icon

Dovolenka v Taliansku: Kam ísť autom a čo zažiť?

diaszoky
5. jún 2026

Odporucte tie, ktore ste tak boli destianciu, aj kolko ste minuli. Ci ste si varili alebo uprednostnili hotel? Vdaka

anonym_773986
•
5. jún 2026

Toskansko. Je na tebe, ci uprednostnis malu izbu v hoteli a servis, alebo vacsi apartman cez booking a varite si, alebo restika. Alebo na striedacku.

anonym_5326ea
•
5. jún 2026

@diaszoky podla toho co primarne na tej dovolenke chces robit. kupat sa v mori ci chodit po pamiatkach. aky mas budget. ja si prednostne vyberam hotely s ranajkami, pretoze rada chodim ochutnavat miestne jedla do roznych restauracii a nemam rada ked som nejako limitovana casom, od kedy do kedy je vecera ci obed. zazit tam je aj na niekolko dovoleniek, zalezi od tvojich preferencii a ako daleko si ochotna tym autom ist. Verona, Florencia, San Marino, Rim... ak nie daleko a primarne k moru, tak sever Talianska a pozriet Benatky, Padova. a kazdy minie tolko kolko ma budget. Priemer na noc izbu s ranajkami pre 2 mas od 100e vyssie. Pizza, lasagne, cestoviny cca 10-15 eur, zavisi od restauracie, samozrejme aj viac. varit si v Taliansku, za mna nikdy.

elenka.k
•
5. jún 2026

@diaszoky Bibione, večere - paráda žurky,
síce pri mori hlava na hlave....

anonym_6717fb
•
5. jún 2026

@diaszoky máš obmedzený rozpočet? Bibione pred 3r apartmán pre 5osob, z toho jedno malé dieťa, občas sme si varili občas šli niekam, ak sme boli po výlete unavený tak donáška 1800€

amel
•
5. jún 2026

Suma sa napisat neda,ved záleží od programu,preferencií.
Hotel s ranajkami prip.ransjky hravo zvladnete na úbytku.Varit?Neblázni....my sme 5,večera v restauracii 150+.K jedlu objednáš drink dezertik....da sa najesť i lacnejšie,ale v Taliansku?Ved tam ideš i kvoli neskutocnej kuchyni!
Cize v preklade-prejedli sme majland,ale stalo to za to

anonym_fad0ca
•
5. jún 2026

Varit na dovolenke? To potom nie je dovolenka. Mam stat pri hrncoch, to je rozdiel oproti domu 0. Akurat doma nie je more.

elenka.k
•
5. jún 2026
@anonym_fad0ca

Varit na dovolenke? To potom nie je dovolenka. Mam stat pri hrncoch, to je rozdiel oproti domu 0. Akurat doma nie je more.

@anonym_fad0ca 😀 pravdu máš,
my pravidelne, chodíme / popri dovče inde k moru / na jedno obľúbené miesto v Chorvátsku a je to vlastne chata s kuchynkou, ak boli deti menšie - sem tam som varila síce iba raňajky - párky, praženicu ... potom sme jedli pri mori a večer do reštiky. A teraz keď sú deti väčšie tak raňajky prespia - a rovno pri mori sa nejedia a je to pohoda 😉 my si dáme ráno na pokoji kávu .....

anonym_3484f0
•
5. jún 2026

@diaszoky všetky letoviska Bibione, Lignano, Lido di Jesolo sú rovnaké.Zisti si na bookingu kde sa platí za pláž slnečníky.Taliansko to pekne začína od polovice dole, ale to máš 1000 km a viac.
Včera som pozerala booking apt pre 3-4 stojí od 890-1500 väčšina 1200 eur, ale tie izby su skromne až škaredé😝na prespatie a raňajky to stačí.
Hotel stojí pre 3 osoby 2200 eur s polpenziou napríklad FIFO tour pozerala som Bristol, Miami
Ked mám ráno vstať ísť do obchodu kúpiť syry, pečivo, džús radšej zvolíme hotel s bazénom, fitkom požičiam si bicykle.Strasva rataj okolo 10-20 eur pizza, cestoviny, mäso je drahšie.
Najkrajšie pre rodiny je vraj Bibione, Lignano naliali tam veľa peňazí.zalezi či si chcete pozrieť aj Benátky, iné mesta.Ked tam idete s malým dieťaťom stačí ti Lignano , Grado tie sú najblizsie

zuzubb007
•
5. jún 2026

Celá dovolenka záleží od sumy akú máte, podľa toho vyberám, ak mám na to idem letecky zo všetkým All inclusive, ak nemám idem na sever s tým, že Taliansko je extrémne lacné za mňa, teda ceny sú tam ako u nás, v potravinách niektoré veci dokonca lacnejšie, a o triede sa nebudeme ani baviť, Slovensko má asi 10tu triedu ovocia a zeleniny podľa výberu v Taliansku, chodím roky do Talianska, dajú sa Benátky, Zoo, aquaparky, kolotočarske parky sú všade, proste nestihacky čo skôr vidieť

