icon

Je dovolenka s bábätkom k moru dobrý nápad?

3. máj 2026

Ahojte uvažujeme s mužom že by sme išli na dovolenku s malou v tom čase bude mať cca 7-8 mesiacov podľa toho kedy pôjdeme. Uvažujeme že by sme išli autom do Slovinska alebo Chorvátska čo vychádza tých 6-7 hodín autom čo si viem predstaviť že by sme napríklad išli na noc. Je to podľa Vás blbosť uvažovať o dovolenke alebo ju radšej odlozit o rok- dva. Ďakujem za skúsenosti a názory.

simsalabim
•
3. máj 2026

@anonym_autor za mna ok. Zalezi od babatka, ak je moc vzrusive, tak skor nie, ale inak by som nevahala. So starsou sme si trufli az v 3 rokoch - bola ako tornado - s mladsou ked mala par tyzdnov.

midka
•
3. máj 2026

v pohode sme isli 1x so 6mesacnym a potom na konci leta mal 8 mesiacov,, ano v pohode,,, kocikovali sme ho na plazi.... 🙂 ale isli sme na noc,,, ja som kojila...

petamich
•
3. máj 2026

Ty si poznas dieta najlepsie ale podla mna uplne v pohode a obzvlast ak idete autom a viete sa prisposobit vasim potrebam. Chorvatsko nie je exotika, prve ockovania bude mat za sebou, s jedlom tiez este nebude problem 🙂.

anonym_c5a5b8
•
3. máj 2026

Boli sme v Tunisku s pol rocnym,let cely prespal,ked bol hore usmieval sa na kazdeho.Mal vsetko co potreboval,striedali sme sa pri nom,aj v bazene plaval.Potom bol ako 2 a pol rocnym,a teraz ako 3 a pol rocny bude opät letiet.To uz ho budeme riadne vsetcia zabavat,nech vydrzi.

anonym_43f7a0
•
3. máj 2026

Ahoj, zalezi to od babatka. S nasim chlapcom sme do 1r len prezivali ako sa mu nic nepacilo a vsade reval, spanok zle, noc zle, auto zle, kocik zle, no tragedia. Druha bola taka uzasna ze aj na kraj sveta by sme s nou mohli v takom veku chodit, vsade spokojna a usmiata... Takze vy si musite zvazit, viete aky rezim ma dieta, pripadne ako funguje mimo domu.

a0
•
3. máj 2026

@anonym_autor s prvým dieťaťom to u nás bolo úplne ok, aj autom, aj lietadlom. S druhým som nevedela zájsť ani do vedľajšieho mesta 😅.

anonym_4f3e5f
•
3. máj 2026

@anonym_autor my sme boli v HR, ked mala najmladsia 2,5 roka, to uz ako tak obsedela v sedacke. Sli sme ale cez den, na juh HR, chceli sme ist aj do Medzugoria, takze smer juh, cestu sme rozdelili na 2 dni s tym, ze v Zahrebe sme si zaplatili ubytko na 1 noc, a rano sme pokracovali. To bolo vyborne. Ale s tak malym by som si netrufla, ale teda my mame 4 deti a ani jedno neznasalo sedacky, vrieskali mi a aj cesta 60 km k nasim, bol mega problem, ak sa nepodarilo im zaspat. Takze ja odporucam ten vek 2,5 az 3 roky, to uz sa da zabavit, knizky precitat, tablet, nasa si "kreslila". Ale to si Vy musite zvazit, podla toho, ake je dieta.

beata_k
•
3. máj 2026

@anonym_autor Vykasli sa na to. Dietatu je to suma fuk. V tom case mu mozno pojdu prve zuby. 7 hodin v autosedacke je strasne vela. Iba zeby ste ho v noci budili. A potom ci vam tam zaspi alebo prereve 4 hodiny. Ja by som nesla. All inclusive to asi nebude. Varit budes tak, ci tak len pri inom sporaku a do toho babatko. Za mna zly napad.

kiki68
•
4. máj 2026

@anonym_autor made deti a to od 5 dni chodia autom 3,5 -4 hod min 1 x mesacne. Tiez teraz boli so mnou na sk a absolvovali cestu 7,5hod kombi vlak-vlak- auto. Prvy raz mala mala pri tejto kombi 6,5 mes. Isla som s nimi vtedy sama. Takze dieta to v pohode zmakne.

kiki68
•
4. máj 2026
@beata_k

@anonym_autor Vykasli sa na to. Dietatu je to suma fuk. V tom case mu mozno pojdu prve zuby. 7 hodin v autosedacke je strasne vela. Iba zeby ste ho v noci budili. A potom ci vam tam zaspi alebo prereve 4 hodiny. Ja by som nesla. All inclusive to asi nebude. Varit budes tak, ci tak len pri inom sporaku a do toho babatko. Za mna zly napad.

