Je dovolenka s bábätkom k moru dobrý nápad?
Ahojte uvažujeme s mužom že by sme išli na dovolenku s malou v tom čase bude mať cca 7-8 mesiacov podľa toho kedy pôjdeme. Uvažujeme že by sme išli autom do Slovinska alebo Chorvátska čo vychádza tých 6-7 hodín autom čo si viem predstaviť že by sme napríklad išli na noc. Je to podľa Vás blbosť uvažovať o dovolenke alebo ju radšej odlozit o rok- dva. Ďakujem za skúsenosti a názory.
v pohode sme isli 1x so 6mesacnym a potom na konci leta mal 8 mesiacov,, ano v pohode,,, kocikovali sme ho na plazi.... 🙂 ale isli sme na noc,,, ja som kojila...
Ty si poznas dieta najlepsie ale podla mna uplne v pohode a obzvlast ak idete autom a viete sa prisposobit vasim potrebam. Chorvatsko nie je exotika, prve ockovania bude mat za sebou, s jedlom tiez este nebude problem 🙂.
Boli sme v Tunisku s pol rocnym,let cely prespal,ked bol hore usmieval sa na kazdeho.Mal vsetko co potreboval,striedali sme sa pri nom,aj v bazene plaval.Potom bol ako 2 a pol rocnym,a teraz ako 3 a pol rocny bude opät letiet.To uz ho budeme riadne vsetcia zabavat,nech vydrzi.
Ahoj, zalezi to od babatka. S nasim chlapcom sme do 1r len prezivali ako sa mu nic nepacilo a vsade reval, spanok zle, noc zle, auto zle, kocik zle, no tragedia. Druha bola taka uzasna ze aj na kraj sveta by sme s nou mohli v takom veku chodit, vsade spokojna a usmiata... Takze vy si musite zvazit, viete aky rezim ma dieta, pripadne ako funguje mimo domu.
@anonym_autor s prvým dieťaťom to u nás bolo úplne ok, aj autom, aj lietadlom. S druhým som nevedela zájsť ani do vedľajšieho mesta 😅.
@anonym_autor my sme boli v HR, ked mala najmladsia 2,5 roka, to uz ako tak obsedela v sedacke. Sli sme ale cez den, na juh HR, chceli sme ist aj do Medzugoria, takze smer juh, cestu sme rozdelili na 2 dni s tym, ze v Zahrebe sme si zaplatili ubytko na 1 noc, a rano sme pokracovali. To bolo vyborne. Ale s tak malym by som si netrufla, ale teda my mame 4 deti a ani jedno neznasalo sedacky, vrieskali mi a aj cesta 60 km k nasim, bol mega problem, ak sa nepodarilo im zaspat. Takze ja odporucam ten vek 2,5 az 3 roky, to uz sa da zabavit, knizky precitat, tablet, nasa si "kreslila". Ale to si Vy musite zvazit, podla toho, ake je dieta.
@anonym_autor Vykasli sa na to. Dietatu je to suma fuk. V tom case mu mozno pojdu prve zuby. 7 hodin v autosedacke je strasne vela. Iba zeby ste ho v noci budili. A potom ci vam tam zaspi alebo prereve 4 hodiny. Ja by som nesla. All inclusive to asi nebude. Varit budes tak, ci tak len pri inom sporaku a do toho babatko. Za mna zly napad.
@anonym_autor made deti a to od 5 dni chodia autom 3,5 -4 hod min 1 x mesacne. Tiez teraz boli so mnou na sk a absolvovali cestu 7,5hod kombi vlak-vlak- auto. Prvy raz mala mala pri tejto kombi 6,5 mes. Isla som s nimi vtedy sama. Takze dieta to v pohode zmakne.
@anonym_autor Vykasli sa na to. Dietatu je to suma fuk. V tom case mu mozno pojdu prve zuby. 7 hodin v autosedacke je strasne vela. Iba zeby ste ho v noci budili. A potom ci vam tam zaspi alebo prereve 4 hodiny. Ja by som nesla. All inclusive to asi nebude. Varit budes tak, ci tak len pri inom sporaku a do toho babatko. Za mna zly napad.
@beata_k varit na dovolenke? Jedine pre babatko, inak no go u mna. Ved su restiky a pre dieta ma vacsinu dna kapsicky
Ďakujem Vám za odpovde, rozmýšľala som nad miestom Izola v Slovinsku tak to by presne bolo 6 hodín autom od nás. Malá je naučená na cestu 200km od nás k našim a tu mi vždy prespí v aute bez zastávky. Chceli by sme to tak spraviť že by sme išli na noc a cca po 2-3 hod pauzu na dojčenie a pokračovali by sme. Hľadám apartmán kde bude aj kuchynka aby som tam malej vedela navarit tuhú stravu a my sa s mužom aj v restike najeme. Ide mi hlavne o zmenu, minuly rok sme tiež nikde neboli bola som na rizikovom tak by som si aj ja oddýchla že by sme boli inde a nie len doma v byte. Chápem že s babatkom to je iné a že žiadne niekoľko hodinové ležanie pri mori nehrozí ale hľadám aj take miesto aby sme mali kde ísť na prechádzky blízko nejakého pekného mesta a občas k moru. Tak snáď sa to bude dať.
