icon

Ideme s deťmi do Londýna. Čo nemáme zabudnúť zabaliť?

mistula
7. mar 2012

Mile mamky. Chystame sa s rodinkou (deti 1.5 a 4 roky) na mesiac do Londyna. Viem, ze je to pokrokova zem, ale napriek tomu, nemate niekto skusenost, co by som mala pribalit, nezabudnut. Co sa tam napriklad tazsie zhana, alebo je to priserne drahe... Dakujem!

Strana
z2
olivia6
15. mar 2012

@sisaha hlavne nedramatizuj, nepisem nikde o vysokych horuckach ani febrilnych krcoch - ktore aj tak nemas sancu riesit, lebo vnikaju rychlostou stupania horucky, nie jej konecnou vyskou.
Ano, tu sa ukazalo ako mamy pchaju do deti doslova drogy . neurologicke oblbovaky, lebo spanok, lebo teplota, lebo zubky a podobne....je mi z toho zle. A nikde som nikoho neodsudila, to, co vidis za slovami, je len tvoja projekcia.

malawienka
15. mar 2012

Olivia, musi reagovat, pretoze utocis aj na mna. A to uz nie je projekcia, to je fakt. Ak tomu dobre rozumiem, tak ty nechavas dieta s teplotou 39 bez liekov, ak jaci celu noc, ze ho boli pusa a ma ju celu cervenu opuchnutu, to ho v tom nechas - ved ho nebudes dopovat drogami, ze? Nic sa nema prehanat! Mozes mu tym ovela viac uskodit ako pomoct. Ale ty si to aj tak budes robit podla seba.

zabka8423
15. mar 2012

jar byva v londyne krasna, zoberte si dobre topanky, v ktorych vas nebudu boliet nohy, ked budete robit shopping alebo spoznavat pamiatky 🙂 take, ktore su ok do sucha,a le v ktorych budete ok aj ked zaprsi. fotak nezabudnite a uzite si to. v dobrom zavidim, stastnu cestu 🙂

zabka8423
15. mar 2012

este ma napadlo, ked ides prvy krat, zober si travelguide, cestovatelsku prirucku Londyn. Bude sa ti hodit na potulkach mestom a je tam kopec tipov, rad kam s detmi a tak. kupis v dobrom knihkupectve a nezaberie miesto 🙂

radusiq
15. mar 2012

este aj mna napadlo, ak by ste cestovali vlakmi, ci uz z letiska, alebo z hotela...uplne jedno, hoc aj jednu zastavku pokial finalna bude niekde v Londyne - nechavajte si listky, mozte ich potom pouzit na ziskanie zlavy 2 za cenu 1 na vela pamiatok a atrakcii (na vlakovych staniciach su brozurky s podrobnostami)

elise
15. mar 2012

@mistula komerčne sa poistite lebo sice europsky zdravotný preukaz plati ale cvakáš všetko čo angličania ak máš komerčnu poistku zaplatiš a do posledneho centa dostaneš späť (vlasná skusenosť) a ja by som myslela aj na to že by som deťom dala kartičku do vnutorneho vrecka alebo do vnutornej časti oblečenia s menom priezviskom dieťaťa mojim alebo manželovym a samozrejme telefonnym číslom ak by sa stratili. my učíme maleho čo robiť ked sa strati (má 5 rokov)

olivia6
15. mar 2012

@malawienka tak toto pobavilo 😀 cize ty poznas LEN lieky alebo nechat trpiet? velmi chudobny repertoar. Koncim debatu, sme od temy, moj povodny prispevok bol aj tak zmazany. Mam lepsiu pracu 🙂 prijemny vecer aj tebe 😉

kataatak
16. mar 2012

zaujal ma nadpis, ale pozeram, ze tema sa ubrala niekam uplne inam 🙂 aspon sa tu nieco deje 🙂 ja mam malu dcerku - 1.5r, nedavno sme sa vratili z dovolenky v USA. bolo to super. trochu sme bojovali v lietadle - let bol dlhy aj pre mna, ale tam sme si to uz uzili. malej som zbalila par hraciek, oblubene piskotky, oblubeny caj, jej obvykle kremy, lebo je atopik, nurofenove cipky a sirup pre priprad teplot. mala to zvladla, bolo nam super.

mistula
autor
16. mar 2012

Mile mamky, za vsetky dobre rady dakujem. Vyrazame uz o par dni, takze cestovna horucka v plnom prude. Prsiplaste mam nachystane, gumaky kupene. Dokonca som zohnala velmi pekne aj pre seba 🙂 Dovybavila som lekarnicku, ale na radu viacerych z vas, len zakladnymi vecami: septonex, nurofen, naplaste, smectu a vitamin C. A tiez mam nachystanu velku prazdnu tasku na ulovky z Londyna 🙂

mistula
autor
16. apr 2012

Mile mamky, tak sme sa stastne vratili. Ak by som to mala zhrnut, drzala som sa vsetkych rad, ktore som pred cestou ziskala. A zislo sa nam takmer vsetko: knizny sprievodca, gumaky a prsiplaste - ja som si tam kupila nadherne, prazdny kufor - nakupili sme viac, ako manzel chcel , zial, aj nurofen sme vyuzili- mladsej dcerke idu zubky, takze sme dva dni teplotovali, ale nastastie sa to nezvrhlo, Inak to bola nadherna dovolenka, ktoru sme si naozaj uzili.