@beata_k varit na dovolenke? Jedine pre babatko, inak no go u mna. Ved su restiky a pre dieta ma vacsinu dna kapsicky

autor
•
4. máj 2026

Ďakujem Vám za odpovde, rozmýšľala som nad miestom Izola v Slovinsku tak to by presne bolo 6 hodín autom od nás. Malá je naučená na cestu 200km od nás k našim a tu mi vždy prespí v aute bez zastávky. Chceli by sme to tak spraviť že by sme išli na noc a cca po 2-3 hod pauzu na dojčenie a pokračovali by sme. Hľadám apartmán kde bude aj kuchynka aby som tam malej vedela navarit tuhú stravu a my sa s mužom aj v restike najeme. Ide mi hlavne o zmenu, minuly rok sme tiež nikde neboli bola som na rizikovom tak by som si aj ja oddýchla že by sme boli inde a nie len doma v byte. Chápem že s babatkom to je iné a že žiadne niekoľko hodinové ležanie pri mori nehrozí ale hľadám aj take miesto aby sme mali kde ísť na prechádzky blízko nejakého pekného mesta a občas k moru. Tak snáď sa to bude dať.

anonym_f28d58
•
4. máj 2026
@anonym_autor

Ďakujem Vám za odpovde, rozmýšľala som nad miestom Izola v Slovinsku tak to by presne bolo 6 hodín autom od nás. Malá je naučená na cestu 200km od nás k našim a tu mi vždy prespí v aute bez zastávky. Chceli by sme to tak spraviť že by sme išli na noc a cca po 2-3 hod pauzu na dojčenie a pokračovali by sme. Hľadám apartmán kde bude aj kuchynka aby som tam malej vedela navarit tuhú stravu a my sa s mužom aj v restike najeme. Ide mi hlavne o zmenu, minuly rok sme tiež nikde neboli bola som na rizikovom tak by som si aj ja oddýchla že by sme boli inde a nie len doma v byte. Chápem že s babatkom to je iné a že žiadne niekoľko hodinové ležanie pri mori nehrozí ale hľadám aj take miesto aby sme mali kde ísť na prechádzky blízko nejakého pekného mesta a občas k moru. Tak snáď sa to bude dať.

@anonym_autor dieta mas mat v sedačke len na nevyhnutný čas na prevoz je to okolo 30 až 40 minút. Nema v nej spávať a o nič podobné.
Mne sa paci, ale tu vseeeetky mate zrazu dobre detičky, len realita je potom trosku iná.

anonym_c5a5b8
•
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som davala sunar a kasicku,kupila aj v skle a davala aj to.A maly to v pohode prezil,aj s takymi kasickami.

tilly
•
4. máj 2026

7-8 mesačné úplne v pohode

autor
•
4. máj 2026
@anonym_f28d58

@anonym_autor dieta mas mat v sedačke len na nevyhnutný čas na prevoz je to okolo 30 až 40 minút. Nema v nej spávať a o nič podobné.
Mne sa paci, ale tu vseeeetky mate zrazu dobre detičky, len realita je potom trosku iná.

@anonym_f28d58 my mame vajíčko ktoré môžem dať do ľahu takze v ňom môže byt max 2 hodiny. V tom klasickom len 40 min ale to my nemáme.
A zatiaľ mám dobre dieťa tak čo mám klamať že nemám keď mi v aute vydrží 2 hodiny?

tilly
•
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor izola je krásna, aj mestskú pláž má tak, že vieš byť pod stromami. Určite choďte, užite si more s bábätkom. Keby si chcela pieskovú pláž, tak vedľa portoroz.

tilly
•
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f28d58 my mame vajíčko ktoré môžem dať do ľahu takze v ňom môže byt max 2 hodiny. V tom klasickom len 40 min ale to my nemáme.
A zatiaľ mám dobre dieťa tak čo mám klamať že nemám keď mi v aute vydrží 2 hodiny?

