Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
@tinasc chapem, ale ked chces mat paradny vyhlad a nepozerat na auta tak sa oplati, nie? 🙂 my sme 3 dni nastavovali budik, aby sme zachytili vychod slnka a na 4ty krat sa nam to az podarilo, stale sme zaspali 😀 a pocut sum mora, pozerat sa na to nekonecno za par € stoji... ale i ja to tak beriem, ze kopec penazi som tu zaplatila a este dalsie davat za to, co uz mam zaplatene 😀
ahojte kto ide koncom jula do hotela Diana club rimmel na Djerbe? kto ste tam boli a poradite ake to tam je? aky sa dava baksis na recepcie, je to nasa prva dovolenka na Djerbe. 🙂 dakujem
@slivka3 Idem sa opytat ci nahodou nevies nejake info o dovolenke. Kedy nam daju vediet z cestovky ohladne letu a tak. A aky je asi batozinovy limit. Chcem pomaly zacat balit nech vidim co treba dokupit a tak. Lebo doteraz som brala nasu dovolenku s "rezervou" lebo deti v skolke mali kiahne tak som cakala ci nechytia moje kedze ani jeden este nemal. To sme ustali, ale pred 4 tyzdnami chytil kamoske syn zltacku a my sme s nou boli v kontakte. A ked jej chytil aj druhy, tak sme sa isli pre istotu dat vsetci otestovat ze ak mame chytit, radsej tu ako v Tunise. Dvom detom vysli zvysene pecenove testy, tak sme boli znovu na krvi a dnes som volala tak nastastie su ok 🙂 Brali predtym lieky tak z toho im to vyskocilo. Tak sa uz trosku zacinam tesit, aj ked viem ze do toho moze este hocico prist 😝
@zuzana612 mne v Sature hovorili, že informácie a aj poukaz na pobyt dostanem v cestovke cca. 3 dni pred odchodom na dovolenku... chcela mi to poslať mailom, ale ja som hovorila, že sa zastavím osobne... limit na batožinu je 15 kg na osobu, deti do 2 rokov nemajú na batožinu nárok... my máme do odchodu 2 mesiace, tiež tŕpnem, nech nám do toho nič nevojde...
@slivka3 a ked mate dvaja jednu batozinu tak do 32 kg. pokyny k dovolenke, letu, atd posielaju vacsinou mailom, niekedy postou cca tyzden pred dovolenkou. mne budu posielat mailom, tak cakam, ze o take dva tyzdne uz poslu. tebe asi buduci tyzden alebo o desat dni 🙂 ale tak vacsinou aj ked poslu, poslu pokyny a ostatne si vyzdvihnete v stanku vasej CK na letisku.
@zuzana612 Akurát som teraz dovolala s tou pani z našej cestovky,tak mi povedala,že asi tak týždeň pred odletom nám pošle na mail všetky pokyny, ohľadom letu a letenky dostaneme priamo na letisku,čosi v tom maily má prísť čo máme tlačiť a s tým na letisko a asi aj s dokladom o zaplatení,ale ak tomu nebudem rozumieť,tak ešte máme budúci týždeň,keď to už dôjde zavolať,presne mi poviem,čo máme vytlačiť,čo zobrať na letisko.
My to máme takto dohodnuté,záleží ako to máš Ty s cestovkou.
Batožinu ešte neviem,ale som myslela,že 20kíl,ale to príde v tých pokynoch.
Ja budem baliť až víkend pred odchodom,ale už potrebné veci mám skoro všetky pokúpené,lebo od dnes až do dovolenky som skoro celé dni v práci,tak som musela nákupy už poriešiť.
Už sa aj ja pomaly začínam tešiť,veď o dva týždne letíííme.
Aké lieky berieš?
Ja asi len paralen,ibuprofen,možno od hnačky,ale to skôr kúpime asi tam tie miestne a asi aj niečo do nosa a uši.
