icon

Kedy po pôrode ste prvýkrát vycestovali?

1. mar 2020

Ahojte, v akom veku najskôr, je podľa vás v norme nechať bábo babke a dedkovi na víkend a isť si niekam na vylet s mužom?

lily14
1. mar 2020

To musíš vedieť a cítiť sama! Každé dieťa je iné. A či kojis atď....ja som išla až keď mala rok,lebo som chcela byť s nou

jaroe
1. mar 2020

2 roky? Tazko povedat, zalezi od dietata. Mozno by som to najskor otestovala, ci zvladne napr. noc u dedkovcov. Aby sa potom nestalo, ze dieta bude mat z toho na cas traumu a o to viac sa upne na rodicov.

ajka0207
1. mar 2020

Dcera ma tri roky a este sme neboli bez nej celu noc.

sara07
1. mar 2020

to záleží od dietata, prvé ked som prestala kojit tak sa tešil že bude u babky a do pohody , posledné 3 ročné aj dačo ani ranu bez maminy na noc😀
však raz vyrastie ale spi už sám v posteli to je podstatné

heidy222
1. mar 2020

Dcera bola prvy krat par dni u babky Ked Mala 11 mesiacov, ona sa od babatka dala rada varovat, uzili si to obidve,neplakala. Odvtedy chodi k obom starym rodicom a vzdy sa tesi. Teraz ma 4,5 roka a Chce vzdy zostat 4-5 noci (byvame od seba daleko). Podla mna ma vacsinou s tymto viac Problemov matka ako dieta. Jasne, netreba dat varovat niekomu dieta cez slzy a jacanie. Skor Treba odpozorovat kedy Ma zaujem, vtedy skusit dat a tym si zvykne. Myslim si ze zmena prostredia detom pomaha sa rozvyjat.

heidy222
1. mar 2020

Este podotykam ja som vtedy aj kojila este, som si odsala 2 krat denne islo sa dalej

lauriik
1. mar 2020

My sme isli az ked mala 2 roky. Ale nasa dcera sa vecer budila na plac a vyzadovala mna alebo muza a ked sme tam neboli tak bola schopna babke aj 2 hodiny plakat kym sme sa nevratili (ked sme isli len vecer von) Po druhom roku sa to zlomilo ☺️

lenuliatko84
1. mar 2020

Maly ma 5 mesiacov ked sme isli len vecer von s kamosmi a spal tam a ked mal asi 14 mesiacov sme isli na cely vikend prec ale bolo nam za nim smutno

leknolina
1. mar 2020

Uuf maly ma 2 roky a neboli sme este nikde celu noc.. je to na tebe a aj na dietati.. ja osobne nechcem chodit od maleho prec chcem si to užiť a byt s nim.

hettinka
1. mar 2020

Prvý víkend bez deti bol na 11. výročie manželstva, staršia mala 10 rokov, mladší 4. Boli u babky. Odvtedy sme si to takto nezopakovali, sami sme boli vtedy, keď boli deti niekde preč na dovolenke bez nás a využili sme možnosť. Inak nemám potrebu deti “odkladať” a chodiť niekam bez nich, už sú v puberte.
Akurát sme sa vrátili z pobytu, boli sme všetci styria, užili si veľa zábavy spolu aj decka samé a my sami.
Ja ich beriem rada so sebou, deti od malička zvykame na hotely, socializujeme a nie sú väčšie problémy s nimi. Vedia sa zbaviť aj sami už posledných pár rokov.
Keď sme boli sami, bolo mi ľúto, že tam nie sú, nezažívajú zážitky s nami.

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
miadi
2. mar 2020

To je uplne individualne. Okrem pobytu v porodnici mala bez nas este nebola 4.5r . Mna by to nebavilo byt niekde bez nej. Ale druhi nech si robia ako chcu ked babo nie je kojene a starym rodicom sa da verit ze to zvladnu a chcu zvladnut tak hocikedy od 2m..

lula313
2. mar 2020

No viac ako od dietata to závisí od starých rodicov. Dcéra napr bude mat teraz dva roky a odmietajú si ju nechat na noc, pritom by to zvladla, keďže zaspava sama a spi celu noc, ale aj to strazenie nimi cez deň je veľmi slabe. Do asi 16 mesiacov ju ani pokocikovat nevzali, či na ihrisko, takze nejaký vikend len s mužom nepripadal do úvahy..

ingelika78
2. mar 2020

my sme este neboli, maly ma 14 mesiacov 🙂 Vecer na tri styri hodiny to uz par krat ale viac nie.

lublienkaa
2. mar 2020

Ked mal 5 mesiacov tak sme boli na cypre vsetci 🙂

mattyna38
Autor odpoveď zmazal
stanislavadamko
4. mar 2020

My sme boli prvýkrát od malého preč keď mal necelé tri mesiace, ale nebolo to na noc, len jeden celý deň s tým, že ráno sme ho dali k môjmu otcovi a večer sme pre neho prišli.

Neviem už presne, kedy sme ho nechali varovať aj na noc. ?Mohlo to byť tak približne v 5. mesiacoch. Ale nikdy nemal a doteraz nemá (klopklop) problém ostať aj na noc u starých rodičov. Boli sme už aj na víkend preč a v pohode to zvládol.

autor
4. mar 2020

@stanislavadamko 👍👍