icon

Je bezpečné vycestovať na dovolenku osamote?

18. júl 2026

Ahojte, idem prvýkrát sama na dovolenku.

Mám zarezervované ubytovanie so self check-inom a trochu váham, či je to dobrý nápad.Do ubytovania je vstup cez kód v mobile, pričom pri každom vstupe sa vygeneruje nový kód.

Myslíte si, že je to bezpečné, alebo by ste si radšej vybrali hotel, aj keď je približne o hodinu ďalej od miesta, kde chcem bývať? V meste sú totiž ceny ubytovania dosť vysoké.

Strana
z2
anonym_2ee980
18. júl 2026

Mali sme self check- in. V byte nas potom cakal kluc, ktorym sme si otvarali. Pri odchode sme kluc v pripravenej obalke hodili do schranky pri vchodovych dverach.
Ale funguje to zrejme rozne.

muchotrafka298
18. júl 2026

Ja chodievam na rozne dovolenky sama, vacsinou do nejakych miest. Nepovazujem sa za ziadnu velku cestovatelku a z bezpecnostnych dovodov si beriem vzdy hotel a co najblizsie k centru. Pride mi to bezpecnejsie.

anonym_d78a58
18. júl 2026

Cestujem normalne sama a nikdy sa nic nestalo. Neviem v com by malo byt ubytovanie so selfcheckinom nebezpecnejsie ako hotel.

autor
18. júl 2026
@anonym_d78a58

Cestujem normalne sama a nikdy sa nic nestalo. Neviem v com by malo byt ubytovanie so selfcheckinom nebezpecnejsie ako hotel.

@anonym_d78a58 nikdy som nedávala kód pri každom jednom vstupe, to ma nejak odrádza. A vyslovene, že nemám kľúč, ale spolieham sa na appku a internet v mobile. Ale to budú iba moje čierne myšlienky.

autor
18. júl 2026

Ako načo tá zmena nadpisu? Otázka je iná

katkazatka
18. júl 2026
@anonym_d78a58

@muchotrafka298
@anonym_d78a58 kde vsade ste boli samy? Ja rada cestujem, no niekedy nemam s kym a chcem vediet, co by som zvladla. Dajte typy.

autor
18. júl 2026
@katkazatka

@muchotrafka298
@anonym_d78a58 kde vsade ste boli samy? Ja rada cestujem, no niekedy nemam s kym a chcem vediet, co by som zvladla. Dajte typy.

@katkazatka ja som doteraz chodila na dovolenky s kamoškami a vždy som si dala, jeden až 3 dni osamote.
Že iba ja sama 🙂 teraz si trúfam úplne.

katkazatka
18. júl 2026
@anonym_autor

@katkazatka ja som doteraz chodila na dovolenky s kamoškami a vždy som si dala, jeden až 3 dni osamote.
Že iba ja sama 🙂 teraz si trúfam úplne.

@anonym_autor a kde vsade si bola sama?

autor
18. júl 2026
@katkazatka

@katkazatka po dva dni Japonsko, 2 dni Miami, Taliansko, 2 dni Rhodos, 2 dni Štokholm, ale naozaj tak, že som vedela že v noci nebudem sama...
A Prahu a Budapešt som dala úplne sama,ale to je naozaj za rohom 💖 ako u susedov.
Neviem po Anglicky, iba pár viet, ale dá sa vždy dohovoriť 🙂 ja mám naštastie dobré skúsenosti a ľudia pomôžu.

autor
18. júl 2026
@katkazatka

@katkazatka teraz to bude Španielsko 🙂 a možno budúci rok už konečne Ázia osamote

katkazatka
18. júl 2026
@anonym_autor

@katkazatka po dva dni Japonsko, 2 dni Miami, Taliansko, 2 dni Rhodos, 2 dni Štokholm, ale naozaj tak, že som vedela že v noci nebudem sama...
A Prahu a Budapešt som dala úplne sama,ale to je naozaj za rohom 💖 ako u susedov.
Neviem po Anglicky, iba pár viet, ale dá sa vždy dohovoriť 🙂 ja mám naštastie dobré skúsenosti a ľudia pomôžu.

@anonym_autor odpadnem. Na toto by som sa neodvazila, ale zavidim. Praha, Madarsko ok, ale to ostatne...uz by som nikdy netrafila domov😁
To by som dala tak s CK.

guudy
18. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_d78a58 nikdy som nedávala kód pri každom jednom vstupe, to ma nejak odrádza. A vyslovene, že nemám kľúč, ale spolieham sa na appku a internet v mobile. Ale to budú iba moje čierne myšlienky.