limoncino
16. apr 2012

@mistula my sme boli v Londýne minulý rok, bohužiaľ len na týždeň, ale zážitok na celý život, fakt... ja tam má švagrinú, ktorá sa tam plánuje usadiť, takže až bude mať svoje bývanie, budeme tam lietať častejšie..
inak som chcela poradiť adaprét do elektriky, ale už je neskoro 😀 my sme tiež brali dva prázdne kufry 😀 😀

alexanotbad
16. júl 2012

ahojte maminky. chystame sa aj my do Londyna, syncek bude mat vtedy 2,5 roka, chcela by som sa poradit. byvali ste niektore s detmi aj v hoteli? viete nejaky baby-friendly poradit? a ako ste sa pohybovali po meste? ked sme tam boli s muzom sami minule, tak sme jazdili metrom, ale pre deti mi to pride menej vhodne a sledovala som, ze aj domaci chodia po meste s detmi minimalne. 😎

limoncino
24. júl 2012

@alexanotbad ahoj, my sme boli s dvomi deťmi, ale už boli bez kočíka, vtedy 8 a 4 roky. Bývali sme v štvrti Hammersmith v hoteli Holiday inn a spokojnosť, myslím, že metro je baby friendly, my sme to z tejto štvrte mali do centra asi 15 minút.

alexanotbad
26. júl 2012

@limoncino dakujem za info. s tym metrom neviem, fakt sme tam videli minimum deti, kociky skoro ziadne, prievan, smradek 🙂, kvanta ludi. asi s vacsim dietatom by som do toho isla. myslela som na busy, len neviem ako to tam funguje, budem to musiet nejako nastudovat. London je prilis velky na to, aby sme vsetko zvladli iba pesibusom 😀

kvietocek7
26. júl 2012

@alexanotbad my sme v londyne a co sa tyka prepravy najlepsie je zaobstarat si tvz oyster card co je creditna karta plati na busy aj na metro a dokonca aj ked budete chciet ist previest sa lodou po temzi tak listok je lacnejsi ako pre beznych turistov.Metrom chodievam aj s detmi ale hlavne je vediet kde su na ktorych staniciach aj vytahy na kocik inac vsade su len chodiace schody.

tinkag
26. júl 2012

my sme boli v Londyne v novembri 2010 s nasimi 3 detmi. Byvali sme u mojho brata v centre ( peso do 10 minut od Tower Bridge) a vsade sme chodili metrom. Busom sme isli z letiska a raz v meste, no jazdil ako debil a deti behali, tak sa nam osvedcilo metro. Tam cusali a sedeli a sledovali ludi. Najmladsia mala vtedy 9 mesiacov a mali sme ju v kociku. A boli sme aj Greenwich parku a lodou. Celych 9 dni nam neprsalo ani raz a chodili sme len vo vestach. Pripadne tenkych kabatoch. Videli sme toho vela, chodili sme aj veeela peso, na 2 starsie sme mali voditka a by sme ich mali pod kontrolou a aby sa nestratili. Brat s rodinkou tam ziju uz dlhsie a aj budu, asi vo februari - ked nasa bude mat 3 roky a ich drobec 2 roky - tak poletime zase a urobime spolocnu oslavu narodenin a pokukame krasny Londyn 🙂 My sme s detmi velmi do muzei a vystav nechodili, to im nechame na neskor, uzivali sme si prechadzky a to ze sme spolu.

kvietocek7
26. júl 2012
kvietocek7
26. júl 2012

@tinkag tie busy to je fakt zazitok 😀 😀 😀 😀

hrinka
26. júl 2012

Ahoj, my sme boli v Londyne pred 2 rokmi cestou zo Sydney kde sme byvali. V Londyne mam segry tak sme leteli tam najskor. BOl to teda sok, tolko ludi sme v Australii nevideli 🙂. Ale hlavne sme isli do centra a vzali sme nas velky sportovy kocik - bolo to blbe, po tych zastavkach metrom sme ho museli vlacik hore-dole po schodoch - nikde nie su vytahy. Ale vraj na 1 stanici je vytah. So segrami sme sa nanosili toho kocika s dcerkou v nom ufff. Na druhy den sme brali len maly golfky kocik - ale ten ma zas blbe kolieska a tie isli nedobre po ich dlazbach 🙂 - ale teda na prenesenie bol uz uplne super. 🙂

limoncino
27. júl 2012

@kvietocek7 presne, aj my sme mali oyster card,
Oni sú všetky tie vstupenky prepojené, my sme napr. boli v londýnskom akváriu, mimochodom, vrele odporúčam 😉 😉 a tam nám pani ponúkla balíček, rodinnú vstupenku do akvária so vstupom na London eye, vyšlo to oveľa lacnejšie 😉

Páčilo sa mi, že múzeá, galérie atď mali vstup voľný, tak sme videli krištáľovú lebku, Slnečnice od van Gogha.

alexanotbad
29. júl 2012

@kvietocek7 ahoj, dakujem za odpoved a za radu oyster card poznam, kupili sme si ju aj minule. ved to, ze stanice metra su same schody a pohyblive schody 😠

Strana
z2