Jedlo do príručnej batožiny
Prosim vas,budem letiet prvykrat.mozem zobrat do prirucnej batoziny jedlo typu lizatka ,burizony,ovocne tasticky (neprehladny obal).
Vdaka
@uradnikova lietam veľa, nikdy mi jedlo nevyhodili, najmä zabalené v pôvodných obaloch. Nehovorím o špecifických prípadoch ako Austrália, USA ale najmä v rámci Európy to nebol problém.
@grace55 prave v usa som zazila, ze si v lietadle po starte starsi par vybalil na stolik rovno cely piknik vratane vina.
Ale bol to vnutrostatny cca 1,5 hod let, tak asi preto mohli.
@moonlight1210 do usa tak ako do australie a pod nemozes prenasat jedlo koli prenasaniu nakaz/insectov a pod
Pokial cielova krajina nema obmedzenia, tak jedlo ok. Pokial to nie je tekutina, tak jedlo v pohode. Bezne tak nosim croissant ci nejake keksiky do lietadla. Kremy, pasty, pyre a pod. sa rataju medzi tekutiny, ale ak je ich obsah uvedeny v gramoch, tak do 100g je to OK. Nedavno som takto cez Stansted v prirucnej batozine priniesla Harissa pastu, specialne som davala pozor, aby obsah bol uvedeny v gramoch a nie ml. Batozinu mi odchytili a predomnou rozbalili, harissa pastu vytiahli, skontrolovali, ze obsah je v gramoch a vsetko OK, este to okomentoval, ze nastastie je objem uvedeny v gramoch. Okrem toho som niesla kopec keksikov shortbread a cokoladu a bez problemov. Kozmetika a pod. samozrejme maly objem do 100ml.
@moonlight1210 vino si mozes kupit uz za bezpecnostnou kontrolou, takze aj to je moznost.
Tuhe burizony, lizatka, s tym by nemal byt problem, problem su tasticky kedze su tekute, ale ked maju do 100ml co vacsinou mavaju nemala som problem a to som letela tento rok 2 destinacie tam aj spat 🙏ryanairom
@uradnikova ovocné kapsičky sú tekutina - takže max 10x100ml a vložené v sáčku s ostatnými tekutinami (krémy, pasty, gely...). ostatné nie je problém.
Ovocne kapsicky - pozor, niektore su trosku vacsie. Vo Viedni sme narychlo vycucli dve, lebo som mala dve vacsie a dve mensie - doma som nedavala pozor 😉 Ale nechali nas to v klude exnut 😀
Tusim boli nie 100g, ale 120g.
@simsalabim to ci je uvednee v g alebo v ml nehra rolu vsade, oficialne podla IATA sa berie obsah ci uz je uvedeny v ml alebo v g ako tekutina, ak su latky tekutej, pastovej (roztieratelnej), gelovej, aerosolovej povahy, takze nemozno to brat ako vseobecne pravidlo ze niekde presla podobna latka ak mala uvedeny obsah v g
@kacusik69 neviem presne, ake su pravidla, ale synovcovej priatelke pred Vianocami na Stanstede vyhodili brandy butter, lebo obsah bol v ml a nie gramoch... ze to nie je kozmetika ani potravina pre dietata a podla mojho nazoru ma od tekutiny dost daleko, je to skor ako tuha pasta. Christmas pudding, ktory bol v jednej skatuli s nim, jej dovolili preniest. Mozno zalezi aj od letiska? Ked som teraz naposledy letela z Viedne, mala som v kabelke antibakterialny gel, ktory som nevylozila s tekutinami do sacku a presla som. Cestou naspat mi ten gel z kabelky vytiahli a dali do sacka....
@simsalabim ano preto pisem ze sa to neda brat ako vseobecne pravidlo/rada 🙂 lebo to moze (aj ked by nemalo v tomto konkretnom pripade) zalezat od pripadu k pripadu, od letiska k letisku… vseobecne mam osobnu (ale odpozorovanu iba) skusenost v UK ze na tekutiny su dost striktni, ci to bolo v Londyne alebo Manchestri, striktne kontroly…
@simsalabim vsetko co dokazes natriet, vyliat je brane ako tekutina takze aj brandy butter, christmas pudding je tuhej povahy ak sa nemylim, kedze sa v podstate vari vo vodnom kupeli
@kacusik69 no brandy butter je podla mna dost huste, za tekutinu by som to ozaj nebrala 🤷♀️ Urcite ta harissa pasta je tekutejsia.
A ano, malo by to byt jednotne, no jednotlive letiska to kontroluju rozne.
@uradnikova jedlo v povodnom obale mozes, ovocne kapsicky tiez, mala som ich 6, aj ovocne tycinky, babany...dokonca ludia mali aj namazane rozky, chlieb v tych uzatvarstelnych sackoch....len voda sa nesmie.
@sissy27 ja tiez nelustrujem, pozrela som az teraz ked som sla odpisat, kedze deti sama nespomenula 🙂 mne to automaticky prislo ze sa pyta na stravu pre deti 🤷🏻♀️
@evka64 voda kupena za kontrolou je ok a rovnako aj pre dieta vo vacsom mnozstve (100+ ml), do urciteho veku… jedlo nemusi byt v povodnom obale
@kacusik69 ano,detickam som myslela.ja budem z nich v takom strese,ze jest nebudem😄. Dakujem za rady,uz som pobalila
@kacusik69 detickam som chcela.ale uprimne,tie sunarek tasticky su tak dobre,ze by som ich pila na litre keby neboli tak drahe😄
@uradnikova aj my sme teraz leteli prvykrat a riesili sme jedlo v prirucnej....ovocnu tasticku som mala na spodku prirucnej...neviem, ci msla do 100 g/ml. No nebola zabalena v priehladnom vrecku. Na greckom letisku ma stopli,na skene im cosi prekazalo. Prehladal mi celu prirucnu,kym nasli tu kapsicku ovocnu. Vobec nik netusil,co hladaju. Tak potom som vysvetlila,ze bejby food...no...pustil ma s tym...ale extra milo sa netvaril....
My sme videli v lietadle že detom daka žena davala normalne rožky cukríky. My sme si kupili v lietadle 😀.
@evka64 toto je pre mna vrchol sedlaciny… letiet a nabalit si maslove rozky a lepenaky 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@evka64 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ dnes sa cestuje presne tak, ako v Slnce, seno… strasne

@uradnikova tie ovocné taštičky ak máš malé dieťa by ti možno prešli, ale ak tak jednu dve. Ostatne ti asi vyhodia