icon

Je letná dovolenka pri mori dostupná pre rodiny?

Včera o 12:10

Ahojte.Niektore rodiny s detmi cez leto odchadzaju aj na dva mesiace napr do talianska, chorvatska. Pokial tam nevlastnia nehnutelnost, predpokladam, ze si ju prenajimaju. Je taketo nieco financne dostupne pre obycajnych ludi, ktori zarobia sice nadpriemer, ale nie su to ziadni bohaci? O ake nehnutelnosti sa jedna, su nejak dalej od mora, a tym padom cena nie je taka vysoka a ak ste sa s tym niekto stretli, kolko to vychadza na mesiac? Dakujem.

Strana
z2
lasona
Včera o 12:14

My sme tak boli s krpcom na sri Lanke. Na mesiac. Platili sme si letenky vsetci traja. Letenky nas stali 2000 eur. Ubytovani sme boli u nášho priateľa, ktorý odtiaľ pochádza, cize za ubytovanie sme neplatili. Strava je tam velmi lacna. Cca nas mesačná dovolenka vyšla na 3000 eur. Ked počítam ze sme tam nakúpili stravu, suveníry, cestovali po krajine, vstupné a podobne. Kupovali sme darceky pre deti. Strava nas vyšla na mesiac dákych 150 eur. Cize niekto môže ist na dovolenku aj takto.Manzel ma ale dva príjmy, a ja som počas celej materskej pracovala v podstate ako mi skončilo sestonedelie.

anonym_fb98e0
Včera o 12:19

Na dovolenke sme stretli českého dôchodcu, ktorý každý rok trávi tri zimné mesiace v teple. Počas toho má doma v byte vypnuté kúrenie a za hotelovú izbu na ostrove Phú Quốc platil len 10 € na deň.

veselo_neveselo
Včera o 12:28

Jasne, ze sa da, len musis hladat. Ked len aj airbnb, alebo casamundo, pozries, tak tam najdes. Urcite su aj dalsie ine miesta, kde pozerat.
A ak to je na mesiac, tak to uz by som mozno aj hladala cez lokalne realitky.
V azii to bude samozrejme lacnejsie ako v europe, ale aj tu sa to bezne robi.

anonym_4c6e56
Včera o 12:36

@anonym_autor Tak si našetria veď aj doma by veľa platili za stravu, život.Poznam jednych čo takto chodia do Čiernej hory prenájom na mesiac má inú cenu ako týždeň a majiteľ je rád, že nemusí zháňať ľudí.Kamararka chodí do HR do úplnej dediny na samote, ale ubytovanie je skromné, ale im to nevadí bývajú v paneláku tešia sa zo záhrady pod stromom čítajú knihy, berú so sebou psa.Raz idú do Splitu do mesta, ale inak sú len medzi domacimi.Takto sa chodí do Thajska kúpia letenky a tam už je lacno,Každý špás niečo stoji

anonym_4c6e56
Včera o 12:37
@anonym_fb98e0

Na dovolenke sme stretli českého dôchodcu, ktorý každý rok trávi tri zimné mesiace v teple. Počas toho má doma v byte vypnuté kúrenie a za hotelovú izbu na ostrove Phú Quốc platil len 10 € na deň.

@anonym_fb98e0 náš sused chodí celý jún a september do HR 25 r na to isté miesto každý rok

ullala
Včera o 12:39

No nas ledva pustia na dva tyzdne z prace... Takze ked niekto moze na dva mesiace odist, asi to nebude bezny zamestnanec.

anonym_71b316
Včera o 13:04
@ullala

No nas ledva pustia na dva tyzdne z prace... Takze ked niekto moze na dva mesiace odist, asi to nebude bezny zamestnanec.

@ullala jasné že nie. Najmä ak mu v práci píšu dochádzku na papier, alebo ho odblinknú dobrí kámoši, alebo šéf.

anonym_d7260d
Včera o 13:09

To si mozu dovolit len taki ludia,co mozu mat stale ho.My s 25dnami dovolenky rocne,mozme ist tak akurat na 11dni k moru a musi to bohate stacit.O nic sa nestarat len oddychovat na plazi s colou v ruke,u nas sa nechlasta.

autor
Včera o 13:46

Do azie nas to nelaka,urcite iba europa.
A ani my nemame tolko dovolenky, len cez home office by sme to riesili.

autor
Včera o 13:47
@anonym_4c6e56

@anonym_fb98e0 náš sused chodí celý jún a september do HR 25 r na to isté miesto každý rok

