Je vhodné cestovať so 6-mesačným bábätkom do Turecka?
Zdravím, pozerali sme teraz ponuky od Saturu a majú tam celkom fajn ceny na Side v septembri. Šli by ste do toho aj s takým malým bábätkom? Máte skúsenosť s ich delegátmi, že či fakt pomôžu keď sa niečo vyskytne, alebo sú tam len na okrasu? Nerada by som ostala zaseknutá na hoteli bez pomoci.
Bola som v Side pred rokom a pol a delegátku som videla 2-krát. Keď prišla ponúkať fakultatívne výlety a potom s pokynmi pri odchode. Je tam personál, ktorý by pomohol, ale s takto malým dieťaťom by som nešla. Voda z vodovodu pitná nie je, ak niečo umyješ, môže ľahko chytiť hnačku, zvracanie.. Radšej niekam autom. Máš problém, zbalíš sa a odídeš kedykoľvek. Batoľaťu je jedno, kde je. Nič si nebude pamätať, neužíva si dovolenku.
@anonym_autor sú tu také,čo cestujú s deťmi od narodenia.Je to o tvojom nastavení.Ja by som nešla,ale to som ja. Ty ak rátaš so všetkým, dieťa všetko v tomto veku strká do úst, idú mu zuby.Neviem si ani na pláži predstaviť ,čo by som tam akože robila s ním.Normálne by som počkala kým bude mať aspoň 2 roky,aby si aspoň z piesku hrad postavilo, aj kúpanie si trochu užilo.
Co sa tyka delegatov, tak je to vzdy 50:50 na koho natrafis. Nie je pravidlo, ze ten isty delegat podobi v jednej destinacii niekolko rokov, cize je uplne bezpredmentne, aky delegat bol minuly rok. Nemusi tam byt vobec, moze alebo moze pracovat pre inu CK. Takze to je vzdy risk. Niekto je ochotny, k dispozicii klientom kedykolvek, iny si obide hotely, popredava fakultaky a ine ho nezaujima.
Neviem čo je pre teba fajn ceny ale treba pozrieť hlavne recenzie lebo v moslimských krajinách hviezdičky neznamenajú nič tam rozhoduje cena čiže ak je to lacný hotel tak aj služby budú ,,lacné,,
tak isto delegáti ak sú miestny je to lotéria , ak chceš mať istotu zavolaj do ck akých majú delegátov
chodili sme so synom od pol roka ale do moslimských krajin nechodím zo zásady
odporúčam ti radšej Grécko, Taliansko tam sú ceny priaznivé aj služby
Ak má v septembri 6m tak máš teraz zrejme novorodenca. Netušíš aké to dieťa bude. Môj mal v tomto období naozaj neznesiteľnú fázu. Nespokojný, uplakaný, nevydržal nikde ležať, museli sme ho iba nosiť na rukách, musel objavovať. Neviem si predstaviť s takým dieťaťom cestovať. Potom tu máš deti, ktoré to v tomto veku zvládnu bez problémov. Čisto môj názor, pri malých deťoch bookujem dovolenku na poslednú chvíľu, lebo je to s nimi nevyspytateľné.
Neviem čo je pre teba fajn ceny ale treba pozrieť hlavne recenzie lebo v moslimských krajinách hviezdičky neznamenajú nič tam rozhoduje cena čiže ak je to lacný hotel tak aj služby budú ,,lacné,,
tak isto delegáti ak sú miestny je to lotéria , ak chceš mať istotu zavolaj do ck akých majú delegátov
chodili sme so synom od pol roka ale do moslimských krajin nechodím zo zásady
odporúčam ti radšej Grécko, Taliansko tam sú ceny priaznivé aj služby
@anonym_bc8541 Ako vieš, že v Turecku sú zlé služby, keď si tam ani nebola?
A prečo by tam mali mať miestnych delegátov? Na to si ako došla?
So 6 mesačným bábätkom by som išla maximálne do Českého Tešína.
@anonym_bc8541 Ako vieš, že v Turecku sú zlé služby, keď si tam ani nebola?
A prečo by tam mali mať miestnych delegátov? Na to si ako došla?
@anonym_4bc914 nepísala som že majú zlé služby , napísala som že cena odpovedá kvalite hotela
robila som v CK a vo väčšine krajín sme mali miestnych delegátov kedže to bolo cenovo výhodnejšie
majiteľ CK bol Egyptan takže presne viem aké praktiky sa robia na turistov
Do Turecka ideme prvy krat,tesime sa velmi.Z Turecka sa vies dostat aj autobusom,keby nieco aj ked to trva 40hod.cestovanie a co sa tyka tak maleho babatka,tak nas maly mal tiez 6m,ked sme boli prvy krat v Tunisku.A bolo to uplne v pohode,tam bol na mne,spät sedel na muzovi,cely let prespal.Mala som termosku s vodou a sunar,zamiesala do flase a maly sa najedol.V lietadle na wc mali aj pult,tam som ho prebalila.