tilly
•
5. jún 2026

Koľko km chceš urobiť? Chceš to dať naraz, alebo aj s prenocovanim po ceste? Koľko dní a aký máš rozpočet?
Za mňa bibione, lignano a pod nee. Komáre, milion ľudí, plytké more, kopec detí. Niekto to zas miluje.
Toskánsko fajn, krásne, super, ale to skôr na jeseň poznavacku.
Krásne more, výlety a scenérie liguria, ale to je tak 1200km.
Asi najkrajšie more má Kalábria, tiež cez 1000km a je to chudobnejšia oblasť, čiže ubytko, jedlo lacnejšie, ale na tých ubytkach a okolí je tá chudoba cítiť.

tilly
•
5. jún 2026
@amel

Suma sa napisat neda,ved záleží od programu,preferencií.
Hotel s ranajkami prip.ransjky hravo zvladnete na úbytku.Varit?Neblázni....my sme 5,večera v restauracii 150+.K jedlu objednáš drink dezertik....da sa najesť i lacnejšie,ale v Taliansku?Ved tam ideš i kvoli neskutocnej kuchyni!
Cize v preklade-prejedli sme majland,ale stalo to za to

@amel úplne súhlasím. V Taliansku mať stravu niekde v hoteli je pomaly až hriech 😂. Každý deň iná reštaurácia, alebo ísť na rybí trh a tam si kúpiť rybku, mušle alebo niečo úplne čerstvé. Mňam, 15 minútová príprava a nebicko

amel
•
5. jún 2026
@zuzubb007

Celá dovolenka záleží od sumy akú máte, podľa toho vyberám, ak mám na to idem letecky zo všetkým All inclusive, ak nemám idem na sever s tým, že Taliansko je extrémne lacné za mňa, teda ceny sú tam ako u nás, v potravinách niektoré veci dokonca lacnejšie, a o triede sa nebudeme ani baviť, Slovensko má asi 10tu triedu ovocia a zeleniny podľa výberu v Taliansku, chodím roky do Talianska, dajú sa Benátky, Zoo, aquaparky, kolotočarske parky sú všade, proste nestihacky čo skôr vidieť

@zuzubb007 nesúhlasím.Praveze ked mas peniaze,ideš na vlastnú päsť a užiješ si Taliansko.

tilly
•
5. jún 2026
@zuzubb007

@zuzubb007 neee, Taliansko AI nie je dobrá voľba. Turecko, Egypt, Tunisko áno, ale taliansko nie. Tie služby nikdy nebudú také dokonalé a taliansko si treba užiť, nie byť v rezorte a jesť každý deň to isté od toho istého kuchára.

nikoletta1712
•
5. jún 2026
@anonym_5326ea

@diaszoky podla toho co primarne na tej dovolenke chces robit. kupat sa v mori ci chodit po pamiatkach. aky mas budget. ja si prednostne vyberam hotely s ranajkami, pretoze rada chodim ochutnavat miestne jedla do roznych restauracii a nemam rada ked som nejako limitovana casom, od kedy do kedy je vecera ci obed. zazit tam je aj na niekolko dovoleniek, zalezi od tvojich preferencii a ako daleko si ochotna tym autom ist. Verona, Florencia, San Marino, Rim... ak nie daleko a primarne k moru, tak sever Talianska a pozriet Benatky, Padova. a kazdy minie tolko kolko ma budget. Priemer na noc izbu s ranajkami pre 2 mas od 100e vyssie. Pizza, lasagne, cestoviny cca 10-15 eur, zavisi od restauracie, samozrejme aj viac. varit si v Taliansku, za mna nikdy.

@anonym_5326ea To si už snáď nikto nevarí na žiadnej dovolenke, či?…

anonym_5326ea
•
5. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 jasne ze ano, na apartmanoch. ale zrovna v Taliansku by som nevarila, este chapem ak maju malinke deti tak do 2 rokov. jedna znama chodi do Chorvatska uz cele roky na apartmany a vozi si skoro vsetko z domu. zavari do poharov maso, na kazdy den si spravi presny jedalnicek a to tam nesie, este aj chleba na prve dni. ja by som tak nikdy nesla, ale viem pochopit ak niekto ma deti a velmi chcu im dopriat more a financne im to inak nevychadza.

nikoletta1712
•
5. jún 2026
@anonym_5326ea

@nikoletta1712 jasne ze ano, na apartmanoch. ale zrovna v Taliansku by som nevarila, este chapem ak maju malinke deti tak do 2 rokov. jedna znama chodi do Chorvatska uz cele roky na apartmany a vozi si skoro vsetko z domu. zavari do poharov maso, na kazdy den si spravi presny jedalnicek a to tam nesie, este aj chleba na prve dni. ja by som tak nikdy nesla, ale viem pochopit ak niekto ma deti a velmi chcu im dopriat more a financne im to inak nevychadza.

