icon

Kam na dovolenku s rodinou?

11. júl 2026

Kam mám ísť s rodinou na dovolenku, keď chceme ísť do apartmánu, chodiť na výlety, nakupovať ryby a suroviny na lokálnom trhu, chodiť do lokálnej pekárničky ráno na čerstvé pečivo a spoznávať miestnu kultúru? Viem, že je to teraz obľúbený dovolenkový koncept, tak sa teším na konkrétne miesta kam ísť.

anonym_560937
11. júl 2026

Sicília

didush27
11. júl 2026

@anonym_autor južne Taliansko

mirage
11. júl 2026

@anonym_autor malorka, puglia, nice, malaga. Stovky miest na vyber.

gumkac19
11. júl 2026

Juh Talianska určite, Sicília - ale východná časť

anonym_373f6c
11. júl 2026

@anonym_autor Sicília, aj my tak ideme😁

anonym_4d4978
11. júl 2026

Vidis kolko mas na vyber,staci si vybrat,za bookovat ak bude este z coho a ist.

abbey1
11. júl 2026

Sicília, Taliansko, Španielsko, Grécko i s ostrovmi, Portugalsko, ale i Maroko, Thajsko,....
Kam ťa srdce ťahá a peňaženka pustí

autor
11. júl 2026

Ja by som chcela konkretne mesta lebo asi nie vsade je trh a vhodne miesto na spoznavanie domacej kultury a nie iba turisti

anonym_eb7f05
11. júl 2026
@anonym_autor

Ja by som chcela konkretne mesta lebo asi nie vsade je trh a vhodne miesto na spoznavanie domacej kultury a nie iba turisti

@anonym_autor no ale my ti to neprestrieme na stol, ved hladaj. Lette do Bari, odtial vlakom, pogoogli male mestecka. Lette do Porta, odtial do Geres, ziadny turisti.

autor
11. júl 2026
@anonym_eb7f05

@anonym_autor no ale my ti to neprestrieme na stol, ved hladaj. Lette do Bari, odtial vlakom, pogoogli male mestecka. Lette do Porta, odtial do Geres, ziadny turisti.

@anonym_eb7f05 tak ok, nevedela som, ze tieto miesta sú tajné, keď sa tu stále prezentuje takýto štýl dovolenky 🤷‍♀️

abbey1
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Akože myslíš, že v týchto krajinách mimo hotelov nežijú ľudia? V každej krajine žijú domáci, ktorí nakupujú na trhu, doma varia. Ktorá krajina konkrétne ťa zaujíma? Pozri letenky, ktoré sú pre vás finančne dostupné, potom úbytko napr cez Booking, Airbnb, a môžeš plánovať.

anonym_4d4978
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_eb7f05 tak ok, nevedela som, ze tieto miesta sú tajné, keď sa tu stále prezentuje takýto štýl dovolenky 🤷‍♀️

@anonym_autor mas to na dlho,my sme sice vedeli,ze chceme Turecko,ale vybrat hotel tak to bolo.Z tolkych ponuk nam isla hlava prasknut,nakoniec sme sa nechali nalakat na Mira Jarosa,Milujeme leto.Natacal v tom hoteli clip k tejto pesnicke a ze spieval ako o nas,az teda tam 2 deti,my 5.
Tak drzim palce s vyberom,my sme to riesili uz pred Vianocami.

autor
12. júl 2026
@abbey1

@anonym_autor Akože myslíš, že v týchto krajinách mimo hotelov nežijú ľudia? V každej krajine žijú domáci, ktorí nakupujú na trhu, doma varia. Ktorá krajina konkrétne ťa zaujíma? Pozri letenky, ktoré sú pre vás finančne dostupné, potom úbytko napr cez Booking, Airbnb, a môžeš plánovať.

