icon

Je Gruzínsko bezpečná destinácia s malým dieťaťom?

zoja6913
29. júl 2026

Ahojte, poprosim LEN tie, ktore ste boli realne v Gruzinsku, prip tam zijete- je bezpecne ist s pol rocnym dietatom do Kutaisi a okolia? Dostala som letenky este k Vianociam, kde darujuci nedomyslel ze budem mat vtedy 7 mesacne dieta, resp si myslel ze sak moze ostat doma uz bude velke (nerieste 😂) a otazka teda, ak pojdem len s dietatom, pozeram ze wellness hotely su fajn ceny, ze ked tak si oddyvhnem od domacnosti a max nejaka priroda (prenajom auta, nie ich transfery) prip dajte tipy kde sa da dostat s krpcom v pohode, co sa oplati vidiet

lindusss2016
29. júl 2026

@zoja6913 ahoj, ja som nebola, ale tiez zvazujem navstevu kutaisi, tak sa sem vopcham. Podla AI je gruzinsko mimo separatistickych uzemi vo vseobecnosti bezpecna krajina 🤷

zoja6913
autor
29. júl 2026
@lindusss2016

@zoja6913 ahoj, ja som nebola, ale tiez zvazujem navstevu kutaisi, tak sa sem vopcham. Podla AI je gruzinsko mimo separatistickych uzemi vo vseobecnosti bezpecna krajina 🤷

@lindusss2016 ano len povedzme si na rovinu, cim vychodnejsie tym menej rozvinute alebo ako to nazvat 🙂 zato by som chcela realne skusenosti s malym bejbi prip s detmi 🙂

marca12
29. júl 2026
@zoja6913

@lindusss2016 ano len povedzme si na rovinu, cim vychodnejsie tym menej rozvinute alebo ako to nazvat 🙂 zato by som chcela realne skusenosti s malym bejbi prip s detmi 🙂

@zoja6913 Kamaratka bola na 2 tyzdne v Gruzinsku. Vacsinu casu byvali v Batumi. Boli tam s tromi malymi detmi a je tam ozaj pekne.

lindusss2016
29. júl 2026
@zoja6913

@zoja6913 viem, ako to myslis. Len mozno su to iba nase predstavy, ako co sa tyka Gruzinska ozaj netusim, ale niektore tie ...stany su fakt neskutocne rozvinute krajiny napr.

zoja6913
autor
29. júl 2026
@lindusss2016

@zoja6913 viem, ako to myslis. Len mozno su to iba nase predstavy, ako co sa tyka Gruzinska ozaj netusim, ale niektore tie ...stany su fakt neskutocne rozvinute krajiny napr.

@lindusss2016 chystas sa aj s detmi? No mna zaujima hlavne rozvinutost zdravotnej starostlivosti mapr, lebo som citala ze ta je hlavne len vo velkych mestach, ze je tam prisny zakaz dovozu liekov, este aj na obycajny sirup na kasel treba predpis 🤨 toto by som potrebovala overit lebo tak ano dospely nejak prezije, ale ked nemozem napr priniest nurofen a tam potom behat aby mi dali predpis alebo ako to funguje vobec 😳

lindusss2016
30. júl 2026
@zoja6913

@lindusss2016 chystas sa aj s detmi? No mna zaujima hlavne rozvinutost zdravotnej starostlivosti mapr, lebo som citala ze ta je hlavne len vo velkych mestach, ze je tam prisny zakaz dovozu liekov, este aj na obycajny sirup na kasel treba predpis 🤨 toto by som potrebovala overit lebo tak ano dospely nejak prezije, ale ked nemozem napr priniest nurofen a tam potom behat aby mi dali predpis alebo ako to funguje vobec 😳

@zoja6913 fiha, tak toto som popravde vobec netusila a naozaj neviem, ako to je. Ja asi skor bez deti, este to nemam nijak konkretne premyslene, len stale tam vidim tie lacne letenky, tak ma to zaujima.