@anonym_4c6e56 a je niekde nie daleko od mora?

anonym_f72d26
Včera o 13:48

@anonym_autor to záleží od lokality a rozpočtu. My než sme si kúpili vlastnú nehnuteľnosť v Chorvátsku, tak sme si tri roky prenajímali krásny, plne vybavený strešný apartmán, cca 150 m2, 1. rad pri mori, od apríla do septembra, vrátane služieb, parkovania ad. Kúsok od Splitu, priebežne sme podľa potreby lietali domov. Tretí rok máme už vlastné bývanie a režim máme podobný. Akurát sme sa od Splitu presunuli k Zadaru. Ak uvažujete nad nejakým dlhodobejším prenájmom za prijateľné peniaze, tak čo viem, ľudia si pochvaľujú Albánsko alebo Čiernu Horu👍

autor
Včera o 13:50
@anonym_4c6e56

@anonym_autor Tak si našetria veď aj doma by veľa platili za stravu, život.Poznam jednych čo takto chodia do Čiernej hory prenájom na mesiac má inú cenu ako týždeň a majiteľ je rád, že nemusí zháňať ľudí.Kamararka chodí do HR do úplnej dediny na samote, ale ubytovanie je skromné, ale im to nevadí bývajú v paneláku tešia sa zo záhrady pod stromom čítajú knihy, berú so sebou psa.Raz idú do Splitu do mesta, ale inak sú len medzi domacimi.Takto sa chodí do Thajska kúpia letenky a tam už je lacno,Každý špás niečo stoji

@anonym_4c6e56 ano aj doma zivot nieco stoji, ale na dovolenke by bola polozka ubytovanie navyse. Strava ma netrapi, to je ako na sk alebo aj lacnejsie, jedina zasadna polozka je ubytovanie.

autor
Včera o 13:51
@lasona

My sme tak boli s krpcom na sri Lanke. Na mesiac. Platili sme si letenky vsetci traja. Letenky nas stali 2000 eur. Ubytovani sme boli u nášho priateľa, ktorý odtiaľ pochádza, cize za ubytovanie sme neplatili. Strava je tam velmi lacna. Cca nas mesačná dovolenka vyšla na 3000 eur. Ked počítam ze sme tam nakúpili stravu, suveníry, cestovali po krajine, vstupné a podobne. Kupovali sme darceky pre deti. Strava nas vyšla na mesiac dákych 150 eur. Cize niekto môže ist na dovolenku aj takto.Manzel ma ale dva príjmy, a ja som počas celej materskej pracovala v podstate ako mi skončilo sestonedelie.

@lasona ved to, ze ked ma clovek ubytovanie takto vyriesene, tak by to pre nas nebol ziadny problem

anonym_1121d3
Včera o 13:52
@anonym_d7260d

To si mozu dovolit len taki ludia,co mozu mat stale ho.My s 25dnami dovolenky rocne,mozme ist tak akurat na 11dni k moru a musi to bohate stacit.O nic sa nestarat len oddychovat na plazi s colou v ruke,u nas sa nechlasta.

@anonym_d7260d Home Office

anonym_4c6e56
Včera o 13:53
@anonym_autor

@anonym_4c6e56 ano aj doma zivot nieco stoji, ale na dovolenke by bola polozka ubytovanie navyse. Strava ma netrapi, to je ako na sk alebo aj lacnejsie, jedina zasadna polozka je ubytovanie.

@anonym_autor tak pre niekoho to je jeho príjem, takže samozrejme, že to niečo stojí.Ale lacnejšie ako kupovať 4 letenky, prenajať auto.Vsetci o ktorých píšem sú hneď pri mori a nechodia tam turisti iba miestni a ti majú u prdele more🙂ja som tiež bola na takej prírodnej pláži stačil mi deň my potrebujeme služby večer ísť na zmrzlinu, prejsť sa
Na HR stránkach, ktoré prenajímajú apt mas aj také zasivarne úplný kľud a robis čo chces

nevelyn
Včera o 13:54
@ullala

@ullala niektore korporaty umoznuju zamestnancom pracovat napr. mesiac rocne mimo svoj domovsky stat. A pre korporaty pracuju tisice ludi. A potom su ajtaci na zivnostak, tym je tiez jedno, odkial pracuju.

