Je dovolenka pre jedného bezpečná?
Ahojte, bola ste niektorá na dovolenke aj sama? Chcela by som to teraz vyskúšať, ale neviem, či na mňa v hoteli nebudú čudne pozerať, resp. či je to bezpečné.
Vďaka za Vaše skúsenosti 🙂
teraz sme boli v turecku a cca 4 co som si vsimla boli v hotely same .. aj na vylete s lodou bola jedna pani sama .. sedela s nami pri jedle - dali sme sa do reci .. bola to jej prva dovolenka osamote a vravela ze tak krasne si oddychla ... kedze to bol vylet na vyhlad na zapad slnka spravili sme jej neake fotky kedze selficka nic moc.. ale vyzerala naozaj spokojne
@anonym_autor v hoteli nikoho nebude zaujimat, ze si sama, ani nikde kde pojdes. Je akurat problem najst jednopostelovu izbu, nie vsade ich je dost pre osamelych dovolenkarov. Ked budes chciet, tak sa s niekym zoznamis, ked nie budes si robit program sama. Robis co chces, kedy chces, nikomu sa netreba prisposobovat. Za mna parada. Bola som na par dovolenkach sama
@anonym_autor
Mala som po erfektnu zlatú nadriadenu. Stali sa z nás kamošku. Ona každý rok chodila sama na 2 - 3 týždne, všetko si organizovala a plánovala, hľadala sama mimo cestovky. Ju nebavilo vylúhovať na pláži 🙂, jej priateľa áno. S ním chodila na týždeň na tú plaž. Nik sa na ňu čudné nepozeral.
A ja by som tiež kľudne išla 😀
Aktuálne som sa vrátila z jednej dovolenky s rodinou, zvažujem, že by som koncom augusta išla sama a naozaj si oddýchla.
Mám za sebou zlý rok a verila som, že tento rok už budem na dovolenke, ale materskej 🙂
Na žiadnej z dovoleniek som nikdy nevidela nikoho cestovať samého, tak ma to zaujíma, či to niekto aj na klasickej dovolenke pri mori skúsil.
Tá loď ma zaujala. Vďaka - pozriem.
Aktuálne som sa vrátila z jednej dovolenky s rodinou, zvažujem, že by som koncom augusta išla sama a naozaj si oddýchla.
Mám za sebou zlý rok a verila som, že tento rok už budem na dovolenke, ale materskej 🙂
Na žiadnej z dovoleniek som nikdy nevidela nikoho cestovať samého, tak ma to zaujíma, či to niekto aj na klasickej dovolenke pri mori skúsil.
@anonym_autor nevidela si nikoho sameho nie preto, ze tam nikto taky nebol ale preto, ze si bola zamestnana svojimi starostami a svojou rodinou. Malokto sleduje tych dookola, malokto riesi ci je niekto sam alebo nie ak je dostatocne zamestnany vlastnou rodinou. Kludne chod, nie je to ziadna hanba a uz vobec to nie je nic mimoriadne. Singel dovolenkarov je fura.
Žienky, v hoteli, dva hotely...vidíte ten rozdiel? Tak si ho zapamätajte.
@anonym_autor ja som bola niekolkokrat sama cez cestovku samozrejme aj na poznavacom zajazde aj pri mori sama a boki,to moje najlepsie dovolenku. Oddychla som si, citala som knihy, isla som kde som chcela, rpvila som co som chcela bola to parada. Odporucam. A nikto na mna nikdy nepozeral ze som sama.
@katkazatka Neviem, či si to dobre pochopila. Autorka nikoho nepotrebuje, chce ísť SAMA. Otázka znela len, či je to bezpečné.
Asi záleží aj od destinácie, Do Albánska napr. by som neskúšala.
@anonym_e24973 Preco nie do Albanska? Ja som bola v Albansku sama a bolo to praveze super, miestni ludia boli velmi priatelski, hned som mala znamych.
@anonym_autor Ja som tu uz pisala viackrat, bola som na viacerych solo dovolenkach a moje skusenosti s tym su vyborne, nikto sa na mna nijako cudne nepozeral, spoznala som kopec ludi. A stretla som aj ine solo cestovatelky, s jednou Francuzkou, ktoru som stretla v Grecku, sme potom boli aj spolu na nejakych dovolenkach.
