Dovolenka na Slovensku bez turistiky
Ahojte, poraďte dovolenku na Slovensku, pri vodnej ploche, kde je teplo, nie predražené termály. Nemám záujem "vymeniť more za hory", ako hovorí jedna reklama ... ale práve hľadám alternatívu k ležaniu a kúpaniu sa v mori.
Hľadáme 3-4-hvizdičkový hotel s polpenziou, možnosťou športového vyžitia pre pubertiakov (13 a 19 rokov) a ležania na lehátku pri vode pre mňa. Žiadne minichaty s dvorčekom v zapadákove, "rodinné" penzióny s nulovými službami, apartmány bez stravy a podobne. A nech ma neporazí z ceny, lebo ak som si nacenila niektoré ponuky pre 3+1 a vyskočila na mňa cena 2000-2400 € za 6 nocí, tak mi zle prišlo.
@mmmonika my sme bývali v hoteli Máj. Oproti je veľké športové centrum s tenisovými kurtami, basketbalovym ihriskom, beachvolejbalovym ihriskom, minifutbalovym ihriskom a studeným pivkom pod slnečníkmi. popri ceste kopa vonkajších fitnes strojov na cvičenie. Požičali sme si bicykle a išli okolo Slnavy. Boli sme vyskúšať wakeboarding v Ratnovskej zátoke. Na kupku Eva. Na motokárach, to je niekde na sídlisku asi pri tescu. Ďalej je tam úžasné vojenské múzeum s veľkými hangarmi plnými vojenskej techniky a vonku s lietadlami. Krásny kúpeľný park, balneologicke múzeum, plavba po Váhu, prechádzka cez kúpeľný most a socha barlolamaca. Oproti hotela bolo ešte bowlingové centrum a squash. Vtedy tam bol ešte aj taký nafukovací aquapark. Na hoteli večerné kúpanie, bazén sme mali väčšinou pre seba. Kopa výletov do okolia, hrady Beckov, Čachtice, tematin. My sme boli len na Beckove, lebo chlapci frflali. Múzeum veteránov. Mohyla Štefánika na Bradle. Minifarma Lubina, aquapark v Trnave, miniatúry hradov v Podoli. Ešte sme boli na nejakom ranči, to si už nepamätám.
Fakt bolo super
@1ryba no áno, Duchonka mala svoju slávu za sebou, tento rok vstáva z popola... Ak máš insta nájdi skupinu Nová Duchonka, isto sú aj na Facebooku, ten nemám, ale Duchonka tento rok ožila, chodíme každý víkend takmer, dokonca minulú nedeľu sme sa tam nedokázali autom dostať, ľudia sa tam vracajú... Voda čistá, okolie upravené, reštiky, bufety, na vode padllebordy, delfíny na byciklovanie po vode, ihrisko na vodné pólo, na veľkej pláži pieskové ihrisko na plážový volejbal.... Nová Duchonka je skupina ľudí, ktorým záleží na ožití Duchonky a ide im to skvele... myslim, že aj nejaké večerné vyžitie sa nájde...
@1ryba len som opísala ako to z Duchonkou teraz je, lebo veru roky bola "bohom" zabudnutá, my chodíme často, je náš región, končíme tam naše mototrasy pri kofole na hrádzi... Mne tiež Slovensko more nenahradí, ja tu tie peniaze veru neminiem, lebo to sa ani porovnať nedá, turistika už vôbec to nie je nič pre nás, a nestálosť nášho počasia, zostať týždeň niekde v upršanom počasí, alebo chladno... 🤷🤷🤷 Tiež mám rada ležanie pri vode, ale za slnečného počasia.. a večerné promenády, proste ozaj dovolenkovú atmosféru, no to tu asi nenájdem
@mmmonika voda na Slnave neviem aká je, ja sa v jazerách moc nekupem. Ale sú tam pláže, aj požičovne lodiek.
Čo sa týka Senca, tak pri jazerách je to pekne vybudovane, ale problém je, keď vám nevyjde počasie, to si fakt neviem predstaviť, čo by ste tam dlhšie robili. Je tam síce akvapark, ale vnútri je malý.
@hettinka tam chcem ísť zajtra a neboli ste niekto v zveroparku?či to nie je len pre malé deti?
@mmmonika a to rozmýšľaš medzi Senec a Piestany?
Vieš neviem byť objektívna, lebo som tam viac x za týždeň na bicykli a kúpala som sa tam len raz ja nemám rada také davovky.Ale Senec má svoje čaro, aj mesto samé cukrárne, zmrzlinarne v areáli veľa bufetov veľa ľudí všade..ak by som pozerala ubytko tak asi penzión Senec či hotel Sun, ale neviem ako sú cenovo to len z videnia.Kludnejsie jazero máte kúsok v Ivanke pri Dunaji, ale zase len jeden bufet, alebo Veľký Biel
Keďže to mam za rohom ja by som si vybrala Piešťany😀ale poznám ľudí, ktorí x rokov z ČR či celého Slovenska chodia len do Senca a nikam inam😊ak by ste išli môžete sa staviť v Ba v Aureliu celkom zaujímavé centrum vedy a fyziky pre pubisov, motokáry na Vajnorskej, ak k tomu inklinuje...
@hettinka Myslíš zveropark pri Žarnovici? Tam som bola pár rokov dozadu. Nieje to veľké. Postupne tam dorábali veci. Vtedy tam bola zlá príjazdová cesta. Vo vnútri pár zvierat, rybník, trampolína a myslím, že jeden bufet. Cez leto tam bol aj letný tábor a nejaké atrakcie. A je tam hladkací kútik - pamätám si, že tam bol baran a neviem čo ešte...
Šport: Ihrisko na plážový volejbal, podleboardy, bowling, elektrokolobežky
Nakoniec sme skončili predsa len v Chorvátsku ❤️😂

@roxanna Čo sa dá v Piešťanoch vidieť? Je to vhodné aj pre deti?