icon

Dovolenka v Taliansku: Kam ísť autom a čo zažiť?

diaszoky
5. jún 2026

Odporucte tie, ktore ste tak boli destianciu, aj kolko ste minuli. Ci ste si varili alebo uprednostnili hotel? Vdaka

anonym_773986
5. jún 2026

Toskansko. Je na tebe, ci uprednostnis malu izbu v hoteli a servis, alebo vacsi apartman cez booking a varite si, alebo restika. Alebo na striedacku.

anonym_5326ea
5. jún 2026

@diaszoky podla toho co primarne na tej dovolenke chces robit. kupat sa v mori ci chodit po pamiatkach. aky mas budget. ja si prednostne vyberam hotely s ranajkami, pretoze rada chodim ochutnavat miestne jedla do roznych restauracii a nemam rada ked som nejako limitovana casom, od kedy do kedy je vecera ci obed. zazit tam je aj na niekolko dovoleniek, zalezi od tvojich preferencii a ako daleko si ochotna tym autom ist. Verona, Florencia, San Marino, Rim... ak nie daleko a primarne k moru, tak sever Talianska a pozriet Benatky, Padova. a kazdy minie tolko kolko ma budget. Priemer na noc izbu s ranajkami pre 2 mas od 100e vyssie. Pizza, lasagne, cestoviny cca 10-15 eur, zavisi od restauracie, samozrejme aj viac. varit si v Taliansku, za mna nikdy.

elenka.k
5. jún 2026

@diaszoky Bibione, večere - paráda žurky,
síce pri mori hlava na hlave....

anonym_6717fb
5. jún 2026

@diaszoky máš obmedzený rozpočet? Bibione pred 3r apartmán pre 5osob, z toho jedno malé dieťa, občas sme si varili občas šli niekam, ak sme boli po výlete unavený tak donáška 1800€

amel
5. jún 2026

Suma sa napisat neda,ved záleží od programu,preferencií.
Hotel s ranajkami prip.ransjky hravo zvladnete na úbytku.Varit?Neblázni....my sme 5,večera v restauracii 150+.K jedlu objednáš drink dezertik....da sa najesť i lacnejšie,ale v Taliansku?Ved tam ideš i kvoli neskutocnej kuchyni!
Cize v preklade-prejedli sme majland,ale stalo to za to

anonym_fad0ca
5. jún 2026

Varit na dovolenke? To potom nie je dovolenka. Mam stat pri hrncoch, to je rozdiel oproti domu 0. Akurat doma nie je more.

elenka.k
5. jún 2026
@anonym_fad0ca

Varit na dovolenke? To potom nie je dovolenka. Mam stat pri hrncoch, to je rozdiel oproti domu 0. Akurat doma nie je more.

@anonym_fad0ca 😀 pravdu máš,
my pravidelne, chodíme / popri dovče inde k moru / na jedno obľúbené miesto v Chorvátsku a je to vlastne chata s kuchynkou, ak boli deti menšie - sem tam som varila síce iba raňajky - párky, praženicu ... potom sme jedli pri mori a večer do reštiky. A teraz keď sú deti väčšie tak raňajky prespia - a rovno pri mori sa nejedia a je to pohoda 😉 my si dáme ráno na pokoji kávu .....

anonym_3484f0
5. jún 2026

@diaszoky všetky letoviska Bibione, Lignano, Lido di Jesolo sú rovnaké.Zisti si na bookingu kde sa platí za pláž slnečníky.Taliansko to pekne začína od polovice dole, ale to máš 1000 km a viac.
Včera som pozerala booking apt pre 3-4 stojí od 890-1500 väčšina 1200 eur, ale tie izby su skromne až škaredé😝na prespatie a raňajky to stačí.
Hotel stojí pre 3 osoby 2200 eur s polpenziou napríklad FIFO tour pozerala som Bristol, Miami
Ked mám ráno vstať ísť do obchodu kúpiť syry, pečivo, džús radšej zvolíme hotel s bazénom, fitkom požičiam si bicykle.Strasva rataj okolo 10-20 eur pizza, cestoviny, mäso je drahšie.
Najkrajšie pre rodiny je vraj Bibione, Lignano naliali tam veľa peňazí.zalezi či si chcete pozrieť aj Benátky, iné mesta.Ked tam idete s malým dieťaťom stačí ti Lignano , Grado tie sú najblizsie

zuzubb007
5. jún 2026

Celá dovolenka záleží od sumy akú máte, podľa toho vyberám, ak mám na to idem letecky zo všetkým All inclusive, ak nemám idem na sever s tým, že Taliansko je extrémne lacné za mňa, teda ceny sú tam ako u nás, v potravinách niektoré veci dokonca lacnejšie, a o triede sa nebudeme ani baviť, Slovensko má asi 10tu triedu ovocia a zeleniny podľa výberu v Taliansku, chodím roky do Talianska, dajú sa Benátky, Zoo, aquaparky, kolotočarske parky sú všade, proste nestihacky čo skôr vidieť

