icon

Dovolenka na splátky

Dnes o 06:59

Ahojte existuje dovolenka na splátky?
Ak áno a máte skúsenosti tak môžete mi odporučiť cestovku ? Ďakujem

anonym_ea2117
Dnes o 08:21
@anonym_autor

@kalifka a cez čo chodí neviete?

@anonym_autor mama takto chodí s kamarátkou rôzne buď u nás Aquamarin alebo u nich weekend, v januári rezervovali, do 30.4 dostali rozpísané na splátky a idú tento týždeň. Prvú splátku museli uhradiť ešte v ten deň.

anonym_11e8da
Dnes o 08:22
@katarinaba

Ja sa opytam takto, hlavne tie, ktore tvrdite, ze zaplatit dovolenku na tri "terminy" nie je na splatky:
ked si v januari objednam dovolenku, zaplatim prvu zalohu, potom setrim pol roka na druhu splatku a este mesiac na tretiu - je to ine ako ked si zoberem napr. z kreditky, alebo na splatky cez banku alebo splatkovu spolocnost so splatnostou 10 splatok? Dovolenka vyplatena hned, a mesacne splacam pravidelnu sumu - ved to je to iste.
Akurat, kto by to robil a platil uroky, ked ho zauveruje cestovka zadarmo, vsakze.
Ujasnite si dojmy a pojmy.

@anonym_11e8da tu mas odpoved. Je tam trochu rozdiel, ale princip je ten isty. A je to forma uveru. Aj splatnost faktur 14 dni je forma uveru. Nemame len splatkove uvery, mame mnozstvo foriem uveru. Kazdy robi tak, co mu je najvyhodnejsie. To, ze to ty tak neberies nic nemeni na tom, ze to platis na splatky.

@katarinaba nemýlim si pojmy s dojmami. Tebe ide o hru so slovíčkami a mne o to, čo si pomylí takmer každý normálny človek pod pojmom “dovolenka na splátky”. Viď túto diskusiu ako to ľudia poňali. Určite si bežne ľudia pod dovolenkou na splátky nepredstavia dovolenku, kde zaplatím zálohu a doplatím mesiac/ dva pred odchodom zvyšok. Tebe ide o slovíčkarenie čo je úver, čo je splátka. Kľud trošku, nikto sa tu s tebou neháda. Proste to autorka napísala tak, že to takmer všetci pochopili zle, nie ich vinou. Už sa chápeme tak kľud preboha, nejde o život že sa musíme riešiť poučky slova splátka.

katarinaba
Dnes o 08:23
@januska12323

@katarinaba pri dovolenke je suma rozdelená a neplatíš nič navyše za splátky. Pri úvere je suma navýšená.

@januska12323 ani za "klasicky" uver nemusis platit viac. Este si nevidela splatky bez navysenia? Z ekonomickeho hladiska cokolvek co kupis vopred a zaplatis neskor je ista forma uveru. A ci to splacas cestovke na tri krat ale doma si to setris "do pancusky" alebo si vezmes bezurocnu pozicku (napr. aj Primabanka taku dava) a splacas to banke (nie do pancusky) - stale je to na splatky.
Tak ak sa niekto chce ohanat perinou, na ktoru mam, stale hrozi riziko, ze na druhu ci tretiu splatku mat nebudem. A stale budem stratova - ci uz tu prvu zalohu (niekedy nie), ale zaplatene poistenie ti nikto nevrati. A navyse - splacanie pozicky si vies poistit pre pripad PN, straty zamestnania.

katarinaba
Dnes o 08:25
@anonym_11e8da

@katarinaba nemýlim si pojmy s dojmami. Tebe ide o hru so slovíčkami a mne o to, čo si pomylí takmer každý normálny človek pod pojmom “dovolenka na splátky”. Viď túto diskusiu ako to ľudia poňali. Určite si bežne ľudia pod dovolenkou na splátky nepredstavia dovolenku, kde zaplatím zálohu a doplatím mesiac/ dva pred odchodom zvyšok. Tebe ide o slovíčkarenie čo je úver, čo je splátka. Kľud trošku, nikto sa tu s tebou neháda. Proste to autorka napísala tak, že to takmer všetci pochopili zle, nie ich vinou. Už sa chápeme tak kľud preboha, nejde o život že sa musíme riešiť poučky slova splátka.

