icon

Je dovolenka pre jedného bezpečná?

Včera o 18:35

Ahojte, bola ste niektorá na dovolenke aj sama? Chcela by som to teraz vyskúšať, ale neviem, či na mňa v hoteli nebudú čudne pozerať, resp. či je to bezpečné.
Vďaka za Vaše skúsenosti 🙂

martinmmartin
Včera o 18:37

skus lod, na last minute terminy ked chcu zaplnit kabbiny tak odpustaju trestny poplatok za jednoosobu v kabine. Musis ale bookovat direkt u spolocnosti (msc, costa...)
Tam mas absolutny klud co sa bezpecnosti tyka

anonym_f35968
Včera o 18:39

teraz sme boli v turecku a cca 4 co som si vsimla boli v hotely same .. aj na vylete s lodou bola jedna pani sama .. sedela s nami pri jedle - dali sme sa do reci .. bola to jej prva dovolenka osamote a vravela ze tak krasne si oddychla ... kedze to bol vylet na vyhlad na zapad slnka spravili sme jej neake fotky kedze selficka nic moc.. ale vyzerala naozaj spokojne

anonym_582ccb
Včera o 18:46

@anonym_autor v hoteli nikoho nebude zaujimat, ze si sama, ani nikde kde pojdes. Je akurat problem najst jednopostelovu izbu, nie vsade ich je dost pre osamelych dovolenkarov. Ked budes chciet, tak sa s niekym zoznamis, ked nie budes si robit program sama. Robis co chces, kedy chces, nikomu sa netreba prisposobovat. Za mna parada. Bola som na par dovolenkach sama

guudy
Včera o 18:50

@anonym_autor chod a uzi si dovolenku 🙂

domkakvet
Včera o 18:50

@anonym_autor bude to v hotely bezpecne a mozes tam byt aj sama.

svetlonos
Včera o 18:53

@anonym_autor
Mala som po erfektnu zlatú nadriadenu. Stali sa z nás kamošku. Ona každý rok chodila sama na 2 - 3 týždne, všetko si organizovala a plánovala, hľadala sama mimo cestovky. Ju nebavilo vylúhovať na pláži 🙂, jej priateľa áno. S ním chodila na týždeň na tú plaž. Nik sa na ňu čudné nepozeral.
A ja by som tiež kľudne išla 😀

autor
Včera o 18:54

Aktuálne som sa vrátila z jednej dovolenky s rodinou, zvažujem, že by som koncom augusta išla sama a naozaj si oddýchla.

Mám za sebou zlý rok a verila som, že tento rok už budem na dovolenke, ale materskej 🙂
Na žiadnej z dovoleniek som nikdy nevidela nikoho cestovať samého, tak ma to zaujíma, či to niekto aj na klasickej dovolenke pri mori skúsil.
Tá loď ma zaujala. Vďaka - pozriem.

anonym_582ccb
Včera o 19:01
@anonym_autor

Aktuálne som sa vrátila z jednej dovolenky s rodinou, zvažujem, že by som koncom augusta išla sama a naozaj si oddýchla.

Mám za sebou zlý rok a verila som, že tento rok už budem na dovolenke, ale materskej 🙂
Na žiadnej z dovoleniek som nikdy nevidela nikoho cestovať samého, tak ma to zaujíma, či to niekto aj na klasickej dovolenke pri mori skúsil.

@anonym_autor nevidela si nikoho sameho nie preto, ze tam nikto taky nebol ale preto, ze si bola zamestnana svojimi starostami a svojou rodinou. Malokto sleduje tych dookola, malokto riesi ci je niekto sam alebo nie ak je dostatocne zamestnany vlastnou rodinou. Kludne chod, nie je to ziadna hanba a uz vobec to nie je nic mimoriadne. Singel dovolenkarov je fura.

katkazatka
Autor odpoveď zmazal
anonym_21d00c
Včera o 19:07

Žienky, v hoteli, dva hotely...vidíte ten rozdiel? Tak si ho zapamätajte.

puupava15
Včera o 19:45

@anonym_autor ja som bola niekolkokrat sama cez cestovku samozrejme aj na poznavacom zajazde aj pri mori sama a boki,to moje najlepsie dovolenku. Oddychla som si, citala som knihy, isla som kde som chcela, rpvila som co som chcela bola to parada. Odporucam. A nikto na mna nikdy nepozeral ze som sama.

sovica
Včera o 20:11
@katkazatka
Odpoveď bola zmazaná

@katkazatka Neviem, či si to dobre pochopila. Autorka nikoho nepotrebuje, chce ísť SAMA. Otázka znela len, či je to bezpečné.

anonym_e24973
Včera o 20:55

Asi záleží aj od destinácie, Do Albánska napr. by som neskúšala.

