielka. Je tam dost priestoru a nemusis nikoho prosit, aby ta pustil na wc.
@sissi2183 Noooo ak ti 10 mesacne pozera rozpravky, tak to si s tym dietatom vyhrala prvu v sportke 😵
Tiez tie miesta na cote su obmedzene. Cize ak je v lietadle viac babätiet a rodicia objednaju toto miesto, tak rodina s trojrocnym nema sancu. A do tej postielky sa zmesti naozaj len babätko. Tak ca. do roka podla velkosti dietata. Otazne aj je, ci ti tam bude dieta chciet spat.
My lietame straaasne vela, aj dlhe leta, aj noc aj den a je to rozne. A vobec to nie je vekom, ci dieta psi, hra sa, nespi atd.
@melipa nooo zalezi aj kolko mas peniazkov k dospozicii. My bukujeme na dlhe LEN dvojku. Samozrejme ak letim sama s dietatom. A to vedz, ze mam takych letom za sebou nespocetne mnozstvo. Naposledy, Mnichov-Frankfurt-Manama-Frakfurt-Mnichov. A bududci tyzden letime zase do Saudi.
Ono alezi aj na tom akou spolocnostou letis. My lietame z Europy (ak sa da) vylucne Lufthansou. Na fakt dlhe let business, tam nikdy nie je problem ani so spanim. Na kratsie lety podla ceny bud business alebo premium economy a tam dvojku a najradsej mam hned tu na zaciatku (ano tam kde sa dava na stenu postielka). Zatial sme mali stastie s tymto miestom. Mala ma prensa 2,5 roka a ma nalietene uz viac ako priemerny dovolenkovy dospelak.
@evitka83 Ziadne oblbovaky by som endaval. To moze aj zle vypalit. Ono, ak casto encestujete (hlavne dlhe cesty, jedno akym dopravnym prostriedkom), tak zalezi len od dietata. MOzes mu nabrat aj cele hrackarsvo a nebude mat zaujem. Ja som zazila uz aj 4-5 rocne, co v lietadle revali. Nase deti su zvyknute. Velkaci si vzdy nieco najdu, mala nejak nemala nikdy problem. A to ja netrepem takmer nic "na hranie". Aj tak to, co mas doma je okukane. Nemame ani tablet. V lietadle je telka, kukaju to, co ponuka airline. A kedze nemaju problem s anglinou, nemcinou atd. tak maju vyber siroky. Aj ked, to je tak zabavka na dobu urcitu.
Ale nemusis mat strach, aj tak vas nestle budu otravovat s jedenim, pitim, snack atd. O zabavu a troska pokec je postarane.
@melipa a inak, vo velkych lietadlach, ktorymi sa taketo lety lietaju mam trojku (aj) v strede. Tam predsa nemas problem ist na WC atd. Ked letis sama s dietatom, posadis sa ako chces. Ved vzdy sedi bud dieta alo ty na kraji. tam nie je ani problem s obsluhou. Obluhuju z oboch stran.
Ak je mozny online checkin, tak hned, ked ti pride mail, ze je checkin otvoreny, "obsad" miesta v strednom rade. Tam uz potom ta trojka nie je problem. Pri chceckine an letisku samozrejme uz nemusis takto miesto dostat.
@yanni casto cestujeme, takze sme malu museli naucit na pozeranie rozpravok. Jasne, ze nepozera 2 hodiny vkuse, ale znacne to pomoze.
U nas je lepsia cesta lietadlom, pretoze nemusi byt cely cas priputana a sediet na mieste. Samozrejme, aj ked planujem cestu tak, aby mala cas svojho poobedneho spanku, nie vzdy to vyjde. Pred par dnami pocas 4 hodinovej cesty autom ani oko nezazmurila a bez placu sa to neobislo.