@anonym_11e8da precitaj si moju odpoved vyssie. To vy sa hrate so slovickami. Pokial nemas peniaze hned na uhradenie celeho zajazdu, nelisis sa o nic od toho, co si dovolenku hned vyplati a do urciteho casu ju splati splatkovej spolocnosti.

elenka.k
Dnes o 08:30

@anonym_autor nastav si v apke povolenie do mínusu a ak príde výplata splatíš 😀
taaaaaa, čo ti mám poradiť?
Veď niektoré / booking / majú možnoť, platba na mieste, platba týždeň pred nástupom na dovču, podľa rezortu a miesta 😉

abbey1

Ešte si môžeš sama kúpiť letenky. Následne v destinácii zabookovať ubytovanie, ktoré nevyžaduje okamžitú platbu. A do dovolenky našetriť na to ubytovanie

anonym_11e8da
@katarinaba

@anonym_11e8da precitaj si moju odpoved vyssie. To vy sa hrate so slovickami. Pokial nemas peniaze hned na uhradenie celeho zajazdu, nelisis sa o nic od toho, co si dovolenku hned vyplati a do urciteho casu ju splati splatkovej spolocnosti.

@katarinaba ja si rezervujem dovolenku len keď mám hneď na zaplatenie celého zájazdu, ale nevidm jediný dôvod, prečo by som ho mala hneď vtedy platiť ak je možnosť zaplatenia zálohy a zvyšok doplatím na mieste. Mám malé dieťa, nikdy neviem kedy dovlečie chorobu a musím zájazd stornovať. Je to takto jednoduchšie. Nikdy v živote som si nerezervovala dovolenku na ktorú som hneď nemala a vôbec netuším prečo to predpokladáš.

katkazatka
Dnes o 08:31
@anonym_67889d

@katkazatka pojem psychohygiena asi ta minul vsak? Ja pred mobilom na splatky by som urcite upresnostnila dovolenku, nie je nic horsie pre zamestnanca ako vyhoriet v praci. Potom necudo ako vyzera zakaznicky servis na SK ked tolko ludi dovolenku nepotrebuje 😂 ale nove mobily na splatky ano 🤔 Mimochodom byvat vies aj v najme nie nevyhnutne vo vlastnom, tiez poznam XYZ ludi, ktori nemaju auto a ziju, zarabaju bez problemov.

@anonym_67889d psychohygiena sa da robit aj za malo penazi na Sk. Nemusim cestovat do zahranicia za peniaze ktore nemam. Je to najhlupejsie zadlzovanie. Prikryvam sa perinou na aku mam. Kvoli tomu je plno ludi, ktori nestihaju splacat hluposti a vyhlasuju osobne bankroty. Financna negramotnost je ked kupujem veci na ktore nemam a ktore nepotrebujem.

katarinaba
Dnes o 08:35
@anonym_11e8da

@katarinaba ja si rezervujem dovolenku len keď mám hneď na zaplatenie celého zájazdu, ale nevidm jediný dôvod, prečo by som ho mala hneď vtedy platiť ak je možnosť zaplatenia zálohy a zvyšok doplatím na mieste. Mám malé dieťa, nikdy neviem kedy dovlečie chorobu a musím zájazd stornovať. Je to takto jednoduchšie. Nikdy v živote som si nerezervovala dovolenku na ktorú som hneď nemala a vôbec netuším prečo to predpokladáš.

@anonym_11e8da to si ty, a ver, ze si jedna z mala, ktora ma doma alebo v banke peniaze na dovolenku. Drviva vacsina ludi kupuje dovolenku na tri splatky preto, ze na nu v danom momente nema a vie, ze do splatnosti poslednej splatky tie peniaze mat bude ale ak by dovtedy cakali, nedostali by to, co chcu (termin, izba, a pod.). Ale to je v poriadku. No ale nech si nik neopovazi zobrat bezurocny uver a vyplatit to naraz - to uz je financna negramatonost.
A na storno existuje aj poistenie. Tiez mam deti.

sisska96
Dnes o 08:40
@anonym_a4c519

pomooooc... ako toto niekoho napadne ☹

@anonym_a4c519 Vieš koľko veľa ľudí chodí na dovolenku na splátky, alebo zoberie úver? Strašne veľa

sissy27
Dnes o 08:41
@katarinaba

@anonym_11e8da a co to je? Nie je to na splatky? Aj na dve, tri? Preco teda dovolenku nezaplatis celu komplet? Ked nechces na splatky. Je to forma uveru, bezurocneho, ale stale ta ta cestovka zauveruje.

