Dovolenka pri mori s dieťatkom, ktoré nespí v kočíku
ake mate skusenosti?
my sme boli teraz, mala nespi v kociku od 7 mesiacov, cez obed sme spali na izbe, vecer sme sa isli prejst este pred spanim, po veceri, potom sme uz boli na izbe, aj tak chodievala spat neskor ako zvycajne, kedze aj cas bol posunuty
@babulka82
no, ale je to tak 😒
buď bude spokojný jeden alebo druhý 😉
na toto nie je žiaden "recept" ... každé dieťa je iné a inak reaguje ... a možno budete prekvapení, ako dobre to zvládne aj ten váš ... predsa len v inom prostredí ... možno vydrží byť dlhšie hore a možno zaspí aj v kočíku, keď nebude iná možnosť
neboj zvládnete to
😉 😉 😉
No tak jeden rodic bude s malym "spat" na izbe a druhy rodic so starsim sa pojde navecer prechadzat, ob den sa vymenite teda druhy rodic so starsim sa pojde prechadzat. Ako vy dvaja rodica, resp. cela rodina sa navecer neprejdete, je to az taky horor a pokazenie dovce, ked cele dni budete fakticky spolu pri mori? Ja teda neviem, ale su aj horsie stazenia ci uz dovce alebo zivota. Aj s tymto malym prisposobenim sa da prezit krasna dovolenka. 😵
Rovnako tak asi fungujete aj doma po veceroch bezne a nevadi vam to, kedze ste kvoli tomu neskusali nosic - baby vak ci ine riesenia...more to nie su hlavne vecerne prechadzky, to je uplne mensinovy nepovinny aspekt, to je hlavne cely ten den. Treba to vziat pozitivne a vecer pri strazeni maleho spachtosa si vyhodit posedenie na balkon, dychat tam morsky vzduch, relaxovat...Za rok dva uz budete frcat aj na vecernychprechadzkach vsetci spolu...
moja sestra neznášala kočík, jediné miesto, kde v ňom dokázala spať a nehučala na celé okolie bolo kúpalisko, tam z nej bolo ukážkové dieťa 😉 ten vzduch robí divy
moj nespi v kociku tiez ma 20 mesiacov a spal na lehatku cez obed na plazi 2 hodky a zaspal aj v kociku dokonca tak sa rychlo unavia deti pri mori lietal po plazi stale v pohybe neries taketo veci ono uvidis a vyriesis za jazdy tam 😉 😉
@babulka82 my ideme na dovolenku o tyzden, sice nie k moru, to sme si netrufli este (mala 18mes.)..ideme do Tatier a tiez riesim, ze co...resp. riesili sme..vecere su jasne..na chate pri ohniku a mala na izbe chrapkat-aspon dufam...a celodenna tura nehrozi ako sme boli zvyknuty, takze bud doobeda dakam na 2-3hodky, vratit sa na chatu nech pospi a poobede taky tak...musime sa prisposobit...bo by sme mali zbytocne nervy..
uz sme parkrat dali na rady typu: mozno budes prekvapena, ak je dieta unavene zaspi hocikde...
mhhh...tie hysaky co stvarala lebo bola na maximum unavena a proste v tom kociku nemienila spat...dakujem, nechcem si to zopakovat.
skusit sa to moze ale v zasade som za to aby decko malo rezim co najpodobnejsi ako doma, lebo inak to dokaze riadny chaos narobit..a chces byt predsa v klude nie? 🙂
...nehaj to tak..vyskusas a uvidis ci to pojde aj s kocarom. ak nie, budete na izbe, alebo sa prestriedate ako volaktora spominala...prijemnu dovolenku prajem ! 🙂
no, my ideme na dovcu presne ked bude mat maly 13 mesiacov, snazim sa mu ku kociku zachovat dobry vztah 😀 doobeda mi v nom stale spi na prechadzke, poobede uz s nim von nechodime, iba v trojkolke, aby v kocari nebuntosil a nevyvadzal..
osobne si ale myslim, ze to nie je az taky problem, morsky vzduch a unava z novych zazitkov urobia svoje a zalomi kdekolvek 😉
pojdete na izbu... maly spaval v kociku ale srdce mi nedovolilo ho v 40c nechat topit sa a vecer mi to pripadalo strasne krute aby spal v kociku..... tak spal okolo 14:00 a potom okolo 22:00... to stacilo aj nam 🙂)
citam ze mate aj starsieho.... tak sa niektore dni prestriedate a pojde manzel so starsim von....
@broskilinka
@sosanna88
@nicolle21 no najhoršie na tom je že mi spava 2x a to rano okolo 9 a potom okolo 15hod. A medzitym moc vyliezanie von neodporučaju lebo v tom čase ked on nespi byvaju najvačšie horučavy.Najradšej by som mu to nejak prehodila tam ale on ked ma iny režim tak to katastrofa. 😕 Potrebuje tie 2 spanky.
