icon

Je dobré cestovať do Tirolska a Salzburgu v auguste?

tenerifka
28. feb 2026

Cely august mame volno, a okrem uzivania si leta na ostrove planujeme vycestovat na 10 dni do Europy, najprv zastavka na 2 dni v Nemecku v Iserlohn u znamych, a potom..... Niekam.
Niekam, kde nebude horuco, kde bude zeleñ, prechadzky v meste aj v prirode, dobra gastronomia (vratane nezdravych jedal z muky, zemiakov a bravcoviny🤣), a kde nebude vela ludi. Mozno skombinovat 2 miesta, trebars nejaky horsky hotel v prirode, a na par dni mesto, celkovo tak 7 dni. Laka ma horeuvedena oblast, ale teda bude august, a mam obavy, ci to nebude hlava na hlave..... Alebo su vsetci odcestovani pri mori?
Mate nejake tipy, co, kde a ako vidiet, navstivit, prip. nejaky pekny hotel v prirode? Nieco pri lese, mozno nejake kravky, ovecky.....Je to odvaha ist do danej oblasti v auguste?
Kupanie je nepodstatne, to mam doma po cely rok....
Dakujem❤️

Strana
z2
adri266
28. feb 2026

@tenerifka pohladaj u mňa album s fotkami z rakúskych Álp. Vôbec nebola plnka a je tam nádherne. Boli sme v auguste minulého roka.

minenkaa
28. feb 2026

@tenerifka je to odvaha ist tam v auguste ako aj v iný čas
Ja žijem v turistickej oblasti ,hodinu a pól od Salzburgu a to je napr strasne už teraz keď je pekne a leto to je peklo

tenerifka
autor
28. feb 2026
@adri266

@tenerifka pohladaj u mňa album s fotkami z rakúskych Álp. Vôbec nebola plnka a je tam nádherne. Boli sme v auguste minulého roka.

@adri266 pozriem, dakujem

tenerifka
autor
28. feb 2026
@minenkaa

Ja žijem v turistickej oblasti ,hodinu a pól od Salzburgu a to je napr strasne už teraz keď je pekne a leto to je peklo

@minenkaa mozno zavisi od konkretnej oblasti.... Ale teda ano, velke iluzie si nerobim. Viem, ze najlepsie by bolo ist mimo sezonu, ale ja odmietam pracovat v auguste (rokmi overene-pre nas najhorsi mesiac).

felycity
28. feb 2026

@tenerifka my sme pichodili dost, ake nikdy som sa tiez nestretka s extra navalom turistov, mozno salzburg, hallstatt, nase oblubene je korutansko - hory, ladovec ale i jazera, tiez mam album tak kuk, pripadne napady na vylety kaertnencard.at -kjed ju mas uvedene vykety su zdarma ( lanovky, ..) a aj salzburska existuje, ake ra funguje troska inak tusim.

tenerifka
autor
28. feb 2026
@felycity

@tenerifka my sme pichodili dost, ake nikdy som sa tiez nestretka s extra navalom turistov, mozno salzburg, hallstatt, nase oblubene je korutansko - hory, ladovec ale i jazera, tiez mam album tak kuk, pripadne napady na vylety kaertnencard.at -kjed ju mas uvedene vykety su zdarma ( lanovky, ..) a aj salzburska existuje, ake ra funguje troska inak tusim.

@felycity pozriem👍

anonym_02673e
28. feb 2026

@tenerifka Salzburg je v lete ako hocijaká iná destinácia dovolenková počas prázdnin. Aj napriek tomu, že tam nie je more. Boli sme viackrát cez leto a býva tam klasická plnka, všade turisti, mesto, pamiatky, parky, nákupné centrá od rána do neskorého večera plné. Ale to je asi všade.

tenerifka
autor
28. feb 2026
@anonym_02673e

@tenerifka Salzburg je v lete ako hocijaká iná destinácia dovolenková počas prázdnin. Aj napriek tomu, že tam nie je more. Boli sme viackrát cez leto a býva tam klasická plnka, všade turisti, mesto, pamiatky, parky, nákupné centrá od rána do neskorého večera plné. Ale to je asi všade.

@anonym_02673e preto zistujem infos, mozno Salzburg dame len ako navstevu bez ubytovania na 1 deñ v strede tyzdña...

watermelon
28. feb 2026

Ja zijem v Tirolsku a teda za mna je august kludny mesiac. V meste v centre Innsbrucku urcite budu turisti, ale okolie je prazdnejsie, lebo ano, vsetci su na dovolenke pri mori. Ale aj tu vie byt pekne horuco, casto mame v lete 36 horucavy, ale zase vies vybehnut do hor, je tu milion moznosti, milion krasnych miest v horach, cize vies sa horucave vyhnut.

