Kam na dostupnú dovolenku s obmedzeným rozpočtom?
Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom?
@anonym_autor Pokúsila by som sa manžela prehovoriť na lietadlo. Pohodlné a rýchle. Destinacie: Taliansko, Španielsko, Albánsko, Grécko, Macedónsko,... Prenajať si apartmán, napr cez Booking, Airbnb. Jedlo je tam lacné. Jesť musíte i doma. Ak zvýšia peniažky, doprajete si dobrú večere v reštauráciách. Dnes sa dajú zorganizovať dovolenky i za veľmi rozumný peniaz.
@anonym_autor Pokúsila by som sa manžela prehovoriť na lietadlo. Pohodlné a rýchle. Destinacie: Taliansko, Španielsko, Albánsko, Grécko, Macedónsko,... Prenajať si apartmán, napr cez Booking, Airbnb. Jedlo je tam lacné. Jesť musíte i doma. Ak zvýšia peniažky, doprajete si dobrú večere v reštauráciách. Dnes sa dajú zorganizovať dovolenky i za veľmi rozumný peniaz.
viem určite že sever Talianska nie, raz dávnejšie som bola v Bulharsku tam bolo tiež aj za ušami piesok.
Napíš čo od dovolenky očakávaš a aký máš rozpočet. Letecky a na vlastnú päsť sa dá vybaviť lacnejšie ale nie je to pre každého.
@anonym_autor čo znamená na nič nestačí? Budget 2000 3000? Benzín, strava, zmrzky, pizza, atrakcie? Alebo maximálne minimum a o suchých rožkoch a zaváranom guláši vo fľaši?
Aky je to rozpocet ktory na nič nestačí? Autom ked pojdes, usetris na letenke a prenajme auta. Lietadlom je to pohodlnejšie, hladala by som letenky mimo sezonu a co najlacnejsie (samozrejme kupuj az vies ak ceny ubytka, nieze zistis ze letenky sice za Euro ale ubytko majland)
viem určite že sever Talianska nie, raz dávnejšie som bola v Bulharsku tam bolo tiež aj za ušami piesok.
@anonym_autor Taliansko má i juha dokonca i Sicíliu. 🙂
Vadí vám piesok na pláži?
My nie sme veštice. Nevieme si domyslieť.
My ideme autom v júli, do Albánska. Ubytovanie 60e na noc celý apartmán, na pláži. Cesta okolo 600e tam aj späť..a plus strava. Niečo zoberieme so sebou, lebo viem, že deti v reštaurácii jesť nebudú určite, niečo kúpime tam.
My ideme autom v júli, do Albánska. Ubytovanie 60e na noc celý apartmán, na pláži. Cesta okolo 600e tam aj späť..a plus strava. Niečo zoberieme so sebou, lebo viem, že deti v reštaurácii jesť nebudú určite, niečo kúpime tam.
@anonym_5858d2 600€ len za cestu? My máme letenky do Španielska pre 3 osoby za 300€ a k tomu prenájom auta na 5 dní za 250€. Teda 600€ len za dopravu mi príde fakt veľa za Albánsko. Letecky by to vyšlo lacnejšie možno
@anonym_5858d2 600€ len za cestu? My máme letenky do Španielska pre 3 osoby za 300€ a k tomu prenájom auta na 5 dní za 250€. Teda 600€ len za dopravu mi príde fakt veľa za Albánsko. Letecky by to vyšlo lacnejšie možno
@13uzivatelka11 možno z Viedne, ale my sme z Michaloviec
@13uzivatelka11 a ešte k tým 250e treba aj natankovať nie
@13uzivatelka11 možno z Viedne, ale my sme z Michaloviec
@anonym_5858d2 z Bratislavy. A tankovať by bolo treba aj do vlastného auta, to som teda pochopila že nemáte zaratane v nákladoch na nejaké výlety a tak. Ja len teda keď je reč o lacnej dovolenke, toto mi nepríde ako cenovo výhodné. Ale teda ok beriem, že dopraviť sa do Bratislavy na letisko z opačnej strany Slovenska by tiež boli náklady navyše.