azores
30. júl 2026

O pobyte s dieťaťom ti bohužiaľ neviem poradiť. Ale v Gruzinsku som bola 2x a je to úžasná krajina s úžasnými ľuďmi a keby sa tam necestovalo tak dlho, tak tam chodím na víkendy vyžierať, lebo majú (aj) skvelú gastronómiu. 😀
Netreba sa báť, je to úplne štandardná krajina podobná našej aj čo sa týka hygieny, aj bezpečnosti, aj iných bežných vecí. Akurát, že Kutaisi nie je ničím výnimočné, človek tam má toho na pozeranie asi tak na jeden deň. Prenájom auta bol bezproblémový, ale pri druhom pobyte sme si prenajali auto aj so šoférom a bolo to úplne super. Ak by si mala nejaké otázky, kľudne sa na mňa obráť.

zoja6913
autor
30. júl 2026
@azores

O pobyte s dieťaťom ti bohužiaľ neviem poradiť. Ale v Gruzinsku som bola 2x a je to úžasná krajina s úžasnými ľuďmi a keby sa tam necestovalo tak dlho, tak tam chodím na víkendy vyžierať, lebo majú (aj) skvelú gastronómiu. 😀
Netreba sa báť, je to úplne štandardná krajina podobná našej aj čo sa týka hygieny, aj bezpečnosti, aj iných bežných vecí. Akurát, že Kutaisi nie je ničím výnimočné, človek tam má toho na pozeranie asi tak na jeden deň. Prenájom auta bol bezproblémový, ale pri druhom pobyte sme si prenajali auto aj so šoférom a bolo to úplne super. Ak by si mala nejaké otázky, kľudne sa na mňa obráť.

@azores jej super, no prilet je do Kutaisy vecer tak zato tam chcem (ak) zakotvit

Prosim ta ako to je s liekmi? Brala si si nejaku svoju lekarnicku? Neriesili to? Ano auto by sme prenajali ale sami lebo tam braj jazdia jak blazni 😄

Co ste obehali vy a da sa aj s dietatom?

anonym_365662
30. júl 2026

@zoja6913 ahojbnecitala som prispevky ale urcite si myslim ze ano... J atakto cestujem s detmi do i ych destinacii ked sa ludia za hlavy chytaju ci som sa nahodou uz uplne nepomiatla... A vies co?? Nikdy som nemala problem ako sama matka s detmi... Takze za mna ano chod a uzi si to...

azores
31. júl 2026
@zoja6913

@azores jej super, no prilet je do Kutaisy vecer tak zato tam chcem (ak) zakotvit

Prosim ta ako to je s liekmi? Brala si si nejaku svoju lekarnicku? Neriesili to? Ano auto by sme prenajali ale sami lebo tam braj jazdia jak blazni 😄

Co ste obehali vy a da sa aj s dietatom?

@zoja6913 s liekmi neviem žiaľ, našťastie žiadne nepotrebujem, ale podľa netu si vieš v normálnom množstve brať lieky, problémom sú hypnotiká a pod., plus som niečo čítala aj o látke, ktorá je v sirupe proti kašľu, ale to si vieš podrobne vyhľadať na internete.
S tým autom by som opatrne, aj keď teda neviem aká si vodička. Práve kvôli ich špecifickej jazde by som zvážila auto aj so šoférom, lebo ten je aspoň zvyknutý.
Partner pri prvej dovolenke šoféroval a stratil pár chumáčov vlasov. 😀 V dvojprúdovom kruháči 4 autá vedľa seba a ešte sa tlačí aj piate plus nejaký ten motorkár + chodec... 😅😂
My sme boli v hlavnom meste - s dieťaťom v pohode, a potom v horách, tak tam sme aj lozili, to s ním zrejme nie, ale trebárs k ikonickému kostolu Gergeti ťa vyvezú autom.