barborab1411
28. feb 2026

Obertraun...pod dachsteinom...malá dedinka super turistické miesto aj na bankový sa dá chodiť až okolo hallstad see....pro jazere viete opekať môžete sa vyviesť lanovkou na Daxhstein a turistikovat...alebo ísť loďou do Hallstadtu....hocičo 😊

brigitte93
28. feb 2026

Nedaleko od Salzburgu hora : Schafberg (vyvezie ta zubacka) , krasne vyhlady na jazera. Alebo navstiv Hallstatt . 🙂

majlo1234
28. feb 2026

My sme pred dvoma tokmi dovolenkovali so synom v bavorsku pri chiemsee, je to kusok od hranic v podstate, a nam sa tam velmi pacilo. Upravene jazera na kupanie, cyklotrasy, pekne dediny. Taky tip trochu mimo tvojho zaberu

kiki68
28. feb 2026

Je tam krasne, Mozno by som isla na Bad Gastein odtial Autoreise Zug do KTN, potom oblast Mölltal na take dva dni a naspat. Toto su vsetko velke oblasti a je tak z coho vybrat, ci uz Tirol/ Salzburg

tenerifka
autor
28. feb 2026
@majlo1234

My sme pred dvoma tokmi dovolenkovali so synom v bavorsku pri chiemsee, je to kusok od hranic v podstate, a nam sa tam velmi pacilo. Upravene jazera na kupanie, cyklotrasy, pekne dediny. Taky tip trochu mimo tvojho zaberu

@majlo1234 Bavorsko ma letne prazdniny v auguste.... To som nejako vylucila. Ale potom som si uvedomila, ze vlastne aj Rakusko

elenajezova
28. feb 2026
@majlo1234

@majlo1234 moja srdcovka je Attersee...

elenajezova
28. feb 2026

Do Hallstattu a k Attersee chceme ísť na týždeň budúci rok v lete.

tilly
28. feb 2026
@minenkaa

@minenkaa kdeee? Ja milujem salzbursky kraj

tilly
28. feb 2026

@tenerifka my chodíme vždy v lete, v zime a niekoľkokrát do roka do radstadt, altenmarkt im pongau, flachau a to okolie. Nie je tam masaker, lebo je to pomerne veľká oblasť. Sú tam jazerá na kúpanie, síce studené, ale o to krajšie. A samozrejme turistika.
Salzburg sme boli v auguste a nebol prázdny, ale ani plnka. V pohode.
Innsbruck sme boli tiež v auguste, ale to ešte predtým, ako začalo ľuďom preskakovať, takže neviem, ako to tam teraz vyzerá.

tilly
28. feb 2026
@elenajezova

Do Hallstattu a k Attersee chceme ísť na týždeň budúci rok v lete.

@elenajezova hallstadt v lete keď tak, skoro ráno. Hallstadt je strašná masovka a ničí to to mestečko. Škoda toho

anonym_350b9a
28. feb 2026

Skuste Hintertux, tam v lete aj zalyzujete. Udolie je krasne, vsade su lanovky, blizko Swarowski, vodne dielo-priehrada... ja milujem lyzovanie v teple

anonym_350b9a
28. feb 2026

Zillertal sa udolie vola

tundra
28. feb 2026

@tenerifka nam sa pacilo udolie Montafon,Voralberg.
https://www.montafon.at/de
A ak hladas uplny klud od civilizacie,pozri v mojom profile fotky noveho hotela v Braunwalde.
Dedinka bez aut a bez pristupovej cesty.Len turisti ovce a kravky😂.
https://braunwald.ch/de/
Link hotel:
https://panoramahotel-braunwald.ch/
Pocasie byva väcsinou super.Posledne roky mam dovolenku, koniec augusta a september.Zatial vzdy super.Rakusko, je vyrazne lacnejsie, oproti Švajciarsku.

tundra
28. feb 2026
@elenajezova

@majlo1234 moja srdcovka je Attersee...

@elenajezova Attersee je tiez dobra volba.
Pridi niekedy pozriet Walensee do Švajciarska,tiez pekna oblast.

anonym_cccd16
28. feb 2026

Ja som zila v Kitzbühel dlhe roky milujem to tam.

tenerifka
autor
1. mar 2026

Ste perfektni, dakujem, tesim sa na volno a ked si zacnem postupne studovat rezervovat konkretne miesta.....

anonym_3e0f11
1. mar 2026
@tenerifka

Ste perfektni, dakujem, tesim sa na volno a ked si zacnem postupne studovat rezervovat konkretne miesta.....

