Kam na dovolenku s rodinou?
Kam mám ísť s rodinou na dovolenku, keď chceme ísť do apartmánu, chodiť na výlety, nakupovať ryby a suroviny na lokálnom trhu, chodiť do lokálnej pekárničky ráno na čerstvé pečivo a spoznávať miestnu kultúru? Viem, že je to teraz obľúbený dovolenkový koncept, tak sa teším na konkrétne miesta kam ísť.
@anonym_autor Sicília, aj my tak ideme😁
Vidis kolko mas na vyber,staci si vybrat,za bookovat ak bude este z coho a ist.
Sicília, Taliansko, Španielsko, Grécko i s ostrovmi, Portugalsko, ale i Maroko, Thajsko,....
Kam ťa srdce ťahá a peňaženka pustí
Ja by som chcela konkretne mesta lebo asi nie vsade je trh a vhodne miesto na spoznavanie domacej kultury a nie iba turisti
Ja by som chcela konkretne mesta lebo asi nie vsade je trh a vhodne miesto na spoznavanie domacej kultury a nie iba turisti
@anonym_autor no ale my ti to neprestrieme na stol, ved hladaj. Lette do Bari, odtial vlakom, pogoogli male mestecka. Lette do Porta, odtial do Geres, ziadny turisti.
@anonym_autor no ale my ti to neprestrieme na stol, ved hladaj. Lette do Bari, odtial vlakom, pogoogli male mestecka. Lette do Porta, odtial do Geres, ziadny turisti.
@anonym_eb7f05 tak ok, nevedela som, ze tieto miesta sú tajné, keď sa tu stále prezentuje takýto štýl dovolenky 🤷♀️
@anonym_autor Akože myslíš, že v týchto krajinách mimo hotelov nežijú ľudia? V každej krajine žijú domáci, ktorí nakupujú na trhu, doma varia. Ktorá krajina konkrétne ťa zaujíma? Pozri letenky, ktoré sú pre vás finančne dostupné, potom úbytko napr cez Booking, Airbnb, a môžeš plánovať.
@anonym_eb7f05 tak ok, nevedela som, ze tieto miesta sú tajné, keď sa tu stále prezentuje takýto štýl dovolenky 🤷♀️
@anonym_autor mas to na dlho,my sme sice vedeli,ze chceme Turecko,ale vybrat hotel tak to bolo.Z tolkych ponuk nam isla hlava prasknut,nakoniec sme sa nechali nalakat na Mira Jarosa,Milujeme leto.Natacal v tom hoteli clip k tejto pesnicke a ze spieval ako o nas,az teda tam 2 deti,my 5.
Tak drzim palce s vyberom,my sme to riesili uz pred Vianocami.
@anonym_autor Akože myslíš, že v týchto krajinách mimo hotelov nežijú ľudia? V každej krajine žijú domáci, ktorí nakupujú na trhu, doma varia. Ktorá krajina konkrétne ťa zaujíma? Pozri letenky, ktoré sú pre vás finančne dostupné, potom úbytko napr cez Booking, Airbnb, a môžeš plánovať.
@abbey1 takže všade nájdem miestne trhy s lokálnymi surovinami, kam si budem chodiť nakupovať? A čerstvé ryby? Je to teda v takých menších dedinkách bežné? Rozmýšľam nad Krétou alebo Sardiniou.
@anonym_autor tento rok sme leteli do Bari, odtiaľ do Marina di mancaversa, nie je to veľmi turistická destinácia - na pláži miestni, dajú sa robiť výlety - gallipoli/lecce okolie
Tip na ubytovanie napr https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
Rovno pri ubytovaní je predajňa rýb a na druhej strane domáca pekáreň/pizza/foccaca
Pred 3r sme leteli do Bari a potom sme pozreli Palignano , alborobelo (to sú však populárne turistické destinácie) odtiaľ sme sa presúvali dole do Torre dell'orso pozreli okolie...tam je napr san foca taká miestna
Sicília - východná časť veľmi pekná, catania/taormina nádherné mesto, noto, syrakruzy
Marina di ragusa alebo punta secca (miestni na pláži prevažne)
Taliansko Levanto, Cinque Terre, Toskánsko. Albenga. Ono prakticky v Taliansku,Španielsku, Francúzska Riviéra , Portugalsko a myslím že všade nájdeš to čo popisujes. Stačí sa nedrzat v rezorte alebo priamo v centre Turizmu ale ísť medzi domacich
A kam presne záleží už len podľa vašich preferencií
@anonym_autor Ja len toľko, ze toto nie je obľúbený dovolenkový koncept, ale nočná mora. Skoro ráno vstávať, nakupovať suroviny, variť v tomto teple. Fakt idylka, preto sa človek nemusí trepať do zahraničia, sle môže zostať doma.
@anonym_autor Ja len toľko, ze toto nie je obľúbený dovolenkový koncept, ale nočná mora. Skoro ráno vstávať, nakupovať suroviny, variť v tomto teple. Fakt idylka, preto sa človek nemusí trepať do zahraničia, sle môže zostať doma.
@anonym_2be020 aj doma si kúpiš kávu so sfogliatellou, pistáciovým cornettom v kaviarni pod domom? Kde sedia len domáci, a ty si jediná turistka? ( Braga, Porto) Nie skoro ráno, ale o 9? Ja nie, bývam na dedine kde kaviareň nie je. Aj doma máš more? Ja nie. V tomto teple? Doma bolo 40, pri mori 33-36 s osviežujúcim vánkom. A tú rybu si dáš aj v reštaurácii, nemusíš ju ani strašne krvopotne kupovať, ani v pote tváre na terase s pohárom Primitivo grilovať. Dokonca, bože chráň, si môžeš v tej brutálnej pekárni dať spraviť sendviče, kúpiť vodu a ísť na pláž, kde ju zješ, spolu s ostatnými domácimi, ktorí si tam vybalia svoje malé stoličky a obedy (Pizzo)
@anonym_2be020 Fakt? Ja to milujem 😀 Hlavne v Taliansku a Spanielsku. Rano sa zobudit, ist si do blizkej kaviarne dat kavu a croissant s pistaciami, popri tom prechadzka, omocit nohy v mori, nakupit cerstve ovocie. My sice nevarime ake jeme v restikach no na rybom trhu kupis aj snacky na zjedenie priamo tam, napriklad ustrice si vzdy rada dam ked mam moznost 😀
Pre mna je zas nocna mora vyvarovna v Tureckych all inc hoteloch, kde sa do jedalne naraz nahrnie 200 ludi a kazdy si nabera jedlo sam. Milujem Turecko ale po jednej skusenosti uz nechodime ai.
@anonym_autor tento rok sme leteli do Bari, odtiaľ do Marina di mancaversa, nie je to veľmi turistická destinácia - na pláži miestni, dajú sa robiť výlety - gallipoli/lecce okolie
Tip na ubytovanie napr https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
Rovno pri ubytovaní je predajňa rýb a na druhej strane domáca pekáreň/pizza/foccaca
Pred 3r sme leteli do Bari a potom sme pozreli Palignano , alborobelo (to sú však populárne turistické destinácie) odtiaľ sme sa presúvali dole do Torre dell'orso pozreli okolie...tam je napr san foca taká miestna
Sicília - východná časť veľmi pekná, catania/taormina nádherné mesto, noto, syrakruzy
Marina di ragusa alebo punta secca (miestni na pláži prevažne)
@gumkac19 super, vďaka za konkrétne miesta 👍

Sicília