icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

maarcy
25. jún 2014

ahojte...vie mi niekto napisat ako to je s elektrickymi zasuvkami? bude mi pasovat nabijacka na mobil atd.?

dakujem 🙂

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc ahoj, tak my uz od vcera vecera doma. Musim povedat ze bolo super, vsetky zle recenzie co som citala som hodila z hlavu hned ako sme prisli. Hotel sice ziadny luxus ale mali sme peknu cistu izbu priamo na plazi, sice nas to stalo 20 euro ale nelutujem. Strava uplne v pohode, vzdy sa dalo nieco vybrat. ja som si 1,5 kila doniesla navyse, tak si to vies predstavit 🙂 More sme mali sice par dni spinave lebo bola burka a posledne 2 dni velke vlny, ale inak pekne, tiche, voda po kolena 😀 Aquapark na nezaplatenie, deti sa v nom vysaleli. Dokonca moj 6 rocny chodil s rukavikmi sam na vsetky tobogany a pustili ho bez problemov. Ale to zacal chodit az ked sa dal dokopy so @slivka3 matejom 🙂 Najmensi to sice znasal najhorsie, par dni nejedol, potom zase reval, aklimatizoval sa az ku koncu, ale sice nechcel ist zo zaciatku do vody, tak sa vyhral na plazi, pobehla po detskom aquaparku a tak. Pocasie sme mali fajne, kazdy den poobede pofukoval vietor co bolo super, inak ja by tie horucavy tazko znasala. Jedine co mi vadilo bolo to ze je dovolene vsade fajcit, a drbnuty ludia ktori potom tie spaky hadzu na plazi do piesku, hoci maju vsade odpadkove kose 😠 A ich voda co tecie z kohutika ma taky iny zapach ako u nas. Ale to boli len malickosti. Inak som bola spokojna, deti tiez a mat len tie dve starsie deti, tak by som si aj poriadne oddychla 😀 Ale nelutujem tie peniaze co sme na dovolenku dali, stalo to za to 🙂 Ak budes chciet nieco vediet, kludne sa opytaj 🙂

zuzana612
28. jún 2014

@maarcy zasuvky su take ako u nas, takze bez problemov 🙂

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 tak paráda som rada, že sa vám páčilo, takže aj maličký v pohode? žiadne nevoľnosti ani iné zažívacie problémy? sú tam nejaké obchody? s vodou nebol problém, vždy ste dostali?

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 nejaké fotečky by sa šikli 😀

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc s vodou ziadny problem, dostali sme sice listky na vodu, ale ked dosli tak nam dali dalsie a vzdy sme brali vodu z obeda a vecere. Ja som detom robila dzusy do tej balenej vody zo zaciatku, ale potom som sama videla ze im miesali dzusy z balenej, takze potom som ich v pohode nechala chodit si pytat napit. Takze ziadne zaludocne problemy neboli 🙂 Obchody su kusok od hotela, ja som tam kupovala aj plienky lebo sme viacej pouzivali normalne ako plavecke tak nam dosli. Boli sice z vonkajsej strany ako igelit, ale aspon nic neprepustili 😀 Strava ozaj bola dobra, aspon mne chutilo. Bolo bud hovadzie alebo kuracie maso na rozne sposoby, skoro kazdy obed a veceru grilovali rybu. A kto si nenajde nic z toho vareneho, stale tam bola na vyber pizza, cestoviny, detsky pult s hranolkami a nejakym kuracimi nugetkami alebo rybacimi prstami 🙂 Cestoviny boli napr. aj same, takze ja som davala detom napr. nieco ako kolienka s omackou a masom aby neboli vkuse na hranolkach 😀 Hodim potom nejake foto, lebo ich musim poupravovat a upravit 400 fotiek nieco potrva 😀

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 supeeer... a ako čítam, dávali ste aj peniaze do pasu... takže vám dali aj lepšiu izbu... a stravovanie ako? bolo v jedálni vždy veľa ľudí? netlačili ste sa? a v niektorej z tých reštaurácií ste boli alebo ste stále chodili len do tej hlavnej reštiky? a nejaké drobné do ruky ste dávali čašníkom a upratovačke?

