Dovolenka na splátky
Ahojte existuje dovolenka na splátky?
Ak áno a máte skúsenosti tak môžete mi odporučiť cestovku ? Ďakujem
Dovolenka na splatky je najvyssia forma financnej Negramotnosti. Tak si tu splatku odkladaj rok dopredu a na buduci rok mas dovolenku za vlastne. Ak si nedokazes odkladat dopredu- nebudes vediet splacat " uver". Lebo" na splatky" je len pekny nazov pre uver. A prve zakladne pravidlo je - ze vec na ktoru si beriem uver budem pouzivat dlhsie ako splacat- a tu ro je naopak
Dovolenka nie je zakladne ludske pravo. Nemam-nejdem.
Priamo v cestovke nie, ale mozes si zobrat pozicku - co je uplne zly a nezmyselny napad. Ak nemas povedzme 500 - 2000 volnych, ktore len tak vezmes, zaplatis cestovke a nic nepocitis, tak je to zly napad, ktory len zhorsi tvoju uz bez tak zlu finacnu situaciu.
Dovolenka na splatky je najvyssia forma financnej Negramotnosti. Tak si tu splatku odkladaj rok dopredu a na buduci rok mas dovolenku za vlastne. Ak si nedokazes odkladat dopredu- nebudes vediet splacat " uver". Lebo" na splatky" je len pekny nazov pre uver. A prve zakladne pravidlo je - ze vec na ktoru si beriem uver budem pouzivat dlhsie ako splacat- a tu ro je naopak
@anonym_ad30cf Tu by som sa pridal, dalsie genialne napady su kupit si kazdy rok najnovsi mobil na splatky.
pomooooc... ako toto niekoho napadne ☹
Je to normálne. A bezne to ľudia robia.
Tu sa pochopenia nikdy nedočkas.
Ale co poznám tak to robia tak dopredu. Zabookujes dovolenku napr teraz na budúci máj a kym bude máj bude splatená. Zisti si v cestovke ci je to možné.
Sú bývalá kolegyňa takto chodí roky rokúce, pritom by stačilo byť jeden rok bez dovolenky. Ale ako by to vyzeralo, keby nejde ona jeden rok k moru ☹
Bože ľudia kľud ja som nenapísala že chcem brať úver na dovolenku 🤣🙈
Je to normálne. A bezne to ľudia robia.
Tu sa pochopenia nikdy nedočkas.
Ale co poznám tak to robia tak dopredu. Zabookujes dovolenku napr teraz na budúci máj a kym bude máj bude splatená. Zisti si v cestovke ci je to možné.
@fadama ano presne takto som to myslela že teraz buknem a kým pojdem zaplatím len či to daka cestovka aj ponúka
Sú bývalá kolegyňa takto chodí roky rokúce, pritom by stačilo byť jeden rok bez dovolenky. Ale ako by to vyzeralo, keby nejde ona jeden rok k moru ☹
@kalifka a cez čo chodí neviete?
Je vtipne ako ludia bezne beru uvery/hypoteky na lizing auta, na splatky spotrebice, mobily atd a tu sa nad dovolenkou pohorsuju 😂 Kartago malo taku moznost, ci este to poskytuju aj teraz neviem skus pozriet.
Je vtipne ako ludia bezne beru uvery/hypoteky na lizing auta, na splatky spotrebice, mobily atd a tu sa nad dovolenkou pohorsuju 😂 Kartago malo taku moznost, ci este to poskytuju aj teraz neviem skus pozriet.
@anonym_67889d hypo, auto, telefon k zivotu, k praci potrebujes. Dovolenku nie. Ak je niekto financne negramotny, tak uz vobec.
Alebo este je jedna moznost, last minute my sme tak boli za 120€/osoba, odchadzali sme hned nasledujuci den po zaplateni, hotel pri plazi all inclusive. Letecky boli v priemere max o 100€ vyssie tiez all inclusive a ponuk bolo naozaj neurekom.
@anonym_67889d hypo, auto, telefon k zivotu, k praci potrebujes. Dovolenku nie. Ak je niekto financne negramotny, tak uz vobec.
@katkazatka pojem psychohygiena asi ta minul vsak? Ja pred mobilom na splatky by som urcite upresnostnila dovolenku, nie je nic horsie pre zamestnanca ako vyhoriet v praci. Potom necudo ako vyzera zakaznicky servis na SK ked tolko ludi dovolenku nepotrebuje 😂 ale nove mobily na splatky ano 🤔 Mimochodom byvat vies aj v najme nie nevyhnutne vo vlastnom, tiez poznam XYZ ludi, ktori nemaju auto a ziju, zarabaju bez problemov.