@abbey1 takže všade nájdem miestne trhy s lokálnymi surovinami, kam si budem chodiť nakupovať? A čerstvé ryby? Je to teda v takých menších dedinkách bežné? Rozmýšľam nad Krétou alebo Sardiniou.

gumkac19
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tento rok sme leteli do Bari, odtiaľ do Marina di mancaversa, nie je to veľmi turistická destinácia - na pláži miestni, dajú sa robiť výlety - gallipoli/lecce okolie
Tip na ubytovanie napr https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
Rovno pri ubytovaní je predajňa rýb a na druhej strane domáca pekáreň/pizza/foccaca
Pred 3r sme leteli do Bari a potom sme pozreli Palignano , alborobelo (to sú však populárne turistické destinácie) odtiaľ sme sa presúvali dole do Torre dell'orso pozreli okolie...tam je napr san foca taká miestna

Sicília - východná časť veľmi pekná, catania/taormina nádherné mesto, noto, syrakruzy
Marina di ragusa alebo punta secca (miestni na pláži prevažne)

sense
12. júl 2026

Taliansko Levanto, Cinque Terre, Toskánsko. Albenga. Ono prakticky v Taliansku,Španielsku, Francúzska Riviéra , Portugalsko a myslím že všade nájdeš to čo popisujes. Stačí sa nedrzat v rezorte alebo priamo v centre Turizmu ale ísť medzi domacich
A kam presne záleží už len podľa vašich preferencií

anonym_2be020
12. júl 2026

@anonym_autor Ja len toľko, ze toto nie je obľúbený dovolenkový koncept, ale nočná mora. Skoro ráno vstávať, nakupovať suroviny, variť v tomto teple. Fakt idylka, preto sa človek nemusí trepať do zahraničia, sle môže zostať doma.

anonym_eb7f05
12. júl 2026
@anonym_2be020

@anonym_autor Ja len toľko, ze toto nie je obľúbený dovolenkový koncept, ale nočná mora. Skoro ráno vstávať, nakupovať suroviny, variť v tomto teple. Fakt idylka, preto sa človek nemusí trepať do zahraničia, sle môže zostať doma.

@anonym_2be020 aj doma si kúpiš kávu so sfogliatellou, pistáciovým cornettom v kaviarni pod domom? Kde sedia len domáci, a ty si jediná turistka? ( Braga, Porto) Nie skoro ráno, ale o 9? Ja nie, bývam na dedine kde kaviareň nie je. Aj doma máš more? Ja nie. V tomto teple? Doma bolo 40, pri mori 33-36 s osviežujúcim vánkom. A tú rybu si dáš aj v reštaurácii, nemusíš ju ani strašne krvopotne kupovať, ani v pote tváre na terase s pohárom Primitivo grilovať. Dokonca, bože chráň, si môžeš v tej brutálnej pekárni dať spraviť sendviče, kúpiť vodu a ísť na pláž, kde ju zješ, spolu s ostatnými domácimi, ktorí si tam vybalia svoje malé stoličky a obedy (Pizzo)

anonym_a4b997
12. júl 2026
@anonym_2be020

@anonym_2be020 Fakt? Ja to milujem 😀 Hlavne v Taliansku a Spanielsku. Rano sa zobudit, ist si do blizkej kaviarne dat kavu a croissant s pistaciami, popri tom prechadzka, omocit nohy v mori, nakupit cerstve ovocie. My sice nevarime ake jeme v restikach no na rybom trhu kupis aj snacky na zjedenie priamo tam, napriklad ustrice si vzdy rada dam ked mam moznost 😀
Pre mna je zas nocna mora vyvarovna v Tureckych all inc hoteloch, kde sa do jedalne naraz nahrnie 200 ludi a kazdy si nabera jedlo sam. Milujem Turecko ale po jednej skusenosti uz nechodime ai.

autor
12. júl 2026
@gumkac19

@anonym_autor tento rok sme leteli do Bari, odtiaľ do Marina di mancaversa, nie je to veľmi turistická destinácia - na pláži miestni, dajú sa robiť výlety - gallipoli/lecce okolie
Tip na ubytovanie napr https://sk.airbnb.com/rooms/1410865393474774271...
Rovno pri ubytovaní je predajňa rýb a na druhej strane domáca pekáreň/pizza/foccaca
Pred 3r sme leteli do Bari a potom sme pozreli Palignano , alborobelo (to sú však populárne turistické destinácie) odtiaľ sme sa presúvali dole do Torre dell'orso pozreli okolie...tam je napr san foca taká miestna

Sicília - východná časť veľmi pekná, catania/taormina nádherné mesto, noto, syrakruzy
Marina di ragusa alebo punta secca (miestni na pláži prevažne)

@gumkac19 super, vďaka za konkrétne miesta 👍