Ma to byt k moru? Dosoferovat sa da na pohodu do Chorvatska, Slovinska, Talianska (pises, ze nechces) alebo dost frcia aj pobaltske krajiny - neni tam take horko, menej turistov a pekne plaze, cyklostezky.
Zalezi hlavne aky mas budget a co od toho ocakavate (more alebo jazero, lezanie na plazi alebo aktivna dovolenka, hotel alebo sukromie,...)
Skus napisat viac co hladate.
@anonym_5858d2 z Bratislavy. A tankovať by bolo treba aj do vlastného auta, to som teda pochopila že nemáte zaratane v nákladoch na nejaké výlety a tak. Ja len teda keď je reč o lacnej dovolenke, toto mi nepríde ako cenovo výhodné. Ale teda ok beriem, že dopraviť sa do Bratislavy na letisko z opačnej strany Slovenska by tiež boli náklady navyše.
@13uzivatelka11 600e s tankovaním tam a späť a 60e cena za ubytovanie.
Odkiaľ máte letenky ak to nie je tajomstvo? Ja čo som pozerala, tak okolo 200e na osobu vychádza.
@13uzivatelka11 600e s tankovaním tam a späť a 60e cena za ubytovanie.
Odkiaľ máte letenky ak to nie je tajomstvo? Ja čo som pozerala, tak okolo 200e na osobu vychádza.
@anonym_5858d2 kupovali sme priamo cez Wizzair. Ale je pravda že stúpajú tie ceny už každým dňom. Keď som to pozerala úplne prvýkrát, vyšlo na nás to 200€ pre 3, spolu aj so sedadlami, ale sme zaváhali, tak sme o pár dní kúpili o stovku drahšie. Svokrovci zas kupovali za pár dní na náš let, rozhodli sa že idú s nami, tak ich to zas už vyšlo drahšie, pre 2 270€
keď autom, buď chorvátsko alebo balaton alebo rakúsko nejaké jazerá… v lete k baltu, čo ja viem 😏 ako aj hej, nie je tam horúco…
A preco nie nejake rakuske jazero, alebo Slovinsko, pripadne Albansko letecky. Tam je dost lacno este
@anonym_autor čo znamená na nič nestačí? Budget 2000 3000? Benzín, strava, zmrzky, pizza, atrakcie? Alebo maximálne minimum a o suchých rožkoch a zaváranom guláši vo fľaši?
@anonym_19f2ee Nikdy som nemala 3k na dovolenku a netreba nám ani predražené atrakcie. Dieť amá ššpeciálnu stravu alle nie zaváraný guláš
Napis vsetky info. Nikto si nedomysli. Ani by mi nanapadlo, ze napr.piesok nechces. A zaroven aj obmedzenia dietata. To si tiez nedomyslime.
Napr.Egypt je lacny, ale tam je piesok, strava tiez nie pre vsetkych -farain, taka info Ti tiez nepomoze.
@anonym_19f2ee Nikdy som nemala 3k na dovolenku a netreba nám ani predražené atrakcie. Dieť amá ššpeciálnu stravu alle nie zaváraný guláš
@anonym_autor Cyprus ryanairom z ba
Tento rok ma hotel + letenky pre 4 osoby do albánska vyšli na 1300€ (polpenzia). Lenže objednavala som už v decembri 🙄. Teraz sú už všade normálne plné ceny, takže môžeš počkať ešte na last minute alebo pozrieť na september/oktober za lepšie ceny.
Tento rok ma hotel + letenky pre 4 osoby do albánska vyšli na 1300€ (polpenzia). Lenže objednavala som už v decembri 🙄. Teraz sú už všade normálne plné ceny, takže môžeš počkať ešte na last minute alebo pozrieť na september/oktober za lepšie ceny.
@anonym_10fbe5 s týmtosi nam nepomohla vôbec. Ja musím brat ohľadu veľa veci a decembri planovať na 6-7-8-9m sa nedá. Na niektoré vyšetrenie/návštevu lekárov/procedúry sa čaká nekonečné mesiaca, a určite nepôjdem keď máme niekam termín.
Napis vsetky info. Nikto si nedomysli. Ani by mi nanapadlo, ze napr.piesok nechces. A zaroven aj obmedzenia dietata. To si tiez nedomyslime.