@anonym_autor my sme mali take ubytko cez airbnb v centre Barcelony a fungovalo to v pohode. Nevidim dovod, preco by toto prave nemalo byt bezpecne 🙂

autor
18. júl 2026
@guudy

@anonym_autor my sme mali take ubytko cez airbnb v centre Barcelony a fungovalo to v pohode. Nevidim dovod, preco by toto prave nemalo byt bezpecne 🙂

@guudy ďakujem 🙂

autor
18. júl 2026
@guudy

@guudy ja mám obavu zrejme pred svojou hlúposťou, že zabudnem telefón na izbe 🥸

guudy
18. júl 2026
@katkazatka

@muchotrafka298

@katkazatka aj ja som zvykla chodit sama ;)
Aj do Amsterdamu chodievam sama😁
Ked je prilezitost, tak aj inde po Europe. Mimo Europy sa mi nechce, nevydrzim byt sama so sebou dlhsie ako 4-5 dni. 😎

guudy
18. júl 2026
@anonym_autor

@guudy ja mám obavu zrejme pred svojou hlúposťou, že zabudnem telefón na izbe 🥸

@anonym_autor tak si sprav cedulku a nalep na dvere, aby si nezabudla na tel😁

autor
18. júl 2026
@katkazatka

@anonym_autor odpadnem. Na toto by som sa neodvazila, ale zavidim. Praha, Madarsko ok, ale to ostatne...uz by som nikdy netrafila domov😁
To by som dala tak s CK.

@katkazatka stačí ak pôjdeš raz a uvidíš, ako sa tam budeš cítiť 🙂 aj ja som sa najskôr bála a to mám 40.tento rok a znalosť Aj minimálnu.
Skratka zbožnujem cestovanie 💖 a chcem vidieť stále vzdialenejšie miesta

guudy
18. júl 2026
@katkazatka

To by som dala tak s CK.

@katkazatka Ale zvladla by si to uplne v pohode😃. Vyhoda je, ze sa nemusis nikomu prisposobovat programom ani tempom ;)

autor
18. júl 2026
@guudy

@katkazatka Ale zvladla by si to uplne v pohode😃. Vyhoda je, ze sa nemusis nikomu prisposobovat programom ani tempom ;)

@guudy súhlasím 💖💖

autor
18. júl 2026
@guudy

@guudy ja som tu už písala v inej téme, v profile mám mačku. Ja doháňam všetko možné a milujem cestovanie. Ibaže často nemám s kým a už nechcem čakať 💖

marianarem
18. júl 2026
@katkazatka

@muchotrafka298

@katkazatka Ja som bola sama viackrat v Grecku, v Taliansku, v Albansku, v Thajsku. Par dni som bola sama aj v USA, Denver. Isla som sama aj do Turecka, ale tam som nakoniec stretla chalana, s ktorym som cestovala a podnikala som len samostatne vychadzky. Ja by som isla sama kamkolvek v Europe uplne bez problemov (samozrejme teraz nie Ukrajina a Rusko), a vlastne aj do vacsiny krajin na svete, ale v niektorych by som sa neodvazila sama na vidiek, do nejakych zapadakovov, do slumov samozrejme nikdy.

guudy
18. júl 2026
@anonym_autor

@guudy ja som tu už písala v inej téme, v profile mám mačku. Ja doháňam všetko možné a milujem cestovanie. Ibaže často nemám s kým a už nechcem čakať 💖

@anonym_autor len pekne cestuj nadalej, ked mas moznost😃😃😃😃
Prepac, ale macka v profilovke mi asi mala pomoct, ale nepomohlaaaa….ja si pamatam max nick🫣🫣🫣

katkazatka
Autor odpoveď zmazal
autor
18. júl 2026
@marianarem

@katkazatka Ja som bola sama viackrat v Grecku, v Taliansku, v Albansku, v Thajsku. Par dni som bola sama aj v USA, Denver. Isla som sama aj do Turecka, ale tam som nakoniec stretla chalana, s ktorym som cestovala a podnikala som len samostatne vychadzky. Ja by som isla sama kamkolvek v Europe uplne bez problemov (samozrejme teraz nie Ukrajina a Rusko), a vlastne aj do vacsiny krajin na svete, ale v niektorych by som sa neodvazila sama na vidiek, do nejakych zapadakovov, do slumov samozrejme nikdy.

@marianarem aj v Antalyi som bola sama na 5 nocí a naozaj odporúčam. Stretla som iba super ľudí a každý ma odrádzal..
Nakoniec zistujem, že sa nemám čoho báť 💖 veď som vyskúšala dosť.
Ďakujem ženy, to iba môj mozog protestoval.

anonym_447e03
18. júl 2026

Tak ked clovek ma dost dovolenky a nie len 25dni,z toho do pol roka minie dost,cez leto tiez a nieco musi zostat aj na vianoce,nech sa netahaju 16tky tak je super cestovat sama zo sebou,ked neni rodina.Takze my len takto spolu ako rodina cez ck,ani toto by som si sama netrufla,ze cez booking asi na to ani nikdy nenaberiem odvahu.Fakt obdivujem.

guudy
18. júl 2026
@katkazatka
Odpoveď bola zmazaná

@katkazatka mi potom napis pls nick😃

autor
18. júl 2026
@guudy

@katkazatka mi potom napis pls nick😃

@guudy why_not 💖

autor
18. júl 2026
@guudy

@anonym_autor len pekne cestuj nadalej, ked mas moznost😃😃😃😃
Prepac, ale macka v profilovke mi asi mala pomoct, ale nepomohlaaaa….ja si pamatam max nick🫣🫣🫣

@guudy why_not

guudy
18. júl 2026
@anonym_autor

@guudy why_not 💖

@anonym_autor mas novy profil, myslela som, ze starsi a mam ta poznat😎

katkazatka
18. júl 2026
@anonym_autor

@guudy why_not

@anonym_autor nic mi to nehovori...nevadi. Nech sa ti dobre cestuje.

Strana
z2