Dovolenka s drobcom
Kočky, v polke Júla idrme do chorvátska s malým a to bude mať 7 mesiacov. Viem že sa tu nájdu mamky čo to nepochopia a je pre nich blbosť brať tak malé dieťa k moru no ja musím ísť zo zdravotných dôvodov, inak mi hrozí nemocnica...vôbec ale neviem ako to tam bude, neviem, či sa také malé dieťa môže kúpať v slanom mori.viem że na slnku byť nemôže a preto uvažujem że by som kupila taky ten stan pre deti, kde by bol krytý.samozrejme ho nebudem týrať každodenným plážovaním. Nekojím, także mu nabalím príkrm a jeho mkiečko, no chcem vas poprosiť ake mate skusenosti s takouto dovolenkou s drobcom? Đakujem 🙂
@lencucinka1 Na dovolenku ísť s bábom kľudne môžete, veď aj v Chorvátsku žijú malé detičky 🙂 Do mora ísť taktiež môže. Pre detičky je to super, len treba chrániť pred slniečkom. Na nete som videla na predaj aj malé detské neoprény, či ako sa to volá, kámoška to kupovala pre deti. Ak nebudete vonku v čase najväčších horúčav, tak by mal drobec prežiť dovolenku v dobrom zdraví 🙂 Inak, keď sme boli niekoľkokrát v Chorvátsku, tak som tam stretávala aj ľudí doslova s pár týždňovými bábätkami, takže tvoje 7 mesačné je už vlastne hotový veľký chlap 🙂 Pekne si to užite 🙂
@lencucinka1 ťurčite sa toho nebojte.užiješ si to ty aj drobec.treba len myslieť na to,že od tej 11-15 sa treba skryť pred slnkom najlepšie do hotela,inak si to užívajte plnými dúškami.slaná voda je úžasná a dieťaťu neuškodí,len ho treba a rovnako aj seba vždy po kúpaní pri vrátení sa do hotela osprchovať čistou vodou.chrániť sa opaľovacími krémami,stany na pláž sú úplne perfektné,na kúpanie sa dajú kúpiť aj kolesá,kde dieťatko "sedí",dokonca som videla aj také,ktoré majú striežku.a každodenným plážovaním ho nebudeš týrať ani náhodou,bude to prospešné pre teba a vlastne pre celú rodinku,len sa chránte pred slniečkom,natierajte sa a UŽÍVAJTE SI TO 🙂 🙂 🙂
@anuskaaprazko
@miku1 dakujem kočky 🙂 dufam ze to bude v pohode.prerezava sa nam prvy zubok ale zatial to zvladame az na obcasne place ale ved uz aj nato su rozne veci.som nevedela ze moze ist do mora, som si myslela ci to nemoze pokozke uskodit ked je tsky maly. Urcite mu dam minimalne tricko ked by isiek na chvilku do vody a nam kupeny aj detske mlieko 50 uv
@monicm dakujem 🙂 musim pozret aj to koleso veru,mamebaby ring ale toho sa bojim dat s tym do mora
@lencucinka1 skús si vybrať tu https://www.google.sk/search?q=plavacie+koleso+...
@lencucinka1 určite sa môže kúpať, veď aj ekzemikom sa odporúčajú pobyty pri mori a teraz som niekde videla bazén so strieškou, tak aj ten by ste mu mohli napustiť a posadiť ho doň ak sedí 😉 a ak bude vo vode, ja by som mu dala na vrch nejaké tričko s krátkym rukávom, ja som to tak robila minulé leto, keď mala dcérka pol roka a boli sme na kúpalisku a keď bude spať, zobrala by som kočík, dala ho doň, cez vrch prehodila mokrú plienku a uvidíš, ako ti bude krásne spinkať
@lencucinka1 Ahoj ,my sme boli prvykrat pri mori ked mala nasa princezna 6,5 mesiaca a vobec nie zo zdravotnych dovodov ale preto ze more jednoducho milujeme 🙂 Cestu autom vydrzala super,kupili sme prenosne DVD a pustali sme jej spievankovo 🙂 samozrejme polku cesty prespala a tam nebol problem,vodu aj more si uživala,v pohode sa v nom kupala a plaz sa jej tiez pacila,co sa nam super osvedčilo je tienidlo ,vyzera to ako polovičny stan,mala tam krasne prespinkala,vtedy este spavala dvakrat denne,takze doobeda sa vyspala na plazi a poobede na izbe,nevadilo jej teplo a to sme boli kazdy den na plazi,pripajam zopar fotiek len pre tvoju predstavu ake štastne može byt dieťa na plaži aj v tomto veku 🙂 a želam krasnu dovolenku,verim že si ju uzijete rovnako ako my 🙂 chodime kazdy rok a kazdy rok vidiet ako si to mala viac a viac uziva 🙂 Este dotaz - na poslednej fotke je prave po zobudeni cela usmiata a do ružova vyspinkana na plaži v prave spominanom tienidle 🙂 nikdy lepsie nespala 🙂
@monicm dakujem vam baby , hned sa citim kludnejsia 🙂
@moni244
@sarinka2012 dakujem 🙂 a ak sa smiem spytat, makinka uz sedela vtedy? Lebo Akex este nesedi
my odchadzame zajtra so 7 mes syncekom 🙂 a reci ze je to nezodpovedne a ze si tu dovolenku neuzijeme vobec nepocuvam 🙂 pre nas to bude ta naj!