No ved je bezne,ze cestovky ti daju 3terminy,3 splatky.Tak hadam toto myslis???Robia to vsetky cestovky,staci si vybrat.Ale takto sa to robi uz od decembra,kde das zalohu napr.1 splatky a zbytok ti takto rozlozia.
@fadama ano presne takto som to myslela že teraz buknem a kým pojdem zaplatím len či to daka cestovka aj ponúka
@anonym_autor ja som v maji objednavala dovolenku do Vietnamu na koniec tohto roku. Splatky su: 50 EUR na osobu hned, plus poistenie ak chces. Potom druha splatka je v oktobri a tretia splatka je 30 dni pred odletom. Fischer / Kartago. Ale uz som zaznamenala reklamu nejakej cestovnej agentury, ktora tiez dava dovolenky na tri platby.
Bezne sa to takto robi. Ak by som setrila a cakala kym budem mat celu sumu, tak nedostanem to co chcem. Aj tak som uz nedostala vsetko a to boli v pokuke fakt kratko. Uz toto bolo neskoro.
A ja nemam nic proti tomu, ak by si aj niekto zobral pozicku na dovolenku. Podla seba viem, ze splacat dokazem na 120 %, ale setrit nedokazem. A nech si kazdy mysli co chce. To co zaplatim na urokoch, o rok pridem na inflacii tak ci tak.
Ale na konovi su vsetky zeny dokonale, robia presne to co treba robit, vybrali si perfektneho partnera, dokonaly domov, deti su eno nuno. Praca vysnivana, zarabaju tolko, ze oni nikdy pozicku vyuzit nemuseli. Este ze cloveka nezlincuju kvoli hypoteke.
Takze nic si z toho nerob.
Niektore cestovky ti daju splatit dovolenku na 3x. V Decembri sme ju bookovali, boli sme prichytany zaplatit aj celu, ale ziadali cca 1/4, potom do konca marca 2/4 a na koniec do konca maja 1/4.
Okrem toho ale suhlasim uz s napisanym. Ak mas mat dovolenku na splatky, tak to radsej nerob. Odloz na buduci rok a budes mat uz usetrene. A este jedna nevyziadana rada. Mozno keby si zvlast pozrela letenky, ubytko a prenajom auta plus nejake vreckove, tak ta to vyjde ovela lacnejsie - samozrejme teraz je na to uz neskoro a idealne taketo planovanie mimo sezony - maj/jun alebo az sept/okt. Nakolko aj mimo cestovky je ubytko masaker a letenky tiez nie su lacne...
Bože ľudia kľud ja som nenapísala že chcem brať úver na dovolenku 🤣🙈
@anonym_autor pod pojmom “dovolenka na splátky” si ľudia bežne predstavia úver. Proste si to neobjasnila. “Booknem a kým pôjdem zaplatím” znamená, že to chceš mesačne splácať alebo ako? Bežne na začiatku platím rezerváciu a o pol roka doplatím celú sumu. Nie všetko hneď naraz. To ale neberiem, že je dovolenka na splátky.
@anonym_autor pod pojmom “dovolenka na splátky” si ľudia bežne predstavia úver. Proste si to neobjasnila. “Booknem a kým pôjdem zaplatím” znamená, že to chceš mesačne splácať alebo ako? Bežne na začiatku platím rezerváciu a o pol roka doplatím celú sumu. Nie všetko hneď naraz. To ale neberiem, že je dovolenka na splátky.
@anonym_11e8da a co to je? Nie je to na splatky? Aj na dve, tri? Preco teda dovolenku nezaplatis celu komplet? Ked nechces na splatky. Je to forma uveru, bezurocneho, ale stale ta ta cestovka zauveruje.
My sme mali dokonca zlavu ak zaplatis celu do konca roka,tak sme mali inu sumu ako potom,zaplatili sme to prevodom cez ib tam na mieste.
Je uplne bezne, ze v CK neplatis hned plnu sumu za dovolenku, ak nechces. Platis zalohu a doplatok 30 dni pred odchodom. Cize ak si ju zabookujes povedzme na first moment v novembri/decembri a ides v lete, vies tam nasetrit. Toto ale nie je dovolenka na splatky podla mna.
Kamaratka si v minulosti kazdy rok poziciavala na dovolenku, brala si pozicku/uver, lebo ved ako by to bolo, keby ona nemohla povedat v praci, ze bola na dovolenke. Nechodili po ziadnej exotike, lenze ona bola osoba, co nevedela nasetrit. Tam isli velke prachy do oblecenia, topanok, kadernicka, kozmeticka a pod.