Napr.Egypt je lacny, ale tam je piesok, strava tiez nie pre vsetkych -farain, taka info Ti tiez nepomoze.
@anonym_bf0bb1 určite nie Egypt
@anonym_10fbe5 s týmtosi nam nepomohla vôbec. Ja musím brat ohľadu veľa veci a decembri planovať na 6-7-8-9m sa nedá. Na niektoré vyšetrenie/návštevu lekárov/procedúry sa čaká nekonečné mesiaca, a určite nepôjdem keď máme niekam termín.
@anonym_autor vždy sa dá nájsť iný termín, či už lekára alebo dovolenky… bohužiaľ nedá sa vždy skĺbiť lacná dovolenka a osobný život. Ako som písala, počkaj si na last minute.
Ja som kúpila letenky do Albánska za 25eur na osobu ale uz v januári, teraz su drahšie.Apartman za 500.Strava počítam ďalších cca 500 a do 1500eur sa zmestimw tento rok aj s parkovaním na letisku
@anonym_autor vždy sa dá nájsť iný termín, či už lekára alebo dovolenky… bohužiaľ nedá sa vždy skĺbiť lacná dovolenka a osobný život. Ako som písala, počkaj si na last minute.
@anonym_10fbe5 isteže 15rokov chodíme s dcérkou po doktorovoch. Aby sme mohli všetko absolvovať jeden dva dni (odbery, vyšetrenie, návštevu lekárov , vyhodnotenie v tej ktorej nemocnici vzdialenej od nás stovky km, je logistiky obtiažne. Inak by sme všetko museli absolvovať na niekoľko krát. To znamená že ju budú pychat miesto 1x aj 3x v 3ambulanciach.
A to tu zbytočne budem vysvetľovať že ak miniem všetku dovolenku na návštevu lekárov tak aj keby mám zaplatenú dovolenku k moru môžem si iba pískat
najlepsie urobis ked nikam nepojdes a deti (mimo toho ztp) posli na tabor
@anonym_autor nevieme ako vazne je chore tvoje dieta. Ci s nim vies ist aj sama. Muz autom by isiel? Aky rozpocet mate? Urcite sa da nieco vymysliet.
najlepsie urobis ked nikam nepojdes a deti (mimo toho ztp) posli na tabor
@anonym_030326 Tiez to tak vidim. Penazi malo, lietadlom nie, piesok nie, Egypt nie, soferovat sa boji, first minute nie. Sa mi zda, ze tato tema tu uz bola. Podla mna chce autorka nemozne.
@anonym_10fbe5 isteže 15rokov chodíme s dcérkou po doktorovoch. Aby sme mohli všetko absolvovať jeden dva dni (odbery, vyšetrenie, návštevu lekárov , vyhodnotenie v tej ktorej nemocnici vzdialenej od nás stovky km, je logistiky obtiažne. Inak by sme všetko museli absolvovať na niekoľko krát. To znamená že ju budú pychat miesto 1x aj 3x v 3ambulanciach.
A to tu zbytočne budem vysvetľovať že ak miniem všetku dovolenku na návštevu lekárov tak aj keby mám zaplatenú dovolenku k moru môžem si iba pískat
@anonym_autor Pozri, každý chápe, že máš ťažkú situáciu. Ak si naozaj chcela poradiť mala si napísať priamo koľko máte rozpočet, vekové zloženie , požiadavky: variť si budeš sama, chcete kamienkovú pláž , aby ste nemali piesok až za ušami a nie lietadlom, čiže Chorvátsko? Iba cez prázdniny, alebo jún, september, keď je to o pár stoviek menej? Z toho málo, čo si napísala to vyznieva tak, že rozpočet bude nedostatočný , alebo že hľadáš dôvod, prečo asi nikde nakoniec nepôjdete .Každý rok je to stále viac, ceny spred 2 rokov už nie sú aktuálne. Okolo 500 eur- na osobu vychádza polpenzia autobusovým zájazdom na Makarskú , čo chodí známa .Čo Balaton?

Manžel sa bojí lietať?