anonym_d115a6
Včera o 13:55
@anonym_1121d3

@anonym_d7260d Home Office

@anonym_1121d3 HO je na Slovensku, mimo Slovensko to mas mat schvalene od zamestnávateľa remote work

tilly
Včera o 13:55

Nedávno som to tu riešila. Mám apartmán v Španielsku a chcela som ho dat na dva mesiace, ale sumy, čo tu lietali by mi nezaplatili ani náklady na to leto...

anonym_2493cf
Včera o 14:18
@ullala

@ullala ja som v tom čase dovolenky bola na materskej a muz robi v IT firme, normálne sa dohodol s vedením ze mu umožnia mesačnú dovolenku. Ale chápem ze niektore firmy to neumoznia

anonym_4c6e56
Včera o 14:20
@tilly

Nedávno som to tu riešila. Mám apartmán v Španielsku a chcela som ho dat na dva mesiace, ale sumy, čo tu lietali by mi nezaplatili ani náklady na to leto...

@tilly ľudia nemajú vôbec odhad čo stojí taký apt a údržba.Vela ľudí sa ich už zbavuje, alebo ho majú iba pre seba.Mne stačila skúsenosť, keď som nprenajimala naši chatu na Slovensku.Znami zazerali koľko som vypýtala, povedala som bez psa pes tam bol, volali mi kde je doska na krájanie nikdy viac a známym už vôbec nie.

natalka13
Včera o 14:26

V kalabrii su lacne ubytka na cely mesiac.
Chodili sme na sever IT kamosky s detmi, muzi na tyzden a potom na vikendy.
Dnes sa lacno lieta, mozrs ist aj na Siciliu.
Hladaj long rental

autor
Včera o 14:30
@tilly

@tilly a za kolko by to bolo pre teba realne prenajat ho na mesiac

autor
Včera o 14:58
@natalka13

V kalabrii su lacne ubytka na cely mesiac.
Chodili sme na sever IT kamosky s detmi, muzi na tyzden a potom na vikendy.
Dnes sa lacno lieta, mozrs ist aj na Siciliu.
Hladaj long rental

@natalka13 diky, pozriem

anonym_5a5486
Včera o 14:59

Áno je samozrejmé že je ale len pre milionárky z koňa, ktoré ráno otvoria oči a majú zarobené

tilly
Včera o 15:18
@anonym_autor

@tilly a za kolko by to bolo pre teba realne prenajat ho na mesiac

@anonym_autor ja by som potrebovala minimálne 3500-4000 za leto. To sú moje náklady.

bosorkabb
Včera o 15:20

Kamoška tak chodí roky. Buď Grécko alebo Chorvátsko.
Sú to všetko domy/byty ďalej od mora. Rezervuje veľmi dopredu už v zime na leto. Zbalí auto,deti a ide.
Takže sa dá. Mesiac ju výjde ubytovanie cca do 1000 eur. Ale nieje veľmi náročná na ubytovanie.
Tiež sme tak boli v Bulharsku. Ale mňa to po čase ťahá domov.

anonym_abea83
Včera o 17:20
@tilly

@anonym_autor ja by som potrebovala minimálne 3500-4000 za leto. To sú moje náklady.

@tilly prosim ta, vedela by si mi rozpisat tie naklady? pride mi to neskutocna suma 😲

tilly
Včera o 17:37
@anonym_abea83

@tilly prosim ta, vedela by si mi rozpisat tie naklady? pride mi to neskutocna suma 😲

@anonym_abea83 načo? 🤷‍♀️

anonym_c64538
Včera o 18:11

Tak zalezi od narokov a od toho, co chces, ake ubytovanie, kde to je a pod. Moja kolegyna, manazerka s nie malym platom, toto riesila 2 rokoy dozadu. Ze si prenajme niekde pri mori na cele leto dom (nechcela apartman), ze tam bude striedavo pracovat a striedavo mat dovolenku. Kedze su s muzom dost sporovlivy, no zrglosi proste, tak im prisli tie tisice co to stalo zbytocne davat a isli na 3 tyzdne niekam do Chorvatska do kempu. LEbo to, co nasli v Grecku alebo Taliansku, tak tie domy na prenajom sa pohybovali v tisicoch na mesiac.

anonym_abea83
Včera o 18:33
@tilly

@anonym_abea83 načo? 🤷‍♀️

@tilly pre predstavu, lebo nemam ani ponatia ake naklady, kde mozu byt, clovek si to ani nevie predstavit, co vsetko okolo toho treba ..ale nemusis samozrejme

Strana
z2