@anonym_11e8da presne tak som to myslela že zaplatím rezerváciu a potom ostatok keď sa pôjde...
Ešte sa mi nestalo, že by cestovka nedala sumu rozdelenú na tri termíny. V zmluve budeš mať napísané kedy a ako máš zaplatiť. Je len na tebe či zaplatíš naraz alebo postupne.
@anonym_11e8da a co to je? Nie je to na splatky? Aj na dve, tri? Preco teda dovolenku nezaplatis celu komplet? Ked nechces na splatky. Je to forma uveru, bezurocneho, ale stale ta ta cestovka zauveruje.
@katarinaba nikdy som sa nestretla že by ľudia považovali zaplatenie zálohy a následne doplatenie celej sumy za dovolenku na splátky. A nie, nie je to forma úveru, nespĺňa to absolútne jeho definície. To že vopred platim rezerváciu keď si objednávam dovolenku, elektrické žalúzie alebo pergolu následne doplatím zvyšok nie je úver. A prečo to nezaplatím vopred? Lebo kvôli prípadnému stornu je mi oveľa jednoduchšie to neplatiť vopred.
@katarinaba nikdy som sa nestretla že by ľudia považovali zaplatenie zálohy a následne doplatenie celej sumy za dovolenku na splátky. A nie, nie je to forma úveru, nespĺňa to absolútne jeho definície. To že vopred platim rezerváciu keď si objednávam dovolenku, elektrické žalúzie alebo pergolu následne doplatím zvyšok nie je úver. A prečo to nezaplatím vopred? Lebo kvôli prípadnému stornu je mi oveľa jednoduchšie to neplatiť vopred.
Ja sa opytam takto, hlavne tie, ktore tvrdite, ze zaplatit dovolenku na tri "terminy" nie je na splatky:
ked si v januari objednam dovolenku, zaplatim prvu zalohu, potom setrim pol roka na druhu splatku a este mesiac na tretiu - je to ine ako ked si zoberem napr. z kreditky, alebo na splatky cez banku alebo splatkovu spolocnost so splatnostou 10 splatok? Dovolenka vyplatena hned, a mesacne splacam pravidelnu sumu - ved to je to iste.
Akurat, kto by to robil a platil uroky, ked ho zauveruje cestovka zadarmo, vsakze.
Ujasnite si dojmy a pojmy.
@anonym_11e8da tu mas odpoved. Je tam trochu rozdiel, ale princip je ten isty. A je to forma uveru. Aj splatnost faktur 14 dni je forma uveru. Nemame len splatkove uvery, mame mnozstvo foriem uveru. Kazdy robi tak, co mu je najvyhodnejsie. To, ze to ty tak neberies nic nemeni na tom, ze to platis na splatky.
@anonym_11e8da presne tak som to myslela že zaplatím rezerváciu a potom ostatok keď sa pôjde...
@anonym_autor to sa robí úplne bežne, neviem ti teraz povedať cestovky ale popýtaj sa v nich a povedia ti. Aj keď chodím po Slovensku na wellness a zarezervujem pobyt tak platím až na mieste, často ani zálohu nechcú po mne.
Ja sa opytam takto, hlavne tie, ktore tvrdite, ze zaplatit dovolenku na tri "terminy" nie je na splatky:
ked si v januari objednam dovolenku, zaplatim prvu zalohu, potom setrim pol roka na druhu splatku a este mesiac na tretiu - je to ine ako ked si zoberem napr. z kreditky, alebo na splatky cez banku alebo splatkovu spolocnost so splatnostou 10 splatok? Dovolenka vyplatena hned, a mesacne splacam pravidelnu sumu - ved to je to iste.
Akurat, kto by to robil a platil uroky, ked ho zauveruje cestovka zadarmo, vsakze.
Ujasnite si dojmy a pojmy.
@anonym_11e8da tu mas odpoved. Je tam trochu rozdiel, ale princip je ten isty. A je to forma uveru. Aj splatnost faktur 14 dni je forma uveru. Nemame len splatkove uvery, mame mnozstvo foriem uveru. Kazdy robi tak, co mu je najvyhodnejsie. To, ze to ty tak neberies nic nemeni na tom, ze to platis na splatky.
@katarinaba pri dovolenke je suma rozdelená a neplatíš nič navyše za splátky. Pri úvere je suma navýšená.

@anonym_autor prepáč za nevyžiadanú radu ale nerob to. Ak dokážeš splácať, tak dokážeš aj šetriť. Tak našetri a choď o rok. Ani my teraz nejdeme, nechcem siahať na rezervu. Pokiaľ nemáš dieťa s diagnózou, kedy more fakt pomôže, vtedy ešte pochopím.