@babulka82 my sme tiez na takom rezime.. doobedu ale spime v kocari ☹ to je vyhoda.. podla mna ti ale v kociku na dovolenke pospi bez problemov.. a nosenie si nezvazovala? mne maly v manduce zaspi kedykolvek 🙂 ja ju mam na cestu pripravenu, aby mi pospal aj v lietadle a na letiskach 🙂
@babulka82 aha...tak kym nam spala 2x to bol tiez horor....poznam to doverne...a aj napriek unave, ked sme niekam riskli a vyrazili, nezalomila!-radseh rumadzgala...su aj take deti, co uz. sama by som neverila kebyze nevidim...
no a v tomto pripade teda ozaj nechapem, ze ste sa na taku dovcu dali...ked to mam sudit podla nas a nasej malej, my by sme v casoch spania na dva krat z toho mali akurat tak velky prd...🙂
Moje dieta spinka v kociku, takze nemam skusenost ale radim:
- ist na dovolenku so starkymi, aspon vecer by ste mali o dieta postarand, kym sa budete prechadzat.
- Pouzit nosic, ani v tom vam nezaspi? Ako to riesite doma?
- My sme si tiez mysleli, ze sa na spanok malej budeme vracat na apartman, ale kym sme sa vytrepali ha plaz, tak by sa nam vobec neoplatilo vracat. Vobec nebol taky hic, v prirodnom tieni, ked zafukalo, tak mi aj bola zima. A inak sme mali taky veeeeelky polostan, kde sa 3 plnohodnotne zmestia. Ak ti nespi kociku, tak napr v polostane, by ti mohol zaspat. Jeden z vas si moze lahnut k nemu kym zaspi.
A ako tu uz niekto pisal, pri mori bola ovela viac unavena a spala mi aj 3 hodky vkuse. Az som chodila pozerat, ci dycha.
A inak vecer sme sa tiez vzdy stihli vratit pred jej spankom, ulozili sme ju do postielky a pokracovali v zabave na terase. Boli sme v chorvatsku v apartmane.
@sosanna88 asi maš pravdu a vykašleme sa na celu dovolenku. 😢 Len ma to mrzi lebo to jeho prisposobovanie už nem ide na nervy niekedy,rok sme z domu päty nevytiahli kvoli jeho spanku ,ked tak ide len muž so staršim synčekom.Je to hrozne ,hlavne pre mna ,uplne som tym stereotypom ubita.
@jankastubka v nosiči nespava vobec.On musi mat klud na spanie takže ani stan nepripada do uvahy,zobudi sa aj na pomrvenie v posteli .
@babulka82 hmm no tu potom nic ine clovek neporadi, len ozaj pockat, kym bude dieta vacsie a pripravene ist na dovolenku. Takto budete mat miesto oddychu zbytocne stres.
V pohode, mne mala tiez v kociku nespala a po vyletoch sme napriek tomu chodili... ked bola totalne vystavena, zaspala vecer aj v kociku, ale na prechadzky som s nou chodila az ked bola umyta, najdena, aby som ju nebudila ak naaahodou zaspi, pretoze to by mi robila cirkus 🙂)) Mne mala nezaspi na deke, nikde... iba v posteli. Cize na obed isiel jeden clovek (vascinou ocko, ja som sa konecne mohla opalovat, kupat atd, kym sa slecinka nevyspala) s nou na izbu a spala tam, vecer (vecer, nie v noci.. cize do 9tej sme boli na izbe) ako som pisala islo sa von ale z kupania uz sme boli umyti, ked nezaspala, tak zaspala neskor na izbe... prvy krat sme boli ked mala cca 1,5roka. Ona sa na dovolenke uplne prestavila na iny rezim. NIkdy nam nevyrevovala, plakala ano, nervozna ano.. tak sa islo spat.. no a? 🙂 Zase ani s 3 rocnym dietatom to nie je nejaky super zazitok z dovolenky s vyletmi a nespanim... Ak chcete viac zabavy, treba si dohodnut dovolenku s inymi clenm rodiny (starkymi) co sa postaraju/postrazia chvilku malu.
