Idete cez leto k moru?
A kam? Kedy budete robit rezervaciu? Ste ockovane? Lebo ja niesom a neviem ako vsetko naplanovat a sklbit a ci ist lietadlom na dovolenku alebo ist niekde do Chorvatska autom a prenajat si domcek
nie, tento rok budeme doma alebo chodiť po SK. Nejako nemám chuť ísť k moru, keď človek nevie poriadne ani podmienky a v každej krajine to môže byť inak a meniť sa zo dňa na deň. Už ma to nebaví sledovať. Tak toto je pre mňa tento rok jednoduchšie.
@kvetinka75 ved to ja by som chcela ist ale je to komplikowane aj koli prace
@maciatkolulu presne si to popisala. Cisty suhlas.
@matkahelka Teda Klus ano, to je odbornik. 🙈 Trosku som to napisala s nadsazkou, "tvojim jazykom", aj ked WHO ma stale vacsi prehlad o pandemii vo svete a ucinnosti vakcin, ako Klus (btw. moj kamarat, takze si tu z neho nechcem robit srandu). Narazala som skor na tvoju komunikaciu, ako tu poucujes, aka je tema, ako sa maju druhi vyjadrovat a citat s porozumenim. Podarilo sa ti vyprovokovat ma a reagovat na tvoje ego, ako si ti presadzuje to svoje. 😂 Nieco pre mna na zamyslenie, co mi vlastne zrkadlis. 🤔 Pekny piatok. 😊
@maciatkolulu ale cosi, ved erik tomas povedal minule, ze nikde sa netestuje len na svk... Ako tesim sa na tie testovania do obchodov... Nie ze by som bola maniacka, ale potrebujem nejake veci, ktore sa nedaju objednat, resp nechcem..
@cuttina WHO je zdravotnicka organizacia, nie organizacia cestovneho ruchu, co ak vies, tak nemozes napisat taku hlupost, ako si napisala, ze ani WHO nevie, ako sa bude cestovat. Klusa za odbornika nepovazujem, ale je tajomnik MZV a tak ako podaval info vlani, tak ich podava teraz. urcite ma relevantnejsie info o cestovani slovakov ako WHO 🤣
@maciatkolulu nemaj mi to za zle, ale mas to trochu pomylene, ak pises, ze primorske krajiny tych par mesiacov z biedy nevytrhne.je to presne naopak, tie letne mesiace su pre ne gro cestovneho ruchu. s podmienkami urcite rata kazdy, na cestovanie ako pred covidom mozeme na dlhe roky zabudnut. moj nazor vsak je, ze tento rok vycestuje viac slovakov ako vlani v lete, kedy sa mnohi bali. do HR uz teraz staci smiesny antigen alebo potvrdenie o prekonani a myslim, ze na pozemnu individualnu dopravu to do leta bude stacit do viacero krajin. kto chce, pojde, kto sa boji, bude sa bat este aj dalsie roky.
na margo AT,nepochybujem o tom, ze je to pekna krajina. ja vsak vo svojom sirokom okoli skutocne nepoznam nikoho, kto by v lete dovolenkoval v rakusku. v zime alpy ano, v lete vobec. moje pozorovanie je vsak uplne irelevantne, presne tak ako je irelevatne tvoje presviedcanie o dovolenke v AT v tejto teme, kedze tema je, ci sa v lete chystame k moru.
@jamidea poznám ľudí, ktorí chodia na dovolenku do AT. Majú prechodené AT aj Nemceko. Nie každému vyhovuje opekanie sa na slnku. A nechodia do AT do obchodných domov a pod. Je tam tiež kopa miest, kde sa dá stráviť pekná dovolenka. Na SK tiež nemáme more, a ľudia tu dovolenkujú. Neviem, čo je na tom čudné.
@luccija to bol v tip s tou ryžou? Lebo ja teda nevidím rozdiel v ryži predávanej na SK (samozrejme že nie všetky značky) a v AT.
Neviete prosím vás ako tak je pri vstupe do Maďarska je potrebná karanténa či stačí ísť na test?
@kvetinka75 ja teda takú ako majú v AT, jazminovu som na sk nestretla.
@matkahelka ale ja nepresviedcam o nutnosti letnej dovolenky v AT, ani o jej krásach, v jarných, letných mesiacoch,ale o tom, že podmienky budú zaručene prísnejšie, či k moru, či do hôr, či do stanu, či do luxusného rezortu, nuž a reálne 2 mesiace nebudú stačiť na záchranu ekonomiky ziadnemu štátu, jasne, ze letoviska žili najmä z leta, ale tentoraz to stačiť nebude, lebo sezóna pomaly štartuje a nikto nevie co bude, teda okrem teba😂😉, ale fajn.
@maciatkolulu môžeš sem dať obal? Ak budeš mať? Lebo jasmínovú kupujem pravidelne. A viac druhov, minule som dokonca aj v Kauf...videla. Ale väčšinou v bio obchodoch. A sú super. Keď budem v AT, tak vyskúšam, či to inak chutí. Ja tam potrebujem isť na topánky. Tam je jeden typ, ktorý u nás nemajú a tam si ich chodím kupovať každé 2 roky. Kúpim hne´d asi aj 2 páry, ak sa to znova zavrie😂
@kvetinka75 obal nemám, mam ju oresypanu, keď nezabudnem, odfot im v obchode. A aká značka topánok to je?
Ja urcite planujem ist k moru, mame tam polovicu rodiny a uz sme ich nevideli od Augusta min roku (kedy som tam stravila s dcerou a ciastocne aj s muzom cele 2 mesiace, lebo ja home office tak sa dalo).
My ale nemusime riesit ubytovanie, kedze mame apartmany na plazi.
Co sa tyka hranic. Minuly rok nas nana hraniciach ani netestovali (len 1x muza na letisku, ked za nami dochadzal, nas s dcerou nie).
Osobne si myslim, ze juzania tvrdo bojuju za umoznenie a ulahcenie turizmu tento rok. Sezona na juhu totiz nie je 2 ale 5 mesiacov a to uz moze dost pomoct.
Obavam sa ale, ze sa tento rok sa nikto neposadi do lietadla bez PCR testu, aspon to tak zatial vyzera.🙄
@maciatkolulu dostať ich v Deichmane. Sú to aké balerínky ale tie také šmatláky ako u nás. TAké pohodlné, pevné. U nás nie sú a ani cez e-shop sa nedajú objednať. TAm som ich zohnala. Veľmi pohodlné. Ja dosť chodím pešo a tieto mi dokonale vyhovujú.
@matkahelka fuuu, to si mi teraz povedala novinku s tou WHO. 🙈😂 No nic, to je presne to citanie "s porozumenim"... 😉
@kvetinka75 nie, naozaj😉
@diaszoky chceli by sme ísť do Chorvátska s priateľom akurát by sme chceli niekoho do partie. Zatiaľ hľadáme
Áno letíme 19 júna na Mallorcu 💕💕💕
@mirage pozri tu:
https://www.zazivir.sk/dobre-rady/params/post/2...
Je tam aj vzor antigenoveho testu v anj. Treba aby bolo na nom uvedene typ testu 👍

@matkahelka ja som bola niekoľko krát na dovolenke v AT cez leto, nevidim na tom nič nezvyčajné.. je to pekná krajina..