Ked si vsetko pekne nachystas zvladnete vsetko.
Prajem peknu dovolenku,my letime 14.7 a odpocitavame dni,kedy bude konecne riadny oddych,potrebujeme ho uz ako sol.
Ano urcite by som sla a potom,ked tam dieta chyti nejaku bakteriu,tak by som zhanala vladny special,ako to byva zvykom🙈. Moja kolegyna tam bola na dovolenke,chytila tam nejaku ich bakteriu a dodnes je ochrnuta. Urcite by som sa trepala do Azie s babatkom s nevyvinutym imun.systemom.
skús niečo bližšie a turecko si nechaj na ďalší rok.. k moru by som s takým bábätkom určite išla - ale niekde bližšie.. možno chorvátko, taliansko. Chorvátsko máš po diaľnici 6hodín. Aj keby sa niečo náhodou nedajbože stalo, do pol dňa si doma. To, že máš dieťa neznamená, že máš sedieť doma až kym nebude pubertiak. UPF 50+ plavky, SPF50, klobúk a držať dieťa hlavne v tieni, mimo priameho slnka.
Ano urcite by som sla a potom,ked tam dieta chyti nejaku bakteriu,tak by som zhanala vladny special,ako to byva zvykom🙈. Moja kolegyna tam bola na dovolenke,chytila tam nejaku ich bakteriu a dodnes je ochrnuta. Urcite by som sa trepala do Azie s babatkom s nevyvinutym imun.systemom.
@anonym_1fe8ca Nepreháňaj, Turecko nie je Afrika, tam nechytá každý druhý faraónovu pomstu
Ja obdivujem také mamicky a otcov čo tak chodia… Ale ja som sa na prvý let komoru odvážila až keď mal syn 2,5 roka takmer 3 povedzme a to bolo minulého roku Košice Kréta ja si myslím že bol to najlepší čas na prvú letnú dovolenku k moru lietadlom. chápal čo sa bude diať chápal lietadlo , zvládol celý let bez problémov neskôr Čakanie na batožinu bolo to super …pospal si na pláži, jedol to čo bolo v ponuke bufetových stoloch Žiadne zohrievanie mlieka a čo môžeš papať nemôžeš papať. Chcela som sa zbaviť týchto zháňaní príkrmov atď. Treba myslieť na to že budeš musieť mlieko zohrievať ak kojis mas to lepsie postarané ale prikrmy atd…. NO VED UVIDIS🥰hlavne nech ste zdravi. My sme si to rodinka uzili naplno
A odvtedy každý deň otázka kedy ideme zase k moru😂
S polrocnym by som skor volila Europu, uz len kvoli tej vode (pri babatku musis vkuse nieco umyvat). Vyberaj hotel blizsko obchodu, nech netahas vsetky plienky a prikrmy zo SR, ale len nevyhnutne mnozstvo. My sme boli s 11mesacnou na prvej dovolenke na Korfu a bolo to skvele (ale teda mne sa hnusilo v cudzej kanvici prevarat vodu pre dieta, esteze sme ju uz tolko nepotrebovali).
V Side sme boli pred 2 rokmi a bolo super, ale hnusnejsie letisko ako v Antalyi som zatial nezazila. Plus niekolkohodinove meskanie letu nam teda dalo zabrat aj so 4 a 6 rocnymi detmi, nieto este tym s malymi babatkami. Ale ak ste pripraveni na vsetko...,
My sme boli tri tyzdne v Turecku zo 4 mesacnym... uzasna dovolenka, hlavne pre mna, malemu to bolo jedno, ten potreboval len prsnik a mamu a zvysok rodiny si to uzil, hlavne ziadne varenie, upratovanie a starsi mali programu kopu... ale tak my sme zvyknuty chodit aj s malickymi detmi, ziaden problem v tom nevidim, vsetko je to o priprave...
@anonym_autor sú tu také,čo cestujú s deťmi od narodenia.Je to o tvojom nastavení.Ja by som nešla,ale to som ja. Ty ak rátaš so všetkým, dieťa všetko v tomto veku strká do úst, idú mu zuby.Neviem si ani na pláži predstaviť ,čo by som tam akože robila s ním.Normálne by som počkala kým bude mať aspoň 2 roky,aby si aspoň z piesku hrad postavilo, aj kúpanie si trochu užilo.