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc Silvia napr. nedala a mali dobru izbu. Ja som sa hned pytala na izbu pri detskom bazene a mi povedali ze maju kusok od bazena priamo na plazi a delegat mi povedal ze za taku izbu aj nieco ocakavaju. vytiahla som 10 povedal ze skor by to ohodnotil na 20 😀 Ale nelutujem, fakt ta izba stala za to hlavne kvoli tomu ze sme nemuseli nic nosit na plaz, hned rano sme si vyhodili osusky na lehatka, deti sa vyhrali aj rano aj vecer v piesku. Ale mozes pockat aku izbu dostanes a ak sa ti nebude pacit, mozes menit s baksisom. V jedalni bolo dost ludi kedze bol uplne plny hotel, nejakych 1500 ludi 😝 Na ranajky v pohode, ale to sme chodili o siedmej rano kedze tam je o hodinu menej ako tu. Na obed a veceru sme chodili hned ako otvarali, cize o pol jednej a o pol siedmej sme stali pred restikou. Takze sme si skoro vzdy obsadili hned prvy stol pri kolacikoch 🙂 Az na 3 dni sme tam mali super casnika, taky mlady chalan ktory sa uz na druhy den ani nepytal co chceme a automaticky nam doniesol mne colu light, mm pivo a detom dzus. nestihli sme dopit a uz sme mali na stole dalsie. Takze sme mu zakazdym nieco nechali, nejaky dinar, zavse viacej a poslednu veceru sme mu nechali 5 dinarov lebo si to fakt zasluzil. Ale napr. Silvia mala casnika ktory im nedoniesol sam od seba nic, tak aspon usetrili 😀 Raz sme boli na veceri v anglickej, viacmenej jedlo je to iste, akurat je tam malo ludi takze tam je ticho a klud. Par krat sme tam boli aj na ranajkych, lebo to sa nemusi vopred objednavat. A raz sme mali obed na plazi v tej talianskej. Do tych sa musis den vopred objednat. Upratovacke sme tiez sem tam nechali nejaky dinar na stoliku. Ale upratali aj ked sme nenechali nic 😀

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 paráda, ak si ešte na niečo spomeniem, tak sa opýtam 🙂

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 a lehátok na pláži a pri bazénoch bolo vždy dosť? nebolo treba si ich obsadzovať dopredu?

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc bolo dost, ale tak jasne ze ked si chcela niekde blizsie, tak bolo dobre obsadit. My sme si hodili uterak cez 2 lehatka aj na plazi aj pri bazene ked sme isli na ranajky a bolo vybavene 🙂

maculkac
28. jún 2014

@zuzana612 Zuzka, prosím ťa, v ktorom hoteli ste to boli - nech to nemusím celé čítat? Tiež zvažujem tento rok Tunis, bola som už 3x - Nabeul, Sousse a Mahdia a neviem si vybrať hotel. Potrebujem aj nejaké tobogány, príp. aquapark pre 10 a 12 r. deti 🙂 Vďaka. Maca.

zuzana612
28. jún 2014

@maculkac boli sme tu http://www.satur.sk/hotel/thalassa-sousse skor je to hotel v aquaparku ako aquapark v hoteli 😀 Ale super, deti sa neskutocne vyblaznili, viacej sme boli tam ako pri mori. Aj moj manzel sa vyblaznil, ja som vyskusala vsetko, ale niektore len raz 😀 😀 Strach mi viac krat nedovolil 😀 Ale moj 6 rocny syn chodil sam na vsetko, v pohode pustia. my sme boli velmi spokojni a nebyt 1,5 rocneho syna, tak si to aj poriadne uzijeme a oddychneme 🙂 Ja mozem len a len odporucat

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 super, teraz sa začínam tešiť ešte viac 🙂

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 aha a teraz ma ešte napadlo malinký ti jedol aj niečo z ich jedla? chutilo mu?

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc vacsinou vymyslal, tak zil na hranolkach a rybacich prstoch alebo kuracich nugetach 😝 Ale sem tam zjedol polievku, ale ryzu. A cokoladove kolace 😀

maculkac
28. jún 2014

@zuzana612 Veľmi pekne ďakujem a more bolo pekné, čisté? Lebo mne sa zatiaľ najviac páčilo v Mahdii... 🙂

tinasc
28. jún 2014

@zuzana612 a ešte ma napadlo, aký bol delegát? v pohode? a pitie tam ako funguje okrem vody, čo všetko sa dá piť? sú tam aj nejaké originál nápoje ako cola, alebo len miestne? a lekáreň so všetkým "potrebným" tam niekde bola? a tie peniaze ste kvôli izbe dávali hneď do pasu?