@tinasc ja som vsetko vybavovala mailom, tak predpokladam ze asi aj mailom nieco poslu. Info o lete a tak. Len sa obavam ze nas let ze KE bude isto v noci 😒 Neviem si to celkom dobre predstavit, ci dam deti spat oblecene ze ich potom len do auta nahadzeme alebo ako to budeme riesit. A co na letisku, Ten najmensi bude v kociku tak to bude ok, ale ti dvaja??? Som zvedava ako to vsetko zvladneme 😝
@slivka3 ja musim uz priebezne zacat balit, od stvrtku by mali prist rodicia tak ked bude mama s detmi tak budem mat cas pobalit. Lebo dalsi vikend uz vo stvrtok poobede alebo piatok rano ideme az do pondelka k rodicom. Tak to ked sa vratime uz na balenie nejak extra casu nebude a uz vobec nie na dokupenie kremov a takych somarin. Ake lieky netusim, ale rozmyslam ze im idem dnes kupit nejake probiotika ze budu mat odolnejsie bruska pre kazdy pripad. A isto nejaky paralen, fenistil, dithiaden a tak. A tomu nejmensiemu netusim, kedze mi casto mava laryngytidy. Tak dufam ze tam ziadnu nedostane 😝 Aj by som sa chcela zacat tesit, ale stale mam niekde v podvedomi ze za 2 tyzdne sa moze hocico stat. A trosku sa zacinam obavat aj letu, deti neleteli este nikdy a ja naposledy pred 7 rokmi. Predtym som lietala aj 5x do roka ale odkedy mam deti, tak mam nejak zo vsetkeho vacsi strach 😀
@tinasc jedlo asi nakoniec neberem ziadne kedze je tam nejaky obchod poblizku. Predsa uz bude mat na dovolenke 19 mesiacov a zje skoro vsetko. Akurat do lietadla zoberem taky maly kufor kde im zabalim nejake nahradne oblecenie, hlavne tomu malemu kedze on strasne vela pije a dokaze sa mi aj 2x denne precurat ked neustriehnem plienku 😝 Ako to bude s cajom neviem, ci este stale platia take prisne pravidla co sa tyka tekutin. Len hlavne pri vzlietani a pristavani by som mu mala dat flasu s cajom kvoli uskam. Isto im zabalim nieco na zjedenie, aspon nejake BB dobre rano, croisanty a take. Hracky im tiez nejake zoberem, tym starsim som povedala ze to necham na nich. Lilina isto nejaku barbie zobere, matus male lego a Matejovi zopar malych auticok. Rozmyslam ze aj nejake vedierko do piesku.
@zuzana612 tak hej, ja mám cestovku po ceste, takže ja sa rada zastavím, aj tak mám ešte kopu otázok 🙂 ako bude na letisku ani ja netuším, ani približne mi nevedeli povedať, kedy sa letí, či skoro ráno, alebo v noci... tak to bude aj u nás dobrodružné 🙂 a myslíš, že v tom obchode bude aj nejaká detská strava alebo plienky?
tak sa teším potom na informácie a zážitky s ktorými prídete z dovolenky
@zuzana612 hej nejaké vedietko a lopatku na pláž, tiež dcére nechám, nech si zoberie čo chce... ja ešte budem vliecť paplónik, ten aj do lietadla, nech sa s ním poprípade zakryje, keď bude zima z klimatizácie... také veci ako Bebe keksy a croissanty som mala aj ja na mysli, však aj my dospelí si radi dáme 😀
ja som isla len tak teraz povyberat nejake veci pre deti, ale ja som prisla na to, ze netusim co a kolko im tam toho zobrat 😀 Ci aspon jedno tricko na den, ci je to vela a radsej ked tam niekde do sacku prasok ze prinajhorsom preperem. Hlavne pri tom malom netusim, kedze on je dobre prasiatko 😀 Ale tak nerada by som isla s dvoma 30 kilovymi kuframi, kedze treba brat aj plienky. Joj, ako ja neznasam balenie 😝
Tak ja uz nastastie mam vacsie deti,tak problem so spankom hadam nebude,mozno tak s Matejom,ale hadam nie.Malo by sa letiet nieco po pol noci a kedze to mame do Bratislavi 3 hodiny cestovania plus nejaky cas pred odletom,tak mi uz z domu vyrazame vecerAj ja idem brat do lietadla nejake susienky,ved ktovie kedy tam rano dostaneme jest a co bude aj na jedlo v lietadle.Oblecenie tak ja len par triciek a kratasov,mi baby aj saty a rozmyslam jedno tricko s dlhym rukavom.Do lietadla berieme dlhe nohavice a aj mikynu a tenisky.Na obutie potom uz beriem iba crosky a sandale.Detom uz hracky nie,ale nad lopatkou a kyblikom este rozmyslam a aj nejake vodne pistole a nafukovacky a ja si beriem aj koleso do mora pre istotu,aj detom sa to zijde.