my sa tiez chystame so 7-mesacnym, ja sa trochu obavam jedine cesty, lebo chodime do Chorvatska na Pasman a tam cesta trva tych 10 hodin, takze planujeme ist na noc, maly spi doma dobre, tak dufam, ze prespi celu cestu :O
len sa chcem opytat, nezmenil sa Vam po dovolenke rezim? pocula som, ze sa to stava a to by som bola nerada, kedze prespat celu noc je u nas normalne od narodenia :D
@sarinka2012 mala vyzera riadne spokojne, dufam, ze aj nas bude taky 🙂
my ideme o necele dva tyzdne do chorvatska/maly bude mat 5 mesiacov/, tiez som zvazovala to kupanie v mori, ja sa skor bojim ze mu bude studene, pripadne v bazeniku na slniecku zohrejeme morsku vodu... 🙂 myslim ze je skvely napad s tym tienidlom, nas drobec tiez este nesedi ale myslim ze ked bude lezkat na brusku a pozorovat ludi tak sa mu to bude pacit... a vyhoda chorvatska je ze su vsade borovice ktore robia tien 🙂
@lencucinka1
@lencucinka1 Lepšie ako obyčajné tričko na slnko (do vody) bude špeciálne s UV ochranou. Aj tie plážové stany majú UV okolo 40 - 50. Ak nezoženieš doma tak určite pri mori predávať budú v každom druhom stánku.
Nemáš sa čoho báť, veď predsa aj v prímorských krajinách sa rodia deti a určite s nimi nesedia doma. More je super, lepší vzduch, malý bude dobre spinkat a tebe to pomôže tiež 🙂 klobucik, tienidlo, opakoval, tekutiny, nezabudni na základnú lekárničku samozrejme, ale tak lekárne sú v prípade núdze aj tam. Uzite si 🙂
@lencucinka1 Vobec sa neboj, moje deti sa pri mori narodili a od malickych babetiek(menej ako 2-mesacnych) sme ich bravali na plaz na cely den, spavali v kociku, zatial co my sme sme sa kupali ci obedovali v restauracii na plazi....aj v mori sme ich kupali odmalicka, samozrejme nie cez obednajsie hodiny na priamom slnku. Doporucujem zobrat pre maleho maly nafukovaci bazenik, ten mozete dat do tiena a moze sa v nom hrat...uzite si dovolenku, na buduci rok uz bude maly behat a veru si pri nom velmi neoddychnete.....
@lencucinka1 nemusis sa bat, v chorvatsku je vacsinou pri mori prirodzeny tien zo stromov, tam si zaleziete s krpcom, pripadne aj ten stan zober. urcite pribal maly bazenik, nech sa len tak clapoce, klobuk, tricko dlhe bavlnene. ale zober urcite aj nejake lieky, len pre istotu...
@lencucinka1 Nie praveze este nesedela,takze sa hrala s pieskom tak ako na foto,ze lezala na brusku,pacilo sa jej ako sa lamali na brehu vlny aj vo vode ked sme si ju vyhadzovali a šantili,to bola cela vysmiata 🙂 o rok na to sme tiez isli do Talianska a to uz mala 18 mesiacov a samozrejme nielen sedela ale aj behala a uzasne sa prehrala,behala s loptkou ,kyblikom,nosila vodu z mora na plaz alebo kopala jamu a tento rok uz bola uplne samostatna,vymyslela si hry ako robi pre dinosaura bazen alebo stavia hrad a priehradu a ani nas nepotrebovala 🙂
Mna rodicia prvy krat zobrali ked som mala iba 5 mesiacov, do Chorvatska, a nebol ziadny problem 🙂
@denike Čo sa rezimu tyka tak samozrejme bola dlhsie hore ako obycajne 🙂 doma sme ju ukladali medzi 19:30- 20:00 čo sa na dovolenke logicky predlzilo 🙂 vačšinou nam zaspala na vecernej prechadzke v kočiku okolo 22:00,rano vstala rovnako ako doma okolo 6:30 a cez den spinkala dvakrat tak ako doma len s tym rozdielom,že doma isla okolo 10:30 na doobedny spanok a tym ze pri mori chodila spat neskor ale vstava rovnako jej to chybalo a zaspala nam uz o 9tej (vacsinou na plazi) ,ale prvym dnom doma sme ju ulozili pekne o osmej vecer a hupsli sme spat do režimu 🙂
@lencucinka1 áno, mne už vtedy sedela, ale keď mala cca 5,5 mesiaca, bolo horúco a doma som jej napustila bazén, tak troška na spodok a dala ju na bruško, lebo vtedy nesedela a to sa jej tiež páčilo
@lencucinka1 My vela cestujeme s prvym som bola na dovolenke ked mal 3 mesiace v Chorvatsku aj som ho kupala a vobec neprotestoval🙂) potom s 5 mesacnym na par dni v Barcelone atd...najnovsie som bola s oboma v oktobri v egypte a to mal druhy iba 4 mesiace🙂))) uplna pohodicka, maly aj tak prespal vacsinu casu, cely den sme boli na plazi, jasne ze pod slnecnikom, kuchynu mal vzdy po ruke🙂)) tak naozaj nebol ziadny problem a to si vsetci klepali na celo ze tam chcem ist s dvoma malymi detmi, vraj dostaneme faraona a tak podobne. ja si myslim ze ked je Mamina v pohode tak aj deti su v pohode a je uplne jedno kam s nimi ides. Urcite nevahaj a na dovcu chod. Budete sa mat skvele🙂))) Z

v mori sa urcite moze, je to asi najlepsie na kupanie pre takeho drobca 🙂 na slniecku dietatko nedrzat, fakt len troska omocit v mori, urcite aj s klobuckom na hlave, pripadne su take UV oblecky co zakryju aj hornu polovicu tela 🙂 a stan kupte jasne, my mame Ludi 🙂 Skusenost este nemame, my sme minuly rok neboli to mal drobec do pol roka ale ideme o 2 tyzdne 🙂