@tenerifka Ja som bola viackrát v lete v rakúskych Alpách. Väčšinou nám počasie vyšlo, keď tak nejaké poobedie pršalo ale počasie si dopredu neobjednáš. Páčilo sa nám aj Saalbach-Hinterglemm, to už máš prakticky na hranici s Tirolskom. Toto je úžasný kraj, v lete tam bývajú aj MS v lyžovaní. Turistika super, chodia vždy aj nejaké lanovky alebo sme išli takým vláčikom pozemným čo nás vyviezol do údolia. V tejto oblasti viete ísť pozrieť aj Zell am See, prípadne na Kitzsteinhorn, nudiť sa tu určite nebudete. Na Kitzsteinhorne je aj vyhliadka a ide sa cez taku jaskyňu vnútri, je tam malé kino pprojekcia premietanie a vonkú úžasné výhľady. Ďalej odporúčam Bad Gastein a Bad Hofgastein-tu sú aj Alpen Therme, môžte sa aj okúpať. Bad Gastein keď sa vyveziete hore lanovkou tak po hrebeni viete ísť na krásne prechádzky. Pokiaľ nemáte problém s výškami, je tu taká atrakcia visutý most na Stubnerkogel nad údolím 😀 Ďalej ak by ste si chceli prejsť aj iné miesta, tak Kärnten Klagenfurt Wörthersee. Tu máte viacej atrakcií napriklad Minimundus-svetové miniatúry, nádherné jazero s možnosťou plavby výletnou loďou, Pyramidenkogel vyhliadková veža. V Tirolsku celé údolie Zillertal plus Hintertux, viete turistikovať aj polyžovať ak chcete. A všade super "nezdravé" 😀 jedlo a pivo. Okrem toho sú v Tirolsku aj miesta kde sú vodopády, to býva krásna prechádzka.

tenerifka
autor
1. mar 2026
@anonym_3e0f11

@tenerifka Ja som bola viackrát v lete v rakúskych Alpách. Väčšinou nám počasie vyšlo, keď tak nejaké poobedie pršalo ale počasie si dopredu neobjednáš. Páčilo sa nám aj Saalbach-Hinterglemm, to už máš prakticky na hranici s Tirolskom. Toto je úžasný kraj, v lete tam bývajú aj MS v lyžovaní. Turistika super, chodia vždy aj nejaké lanovky alebo sme išli takým vláčikom pozemným čo nás vyviezol do údolia. V tejto oblasti viete ísť pozrieť aj Zell am See, prípadne na Kitzsteinhorn, nudiť sa tu určite nebudete. Na Kitzsteinhorne je aj vyhliadka a ide sa cez taku jaskyňu vnútri, je tam malé kino pprojekcia premietanie a vonkú úžasné výhľady. Ďalej odporúčam Bad Gastein a Bad Hofgastein-tu sú aj Alpen Therme, môžte sa aj okúpať. Bad Gastein keď sa vyveziete hore lanovkou tak po hrebeni viete ísť na krásne prechádzky. Pokiaľ nemáte problém s výškami, je tu taká atrakcia visutý most na Stubnerkogel nad údolím 😀 Ďalej ak by ste si chceli prejsť aj iné miesta, tak Kärnten Klagenfurt Wörthersee. Tu máte viacej atrakcií napriklad Minimundus-svetové miniatúry, nádherné jazero s možnosťou plavby výletnou loďou, Pyramidenkogel vyhliadková veža. V Tirolsku celé údolie Zillertal plus Hintertux, viete turistikovať aj polyžovať ak chcete. A všade super "nezdravé" 😀 jedlo a pivo. Okrem toho sú v Tirolsku aj miesta kde sú vodopády, to býva krásna prechádzka.

@anonym_3e0f11 wow😍

anonym_3e0f11
1. mar 2026
@tenerifka

@anonym_3e0f11 wow😍

@tenerifka 🙂 Ubytko sme si hľadali vždy napriamo, nie cez booking. Najprv sme vybrali lokalitu kam by sme chceli ísť a potom som pozrela na nete cez ich lokálne stránky, prípadne priamo do hotela zavolať. Bývali sme aj v apartmánoch aj v hoteloch, tak čo už vám viac vyhovuje.

guiseppinka
1. mar 2026

Vela rakusanov odporuca region Salzkammergut, velmi pekne je Wolfgangsee. Co sa tyka jazier, tak je to v principe jedno, ktore si vyberies, lebo vsetky su krasne. A zase ani at nie je take velke, ze by sa nedalo pochodit krizom krazom za tie 2 tyzdne. Wachau region - od Salzburgu to mas nieco malo cez 2 hodiny po dialnici (Melk - Krems), pripadne Steiermark - Mariazell. Zalezi od toho, aku mate predstavu...

anonym_bc360f
1. mar 2026

Za mňa cez leto už len Alpy! Je tam krásne, nie tak horúco! A keď planujes ešte s deťmi, za mňa je ideálna kombinácia nejaký pekný Štvorhviezdičkový hotel s bazénom vonku. August je Horúci aj v Rakúsku preto odporúčam skôr ľadovce. Osobne Stubaital milujem. Väčšinou majú Stubaital kartu letnú s ktorou máš všetky vlaky zdarma. Takže turistiku v týchto letných dňoch môžeš robiť priamo už hore a práve cez leto a s deťmi je to príjemnejšie než šlapať do kopca z 1000 metrový navýšením.

Strana
z2