@anonym_autor choďte na noc, bude spať.

lucik194
•
4. máj 2026

na SLOvinsko zabudni, tam sa nechodi kvoli moru, to more tam naozaj nie je pekne, mnohe plaze su len betonove platne, alebo riadne ostre kamene, s dobrym pristupom plazi je minimalne.

hlavne pri 7-8 mesiacov potrebujes dobry vstup do vody, lebo to dieta este nebude chodit a ty potrebujes pohodlne vliezt do vody

urcite by som navstivila aj Piran, v IT Terst a
potom po ceste mate Skocjanske jame, ak teda vydrzi v nosici, to je zazitok.

tilly
•
4. máj 2026
@lucik194

na SLOvinsko zabudni, tam sa nechodi kvoli moru, to more tam naozaj nie je pekne, mnohe plaze su len betonove platne, alebo riadne ostre kamene, s dobrym pristupom plazi je minimalne.

hlavne pri 7-8 mesiacov potrebujes dobry vstup do vody, lebo to dieta este nebude chodit a ty potrebujes pohodlne vliezt do vody

@lucik194 v izole je štrková pláž, v portorozi piesková, ale súhlasím, že možno v grade, kde je piesok a pozvoľný vstup bude s bábätkom väčšia sranda, len tie komáre zas

anonym_5a7e82
•
4. máj 2026
@lucik194

@lucik194 musím sa zasmiať, 7 mesačne už potrebuje more. Preboha , choďte do prírody na SK.

kirara
•
4. máj 2026

@anonym_autor ahoj, my sme takto boli v Slovinsku, malý mal 6 mesiacov a bolo to úplne v pohode pre nás aj pre neho. Nikam sme sa neponahlali, skúsili aj more, aj jaskyne aj po mestách sa prešli, malý spokojný v nosiči alebo kočíku. Ale samozrejme záleží aj aké máš dieťa, ten náš nemá problém so zmenou prostredia ani cestovaním od narodenia

anonym_125e8d
•
4. máj 2026

Izola je fajn, išla by som s bábätkom skôr na štrkovú pláž, lebo našim deťom piesok chutil a s kameňmi im to nenapadlo 🙂 Moje staršie dieťa bolo pomerne náročné a zostalo také aj na dovolenke, ale aspoň zmena z bežného stereotypu, takže ja veľmi odporúčam. Záleží aj od toho, čo ty čakáš. Nebude to dovolenka ako doteraz. Rovnako ako doma som hodinu na rukách uspávala dieťa, ale s výhľadom na more to bolo príjemnejšie. A večer sme si s mužom nesadli na domáci gauč, ale na balkón a dýchali morský vzduch, aj intimita na inom mieste je iná, atď. Mne tie nové podnety dobre padli, aj keď to nebol dovolenkový oddych v pravom slova zmysle.

anonym_4f6779
•
7. máj 2026

@anonym_autor ja som s tajto malyymi detmi nechodila po dovolenkach.. tie deti z toho prakticky nic nemaju. Najstarsia bola ako 5rocna prvykrat ma 26 a ani si nepamata z tej dovolenky nic..vie ze bola to je vzetko.

midka
•
7. máj 2026
@anonym_4f6779

@anonym_autor ja som s tajto malyymi detmi nechodila po dovolenkach.. tie deti z toho prakticky nic nemaju. Najstarsia bola ako 5rocna prvykrat ma 26 a ani si nepamata z tej dovolenky nic..vie ze bola to je vzetko.

@anonym_4f6779 vies ono to ani tak nejde o nejaky celozivotny zazitok do buducnosti, skor o momentalne radosti,, ,,,my sme mali napr 2 rocneho na plazi,, jasne, ze teraz si z toho nic nepamata,, ale vtedy bol nadseny z toho, ake hrady sme robili z piesku,, vodu nosil ako zeravy,, vtedy bol fakt stastny,,, ked sme doma pozerali video z dovolenky,, normalne, chcel ist do televizora ... 🙂 tak sa mu tam pacilo....🙂

lucik194
•
7. máj 2026

deti z toho nic nemaju kebo si to nebudu pamatat. ale ty ako rodic velmi vela. krasne spomienky, oddychnete s i. hlavne zmenite prostredie.....

za mňa chodte, urcite ano

anonym_529cc0
•
7. máj 2026

@anonym_autor nikdy by som s takým malým dieťaťom necestovala na dovolenku k moru, ani inde. Načo je to dobre? Ved ono z toho nemá nič, to len rodičia majú nasolenu rit a nevedia vydržať kým dieťa podrastie. Vidím ze rozum odchádza čím ďalej tým viac.