@slivka3 odkial ste ked mate 3 hodiny do BA? My letime z KE a mame to nastastie len hodinu autom zo Spisskej, tak to sa da. Este ani nevieme ci pojdeme sami, ci nas niekto zavezie a potom po nas pride. Lebo nechat auto na letisku a platit to je neskutocne. Tak hladame znamych u koho by sme auto nechali 🙂 So sebou nemam problem, to hodim nejake 2 siat, suknu, par triciek a zabky a hotovo. MM staci plavky, jedny kratasy a 3 tricka 😀 Akurat tak deti. ale tiez asi hodim aj nejaku tenku mikinku alebo svetrik aj sa vecer trosku ochladi, do lietadla ak bude pocasie ako teraz pojdu hadam este aj vo vetrovkach 😀 No bude to zaujimave balenie 😝
A este ma napadlo, myslim ze na nejakej uk stranke som citala pri recenziach ze niekto bral nejaky sprej proti hmyzu a postriekal tym dvere a mali cely pobyt pokoj. Lebo v tych bungalovoch co budeme byvat pri otvorenom okne asi vlezie do izby vsetko mozne. A hlavne ak deti nechaju niekde nieco sladke, tak aby sme tam nemali mravenisko 😝
v tunise kupite aj kyblik aj nafukovacku aj vsetko. v hoteloch byvaju mini obchodiky, prip. kusok od hotela a taxi su tam lacne, cize v meste ste za par korun a kupite.
ja mam deti 10 a 4 rocne, uz mam kupene pre nich vodne pistole take mensie, nie tie velke dela 😀 to by potom bol len kufor s hrackami. neberiem hracky ziadne. tam nech si pozbieraju musle, kyblik kupim tam, budeme aj spoznavat, zurovat na animacnych programoch. akurat maly si vyziadal set snorchel, okuliare, plutvy, predpokladam, ze ked to uvidi mala, bude chciet aj ona. kupili sme plazovy stan. ja si beriem ramienkove tricka, slapky, saty, spodne pradlo, plavky, kratasy. deckam to iste, chlap detto. mame som vybrakovala skrinu so vzdusnymi tunikami, ona je odo mna silnejsia, budem to mat na plaz 😀 nieco ako plazove saty. este si chcem kupit klobuk. kupila som tri opalovaky, tri po opalovani, panthenol keby sme sa spalili - a my sa spalime 😀 sampon berem jeden vacsi, sprchac mne a malej dokopy a maly s chlapom maju tiez jeden dokopy. kupila som cestovne balenie ustnej vody, lacnejsie kefky, ktore nebudeme vlacit naspat, rodinnu zubnu pastu. mame nachystany zodac, ja krem na ekzem keby nieco, endiaron na hnacku, pol litra slivovice, naplasti, dva elasticke obvazy, este mi mamina zbehne k dokimu pre recept na opthalmo hydrocortison /alergie, podrazdenie oci/ a mast framykoin, keby nejaka ranka sa zle hojila. inak paralen, ibalgin a ja si beriem canesten, keby som zospodu nahodou v bazene nieco chytila. potazmo sa to da natriet aj na prsty, keby som nejaku plesen na nohy chytila. a chcem aby mi doki predpisal s.o.s. ATB keby volaco urgentne, lebo lekari su v destinaciach drahi jak hovado. cestujeme v 7/8 nohaviciach, v sandaloch, trickach s kratkym rukavom a v batohu bude po jednom s dlhym. neberem book, len mobily a nabijacky a fotak. jeden kufor veliky my dvaja a jeden mensi akoze deti, ale pomiesam to, keby sa nahodou strratila batozina, aby sme v tej druhej mali zaklad kazdy - spodne pradlo, plavky, aspon sampon, nejake lieky, proste do kufrov to pojde pol na pol 🙂 v lietadle byva chgladno, ale deky tam naposledy boli, tak to neberieme. jest neberiem nic, my mame na letisko 40 minut, najeme sa predtym, aj sa stavime v ikea na menu sa napapkat a akurat pitie si vezmeme. no a do prirucnej ako vzdy - vlhcene utierky, doklady, fotak, tricka a to je vsetko 🙂 lebo taki su prisni na letisku, ze vyhadzu vsetko. ale tak aj po kontrole je hore obchod kde sa kde co kupit.
a este si beriem mini šitie, mini manikuru a minibalenie gelu na pranie, keby nieco. a slipove vlozky 🙂 ked ma este napadne, co uz v tom kufri mam, napisem vam 🙂

@palomka no to je jasné, ale nie toto som myslela, jasné, že dáme nejaký peniaz, mala som na mysli konkrétne že dať do pasu peniaze kvôli lepšej izbe...