zuzana612
28. jún 2014

@tinasc delegat bol zlaty. Cakal nas na letisku, celou cestou do hotela nam rozpraval ako to tam chodi a tak, tak sme si ani neuvedomili ze cesta trvala okolo 40 minut. Pocas checkingu bol pri nas, on sa ich vlastne aj pytal na tu izbu pri toboganoch. Potom sme mali na druhy den stretnutie kde nam vysvetlil co a ako a potom sme mali stretko den pred odchodom. Na letisko isiel tiez s nami, tiez nam celou cestou rozpraval o Tunise 🙂 Pitie.....ja ani neviem co je ich miestne, pretoze ja pijem vacsinou len colu light a tu mali normalne flasovanu. Potom mali sprite, colu, fantu, pre deti dzusy, mineralku alebo flasovanu vodu. Z alkoholu pivo a vino na plazi a nejaky iny alkohol v lobby bare. nebit Silvie tak ani neviem aky, len ona chodila pytat nejake drinky co sme vecer pili 😀 Zavse ked mal casnik dobru naladu alebo si mu nieco dala tak ti doniesol drink aj na lehatko. Ale my sme si vacsiou chodili pytat sami. Stalo sa ze im nieco doslo, ale dalo sa to prezit 🙂 Lekaren bola asi 10 min. od hotela, nastastie sme ju nemuseli pouzit. Matej mal jeden vecer teplotu,ale to sme mu dali klasika panadol a stacilo 🙂 Peniaze sme nedavali hned do pasu, az ked nam vybavil izbu tak sme ich dali normalne do ruky. Teda ja som ich dala delegatovi na ich da on, lebo ja som sa hanbila 😀 😀 Zobrali bez mihnutia oka 🙂 Ale delegat vam sam v autobuse povie ze netreba davat, ze staci pockat aku izbu dostanete a ked sa nebude pacit potom menit s baksisom. Ale ako som uz pisala, my sme chceli izbu pri detskych toboganoch tak sme dali hned, nechcelo by sa mi potom na druhy den stahovat 🙂

zuzana612
28. jún 2014

@maculkac prve dva dni sme mali spinavsie aj chladnejsie nakolko predtym ako sme prisli tam boli poriadne burky a vlastne aj prvu noc co sme tam spali. Potom sa pekne vycistilo, ale posledne 2 dni sa zase trosku zaspinilo lebo boli velke vlny, takze vynasalo co to zase na breh. Ale nebola to ziadna tragedia. ALe oproti Mahdie jasne ze bolo spinave, tam chodi roky kamoska prave kvoli krasnemu moru. Moje deti vsak pri mori boli len 2 hodiny denne a potom sme boli v aquaparku 🙂

maculkac
29. jún 2014

Ahojte dovolenkárky, cestovali ste teraz niekedy, alebo plánujete dovolenku cez CK Azurreizen? Majú celkom dobré ceny, ale strašné recenzie... Odchádza teraz niekto s nimi na dovču? Vďaka za info...

slivka3
30. jún 2014

@maculkac
@zuzana612 Teraz bolo že vraj špinavé more aj v Mahdii,lebo tam s nami cestoval nejaký mamin známy a keď sa stretli cestou späť opäť na letisku,tak vravel,že tam bolo tiež špinavé more.

tinasc
30. jún 2014

@slivka3 ahoj no a tebe sa ako páčilo na dovolenke?

slivka3
30. jún 2014

@tinasc Tiež sa nám páčilo,aj more bolo v celku prijateľné,hoci ako písala Zuzana zo začiatku trochu špinavé,potom už ušlo a na konci vlnité,čo zas mne napríklad vyhovovalo,trošku adrenalínu,aqvapark fakt super,sa vybláznili decká a samo že aj ja,som skúsila všetko,okrem dvoch veľkých šmýkačiek do vody,lebo padanie pod vodu nemusím,hoci niektoré tobogáne boli aj do vody,tie som skúsila,ale len raz,kvôli tomu potápaniu,ale môj synátor ten bol poctivo na každom jednom,aj v deckom aqvaparku,kde som tiež nebola,lebo už predsa deti chodili samé,ale aj tam sa dospelí bláznili.Ubytovanie slušné,ani sme nič neplatili lebo sme boli spokojný,jedine čo mi vadilo ten pach vody v kúpeľke,či to bolo kanalizáciou,alebo dezinfekciou neviem a potom ešte sme museli vždy večer skontrolovať pred spaním izbu,lebo občas nalietali také veľké chrobáky a aj na noc dávať uterák pod dvere,lebo sa nám stalo,že aj popod dvere ten chrobák prešiel,tým pádom sme museli spať pri zatvorenom balkóne,ale klima fungovala,izbu sme mali prízemnú a tiež blízko bazénov a reštiky.Jedla bolo tiež veľa,dalo sa vybrať,akurát pre mňa boli slabšie raňajky,lebo salám,syr mi nechutili,ale večeri a obedy sme sa dojedli,aj sladkého bolo veľa,zmrzliny,ovocia,len kedy človek vládal,tiež som pribrala 2 kila.A ešte mínus mala obsluha,my sme teda mali vždy neochotných čašníkov,častokrát sme ani pohára nemali,po vodu sme si museli zabehnúť sami,ale tak neriešili sme to,vždy sme si po pitie chodili radšej sami,aj na pláži aj večer na drinky vždy k baru,aspoň sme nemuseli dávať sprepitné,keďže ochota nebola.
A ešte čo ma vytočilo,ale to už v deň odchodu.Sa mi deň pred odchodom zlomil kľuč,nie mojou vinou,sme aj to zlomené vybrali a aj tak sme museli zaplatiť 15 eur za poškodenie,že sme mali nahlásiť poškodený kľúč,tak som nasratá zaplatila,ale museli dať potvrdenku,skúsime to dať na poisťovňu a ešte ma tam potom vytočili,lebo som menila tie eura na dináre a malo mi ostať ešte 3 dináre,tak už mi to nedával,ale som mu povedal,že ja tie drobné chcem,tak taký nasratý mi ich dal,si za to syn kúpil čokoládku.