A este co sa tyka bezpecnosti - jedina nebezpecna situacia, do ktorej som sa kedy na cestach dostala, sa stala, ked sme boli piati. Ja mam normalne taku dost dobru intuiciu ohladom ludi a bezpecnosti situacii, ale tu ma zvysni styria prehlasovali a dostali sme sa do problemov. Inak ma ako solo zenu naozaj nikdy nikto neohrozoval. Ale samozrejme nesla by som sama uplne hocikam.
Pracujem v hoteli v Spanielsku a je uplne bezne, ze mame ubytovanych hosti, ktori pridu sami. Vacsina z nich su teda ludia, ktori su ocividne na sluzobke, ale nie je tyzdna, ze by sme nemali aspon 3-4 dovolenkarov. Vacsinou su to zeny okolo 60, mame aj skoro 90 rocneho pana, ktory k nam chodi pravidelne. Ked nepride do 8:15 na ranajky, tak uz trpneme, raz bolo skoro 10 a jeho nikde. To uz som mala chut volat security, nech ide skontrolovat ci je vsetko ok, ale nakoniec prisiel 😅. Ale chodia aj mlade zeny. Chlapi v produktivnom veku vacsinou pracovne.
Ak mas moznost ist sama, smelo chod. Nik sa na teba nebude divne pozerat.
@anonym_e24973 Prečo? Pri mori, v rezorte, je to úplne jedno.
Skôr by som sa trochu obávala toho, kto mi postráži veci napr. na letisku , pri kúpaní, ...ale asi sa dá vyriešiť.
Ja chodim dlhe roky sama, ale nie k moru. Pre mna je to parova dovolenka, cize sama by som k moru nesla. Vsetko si vybavujem sama, letenky, ubytovanie, transfery, listky v danej destinacii ak chcem ist do muzea, galerie. Ci na mna niekto pozera cudne neviem, lebo v meste bezne chodia ludia sami. A to, co si kto mysli ma nezaujima.
Upozornim Ta na jednu vec, ktoru si dobre zvaz. Ci vies byt sama a v pripade problemov ratas s tym, ze si odkazana iba sama na seba. Lebo ak nevies byt sama so sebou, tak sa tam zblaznis uz za den.
Dodrziavam pravidla bezpecnosti, ako aj tu doma, tak v zahranici. Nechodim sama po nociach, vyhybam sa pochybnym miestam (toto si vies v dnesnej dobe hravo vygooglit, ze ktore nie su bezpecne miesta v danom mieste), nezoznamujem sa so ziadnymi cudzimi ludmi a nenechavam sa od nich na nic pozyvat.
A este jeden detail, ze hotelove ubytovanie pre jednu osobu stoji skoro tolko,kolko pre 2 v izbe. Lebo tu dalsiu postel, co ostava volna, treba zaplatit. Pisem o klasickom hotelovom ubytovani, maloktore hotely maju k dispozicii 1/1 izby vo vacsom pocte, niektore vobec.
Bola som sama na Malorke a potom aj v Gruzinsku. Tam som chodila na jednodnove vylety s Getyourguide. Nikto na mna divne nepozeral a obe dovolenky som si skvele uzila.
@anonym_autor Ja som ešte za slobodna cestovala sama, nikto nikdy na mňa čudne nepozerak (ak aj áno, tak som si to nevšimla). Dotieravým pánom z nášho zájazdu (Portugalsko, Španielsko a Škandinávia) som hneď dala najavo, že nemám záujem. Pokecali sme, zasmiali sa, ale to bolo všetko. Boli to super dovolenky, rada na ne spomínam.
Podľa mňa ak ti nevadí byť samej, tak určite chod. Ale loď mi príde nebezpečnejšia. Aspoň štatistiky tvrdia že sa tam "stráca" dosť ľudí.

skus lod, na last minute terminy ked chcu zaplnit kabbiny tak odpustaju trestny poplatok za jednoosobu v kabine. Musis ale bookovat direkt u spolocnosti (msc, costa...)
Tam mas absolutny klud co sa bezpecnosti tyka