@babulka82 ahoj, len ta chcem povzbudit, nie si v tom sama. moje dvojicky budu mat buduci mesiac tri roky, a prave buduci mesiac bude tretia akcia za ich zivot, kam sa s mm dostaneme..cize priemer 1 podujatie rocne 😉. prvy spolocny vacsi vylet s detmi sme absolvovali tento rok na jar, aj to boli len Piestany. tak si vies predstavit, ako to u nas muselo doteraz vyzerat. ale doteraz to proste neslo.
nesmut, ak aj dovolenka nakoniec nevyjde. je to frustrujuce, ale o rok to bude uz ine a o dva uplne. ved ti krpci za to nemozu, oni len potrebuju mat svoj rezim a pohodu 😅
@babulka82 ja ta chapem naozaj...mali sme a mame to iste doma...ale troska sme vydychli ked zacla spat len raz...to sa uz da viac pobehat...no proste musi mat ticho,klud, tmu...nezaspi ani u babiek, skratka len doma.
nechapem to, ale respektujem. musim...som rada, ze vobec spi a mam cas aj pre seba. naucila som sa vtedy nerobit nic...proste vypnem..ale to uz neni k teme...🙂
neviem...tak teda bud neist, pojdete o rok (viem je to na nic, ale vydrzite, nie je to na cely zivot), alebo vracat sa na hotel v case spania, alebo skusit risknut ci neodkvecne-vam sa mozno postasti, alebo si zobrat posilu-babku napr....
tiez mam niekedy nervy ked sa vyskytne moznost zorganizovat trebars len celodennu rodinnu opekacku..a ja nemozem ist, bo dieta mi tam nepospi-a spat potrebuje, inak je protivna...tak som doma ako trubka kym sa mala nevyspi a potom tam utekam okolo 15tej, a o 18-19 utekam zase domov lebo vecer ide spat...mrzi ma to, ale vidim, ze ten cas bdenia sa pomaly predlzuje a uz to je omnoho lepsie ako ked sme mohli byt vonku hodinku...vtedy som uz bola zrela na odstrel 🙂
...neboj..este budeme spominat na casy ked nam hajkali...🙂
My sme cez obed spali na izbe a vecer bol manzel s malou na mini disko a ja s malym na izbe. Dovolenka s malymi detmi sa proste uzit v pravom slova zmysle neda. Par rockov ma nezabije, vydrzim, kym budu starsi. My sme isli hlavne koli moru, to doma nemame. A hlavne ze nam upratali a navarili 🙂 mala som o robotu menej.
@babulka82 neboj, bude take unavene ze zaspi aj v kociku, my sme boli v Tunise pred mesiacom. Nasa Kaja spava iba v postielke. A tam zaspala aj na lehatku pod slnecnikom pri bazene, a posledny den sme nemali izbu od 12h a spala 2hodiny v lobby bare na sedacke. Som sa cudovala ze ona ktora spava sama v izbe v uplnej tme a tichu. My sme kocik ale nebrali, vecer chodila spavat o 10h. Boli s nami aj svokrovci takze sme na nu boli 4dospelaci ale na vecerne prechadzky sme uz nemali sil.
@jankastubka
@sosanna88
@denisafono ešte mame na vyber aj tu možnost že by sme malinkeho nechali doma a išli len traja so staršim synom. Ale je mi do plaču len ked si na to spomeniem☹ ale do plaču mi je aj ked pojdeme snim lebo je neskutočne naročny od narodenia. Juj hlavu mam jak melon z toho už 😖
@babulka82 moja mala je taka ista ,,narocna,,...do roka bola neskutocne ku vsetkemu urevana, vsade kam sme s nou dosli sme len rozruch a nervy narobili...dnes je to o dost lepsie, ale ked je okolo nej 10ludi, znici vsetkych 10tich...🙂
takze minuly rok sme sa dovci vzdali...a teraz sme povedali, ze ideme...pri najhorsom dojdeme skor domov. ale to si myslim nehrozi...
k tomu nechat doma som este chcela tolko, ze nasa je zvyknuta u nasich aj spat v podstate od babatka lebo kojena nebola..cim je starsia, tym viac vymysla a u nasich je zla doslova ako cert bo jej vsetko dovolia, ale ako neni problem ju tam nechat. tiez ma napadla myslienka nezobrat ju (mama ma zrovna vtedy dovolenku)...ale poviem ti, ze aj ked som z nej velakrat neskutocne vycerpana a napadne ma taka vec, nedokazala by som to...vydrzim den, resp. jedna noc aby bola u nasich, to mi staci na oddych a uz mi hovadsky chyba!!!! ver tomu, ze ak by si ho nechala doma, tu dovolenku si absolutne neuzijes-dokonca menej ako s nim...viem, ozyva sa v tebe to sebecke ja, poznam aj to..a je tazke s nim bojovat, ale zatial to mamickovske ja vyhralo vzdy! 🙂
oki, rozhodnite sa vy ako rodinka a uzite si leto, dovolenku...co sa da, najviac ako sa da! 🙂 pa pa
boli sme, ked mala 10 mesiacov, v kociku nespala, lebop nespala..no a nic sa nedialo...robili sme to ako doma: na obed na izbu, najest sa a hajde do postele. o tri hodky zase von....moje deti nespali nikdy v kociku, tusim len prvych 4-5 mesiacov.....aj to nie vzdy....

@babulka82
Ahoj,
a aký s tým je problém ? Tak bude spať v posteli ? Veď cez obedy aj tak musíte ísť na izbu. Hádam nechcete byť na slnku ....