tilly
5. jún 2026

Koľko km chceš urobiť? Chceš to dať naraz, alebo aj s prenocovanim po ceste? Koľko dní a aký máš rozpočet?
Za mňa bibione, lignano a pod nee. Komáre, milion ľudí, plytké more, kopec detí. Niekto to zas miluje.
Toskánsko fajn, krásne, super, ale to skôr na jeseň poznavacku.
Krásne more, výlety a scenérie liguria, ale to je tak 1200km.
Asi najkrajšie more má Kalábria, tiež cez 1000km a je to chudobnejšia oblasť, čiže ubytko, jedlo lacnejšie, ale na tých ubytkach a okolí je tá chudoba cítiť.

tilly
5. jún 2026
@amel

Suma sa napisat neda,ved záleží od programu,preferencií.
Hotel s ranajkami prip.ransjky hravo zvladnete na úbytku.Varit?Neblázni....my sme 5,večera v restauracii 150+.K jedlu objednáš drink dezertik....da sa najesť i lacnejšie,ale v Taliansku?Ved tam ideš i kvoli neskutocnej kuchyni!
Cize v preklade-prejedli sme majland,ale stalo to za to

@amel úplne súhlasím. V Taliansku mať stravu niekde v hoteli je pomaly až hriech 😂. Každý deň iná reštaurácia, alebo ísť na rybí trh a tam si kúpiť rybku, mušle alebo niečo úplne čerstvé. Mňam, 15 minútová príprava a nebicko

amel
5. jún 2026
@zuzubb007

Celá dovolenka záleží od sumy akú máte, podľa toho vyberám, ak mám na to idem letecky zo všetkým All inclusive, ak nemám idem na sever s tým, že Taliansko je extrémne lacné za mňa, teda ceny sú tam ako u nás, v potravinách niektoré veci dokonca lacnejšie, a o triede sa nebudeme ani baviť, Slovensko má asi 10tu triedu ovocia a zeleniny podľa výberu v Taliansku, chodím roky do Talianska, dajú sa Benátky, Zoo, aquaparky, kolotočarske parky sú všade, proste nestihacky čo skôr vidieť

@zuzubb007 nesúhlasím.Praveze ked mas peniaze,ideš na vlastnú päsť a užiješ si Taliansko.

tilly
5. jún 2026
@zuzubb007

@zuzubb007 neee, Taliansko AI nie je dobrá voľba. Turecko, Egypt, Tunisko áno, ale taliansko nie. Tie služby nikdy nebudú také dokonalé a taliansko si treba užiť, nie byť v rezorte a jesť každý deň to isté od toho istého kuchára.

nikoletta1712
5. jún 2026
@anonym_5326ea

@diaszoky podla toho co primarne na tej dovolenke chces robit. kupat sa v mori ci chodit po pamiatkach. aky mas budget. ja si prednostne vyberam hotely s ranajkami, pretoze rada chodim ochutnavat miestne jedla do roznych restauracii a nemam rada ked som nejako limitovana casom, od kedy do kedy je vecera ci obed. zazit tam je aj na niekolko dovoleniek, zalezi od tvojich preferencii a ako daleko si ochotna tym autom ist. Verona, Florencia, San Marino, Rim... ak nie daleko a primarne k moru, tak sever Talianska a pozriet Benatky, Padova. a kazdy minie tolko kolko ma budget. Priemer na noc izbu s ranajkami pre 2 mas od 100e vyssie. Pizza, lasagne, cestoviny cca 10-15 eur, zavisi od restauracie, samozrejme aj viac. varit si v Taliansku, za mna nikdy.

@anonym_5326ea To si už snáď nikto nevarí na žiadnej dovolenke, či?…

anonym_5326ea
5. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 jasne ze ano, na apartmanoch. ale zrovna v Taliansku by som nevarila, este chapem ak maju malinke deti tak do 2 rokov. jedna znama chodi do Chorvatska uz cele roky na apartmany a vozi si skoro vsetko z domu. zavari do poharov maso, na kazdy den si spravi presny jedalnicek a to tam nesie, este aj chleba na prve dni. ja by som tak nikdy nesla, ale viem pochopit ak niekto ma deti a velmi chcu im dopriat more a financne im to inak nevychadza.

nikoletta1712
5. jún 2026
@anonym_5326ea

@nikoletta1712 jasne ze ano, na apartmanoch. ale zrovna v Taliansku by som nevarila, este chapem ak maju malinke deti tak do 2 rokov. jedna znama chodi do Chorvatska uz cele roky na apartmany a vozi si skoro vsetko z domu. zavari do poharov maso, na kazdy den si spravi presny jedalnicek a to tam nesie, este aj chleba na prve dni. ja by som tak nikdy nesla, ale viem pochopit ak niekto ma deti a velmi chcu im dopriat more a financne im to inak nevychadza.