@katarinaba no a preco by si mala platit dovolenku, ktora bude o rok, hned vopred? Co ak cestovka medzitym krachne, nieco sa stane tebe, celkovo sa zmeni situacia a ty si vyhodila xxx penazi do vzduchu ? Tak ako remeselnikovi platis najprv zalohu a zvysok po dokonceni diela, tak toto je podobny princip.

anonym_11e8da
Dnes o 08:47
@katarinaba

@anonym_11e8da to si ty, a ver, ze si jedna z mala, ktora ma doma alebo v banke peniaze na dovolenku. Drviva vacsina ludi kupuje dovolenku na tri splatky preto, ze na nu v danom momente nema a vie, ze do splatnosti poslednej splatky tie peniaze mat bude ale ak by dovtedy cakali, nedostali by to, co chcu (termin, izba, a pod.). Ale to je v poriadku. No ale nech si nik neopovazi zobrat bezurocny uver a vyplatit to naraz - to uz je financna negramatonost.
A na storno existuje aj poistenie. Tiez mam deti.

@katarinaba prvý komentár ktorý som tu dala je, že tento rok na dovolenku nejdem, lebo na ňu nemám. Takže nie som žiadny zbohatlík s množstvom peňazí na účte. Napriek tomu sa držím ja osobne toho, že ak na niečo hneď nemám, tak si to nekupujem. Okrem nehnuteľnosti a možno ešte auta. A nikde som nepísala, že je bezúročný úver finančná negramotnosť. Len sme viacerí autorku pochopili úplne inak lebo to nešťastne napísala.
A ja viem, že existuje storno, veď to využívam, ale prečo by som mala poslať hneď tisíce cestovke keď nemusím? Môžem si ich nechať na termínovanom vklade kde mi aspoň trošku zarábajú. Proste v tom nevidím žiadnu výhodu, ale môžeš sa so mnou podeliť o výhody toho, že rok vopred pošlem cestovke plnú sumu.

katarinaba
Dnes o 08:48
@sissy27

@katarinaba no a preco by si mala platit dovolenku, ktora bude o rok, hned vopred? Co ak cestovka medzitym krachne, nieco sa stane tebe, celkovo sa zmeni situacia a ty si vyhodila xxx penazi do vzduchu ? Tak ako remeselnikovi platis najprv zalohu a zvysok po dokonceni diela, tak toto je podobny princip.

@sissy27 skus si vsetko precitat este raz. Nehovorim o vyhodach a nevyhodach, pripadne o rizikach. Hovorim o tom, ze je to forma splacania a kazdy, kto nema na tu dovolenku hned v case objednania ju v podstate splaca. Ci na tri platby, alebo na desat. Stale v case na tu dovolenku nema a zakryva sa vacsou perinou nez takou, na ktoru ma.

anonym_a4c519
Dnes o 08:48
@sisska96

@anonym_a4c519 Vieš koľko veľa ľudí chodí na dovolenku na splátky, alebo zoberie úver? Strašne veľa

@sisska96 to nemyslis vazne, ukaz mi niekoho kto si kupuje nieco na co proste nema, ked si to predsa nezaplati tak narok moze ist z vlastneho bez dlzoby.

katarinaba
Dnes o 08:49
@anonym_11e8da

@katarinaba prvý komentár ktorý som tu dala je, že tento rok na dovolenku nejdem, lebo na ňu nemám. Takže nie som žiadny zbohatlík s množstvom peňazí na účte. Napriek tomu sa držím ja osobne toho, že ak na niečo hneď nemám, tak si to nekupujem. Okrem nehnuteľnosti a možno ešte auta. A nikde som nepísala, že je bezúročný úver finančná negramotnosť. Len sme viacerí autorku pochopili úplne inak lebo to nešťastne napísala.
A ja viem, že existuje storno, veď to využívam, ale prečo by som mala poslať hneď tisíce cestovke keď nemusím? Môžem si ich nechať na termínovanom vklade kde mi aspoň trošku zarábajú. Proste v tom nevidím žiadnu výhodu, ale môžeš sa so mnou podeliť o výhody toho, že rok vopred pošlem cestovke plnú sumu.