Ináč bolo super,fakt sme si to užili,predsa už mám veľké deti,vedia plávať a keby aj nie,tak tam bolo toľko plavčíkov a fakt dávali pozor na decká.

tinasc
30. jún 2014

@slivka3 aj vy ste boli v bungalove? a ešte ma napadlo, že to občerstvenie medzi obedom a večerou na pláži alebo pri tobogánoch bolo nejaké? a vrámci AI boli aj nejaké miešané drinky a tak?

zuzana612
30. jún 2014

@slivka3 uff, tak ste predsa museli za ten kluc platit??? Ale dobry napad skusit to cez poistovnu, ved ked mas potvrdenie tak by to nemal byt problem.

@tinasc na plazi byvala medzi 15-17 hod. pizza a pri restike palacinky a croisanty. ale my ste to vyuzili raz, lebo sme sa vzdy napchali na obede. A napr. cez ranajky som ja vzdy brala detom rozne croisanty so sebou, kedze oni toho na ranajky vele nezjedli, po pol miske cerealii. Tak som im okolo desiatej vytiahla croisanty a boli spokojni 🙂

tinasc
30. jún 2014

@zuzana612 aha, takže takto sa dá... to je dobre... lebo diagnóza mojej dcéry je na každej dovolenke, hoci sú švédske stoly a pod. si dať len ako si písala misku cereálií a aj po našom upozornení aby sa najedla tak nie... a po hodine vždy pišťala že je hladná... takže asi aj ja to tak urobím, že vezmem niečo z raňajok.. a hotel bol plný?

zuzana612
30. jún 2014

@tinasc myslim ze nam vravel delegat ze je uplne plny, ale ja som to nejak nepocitovala. A kludne ber z ranajok, nebola som sama kto takto odchadzal 😀 Ja som hocikedy zobrala 3 cokoladove, 3 ciste croisanty a este aj 3 osie hniezda 😀 Alebo matejovi cokoladovy kolac. Alebo s ovocim ludia bezne odchadzali. Ale je ta pizza sa da zobrat na plazi alebo palacinky poobede. Toho ze by vas trapil hlad by som sa nebala 🙂 Ozaj aj malemu tam vzdy nieco najdes. Nas ma rad polievky tak zavse sme mu len to dali, alebo som mu upucila zemiaky s nejakou omackou ked mal naladu na jedenie. Tym starsim cestovinu s masom a omackou. Ale tie hranolky a kuracie nugety a rybie prsty to istia 😀 Ale s tymi dvoma starsimi som nemala problem s jedenim, to len ten pepek maly vymyslal 😠 Ti starsi by jasne ze najradsej boli na obed aj veceru keby som im dala hranolky a rybie prsty. Ale ja som ich donutila aspon jedno jedlo cez den ci obed alebo veceru zjest nieco normalne.Ale zmrzlina a kolace boli po kazdom obede a veceri na dennom poriadku 🙂

tinasc
30. jún 2014

@zuzana612 a pri toľkých ľuďoch nechýbalo jedlo? všetkého bolo dosť? my sme boli raz v hoteli s AI a bolo toľko ľudí, že už sa stalo, že aj nemali...

zuzana612
30. jún 2014

@tinasc tak to neviem, lebo ako som ti pisala, my sme chodili hned ked otvarali restiku hlavne kvoli detom, lebo napr. po obede isli potom spat. Ale aj ked sme prisli do hotela o prvy den o deviatej vecer tak sme isli hned na veceru a mali sme co jest 🙂 A ked sa nieco minuli tak hned doniesli dalsie. Tiez som si to nevedela celkom predstavit ako to moze fungovat pri takom pocte ludi, ale bolo to v pohode 🙂 Ale kedze mate tiez mensie deti, riesila by som to tak ako sme chodili my. 12.25 a 18.25 sme stali pred restikou a obsadili si aj miesta kde sme chceli 🙂