Ďakujem Vám za odpovde, rozmýšľala som nad miestom Izola v Slovinsku tak to by presne bolo 6 hodín autom od nás. Malá je naučená na cestu 200km od nás k našim a tu mi vždy prespí v aute bez zastávky. Chceli by sme to tak spraviť že by sme išli na noc a cca po 2-3 hod pauzu na dojčenie a pokračovali by sme. Hľadám apartmán kde bude aj kuchynka aby som tam malej vedela navarit tuhú stravu a my sa s mužom aj v restike najeme. Ide mi hlavne o zmenu, minuly rok sme tiež nikde neboli bola som na rizikovom tak by som si aj ja oddýchla že by sme boli inde a nie len doma v byte. Chápem že s babatkom to je iné a že žiadne niekoľko hodinové ležanie pri mori nehrozí ale hľadám aj take miesto aby sme mali kde ísť na prechádzky blízko nejakého pekného mesta a občas k moru. Tak snáď sa to bude dať.
@anonym_autor dieta mas mat v sedačke len na nevyhnutný čas na prevoz je to okolo 30 až 40 minút. Nema v nej spávať a o nič podobné.
Mne sa paci, ale tu vseeeetky mate zrazu dobre detičky, len realita je potom trosku iná.
@anonym_autor ja som davala sunar a kasicku,kupila aj v skle a davala aj to.A maly to v pohode prezil,aj s takymi kasickami.
@anonym_autor dieta mas mat v sedačke len na nevyhnutný čas na prevoz je to okolo 30 až 40 minút. Nema v nej spávať a o nič podobné.
Mne sa paci, ale tu vseeeetky mate zrazu dobre detičky, len realita je potom trosku iná.
@anonym_f28d58 my mame vajíčko ktoré môžem dať do ľahu takze v ňom môže byt max 2 hodiny. V tom klasickom len 40 min ale to my nemáme.
A zatiaľ mám dobre dieťa tak čo mám klamať že nemám keď mi v aute vydrží 2 hodiny?
@anonym_autor izola je krásna, aj mestskú pláž má tak, že vieš byť pod stromami. Určite choďte, užite si more s bábätkom. Keby si chcela pieskovú pláž, tak vedľa portoroz.
@anonym_f28d58 my mame vajíčko ktoré môžem dať do ľahu takze v ňom môže byt max 2 hodiny. V tom klasickom len 40 min ale to my nemáme.
A zatiaľ mám dobre dieťa tak čo mám klamať že nemám keď mi v aute vydrží 2 hodiny?
@anonym_autor choďte na noc, bude spať.
na SLOvinsko zabudni, tam sa nechodi kvoli moru, to more tam naozaj nie je pekne, mnohe plaze su len betonove platne, alebo riadne ostre kamene, s dobrym pristupom plazi je minimalne.
hlavne pri 7-8 mesiacov potrebujes dobry vstup do vody, lebo to dieta este nebude chodit a ty potrebujes pohodlne vliezt do vody
urcite by som navstivila aj Piran, v IT Terst a
potom po ceste mate Skocjanske jame, ak teda vydrzi v nosici, to je zazitok.
na SLOvinsko zabudni, tam sa nechodi kvoli moru, to more tam naozaj nie je pekne, mnohe plaze su len betonove platne, alebo riadne ostre kamene, s dobrym pristupom plazi je minimalne.
hlavne pri 7-8 mesiacov potrebujes dobry vstup do vody, lebo to dieta este nebude chodit a ty potrebujes pohodlne vliezt do vody
@lucik194 v izole je štrková pláž, v portorozi piesková, ale súhlasím, že možno v grade, kde je piesok a pozvoľný vstup bude s bábätkom väčšia sranda, len tie komáre zas
@lucik194 musím sa zasmiať, 7 mesačne už potrebuje more. Preboha , choďte do prírody na SK.
@anonym_autor ahoj, my sme takto boli v Slovinsku, malý mal 6 mesiacov a bolo to úplne v pohode pre nás aj pre neho. Nikam sme sa neponahlali, skúsili aj more, aj jaskyne aj po mestách sa prešli, malý spokojný v nosiči alebo kočíku. Ale samozrejme záleží aj aké máš dieťa, ten náš nemá problém so zmenou prostredia ani cestovaním od narodenia
Izola je fajn, išla by som s bábätkom skôr na štrkovú pláž, lebo našim deťom piesok chutil a s kameňmi im to nenapadlo 🙂 Moje staršie dieťa bolo pomerne náročné a zostalo také aj na dovolenke, ale aspoň zmena z bežného stereotypu, takže ja veľmi odporúčam. Záleží aj od toho, čo ty čakáš. Nebude to dovolenka ako doteraz. Rovnako ako doma som hodinu na rukách uspávala dieťa, ale s výhľadom na more to bolo príjemnejšie. A večer sme si s mužom nesadli na domáci gauč, ale na balkón a dýchali morský vzduch, aj intimita na inom mieste je iná, atď. Mne tie nové podnety dobre padli, aj keď to nebol dovolenkový oddych v pravom slova zmysle.

@anonym_autor za mna ok. Zalezi od babatka, ak je moc vzrusive, tak skor nie, ale inak by som nevahala. So starsou sme si trufli az v 3 rokoch - bola ako tornado - s mladsou ked mala par tyzdnov.