@anonym_5326ea To musí byť pre tú matku utrpenie…

natalka13
•
5. jún 2026

Chodime kazdy rok 3-4x do Talianska, varime aj jeme na ulici,kupujume hotove plnene cestoviny, ktore su za 3min uvarene, maslo, parmezan alebo pesto a chutny obed je hotovy, hotove teple jedla maju ich kopu arancini k tomu salat zo sacku...chodime do restauracii...
Aj tak naj vecere su pre nas terasa na app a sunky olivy syry huby pesta bagety olivovy olej foccacia prosecco a citronovy sorbet.
Rano kapucko pomarancovy fresh a croisant.
Cenovo rozne, kludne zjeme trojuholnik pizze z okienka, ale vyhladavame aj michelin restiky.
Vystravovat sa v Taliansku je jednoduche.

natalka13
•
5. jún 2026

A co zazit? Dolomity, Rim, Ich krasne jazera, more.....vinarske oblasti....zalezi kam si autom trufas, my vsade

anonym_fad0ca
•
5. jún 2026
@nikoletta1712

@anonym_5326ea To musí byť pre tú matku utrpenie…

@nikoletta1712 Presne. Vacsinou to skonci tak, ze chlap sa vyvaluje pri TV alebo pri mori a zena stravi pol dna v kychyni. Pozname tradicne rodiny🤪 na toto by ma fakt nikto nenahovoril.

tilly
•
5. jún 2026
@anonym_fad0ca

@nikoletta1712 Presne. Vacsinou to skonci tak, ze chlap sa vyvaluje pri TV alebo pri mori a zena stravi pol dna v kychyni. Pozname tradicne rodiny🤪 na toto by ma fakt nikto nenahovoril.

@anonym_fad0ca každá voe, čo má doma a podla toho sa musí zariadiť...

natalka13
•
6. jún 2026
@anonym_fad0ca

@anonym_fad0ca na dome v chorvatsku u nas varia chlapi. Aj nakupuju. Na plaz idu az vecer s bublinkami a poharikmi.
V taliansku byt pol dna v kuchyni, to musi ta zena varit pre 50 ludi slavnostny obed.
Mozzarela plnena tuniakom foccacia a pannacotta z kelimku su na stole za 3minuty

tilly
•
6. jún 2026
@natalka13

@anonym_fad0ca na dome v chorvatsku u nas varia chlapi. Aj nakupuju. Na plaz idu az vecer s bublinkami a poharikmi.
V taliansku byt pol dna v kuchyni, to musi ta zena varit pre 50 ludi slavnostny obed.
Mozzarela plnena tuniakom foccacia a pannacotta z kelimku su na stole za 3minuty

@natalka13 presne, veď dať na tanier rybu s čerstvým chlebom, alebo zemiakmi, plnenu ciabattu alebo foccaciu, šaláty s ovocím a burratou cestoviny a pod sú veci, ktoré, jed máš dobré suroviny sú vynikajúce a máš to za pár minút žiadne vyváranie.

euka210
•
6. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 ja varim, ale len take jednoduche nieco na veceru. Ja vzdy hladam apartman s kuchynskym kutom, chladnickou a pod. Hotely nemusim. Teraz sme boli na puti v Tal.a nemali tam fantaziu...ranajky stale to iste a ziadna zelenina! a vecer stale pasta a maso s niecim.

natalka13
•
7. jún 2026
@nikoletta1712

@nikoletta1712 preco nie?
Ja aj na lyzovacke uvarim.
A radsej uvarim, ako v rezorte jest a citit sa ako v skolskej jedalni pri okienku a chodit s tackou.
Chodime aj do butikovych hotelov, s obsluhou, ale aj do appartmanov a celych domov.

sara005
•
8. jún 2026

S detmi preferujem apartmany, na letnej dovolenke v Chorvatsku jeme vacsinou to, čo si sami navarime, teda zvacsa varim ja total rychlovky, ziadne polovice dna stravene v kuchyni. Ja neranajkujem, takže ranajky si riesi muz s detmi sam. Na poznavackach preferujeme tiez ubytko s kuchynou, urobime tam aspon ranajky, niekde aj rychlu veceru (to uz zalezi od destinacie, v it som napr nevarila, ale na lyzovackach som varila, v Londyne sme tiez pokupili nieco v potravinach a zjedli na veceru na ubytku). K spoznavaniu u nas patri rozhodne aj lokalne jedlo, ale zasa toto je pre mna dobry kompromis cenovy, niekedy aj casovy a aj tam je istota, ze sa detom trafim do chuti.