Je letná dovolenka pri mori dostupná pre rodiny?
Ahojte.Niektore rodiny s detmi cez leto odchadzaju aj na dva mesiace napr do talianska, chorvatska. Pokial tam nevlastnia nehnutelnost, predpokladam, ze si ju prenajimaju. Je taketo nieco financne dostupne pre obycajnych ludi, ktori zarobia sice nadpriemer, ale nie su to ziadni bohaci? O ake nehnutelnosti sa jedna, su nejak dalej od mora, a tym padom cena nie je taka vysoka a ak ste sa s tym niekto stretli, kolko to vychadza na mesiac? Dakujem.
@tilly pre predstavu, lebo nemam ani ponatia ake naklady, kde mozu byt, clovek si to ani nevie predstavit, co vsetko okolo toho treba ..ale nemusis samozrejme
@anonym_abea83 treba dane z nehnuteľností, poistku nehnutelnosti, dane z príjmu plus z vlastníctva, a samozrejme firmu, ktorá tie dane spracuje. No a k tomu platím údržbu urbanizacie, keďže sú tam tri bazény, sauny, fitko, 24/7 služba a k tomu elektriku, vodu, internet, to sú všetko drahšie služby, ako na slovensku, hlavne voda, ta je tá je viac ako dvojnásobne drahá. A odvoz smetí.
Inak tá správa urbanizacie je paradoxne lacnejšia ako správa obyčajného paneláku v Bratislave...
@anonym_abea83 skúsim ja pre predstavu... Apartmány máš v komplexe, platí sa správa aby to vyzeralo a bolo udržiavané, správa sa platí aj pri apart.domoch na svk. Platia sa dane, voda, energie, smeti. Ak zvykneš pozerať nové bývanie na joj, tak aj na svk ak niekto vlastní apartmán platí cca poplatky za všetko ako keby tam býval.
A samozrejme v zahraničí sú tie náklady vyssie. Iné ceny daní za nehnuteľnosti tu je to pár šupov, v zahraničí sa platí zvyčajne percento z hodnoty majetku.
Ceny energií si vyššie ako na svk v západnej Európe a ideš položku po položke a nazbiera sa.
V komplexoch mas zväčša aj bazény aj ich prevádzka čosi stojí.
@zalka áno, presne tak.
Mala som v Bulharsku minutu od mora krasny byt, naklady rocne boli cca 2000eur. takže ak by niekto bol zobral cele leto tak za 3000-4000eur na 2 mesiace by sa mi to oplatilo. cca 1500eur na mesiac. ale su byty kde platia do 1000eur naklady za rok. V Bulhasku su 2 mesiace na to aby sa to vratilo. Vzdy sa da dohodnut s majitelom.
Ale uz ma hnevaju ludia s tým home officom :D zo srandy, kedze mojepovolanie taketo neumoznuje tak tísko zavidim

@tilly pre predstavu, lebo nemam ani ponatia ake naklady, kde mozu byt, clovek si to ani nevie predstavit, co vsetko okolo toho treba ..ale nemusis samozrejme
@anonym_abea83 skúsim ja pre predstavu... Apartmány máš v komplexe, platí sa správa aby to vyzeralo a bolo udržiavané, správa sa platí aj pri apart.domoch na svk. Platia sa dane, voda, energie, smeti. Ak zvykneš pozerať nové bývanie na joj, tak aj na svk ak niekto vlastní apartmán platí cca poplatky za všetko ako keby tam býval.
A samozrejme v zahraničí sú tie náklady vyssie. Iné ceny daní za nehnuteľnosti tu je to pár šupov, v zahraničí sa platí zvyčajne percento z hodnoty majetku.
Ceny energií si vyššie ako na svk v západnej Európe a ideš položku po položke a nazbiera sa.
V komplexoch mas zväčša aj bazény aj ich prevádzka čosi stojí.