@anonym_11e8da obe hovorime o niecom inom. Ale v pohode. Uzivaj si pekny den.

anonym_11e8da
Dnes o 08:50
@katarinaba

@anonym_11e8da obe hovorime o niecom inom. Ale v pohode. Uzivaj si pekny den.

@katarinaba nemyslím si, že hovoríme o niečom inom ale v poriadku. Autorke bolo poradené. Pekný deň.

anonym_aec344
Dnes o 08:52

Ty tiez chodis do prace a zaplatia ti o pol roka? Cestovka musi tiez vopred platit vela nakladov, museli by mat vela cash, aby sli do splatkovych kalendarov.

anonym_a0697a
Dnes o 09:01
@anonym_67889d

Je vtipne ako ludia bezne beru uvery/hypoteky na lizing auta, na splatky spotrebice, mobily atd a tu sa nad dovolenkou pohorsuju 😂 Kartago malo taku moznost, ci este to poskytuju aj teraz neviem skus pozriet.

@anonym_67889d Ale tak hádam je rozdiel našetriť si vlastné peniaze na dovolenku, povedzme 4 000€ ako našetriť si vlastné peniaze na auto, povedzme 40 000€. Či? Porovnávaš hrušky s jablkami.

sissy27
Dnes o 09:11
@katarinaba

@sissy27 skus si vsetko precitat este raz. Nehovorim o vyhodach a nevyhodach, pripadne o rizikach. Hovorim o tom, ze je to forma splacania a kazdy, kto nema na tu dovolenku hned v case objednania ju v podstate splaca. Ci na tri platby, alebo na desat. Stale v case na tu dovolenku nema a zakryva sa vacsou perinou nez takou, na ktoru ma.

@katarinaba to, ze niekto zaplati zalohu a neskor zvysok neznamena automaticky, ze nema na tu dovolenku aj hned, vazne nechapem, kde si na to prisla, ze to tak je automaticky u vsetkych. Ja cestujem bez cestovky a tiez si kupim letenky dnes, ubytko kludne o dva mesiace, prenajom auta na mieste. Nie preto, ze na to nemam v dany den, ale proste nepotrebujem mat vsetko naraz ked letim o 3 mesiace a moze sa medzitym vela veci zmenit. Ak by som isla s cestovkou, tak to spravim rovnako - zaloha, neskor zvysok. A nebolo by to z nedostatku prostriedkov.

sisska96
Dnes o 09:15
@anonym_a4c519

@sisska96 to nemyslis vazne, ukaz mi niekoho kto si kupuje nieco na co proste nema, ked si to predsa nezaplati tak narok moze ist z vlastneho bez dlzoby.

@anonym_a4c519 Osobne poznam viacerých potom splácajú počas roka a je to kolotoč, lebo zas nemajú na dovolenku, zase splatky/úver a zase splácajú.

anonym_67889d
Dnes o 09:31
@katkazatka

@anonym_67889d psychohygiena sa da robit aj za malo penazi na Sk. Nemusim cestovat do zahranicia za peniaze ktore nemam. Je to najhlupejsie zadlzovanie. Prikryvam sa perinou na aku mam. Kvoli tomu je plno ludi, ktori nestihaju splacat hluposti a vyhlasuju osobne bankroty. Financna negramotnost je ked kupujem veci na ktore nemam a ktore nepotrebujem.