@anonym_5326ea To musí byť pre tú matku utrpenie…

natalka13
5. jún 2026

Chodime kazdy rok 3-4x do Talianska, varime aj jeme na ulici,kupujume hotove plnene cestoviny, ktore su za 3min uvarene, maslo, parmezan alebo pesto a chutny obed je hotovy, hotove teple jedla maju ich kopu arancini k tomu salat zo sacku...chodime do restauracii...
Aj tak naj vecere su pre nas terasa na app a sunky olivy syry huby pesta bagety olivovy olej foccacia prosecco a citronovy sorbet.
Rano kapucko pomarancovy fresh a croisant.
Cenovo rozne, kludne zjeme trojuholnik pizze z okienka, ale vyhladavame aj michelin restiky.
Vystravovat sa v Taliansku je jednoduche.

natalka13
5. jún 2026

A co zazit? Dolomity, Rim, Ich krasne jazera, more.....vinarske oblasti....zalezi kam si autom trufas, my vsade

anonym_fad0ca
5. jún 2026
@nikoletta1712

@anonym_5326ea To musí byť pre tú matku utrpenie…

@nikoletta1712 Presne. Vacsinou to skonci tak, ze chlap sa vyvaluje pri TV alebo pri mori a zena stravi pol dna v kychyni. Pozname tradicne rodiny🤪 na toto by ma fakt nikto nenahovoril.

tilly
5. jún 2026
@anonym_fad0ca

@nikoletta1712 Presne. Vacsinou to skonci tak, ze chlap sa vyvaluje pri TV alebo pri mori a zena stravi pol dna v kychyni. Pozname tradicne rodiny🤪 na toto by ma fakt nikto nenahovoril.

@anonym_fad0ca každá voe, čo má doma a podla toho sa musí zariadiť...

natalka13
6. jún 2026
@anonym_fad0ca

@anonym_fad0ca na dome v chorvatsku u nas varia chlapi. Aj nakupuju. Na plaz idu az vecer s bublinkami a poharikmi.
V taliansku byt pol dna v kuchyni, to musi ta zena varit pre 50 ludi slavnostny obed.
Mozzarela plnena tuniakom foccacia a pannacotta z kelimku su na stole za 3minuty

tilly
6. jún 2026
@natalka13

@anonym_fad0ca na dome v chorvatsku u nas varia chlapi. Aj nakupuju. Na plaz idu az vecer s bublinkami a poharikmi.
V taliansku byt pol dna v kuchyni, to musi ta zena varit pre 50 ludi slavnostny obed.
Mozzarela plnena tuniakom foccacia a pannacotta z kelimku su na stole za 3minuty

@natalka13 presne, veď dať na tanier rybu s čerstvým chlebom, alebo zemiakmi, plnenu ciabattu alebo foccaciu, šaláty s ovocím a burratou cestoviny a pod sú veci, ktoré, jed máš dobré suroviny sú vynikajúce a máš to za pár minút žiadne vyváranie.

euka210
6. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 ja varim, ale len take jednoduche nieco na veceru. Ja vzdy hladam apartman s kuchynskym kutom, chladnickou a pod. Hotely nemusim. Teraz sme boli na puti v Tal.a nemali tam fantaziu...ranajky stale to iste a ziadna zelenina! a vecer stale pasta a maso s niecim.

natalka13
7. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 preco nie?
Ja aj na lyzovacke uvarim.
A radsej uvarim, ako v rezorte jest a citit sa ako v skolskej jedalni pri okienku a chodit s tackou.
Chodime aj do butikovych hotelov, s obsluhou, ale aj do appartmanov a celych domov.

sara005
8. jún 2026

S detmi preferujem apartmany, na letnej dovolenke v Chorvatsku jeme vacsinou to, čo si sami navarime, teda zvacsa varim ja total rychlovky, ziadne polovice dna stravene v kuchyni. Ja neranajkujem, takže ranajky si riesi muz s detmi sam. Na poznavackach preferujeme tiez ubytko s kuchynou, urobime tam aspon ranajky, niekde aj rychlu veceru (to uz zalezi od destinacie, v it som napr nevarila, ale na lyzovackach som varila, v Londyne sme tiez pokupili nieco v potravinach a zjedli na veceru na ubytku). K spoznavaniu u nas patri rozhodne aj lokalne jedlo, ale zasa toto je pre mna dobry kompromis cenovy, niekedy aj casovy a aj tam je istota, ze sa detom trafim do chuti.