@yanni
vdaka za rady...ideme s Air France /z Europy nie je na vyber, je to jedno z francúzskych zámorských uzemi/...sedadla su 3-4-3 a mala chce sediet vzdy pri okne - na dennom lete cestou tam urcite. Minule s nami letel aj muz, takze sme mali celu trojku, teraz letim sama, tak zvazujem ako to urobit...vzdy robim online check- in hned ako sa da, len predpokladam, ze tie zadne dvojsedadla uz budu obsadene - vopred zakupene, takze zvazujem tu moznost si ich tiez vopred doplatit.
@sissi2183 hm zaujimave. Jasne, kazde dieta je ine ale 10 mesacne????To by vobec nemalo nic "blikajuce sa" pozerat. Da sa aj inak. Nasa najmladsia ma 2,5 roka a prve dva roky jej zivota sme lietali kazdy mesiac minimalne dva krat, lety 6-7 hodin plus prestup. A nikdy nepozerala nijaku "telku". Teraz sme naposledy leteli koncom novembra 4 lety z toho dva 7,5 hodinove jeden cez den, jeden v noci a telka tak 5 minut. My sme deti "naucili" na knizky, farbicky, rozpravanie sa, pozeranie atd. Skus radsej nieco ine, lebo cim bude dieta starsie, tym to bude horsie.
@yanni ja teda nie som zastancom tabletov, mobilov a inych elektronickych “hraciek” pre deti, ale na cestovanie si myslim, ze to nie je najhorsie.
Aj ked cestujeme casto, neznamena to, ze je to kazdy druhy den. A ked pocuvam ine vzorne maminy, ktore dietatu pocas cesty autom nechcu pustit tablet, ale ked place radsej ho vyberu na dialnici z autosedacky, tak ten tablet je v porovani s tym neskodna somarina.
my sme leteli do USA (s medzipristatim) v lete s dvomi detmi, starsia mala necelych 5,5 a mladsia 3 a nieco. Mali sme magneticke hry, rozne figurky, letusky dali detom na palube aj omalovanky a farbicky, ziadne chemicke oblbovaky sme nedavali. Deti to zvladli ovela ovela lepsie ako sme cakali.
@sissi2183 Ale ano, ale nie 10 mesacne a ani nie Roche, a ani rok a polrocne.
A predstav si, ja tie vyberiem dieta z autosedacky na dialnici, ked reve, ked mu trema citat, ked sa potrebije prevetrat. Ved nato su tie parkoviska, nie?
My cestijeme vela, uz len do skolky to mame pol hodinu v aute kalde rano ta a pol hodinu poobede /vecer spät.
najstarsi bude mat 12 a tablet v aute este nemal. A uz vobec nie najmladsia dvojrocna. A to mame na SK autom 800 km. Su aj ine moznosti ako deti v aute zabavit.
Ja som s dcerou za jej 2,5 roka absolvovala SAMA ako vodic desat 800 km ciest Nemecko-Slovensko-Nemecko, naposledy zaciatkom januara a nebolo jej treba ziadny tablet ci mobil. Na cestovanie je zvyknuta, zabavi sa sama, zabavime sa spolu aj ked musism soferovat. (o cestch lietadlom radsej pomlcim, to sa uz ani zratat neda, kolko ich bolo).
Ona ja ta chapem, je lahsie dat dietatu pred oci pohyblive obrazky a mas pokoj.
Mame za sebou aj 1200 km cestu cez pust, kde nebolo vpavo, vlavo, pred nami, za nami fakt nic. len pust a dialnica, obcas nejaka benzinka. Prva cesta ta a spät, copana mala 8 mesiacov, druha cesta ta a spät, mala rok a 7 mesiacov. POhodicka velka aj bez mihotavych obrazkov. Vsetky 4 cesty bola vo vajicku a vajce neznasala. Aj revy boli.

@evitka83 kup nocny let (odlet okolo desiatej vecer vasho casu). Nastupite, pozre si rozpravku a zaspi. Rano sa zobudi naje, pozre rozpravku a ste tam 🙂 .