@anonym_6f8314 my sme boli teraz pred troma tyzdnami s cestvo dvojrocnym, stale sa boji piesku, ako babo bol lepsi teda 😂 Ale bazeny si uzil naplno 😅
@anonym_6f8314 my sme boli teraz pred troma tyzdnami s cestvo dvojrocnym, stale sa boji piesku, ako babo bol lepsi teda 😂 Ale bazeny si uzil naplno 😅
@anjelicek26 Každé dieťa je iné a aj tak je to hlavne o tom,ako to pojme mama.Ja som bola počas toho min.prvého roka najspokojnejšia doma.Žiadne výlety sa mi nežiadali a tam kde netečie pitná voda by som so slintoškom ,či lezúňom nešla,ani keby mi zaplatili.
s takym malym dietom skuste Bulharsko, podnebie podobne nasmu, ziadne horucavy, delegatky mile raz sme mali dokonca extremne starostlivu, more super a je to relativne blizko, tento rok ideme do Turecka, ale tak nemame male deti
Bola som v Side pred rokom a pol a delegátku som videla 2-krát. Keď prišla ponúkať fakultatívne výlety a potom s pokynmi pri odchode. Je tam personál, ktorý by pomohol, ale s takto malým dieťaťom by som nešla. Voda z vodovodu pitná nie je, ak niečo umyješ, môže ľahko chytiť hnačku, zvracanie.. Radšej niekam autom. Máš problém, zbalíš sa a odídeš kedykoľvek. Batoľaťu je jedno, kde je. Nič si nebude pamätať, neužíva si dovolenku.
@anonym_3d2c74 ahoj bola si v Side niekedy jun - jul? dali sa vydrzat horucavy?Pozerala som, ze napriklad oblast Izmir ci Bodrum kde su kopce ma aj o 7-8 stupnov menej ako Side, ale kupili sme Side syn tam chcel ist kvoli piesku a trhom, len som pocula, ze ta je cez den aj cez 40 stupnov tak sa toho trochu bojim
@anjelicek26 Každé dieťa je iné a aj tak je to hlavne o tom,ako to pojme mama.Ja som bola počas toho min.prvého roka najspokojnejšia doma.Žiadne výlety sa mi nežiadali a tam kde netečie pitná voda by som so slintoškom ,či lezúňom nešla,ani keby mi zaplatili.
@anonym_6f8314 tak vtedy neslintal ani neliezol, len sa pretacal v kociku ci na deke a cumel von 😅 Inak teplo tam nie je viac, ako u nas na vrchole leta, plus primorska klima to robi znesitelnejsie....
@anonym_autor jasne ze sa oplatí. Už ti je dlho na materskej? A hlavne dovolenkári budú mať z vás radosť, keď bude revat. Zažila som na dovolenke takych, viem o com pisem. A v lietadle prerevalo celu cestu. A ked som ich stretla v tom istom rezorte, och...
@anonym_3d2c74 ahoj bola si v Side niekedy jun - jul? dali sa vydrzat horucavy?Pozerala som, ze napriklad oblast Izmir ci Bodrum kde su kopce ma aj o 7-8 stupnov menej ako Side, ale kupili sme Side syn tam chcel ist kvoli piesku a trhom, len som pocula, ze ta je cez den aj cez 40 stupnov tak sa toho trochu bojim
@anonym_671c80 my na zaciatku juna 23, preto sme vyberali Turecko a chytila nas necakana vlna horucav- bolo 42. Behat po meste sa nedalo, dobre bolo len pri mori.
@anonym_autor Su mamičky co cestuju aj s 2 mesacnymi, ale pytas sa na nazor, tak za mna nie, nesla by som so 6 mesacnym do Turecka. Vybrala by som destinaciu kde sa da ist k moru autom, kde je to blizsie a v pripade potreby sa da vratit domov. No moc na vyber nie je, Chorvatsko, Slovinsko, Taliansko. Na delegatov by som sa urcite nespoliehala, tiez sme zazili, ze sme ho videli na uvod a pri odlete. Nemuseli sme nic riesit, tak neviem povedat ci by bol napomocny. Do spominanych krajin si vies aj sama rezervovat ubytko, tam delegata nepotrebujes. Pokial budes kojit a davat prikrmy, tak kludne aj do hotela ale ja by som isla radsej na apartman, kvoli priestoru a kuchynke.
@anonym_autor nevies s takym malym dietatom vyckat do 3 rokov kym poleti lietadlom? Dusit ho v natlakovanom prostredi, potom ho uprazit na Slnku s tym ze Turecko ani nie je clenom EU, cize v pripade zdravotnych komplikacii budes vyzadovat vladny special? 😠
Do Turecka nie, v ramci EU - IT, ESP, Chorvatsko, Slovinsko …isla by som tam, kde sa bez problemov dohovorim a vratim sa aj autom z pozicovne.
@anonym_671c80 boli sme prelome august-september a veru bolo horúco. 40,5 stupňa bolo a more hnusne teplé, ani sa človek neschladil.
@anonym_671c80 boli sme prelome august-september a veru bolo horúco. 40,5 stupňa bolo a more hnusne teplé, ani sa človek neschladil.
@anonym_3d2c74 toho sa bojim 😂 my ideme jun a jul, mne vyhovuje podnebim Bulharsko, ale chceli sme zmenu

So 6 mesačným by som nikam nešla. Načo, co z toho to decko bude mať? Alebo majú rodičia až tak nasolenu rit? Hrôza