@katkazatka za malo penazi na SK? 😂 to je vtip, ze? Mna vzdy pri mori na tyzden vyjde lacnejsie ako na Slovensku 😂 vyuzivam po vlastnej ose alebo last minute kedy hned na druhy den odchadzam a tak max zaplatim letecky 200-300€/osoba s all inclusive rezort. Na SK za tu cenu by som mala maximalne predlzeny vikend

katkazatka
Dnes o 09:36
@anonym_67889d

@katkazatka za malo penazi na SK? 😂 to je vtip, ze? Mna vzdy pri mori na tyzden vyjde lacnejsie ako na Slovensku 😂 vyuzivam po vlastnej ose alebo last minute kedy hned na druhy den odchadzam a tak max zaplatim letecky 200-300€/osoba s all inclusive rezort. Na SK za tu cenu by som mala maximalne predlzeny vikend

@anonym_67889d mozeme sa hrat so slovickami. Ak niekto nema na dovolenku, nech nejde a nezaflzuje sa. Je to cesta do oekla. Normalny clovek to vie.

anonym_ecf07c
Dnes o 09:39
@anonym_67889d

@anonym_67889d to mas tak za 24hod.my sme tak boli s muzom na wellnese,ze v sobotu sme prisli do obeda a v nedelu do obeda odisli a 300eur nebolo nasich.Takze 150eur za 1 noc.

anonym_ecf07c
Dnes o 09:41

Autorka to nestastne napisala,kazdy si hned predstavi uver z banky,ci nebodaj z nebankovky.

katkazatka
Dnes o 09:42
@anonym_67889d

@anonym_ecf07c
@anonym_67889d ja som nikde nespomínala dovolenku na Slovensku. Ja som písala, že môže mať psychohygienu na Slovensku. Treba čítať s porozumením. Môže ísť do lesa, môže ísť k vode, na koncert, do parku, na masaz...kdekolvek zadarmo, alebo za malo penazi.

katarinaba
Dnes o 09:43
@sissy27

@katarinaba to, ze niekto zaplati zalohu a neskor zvysok neznamena automaticky, ze nema na tu dovolenku aj hned, vazne nechapem, kde si na to prisla, ze to tak je automaticky u vsetkych. Ja cestujem bez cestovky a tiez si kupim letenky dnes, ubytko kludne o dva mesiace, prenajom auta na mieste. Nie preto, ze na to nemam v dany den, ale proste nepotrebujem mat vsetko naraz ked letim o 3 mesiace a moze sa medzitym vela veci zmenit. Ak by som isla s cestovkou, tak to spravim rovnako - zaloha, neskor zvysok. A nebolo by to z nedostatku prostriedkov.

@sissy27 neporovnavaj cestovanie na vlastnu past s cestovanim cez cestovku. A ano, drviva vacsina ludi, ktori si kupuju dovolenku vopred a nevyplatia ju celu, cakaju na danove bonusy, na rocne zuctovania, na domeny, na to, ze este odlozia z vyplaty. Kazdopadne, ja pisem o uplne niecom inom. Maj sa.

anonym_67889d
Dnes o 09:43
@katkazatka

@anonym_67889d mozeme sa hrat so slovickami. Ak niekto nema na dovolenku, nech nejde a nezaflzuje sa. Je to cesta do oekla. Normalny clovek to vie.

@katkazatka cesta do pekla len preto, ze niekto zaplati na 2-3x dovolenku miesto 1x? 😂 😂 😂 😂 Dobre to ide moja, to slnko ti asi nerobi dobre, chod radsej do chladku 😉

katkazatka
Dnes o 09:44
@anonym_67889d

@katkazatka cesta do pekla len preto, ze niekto zaplati na 2-3x dovolenku miesto 1x? 😂 😂 😂 😂 Dobre to ide moja, to slnko ti asi nerobi dobre, chod radsej do chladku 😉

Jednoduchym nevysvetlim. @anonym_67889d dala si malo smajlikov. Viac smajlikov=viac ironia=viac pravda.
Ty teplo jedno.😉

muchotrafka298
Dnes o 09:46

Tu doslo ku komunikacnemu sumu, ze kazda sme otazku autorky pochopili inac. Lebo su ludia, co si beru dovolenku na uver/pozicku co su tiez splatky a su ludia, co platia dovolenku zo svojich penazi ale na viackrat, co umoznuje kazda CK. A to su dve rozdielne veci. Autorkin prispevok sa da chapat dvomi sposobmi.

maminkadeticiek
Dnes o 09:48

Tak toto snad nie.