marianarem
Včera o 21:44
@anonym_e24973

@anonym_e24973 Preco nie do Albanska? Ja som bola v Albansku sama a bolo to praveze super, miestni ludia boli velmi priatelski, hned som mala znamych.
@anonym_autor Ja som tu uz pisala viackrat, bola som na viacerych solo dovolenkach a moje skusenosti s tym su vyborne, nikto sa na mna nijako cudne nepozeral, spoznala som kopec ludi. A stretla som aj ine solo cestovatelky, s jednou Francuzkou, ktoru som stretla v Grecku, sme potom boli aj spolu na nejakych dovolenkach.
A este co sa tyka bezpecnosti - jedina nebezpecna situacia, do ktorej som sa kedy na cestach dostala, sa stala, ked sme boli piati. Ja mam normalne taku dost dobru intuiciu ohladom ludi a bezpecnosti situacii, ale tu ma zvysni styria prehlasovali a dostali sme sa do problemov. Inak ma ako solo zenu naozaj nikdy nikto neohrozoval. Ale samozrejme nesla by som sama uplne hocikam.

amelie2017
Dnes o 05:10

Pracujem v hoteli v Spanielsku a je uplne bezne, ze mame ubytovanych hosti, ktori pridu sami. Vacsina z nich su teda ludia, ktori su ocividne na sluzobke, ale nie je tyzdna, ze by sme nemali aspon 3-4 dovolenkarov. Vacsinou su to zeny okolo 60, mame aj skoro 90 rocneho pana, ktory k nam chodi pravidelne. Ked nepride do 8:15 na ranajky, tak uz trpneme, raz bolo skoro 10 a jeho nikde. To uz som mala chut volat security, nech ide skontrolovat ci je vsetko ok, ale nakoniec prisiel 😅. Ale chodia aj mlade zeny. Chlapi v produktivnom veku vacsinou pracovne.
Ak mas moznost ist sama, smelo chod. Nik sa na teba nebude divne pozerat.

valria
Dnes o 05:11
@anonym_e24973

@anonym_e24973 Prečo? Pri mori, v rezorte, je to úplne jedno.

valria
Dnes o 05:17

Skôr by som sa trochu obávala toho, kto mi postráži veci napr. na letisku , pri kúpaní, ...ale asi sa dá vyriešiť.

muchotrafka298
Dnes o 05:53

Ja chodim dlhe roky sama, ale nie k moru. Pre mna je to parova dovolenka, cize sama by som k moru nesla. Vsetko si vybavujem sama, letenky, ubytovanie, transfery, listky v danej destinacii ak chcem ist do muzea, galerie. Ci na mna niekto pozera cudne neviem, lebo v meste bezne chodia ludia sami. A to, co si kto mysli ma nezaujima.
Upozornim Ta na jednu vec, ktoru si dobre zvaz. Ci vies byt sama a v pripade problemov ratas s tym, ze si odkazana iba sama na seba. Lebo ak nevies byt sama so sebou, tak sa tam zblaznis uz za den.
Dodrziavam pravidla bezpecnosti, ako aj tu doma, tak v zahranici. Nechodim sama po nociach, vyhybam sa pochybnym miestam (toto si vies v dnesnej dobe hravo vygooglit, ze ktore nie su bezpecne miesta v danom mieste), nezoznamujem sa so ziadnymi cudzimi ludmi a nenechavam sa od nich na nic pozyvat.
A este jeden detail, ze hotelove ubytovanie pre jednu osobu stoji skoro tolko,kolko pre 2 v izbe. Lebo tu dalsiu postel, co ostava volna, treba zaplatit. Pisem o klasickom hotelovom ubytovani, maloktore hotely maju k dispozicii 1/1 izby vo vacsom pocte, niektore vobec.

catherin4
Dnes o 06:48

Bola som sama na Malorke a potom aj v Gruzinsku. Tam som chodila na jednodnove vylety s Getyourguide. Nikto na mna divne nepozeral a obe dovolenky som si skvele uzila.

anonym_f3d1e8
Dnes o 11:34
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som ešte za slobodna cestovala sama, nikto nikdy na mňa čudne nepozerak (ak aj áno, tak som si to nevšimla). Dotieravým pánom z nášho zájazdu (Portugalsko, Španielsko a Škandinávia) som hneď dala najavo, že nemám záujem. Pokecali sme, zasmiali sa, ale to bolo všetko. Boli to super dovolenky, rada na ne spomínam.

ria_sprout
Dnes o 11:44

Podľa mňa ak ti nevadí byť samej, tak určite chod. Ale loď mi príde nebezpečnejšia. Aspoň štatistiky tvrdia že sa tam "stráca" dosť ľudí.