icon

Je bezpečné cestovať do Hurghady počas vojny v Gaze?

evme0301
17. jún 2025

Ahojte, o dva týždne máme ísť na dovolenku do Hurghady, ale okolie má začalo strašiť a desať kvôli vojne v Gaze a pod. Všetci mi vravia, že je to tam teraz nebezpečné. Už aj muž sa tam bojí ísť. Nebol niekto z Vás teraz v Hurghade?
Ďakujem

lenus81
•
17. jún 2025

V Hurghade žije jedna slovenka, volá sa Ľubomíra Mohamady. Pozri si jej videá na youtube. V Hurghade je kľud, nič sa tam nedeje.

kiki68
•
17. jún 2025

Uplne ok, Egypt si od toho roky drzi odstup a od hranice si pomerne daleko. Egypt keby chcel, uz davno ten konflikt nejak podpori. Ale oni nechcu. Takze z mna je tam bezny zivot v Egypte a veci idu ako su nastavene na turizmus.

lucila83
•
17. jún 2025

@evme0301 - mám tak aktuálne mamu na dovolenke a nikde nič nezvyčajné sa nedeje. Tak snáď to tak aj ostane.🙂

melanta
•
17. jún 2025

Boli sme začiatkom mája pri Hurghade, boli sme viac menej na opustenom mieste, okolo nebolo nič len more, ale čo sme sa bavili pri presune loďou a v hotely, všade bol kľud. Osobne by som sa bála ísť do stredísk na sinajskom polostrove, pretože tie sú blízko izraelských hraníc.

cafelatte
•
17. jún 2025

Nájdi fb skupinu: Aktuálne v Egypte, píšu tam dovolenkari aj Slováci žijúci v Hurghade že je tam všetko ôk.

zic
•
17. jún 2025

Ani jeden z konfliktov podla mna nie je vobec relevantny pre dovolenku v Hurghade... je to tak daleko a mimo, ze neviem, ktora zo stran by tam co mala "robit" ...
Pre utecencov je to daleko (a Egypt ich aj tak nepusta), Izrael nema co v Egypte robit... a je to tak 500 km vzdusnou ciarou...
To susedime s krajinou, kde je aktivna vojna (na frontu to je tak 1200km a rakety lietali aj blizsie k nasim hraniciam) a tiez tu zijeme...

evme0301
autor
•
17. jún 2025
@zic

Ani jeden z konfliktov podla mna nie je vobec relevantny pre dovolenku v Hurghade... je to tak daleko a mimo, ze neviem, ktora zo stran by tam co mala "robit" ...
Pre utecencov je to daleko (a Egypt ich aj tak nepusta), Izrael nema co v Egypte robit... a je to tak 500 km vzdusnou ciarou...
To susedime s krajinou, kde je aktivna vojna (na frontu to je tak 1200km a rakety lietali aj blizsie k nasim hraniciam) a tiez tu zijeme...

@zic tiež som presne to povedala

evme0301
autor
•
17. jún 2025
@cafelatte

Nájdi fb skupinu: Aktuálne v Egypte, píšu tam dovolenkari aj Slováci žijúci v Hurghade že je tam všetko ôk.

@cafelatte ďakujem

zunaf
•
17. jún 2025
@zic

@zic Tak tak, Ľvov, najbližšie zásahy rakiet Ivano-Frankivsk 160 km od slovenských hraníc, Ľvov asi 350 km.

luciq1
•
17. jún 2025

@evme0301 my máme ísť na Cyprus a tiež ma muž začal strašiť ,tak som si googlila všelijaké fóra a je to tiež bezpečné dokonca som písala aj do cestovky,,a oni situáciu monitorujú, keby je to nebezpečné určite by zájazdy zrušili.

evme0301
autor
•
17. jún 2025
@luciq1

@evme0301 my máme ísť na Cyprus a tiež ma muž začal strašiť ,tak som si googlila všelijaké fóra a je to tiež bezpečné dokonca som písala aj do cestovky,,a oni situáciu monitorujú, keby je to nebezpečné určite by zájazdy zrušili.

@luciq1 áno, tam je to bezpečné naši sú tam teraz a všetko ok

dzina007
•
17. jún 2025

Myslím si že tu sme bližšie vojnovému frontu ako v Egypte, a treba si uvedomiť aj že Egypt ma najväčšiu armádu v Afrike. 😉 nieje sa čoho báť 😉